mgstra, би ли ми казала колко време отнема процедурата за естествен цикъл. Имаше ли стимулация преди това с лекарства.
От общо 8 трансфера, само два ми бяха със стимулация. Един път съм стимулирана и с клостилбегит от 2-ри до 5-ти ден от МЦ и резултата беше същия като без стимулация.
В началото правех трансфер веднага, в цикъла, в който вадя яйцеклетка. След 3 поредни неуспеха започнах да правя пункция всеки месец и да замразявам. Като имах поне 6 броя яйцеклетки или ембриони, правех трансфер.
Доста продължителна процедура, въпреки, че почти не съм имала празен фоликул, а понякога съм имала по 2 яйцеклетки. От финансова гледна точка ми излезе по-скъпо от стимулиран опит.
Първото ми дете е от втори опит - ЗЕТ +ЕЦ, но второто от 6-ти опит - от юни 2012 г. до март 2014 г. Между тях имах и друго забременяване, което завърши с мисед аборт в 7-8 седмица, заради спиране на сърдечната дейност.
Въпреки всичко през което минах, ЕЦ си остана любимата ми процедура и вярвах, че тя е моя печеливш вариант.
Ако бях с поне 5 години по-млада, щях да опитам и за още едно детенце и пак на ЕЦ