Здравейте и от мен момичета! Много, много време не съм писала, но чета всеки ден! Искам и аз да се включа към коментарите за случая на Лилибел, т.к. нейния случай е близък до моя. Може и да стане дълго писане, а най-вероятно ще е и объркано
Ако прочетете последните постове от дневника ми ще видите, че и аз съм с височко ФСХ(11-12-13), АМХ също е зле - 0,97 и 1,40, въпреки че нямам още 30г. На първия ми стимулиран опит имах 12 фоликула от които извадиха 1Я с лошо качество, другите фоликули бяха празни. 2-ри опит-лимитиран цикъл-с блокаж последните дни и няколко инжекции-2 фоликула-празни.
Смених клиниката и започнах да чета по въпроса за празните фоликули и да обсъждам с новия доктор. Това което разбрах за моя случай е, че високото ЛХ е също толкова гадно, колкото и високото ФСХ. При мен ЛХ винаги е било малко над горна граница 13-14. Та това което научих, е че при нива на ЛХ-то над 10-12(по време на процедура-с или без стимулация) е много вероятно фоликулите да са празни. По-скоро не празни, т.к. Е2 показва наличие на Я, ами фалшиво празни. Т.е. Я не успява да се отдели от обвивката на фоликула, залепва и не могат да я аспирират. Дори и да извадят Я е с лошо качество. Високото ЛХ скапва Я. Другото, което доктора каза е, че при започнал естествен пик на ЛХ не е много ок да се слага Прегнил, т.к. така се накъсва "нещо си" в цялата процедура и пак се скапва Я. При първия ми опит първите дни имах и ЛХ 38,00(сега като си чета епикризата и ми прилошава пак), като последно преди пункцията беше сигурно към 14. Почти сигурна съм, че и доктора е знаел какво означава това, ама....
В случая съм абсолютно съгласна с Хоуп111. Аз също като Лилибел, два дена преди 1-вата пункция получих такива коментари-как може докторите да ми продължават процедурата, като е трябвало да я канцелират. Тогава бях като ударена с мокър парцал, но после за съжаление се убедих, че това си е било напразно даване на пари(за нервите не говорим). Относно лекарите-сигурна съм, че и те не знаят как ще реагира всеки организъм, защото и при мен има голямо разминаване в изследванията и в действителните резултати. Т.е. един път могат да рискуват с такива резултати, но следващи пъти си е чисто печалбарство.
За да не съм само негативна, ще кажа че при мен има напредък. Когато се следи изкъсо ЛХ и се съобразяват и с него, има по-големи шансове. От година и 6-7 месеца съм всеки месец на прегледи и когато ЛХ е височко, просто нищо не правим. На лимитираните цикли, ако всичко е ок ми слагат блокаж малко по-рано, а не в деня на Прегнила. Предишния доктор , каза че явно просто си нямам Я-имало и такива случай, но май не се оказа точно така. Вярно е, че са с занижено качество но си ги има. 2-ри стимулиран опит-от 12 фоликула извадиха 9Я. Само 2 ембриона останаха със средно качество, но сравнено с първия път си е направо супер. На един от лимитираните имах и 1 перфектен ембрион, завършил с биохимична бременност. Чакането на добри условия е убииствено, но другия вариант е почти непосилен финансово и емоционално.
Стана много дълго и отегчително вероятно и затова спирам:)
А на Лилибел и на всички момичета във форума пожелавам много успех! Надежда винаги има!