hope111 за да разбереш защо действаме така ще ти кажа малко предистория (надявам се момичетата да ме извинят за лиричното отклонение). Аз съм с ИЯР, при това много изчерпан. Също така съм с ендометриоза, която обикновено има няколко степени. Първо поразява тръбите, прави сраствания и т.н. и крайните стадии са когато се образуват кисти по яйчниците. Е, аз нямам сраствания по тръбите, направо ме удари в яйчниците. Декември месец ме оперираха от киста на десния. От тогава - няма никой там. Преди това съм имала фоликули от десния, може би не много, но съществуваха. От декември месец постоянно чакам да направя доминантен фоликул. Мисля че януари или февруари имах няколко, които се развиха ненормално - тръгнаха след 14ти ден, имах няколко цикъла със задържан фоликул и т.н. Идеята да се ползва клостил беше единствено да разбутаме по най-простия начин яйчниците с надеждата десния да се събуди. Наистина този месец в десния тръгна фоликул, така че от тази гледна точка целта е постигната. С такъв ИЯР като моя, нищо не може да се направи освен да се опитва, с надеждата нещо да сработи или онзи отгоре най-накрая да се смили над мен и да ми даде малко късмет, изразяващ се в една качествена Я.
Сега ще ти кажа и защо съм в тази клиника и при този лекар - според мен в никоя клиника и никой лекар не са богове, всички действат на сляпо, водейки се от опита си и от наученото в дебелите книги. Но живота не е книга, няма как да предвидиш всеки организъм как ще реагира. Аз започнах опитите си в Щерев - там загубих година и половина, чудейки се имам ли овулация или нямам, имам ли доминантни или нямам. По собствено настояване пуснахме АМХ, иначе кой знае колко време щях да чакам, докато на док му дойде идеята да провери какъв ми е репродуктивния статус. Пак там след лапарото ми предложиха лечение, при което се вкарва жената в изкуствен климактериум. Е, сега ти ми кажи - аз вече съм в климактериум на 35, какво ще се случи с яйчниците ми, ако умишлено ги подтиснеш за половин година? С този въпрос се обърнах към тогавашния си лекар и още помня отговора му: да, наистина има риск да не излезеш от климактериума. Сложих точка на опитите си там. Но и до днес твърдя, че те са професионалисти - по споменатата по-горе причина. Те се водят от опита си и от дебелите книги, но аз не съм книга, нито съм някоя друга жена, на която лечението е помогнало. Имат и много родени деца като резултат от професионализма си, просто не получих там каквото исках
Преместих се в Токуда и не твърдя, че са перфектни. Но докато натрупаме малко опит - как реагирам на стимулации, на хормони, как овулирам, как ми нарастват фоликулите и т.н. всичко ще е на сляпо.
Така че сама разбираш - в моя случай е повече въпрос на късмет отколкото на подход, лекарства и т.н.
Да не пускам нов пост само ще добавя - сега видях в темата за забременели/родили момичета с ИЯР последното мнение - че с АМХ 0,1 и в Турция нищо не предприемат, а директно минават към донорска. А там са успявали и момичета, които са били отписани тук. Така че за мен е от решаващо значение да правим нещо, да действаме, да опитваме. Ако щеш и от психологическа гледна точка го приеми, аз вярвам, че мога да успея. Просто не трябва да ме "отписват"