0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: цветна снимка - с или без упойка?
« Отговор #20 -: Юли 07, 2006, 10:01:32 am »
Да споделя и аз как беше при мен. Биха ми някаква инжекция венозно, не знам каква беше, слагах си и свещички Тилкотил. Боля ме доста - нещо като разпъване - усетих течността в тръбите. Нямам болезнен мензис и предполагам, че болката е малко по-силна от такъв. Но при мен тежестта в корема и болката, макар и по-слаба продължи цяло денонощие. Не знам от лекарствата ли се получи или от снимката, но ме боля цял ден и цяла нощ, имах стомашнио разстройство и повръщане и цяла нощ не мигнах. ПОчти цялата нощ прекарах в тоалетната. След това, стомашните ми проблеми продължиха цяла седмица. Подозирам, че антибиотикът има пръст в тази работа.
*
« Отговор #21 -: Юли 07, 2006, 11:08:25 am »
Обичайна практика ли е да не се тества предварително за поносимост към антибиотика?
И защо се поставя алергозан - не е ли точно за това?
Ever tried? Ever failed? No matter! Try again. Fail again. Fail better!
« Отговор #22 -: Юли 07, 2006, 18:11:36 pm »
Тежестта се получава от течноста която се излива в дъгласовото пространство, така смятам аз.
 За антибиотика ако имаш някакви алергии е редно да съобщиш предварително за да ти се направи тест и да се прецени какъв може, повярвай ми това с тестовете е много досадно, няколко години съм ходила преди всеки прием и ми писна.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
« Отговор #23 -: Юли 10, 2006, 12:43:28 pm »
здравей, наистина няма нужда от упойка.преди самата манипулация бият инжекция с обезболяващи,болката е поносима. Аз правих снимка през месец март и веднага след манипулацията си тръгнах сама. Болката е моментна, а при мен е такава повреме на месечния цикъл. Няма нищо страшно. За хубаво е. КЪСМЕТ ПО-НАТАТЪК.
« Отговор #24 -: Юли 11, 2006, 10:23:44 am »
Тежестта се получава от течноста която се излива в дъгласовото пространство, така смятам аз.
 За антибиотика ако имаш някакви алергии е редно да съобщиш предварително за да ти се направи тест и да се прецени какъв може, повярвай ми това с тестовете е много досадно, няколко години съм ходила преди всеки прием и ми писна.
Преди снимката, лекарката ми беше изписала същия антибиотик(от друг производител, обаче) превантивно. И тогава го понесох перфектно.
 Нямам алергия към антибиотици. Не знам защо така се получи тогава. 8O
*
« Отговор #25 -: Юли 11, 2006, 13:16:29 pm »
Не разбирам защо трябва да се прибягва до упойка. Наистина боли, но това е за по-кратко, отколкото като ходиш на зъболекар. А там не ти поставят упойка при слагане на всяка пломба. На мен лично най-неприятно ми беше нагласянето на инструментите в началото. Но това е 10-ина сек. После болката е като при болезнен мензис. Търпимо е. А след манипулацията не усещах никаква болка. След обяд бях на работа. В деня около час преди снимката обаче, си сложих в дупето свещичка Тилкотил и вечерта преди снимката - също.
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #26 -: Юли 11, 2006, 14:10:19 pm »
Не съм ползвала никакви обезболяващи щото мислех, че ще ми сложат местна упойка. И аз нали да не си взаимодействат по някакъв начин упойка и хапчета :) Само едно валерианче пих, ама от страх не спряха да ми треперят коленете, добре че сестричката беше мила и ме хвана за коляно да ме успокоява. Нямаше кой знае каква болка - само нещо като напън от течността. И ми беше много гадно кат се завря док между краката ми   :balk_71: Още не мога да свикна с това ...

« Отговор #27 -: Юли 11, 2006, 17:05:45 pm »
И ми беше много гадно кат се завря док между краката ми   :balk_71: Още не мога да свикна с това ...
Свиквай, защото при раждането ще има по-продължително време "завряни" доктори и акушерки.
 :)
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #28 -: Юли 11, 2006, 19:20:50 pm »
Свиквай, защото при раждането ще има по-продължително време "завряни" доктори и акушерки.
Абе аз сега пак съм по-добре :)
Ех, дано само да е по-скоро това раждане - примерно след 9 месеца  :wink:

*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #29 -: Юли 11, 2006, 21:26:50 pm »
Абе аз сега пак съм по-добре :)
Ех, дано само да е по-скоро това раждане - примерно след 9 месеца  :wink:
БЕБЕ миличка alia_alia  е права трябва да свикваш!!!!!!!И аз в началото бях много травмирана но вече притърпнах!!!!!Нито си първа нито последна......пак тия доктори по цял ден се навират...това им е работа!!!!!
 :bighug:И за другото   ...дай боже скоро да си бременна ида дойдат деветте месеца! :balk_602:
*

tedi91

• 275
  • Аз обичам моя съпруг!
« Отговор #30 -: Юли 12, 2006, 09:15:23 am »
Льчезарка,аз сьм правила цветна снимка при док Стаменов.Единственото обезболяващо бяха 2 свещички тилкотил.Едната се слага вечерта,а другата сутринта преди снимката.Има известна болка,но тя е моментна.След това изпий един аулин,ако искаш.
 :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:

*
« Отговор #31 -: Юли 12, 2006, 21:54:51 pm »
Според мен е по-добре с упойка.Правих я преди 1 месец без упойка,и беше много бопезнено.Преди да ми я направят ми сложиха мускулно бусколизин и аналгин.Самата процедура е болезнена.Два часа след това бяха силни болки.След това изпих още 2 аналгина.
На другия ден нищо ми нямаше.Единственото хубаво нещо беше,че всичко е ОК,и че тръбите са ми проходими.
Късмет на всички!!!!!!!!!!!!!!!!                   
                                          :blowingdust:
« Отговор #32 -: Юли 13, 2006, 06:54:02 am »
Здравей,

Да ти кажа и аз. Правих си снимката миналата есен. бях сигурна, че имам проблеми. Доктора все пак настоя преди да минем към лапароскопията да направим снимка. Мисля, че това бяха излишно дадени 120 лв., защото на другия месец вече лежах на операционната маса и ми разпределяха каранитите 2 часа. След никаква проходимост до декември месец от 2 седмици съм бременна, но за това друг път. Мисълта ми е, защо направо  не отидеш на лапароскопия. Снимкатати дава проходимост натръби, обаче лекарите като ти вземат 120 лв. после започват да те убеждават, че все пак то това снимката е остаряла технология, че безплодието има и други причини, които най-добре е да се изключат чрез още 600 лева и лапароскопия.
Преди снимката трябва да е 100 % сигурно че нямаш инфекции на половите пътища, що то ..... тази течност може да ги пренесе по тръбите и .... после....
Направи си микробиология.
« Отговор #33 -: Юли 13, 2006, 10:06:25 am »
Здравей,

Да ти кажа и аз. Правих си снимката миналата есен. бях сигурна, че имам проблеми. Доктора все пак настоя преди да минем към лапароскопията да направим снимка. Мисля, че това бяха излишно дадени 120 лв., защото на другия месец вече лежах на операционната маса и ми разпределяха каранитите 2 часа. След никаква проходимост до декември месец от 2 седмици съм бременна, но за това друг път. Мисълта ми е, защо направо  не отидеш на лапароскопия. Снимкатати дава проходимост натръби, обаче лекарите като ти вземат 120 лв. после започват да те убеждават, че все пак то това снимката е остаряла технология, че безплодието има и други причини, които най-добре е да се изключат чрез още 600 лева и лапароскопия.
Преди снимката трябва да е 100 % сигурно че нямаш инфекции на половите пътища, що то ..... тази течност може да ги пренесе по тръбите и .... после....
Направи си микробиология.
Все пак мисля, че ако може да се мине само със снимка, не е лошо първо тя да се направи. Лапароскопията си е операция с всички рискове свързани с това. Ако примерно след снимката се окаже, че тръбите са ти проходими, защо да се подлагаш и на лапароскопия? Когато са непроходими, така или иначе се налага, но моето мнение все пак е ако може да се избегне операцията. За съжаление не можеш да знаеш предварително резултата, а снимката е по-щадяща от лапароскопията.
« Отговор #34 -: Септември 09, 2006, 11:18:29 am »
За да не отварям нова тема,ще си позволя да изменя малко въпроса относно цветната снимка.
Часове преди цветната снимка ,приемате ли (орално /вагинално )антиспазматични лекарства?
Предстои ми цветна снимка ,а съм чела за доста случаи в които спазъм на тръбата дава фалшиви резултати за нейната проходимост.Не бих искала да съм от тези случаи затова бих желала преминалите през тази процедура да споделят своя опит,който ще бъде от полза за всички останали ,на които им се налага да я направят в бъдеще.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #35 -: Септември 09, 2006, 11:26:34 am »
Аз пих половин час преди процедурата но-шпа.
*

Любс

• 418
  • Имам си една мечта....
« Отговор #36 -: Септември 09, 2006, 16:16:08 pm »
Аз пих 2 панадола 1 час преди процедурата.
No body is perfect, i`m NOBODY!!