Здравейте,
От доста време чета форума, но чак сега реших да се регистрирам.
От година и нещо ходя по мъките с една киста. Миналата година варираше от около 6 см до около 2 см. Последно я гледах м.05, беше 6,1 см. Започнах да се лекувам с хомеопатия. Лекарката започна една детокс терапия с лекарства направени от противозачатъчни. Идеята беше да се премахне негативното им влияние от петгодишен прием. На 12.06 ми дойде цикъла и следобед получих една силна режеща болка ниско долу в корема,стана ми лошо и се озовах в АГ -то на Пирогов. При прегледа лекарят каза, че кистата е 4,1/3,1 см. Според него се е усукала и затова е болката. Изписаха ми два антибиотика, профинид и болкоуспокоителни. В понеделник, след 4 дни, ме прегледа друг лекар. Той не видя киста на яйчника, а запушена тръба с кистозна формация на тръбата, пълна с течност. Каза, че образуванието е изпуснало течност и е възпалило тръбата и яйчника. Пусна за всеки случаи СА125. Маркерът беше с резултат 609, при норма 35. Лекарят каза, че съм за отворена коремна операция, веднага като ми свърши антибиотичното лечение. Не искаше да прави други изследвания или да проследи състоянието. Направо да лягам на масата да ме реже.
Как мислите, този много повишен маркер дали е рак или е така заради голямото възпаление в таза, манзиса и приема на хомеопатичната детокс терапия от противозачатъчни?