Връщам се от болницата, където днес с мъжа ми се опитахме да говорим пак за цената на раждането. Доктора се подсмихваше през цялото време на разговора и като му казахме, че 7000 лири е безумна цена за едно раждане, с лека усмивка накрая заяви, че ще ни направи отстъпка и крайната сума ще е 6000.
Принципно съм си направила най-добрата застраховка за тук, но за чужденци нито един вариант на застраховките им не покрива операция - в моя случай секциото. Иначе покрива нормално раждане, за което днес доктора ми каза, че ще е 700 лири ( а онзи ден ми каза 500) ... абе мисля, че просто си играят с нас само, защото сме чужденци. От 1.01.2016г. влиза в сила новия им закон за застраховките и вече ще покриват и операции, да ама моя термин е за декември...Наши приятели днес ни насочиха към друга болница с приемливи цени, утре ще я проверим.
Иначе това, че съм българка не ми е помогнало никак до сега, тук не харесват чужденците по принцип. Дори съм получавала критични коментари от рода " нали си българка, как така не говориш турски!!!" Не искам да обиждам никого, все пак по стечения на обстоятелствата се налага да живея тук, но хората тук не са настроени "топло" към чужденци, освен ако не са туристи, от които да печелят.