Синеочка, днес питах една приятелка по твоя въпрос за разходките преди секциото. Второто и третото й раждане бяха секцио. Тя каза, че и на нея са й препоръчали разходки, защото ако не ходела, ако няма движение, нещо се отразявало на дебелото черво. Но и тя не е разпитвала по-подробно.
Преди време
Нелка беше притеснена относно секциото с пълна упойка, та същата тази жена ми обясни и за ражданията й в Шумен. И двата случая не е имала избор за упойката, по преценка на лекаря са й сложили пълни упойки. Но според нея е по-добре че е била с пълна упойка, след това имало значение и какви обезболяващи ще ти предпишат. Нелка запази спокойствие и не се шашкай, всичко ще е наред
Аз да се отчета от днешния преглед. Уж отидох само да запиша час, а доктора беше свободен и ме прие. Потвърди ми на 80 %, че бебето е момиченце
, тежи вече 532 гр. и за сега всичко изглежда наред. Само според размерите на главичката, вървим пак с една седмица назад, но и предишния път беше така, според другите показатели всичко е наред. Каза ми да разредя приема на витамините - на три дни по 1 таблетка, фолиевата киселина я продължавам, докато свърши кутийката и след това спирам с нея, но продължавам с желязото до последно. Честно казано останах изненадана и не ми стана никак приятно, след като док ми се накара, че съм наддала тези 6 кг. , 3 от които са за два месеца - според него било много. Не мога да си обясня защо толкова драматизираше, след като за 6 месеца все пак не са 16, а са само 6 кг.
И понеже сега съм разстроена от конското, реших да си направя торта, точно това което той ми забранява всеки път и аз строго спазвах, но днес НЕ...от утре ще му мисля за режима на хранене...