zyza, имам чувството, че разказваш моята история с предишната ми бременност. Бях бременна с близнаци и имах кървене от 8 г.с. като известно време се превърна в кафяво, след това отново червена кръв и седмица преди да загубя близнаците ( в 18 - 19 г.с.) започнаха да падат големи съсиреци от мен, въпреки всичко бебчетата си бяха добре. И на мен ми казваха, че имам хематом, който се чисти. След това едничкото загина и тръгна и повлече и живичкото, защото бяха с една плацента. Мн ми е тежко да говоря за това, защото драмата при мен беше голяма, без малко и да ме изпуснат докторите поради голямата кръвозагуба. Знам, че ако продължи дълго това зацапване и е кафяво не е опасно, но ако е червена кръв и съсиреци не е добре. Не искам да те плаша, защото не означава, че ще се случи същото и при теб, просто всичко е мн индивидуално, защото има жени изкарали до края бременността си с кървене и родили живи и здрави бебета! Но, трябва да се отнесеш мн сериозно, мисля, че ако си така изобщо не е добре да пътуваш, особено със самолет! Аз изгубих по-предната си бременност точно след полет със самолет, само, че беше съвсем в началото. На мен ми казаха, че при двуплодна бременност често има проблеми, така, че мн трябва да се пазиш. Ти имаш ли миоми? Аз съм с миоматозна матка и май и това мн повлия при двуплодната ми бременност. Мн късмет и успех ти желая, дано при теб всичко се оправи и да си ги родиш живи и здрави!
Златен дъжд, честито сърчице!
yanicka, за жалост тук във Варна просто не мога да препоръчам никой, мога само да кажа да не ходи да лежи в аг-то, защото там ще я настанят в патологична бременност на 8-я етаж, където няма лекар, който може да и помогне и да не дава да я бъркат!
milch, мн съжалявам за лошите новини, и аз мисля, че е добре да потърсиш още едно мнение, а и наистина всичко е Божа работа, както е писала Синеочка, може пък всичко да се оправи, чувала съм какви ли не истории, а после всъщност се оказва, че докторите само са подвели жените и изобщо не е така. Все още има надежда, стискам палци и мн късмет ти желая!
Аз вчера бях на ЖК, в 16 г.с. съм, всичко е наред за сега, изписаха ми силна доза магнезий (Biolectra) превантивно, защото имам миоми и те могат да предизвикат контракции. А, също се оказа и че, съм с плацента на предната стена, но не превия, така, че док каза, че е ок. Има ли някой тук, който също е с плацента на предната стена? Успех до края на всички бъдещи мами!