zyza, през първата ми бременност изкарах поне 2м. със зацапване, не като нишки, направо по една локвичка дневно, но кафява. Всички симптоми като болки ниско долу, кръст, стягане на корема си ги имах. Утрогестана само помня, че беше 3х2 и имаше но-шпа, магнезий не знам кога включихме. Около 12-та-13-та седмица зацапването спря, но контракциите и част от болките не. Аз запек не съм имала тогава докато не почнах желязото и то по-скоро е било забавен метаболизъм, защото си ходех през ден, като по-часовник.
Сега пък съм със зацапване, започна по-късно, такова като нишки, понякога изобщо не стигат до бельото ми, просто остават по хартията. По-силно или розово течение само при сериозна преумора веднъж получих и от тогава стриктно си пазя леглото. Утрогестана ми е 4х2, но-започнах само при болки и контракции да пия, също пия витамини. Сега съм в 12-та г.с. и се надявам и сега така да стане. За пътуване не мога да кажа нищо, аз съм го намалила на макс, движим се с възможно по-малко друсане. И при мен на няколко пъти спира за по ден-два и пак започна, особено сега след прегледа сигурно ще е по-продължително кървенето.
пп Дописвам. За регулиране на стомаха може да пиеш Линекс или друг пробиотик, на мен с Линекс ми е най-добре. Лактулозата не е вредна де, пише, че не се усвоява, така че и нея можеш да си пиеш.