Милх, колкото и да ти е неприятно масово в бг лекарите не обръщат сериозно внимание на пациентите. То затова и има много опарени момичета. Факт е, че лекарите тук, особено я спешното работят за жълти стотинки и съответно не влагат много усилия при прегледа на пациенти. Има и изключения разбира се, но масата. Аз не познавам човек, който да не се е опарил от небрежен лекар. И никак не преувеличавам. Малко останаха съвестните специалисти.
Да, права си, не съм учила 11 г медицина, за да поставям диагнози, но на база на личен опит я съветвам, пък тя не е глупава, сама ще се.ориентира какво и как.
Не винаги преглед означава правилно поставена диагноза, за пример ще ти дам баща ми..цяла година го лекуваха за остеопороза, а той бил с инсулт, който се останови при втория удар, който получи.Що пари издадохме за мехлеми и процедури.Аз имах съмнения за инсулт още тогава, ама на коя съм аз, не съм учила 11 г медицина.
И знаеш ли как лекарите се отнасяха към него(при втория инсулт)..като парче месо, а тези от спешното отказаха да го хоспитализират, защото бил изперкал ( защото говореше заваляно и не можеше да се ориентира коя година сме и въибще кои сме с майка ми). Сама ходех от лекар на лекар да се моля да го прегледат, докато той вкъщи с майка ми бере душа. Бях на 21. Молех им се и плачех, само един от 5 дойде, защото ме съжали или защото казах, че ще платя тройно прегледа.Тогава вече го приеха в болница, но беше късно..
Братовчедка ми едва не я умориха от перитонит, момичето се влачи от болка те я връщат, че има гастрит. Едва я спасиха. Да не ти казвам и за бебето на съседите, с пневмония, а му изписваха капки за колики..
Пак казвам има много лекари, на които бих целувала ръцете, но на фона на некадърниците са изключително рядко срещано явление...
П.П. И на мен ми се иска да вярвам безрезервно, но след като се опарих и загубих любим човек, поради небрежност; не мога вече просто. Нямам розови очила за всеки лекар. Съжалявам..