slanceto2, аз ти отговарям откога насетне се правят записи на тонове по принцип (ако няма показания за друго) Не казвам, че е задължително да се правят. Задълже се води да се правят 10-ина дни преди насрочено секцио, или термина за раждане, при преносване вече - следят се много изкъсо. Поне у нас де, не знам по чужбина - там да каже
Блу, тя е спец в преносването.
Предполагам други пациентки на твоята клиника, ще са ти по-полезни по въпроса, как се процедира там. Лично на мен ми е чудно в случая - как плащаш "пакет" за нещо, а не си питала как следва да си го ползваш въпросния. По принцип - не следва ти да знаеш кога и какво трябва да се прави, това е работа на лекаря, който те следи. Съвсем съм изумена пък относно ФМ лекарят, който те следи и явно трябва да я направи въпросната (или, ако не той лично, поне в същата клиника е явно, някой колега), да те пита дали си я правила, пък ти не си, пък не знаеш, че трябва, пък ще я правиш в 33 ГС. Ми те тия срокове кое кога се прави не са случайно измислени все пак, има си медицински причини да са такива, както и за БХС примерно. То, ако беше иначе - да ни правят ФМ, като постъпим за раждане направо нали, че да не ни разкарват излишно преди това. "Забележките" ми в случая не са към теб, надявам се разбираш, но доста небрежно ми седи такова поведение на следящия те лекар, та хем си и плащаш "пакет" за целта.
Притеснявам се да не пропусна нещо...
Пак ще го кажа. Не е твоя работа ТИ да се притесняваш да не пропуснеш нещо. Това е задължение на лекаря ти, затова ходиш там, затова и плащаш. Ми другия път като отидеш пък - вземи попитай по този "пакет за ЖК" кое кога се прави, като не се сещат да ти кажат сами, питай дали ти да им напомняш, сами ли ще се сетят и така. Не мисля, че някакви големи и фатални пропуски има до момента, ама не е в това въпросът само
Мога да си позволя "да се разсея" аз, докато ти пиша тука, понеже от това не зависи нищо, особено пък важно. Да се "разсейва" лекарят следящ бременността - не е същото и не следва някой да си го позволява. Явно нееднократно в твоя случай.