Здравейте коремчета и мамчета, не пиша често, но влизам и чета когато имам възможност.
Днес исках да ви се похваля с добри новини за моето бебче
. Вече сме в 13-та седмица и 2 дни и вчера бяхме на БХС и Фетална морфология. Не зная как протича един такъв преглед в Бг, но тук ме прегледаха много внимателно и апаратурата беше изключително нова и интересна. Отделиха може би 30 минути. Доктора в началото доста време се бореше да измери различни стойности, но малкото човече не искаше да се спре дори за миг, махаше с ръчички и крачета, стискаше юмручета и се въртеше като пумпал. Все още не го усещам, но скоро се надявам да започна
Та като заключение от прегледа, мога да кажа, че аномалии не се наблюдават, док през цялото време повтаряше, че всичко е много добре и изглежда супер за сега.
А стойностите от заключението са:
CRL - 70 mm
Нухална транслуценция - 1,5 mm
Носна кост - 3,3
HR - 154,64
Има и доста снимки с различни измерени стойности, но не мога да си ги преведа и ще ги коментирам с наблюдаващия ми лекар утре, когато ще си взема и резултатите от кръвния тест.
Дария и всички които са с наближаващ термин, желая ви леко и безпроблемно раждане!
А на всички други, които не са в последни седмици - наслаждавайте се на бременноста си и си осигурете спокойствие!
yanichka, хайде какво става с твоята мома, още ли се скатава в тумбачето ти