Синеочка, ако контракциите са ти заради киселините и от тях пък повръщането и напъването - колкото и да ти звучи абсурдно това е "добра новина". Овладяват се киселините със съответните медикаменти, ако се налага и Деган ще пиеш - бели кахъри са това. Други причини за контракции са по-страшните, при теб явно ги няма тях, та успокой се малко. Важното е коремната мускулатура да е в максимален покой, както и органите в близост до матката да не правят спазми все тая защо, понеже така я "дразнят по съседство" и на ти контракции. Аз с Дани в 21-а ГС като се обзаведох с разстройство, че оттам яките контракции, че месец отиде докато се овладее положението. Пиех 10 вида хапове и умирах от глад междувременно, щото каквото и да хапна - вода изкарвах и тия ми ти разбутани стомах и черва бошуват, дразнят матката, оттам контракции. Яко ме беше хванало шубето в един момент, че "ще изпуснем бебето"...заради диария.
Естествено, преди да забременея - през ум не ми беше минавало, че стомашно-чревни проблеми могат да направят такива бели, ама това като почти всичко в живота - докато не ти дойде до главата...
Киселини имах може би последните 3-4 седмици от бременността и при първата им проява - бях комична картинка. Никога до този момент не бях имала киселини в живота си и съответно нямам идея какво е като усещане. Глътнах яко гипса и паникьосано обяснявам на лекаря си и близките си, че "нещо ужасно става" някак си нещо "ми гори хранопровода"
Бях пила някакъв сок от стъклено шише, та дори си помислих, че ако бутилките са за многократна употреба и се почистват със сода каустик, че да е останала такава по шишето, че аз пих, че, че....
Момичетата тук ми препоръчаха "Стоп ацид" тогава и действаше безотказно, пих си го до края. Ама това все пак отдавна беше, сега явно има някакви по-мУдерни илачи за тези цели.
При всички случаи, като е тежко и сериозно положението - не се дърпайте от прием на медикаменти, каквито ще да са, ако нещо от т.нар. "хомеопатия" не помага - сменяйте с нещо продукт на "фарма-мафията"
, важното е да се тушира съответния проблем, всичко друго е без значение. И "Деган" съм пила с Дани и какво ли не още, едно не е било "хомеопатично", а и не само аз съм била на разни медикаменти през бременността си - и моето и другите бебета си се родиха живи и здрави. Разбирам, че всяка бременна жена, предпочита да изкара от-до без прием на какви да е лекарства, ако ще "за всеки случай", но реално - бая се "пресолява манджата" на тема бременност и медикаменти и аууу колко страшно, ако пием парацетамол, или АБ дори и нещо ще му стане на бебето. За щастие - сме доста съвършено устроени като организъм, ембрионите съвсем не са толкова "халтави" колкото ни се струва на нас с разбутаните ни бременни мозъци и майчини страхове.
Обръщам специално внимание на въпроса, защото когато аз бях бременна - видях няколко пъти какви тежки проблеми си докараха бременни жени, само заради отказ да приемат медикаменти, хем назначени от лекар и хем сериозни бяха състоянията им. Не та не, това щяло да навреди на бебето, хвърля се рецептата и се купуват няк'ви дивотии "пенкелер", че накрая така втасаха тия жени, та лечението, за да спасят бременността им лекарите беше по 10 откъм медикаменти, сравнено с първоначално назначеното (ама неприложено на своя глава). Напоследък такива случаи са все по-чести за съжаление, въпреки че се съмняам коя да е бъдеща майка в този форум да е склонна към такива прояви - аз да съм си казала и да ми мирна главата по въпроса.
Последния подобен случай, отпреди две седмици го знам от моя зъболекар. Идва бременна пациентка с пулпит на зъба, ама така предържано, че надута - венеца, бузата, с адски болки. Пита я човека, защо е чакала досега - тя обяснила, че 10 дни пила н'ам к'ви отвари и си правила компреси от някакви неща там, белким й мине... Предвид напредналата й бременност, обяснява й, че не може да пипа такъв зъб без упойка, щото ще му припадне на стола, не само контракции ще получи... С много кандърми и почти скандал и явно много я е боляло - скланя на упойка в минимална доза, колкото да й отвори зъба и да сложи медикаменти за умъртвяване на нерва и после знаете - вади се нерва, пълнят се канали, слага се пломба... Така, ама дамата след процедурата взела, че се зачела в нетЯ и хоп - по принцип след пълнене на канали се прави рентгенова снимка на зъба и ако са ОК - тогава се затваря чак иначе се презапълват. И щото спряло да я боли и не ще рентген, че опасно за бебето, пък кой да чете, че се слага престилка и се снима само зъба и няма дерт... Решила, че така си е ОК и няма какво да се занимава повече с това преди раждане и съответно - не отишла пак, след два дни както й е казал зъболекаря да оправят зъба, ами си останала така - с лекарството и цимента. След още 2 дни - мъжа й я кара в спешното с почти 40 градуса, бълнуваща, надута, с адски болки, ама така, че ще й се пръсне главата и я боли цялата - не може да посочи дори източника на болката. В добавка от тия болки - яко драйфане и обезводняване, контракции, кетоацидоза...прелест. Усещат се за щастие лекарите, викат за консултация стоматолог - тя челюстта възпалена, невралгия на лицев нерв, всички екстри. Та....наложило се накрая с няколко упойки само заради зъба да се оправят нещата и то при лицево-челюстен хирург. Отделно що системи и медикаменти, за да овладеят контракциите, пък болките и стреса не ги смятам. И всичкото това нали, щото "аман-заман от една зъболекарска упойка на бебето ще му станело нещо". Дамата е юрист апропо, не да каже човек някоя проста и неграмотна от мааалата, само че си имала някакви супер крайни "грийн и био мании". Доколкото разбрах - вече е добре жената и се очаква да си роди около термин, да са живи и здрави и тя и бебето й. Но все пак ви го споделям случая да видите от едните добри намерения и убежденията, че всичко е по-добре за бременната и бебето й от конвенционални медицински намеси в някакъв случай - к'ви ужасии могат да станат. А, пропуснах, че от това й изпълнение - естествено такава инфекция си е докарала, че бая АБ са й вливали, през абокатче и то над седмица.
Приятен почивен следобед на всички и пребиваващите на "СПА" - утре да са си по домовете пожелавам и да не завтарят такива "процедури".