0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #440 -: Август 12, 2015, 15:27:16 pm »
Яни, а тя има ли някакъв проблем или при ЖК са го установили. Ако няма доверие на лекаря си просто да го смени или да направи консултация с друг за да е спокойна.

Ходила е на преглед, защото е с контракции. То и аз не знам кой да й препоръчам там. С предната бременност пак имаше проблеми и ходи при кой ли не и накрая остана при този. Ама ми е супер странно как с 1 см разкритие просто я е пуснал да си ходи.

26.09.2019
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #441 -: Август 12, 2015, 15:34:19 pm »
А защо просто не иде в спешното? Хич да не, ще я задържат няколко дни в болницата. С разкритие и скъсена шийка и контракции си е за системи и лежане.
« Последна редакция: Август 12, 2015, 15:35:51 pm от Синеочка »


Всеки миг е още един шанс...
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #442 -: Август 12, 2015, 15:48:05 pm »
Аз не бих ходила в спешното... а и тя с детенце на 1г в къщи надали иска да я приемат в болница. Бих си търсила друг лекар и евентуално ако може да се получат нещата без болница...
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #443 -: Август 12, 2015, 16:04:56 pm »
Аз не бих ходила в спешното... а и тя с детенце на 1г в къщи надали иска да я приемат в болница. Бих си търсила друг лекар и евентуално ако може да се получат нещата без болница...

Точно заради детенцето ще е сложно с болницата. Той и мъжа й е моряк и тамън тия дни замина, та чудото е пълно. Обаче тя има още 16 седмици. Направо не ми го побира главата как ще я кара с това разкритие.
Сега остава и някой да препоръча лекар във Варна :-)

26.09.2019
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #444 -: Август 12, 2015, 16:20:02 pm »
zyza, как си? Всичко наред ли е?
Весита, къде се изгуби?


Тук съм:-) чета ви всеки ден! При мен освен че изведнъж като че ли ми се промени тялото ,станах огромна,дрехи които съм носила мин година сега даже и не ги поглеждам,просто защото знам че няма да вляза в тях:-):-) и краката ми са надути:-( това е което ме мъчи,като цяло се чувствам добре,бебчетата шават,вечерно време трудно спа вече никак не ми е удобно,слагам няколко възглавници на кръста и гърба и спа седнала :-):-);-) но пък и дупето ми се схваща :-):-) такива работи при мен! На 18.08 в вторник живот и здраве съм на лекар,дано всичко е наред,нямам търпение вече да разбера какво става с моите съкровища,надявам се не само аз да раста ами и те да са наддали:-) и чакам вече с огромно нетърпение и аз да вляза в 30 и някоя седмица и да почна да пазаря и да се занимавам предимно с бебешките неща:-)
Златен дъжд честито сърчице:-) това е една от най-хубавите новини които ще чуеш по време на бременноста :-) дано Богородица е с нас и всички родим живи и здрави бебчета по термин:-)
« Последна редакция: Август 12, 2015, 16:24:22 pm от Веситаа »
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #445 -: Август 12, 2015, 16:45:32 pm »
Аз не бих ходила в спешното... а и тя с детенце на 1г в къщи надали иска да я приемат в болница. Бих си търсила друг лекар и евентуално ако може да се получат нещата без болница...

Точно заради детенцето ще е сложно с болницата. Той и мъжа й е моряк и тамън тия дни замина, та чудото е пълно. Обаче тя има още 16 седмици. Направо не ми го побира главата как ще я кара с това разкритие.
Сега остава и някой да препоръча лекар във Варна :-)
Има тема за АГ Варна, влез там да питаш, че момичетата имат лични впечатления. Чувала съм добри отзиви за Николов и Танев, но не съм била при никой от тях. Сигурна съм, че и в Мамата има списък на препоръчвани специалисти.
Весита, в коя седмица си? Какви миналогодишни дрехи моля те  :lol: аз от сега като се обличам се чудя дали или  :lol: а предвид, че първият път излязох от родилното колкото влязох, нямам надежди и за следващото лято, направо ще скачам в бременната секция  :lol:
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #446 -: Август 12, 2015, 17:32:06 pm »
м-и в 25 г.с и 5 дни съм вече
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #447 -: Август 12, 2015, 18:12:35 pm »
Здравейте и от мен! Честито на новите бъдещи мами и лека бреминност! Все чакам да дойде някоя добра новина и при мен, да има какво да споделя, но ми омръзна вече :( Миналата седмица бях на втори БХС и УЗ и се оказа, че бебка изостава с две седмици глава и една всичко останало (отговаря на 16.0  глава 15.3 а аз бях в17.1 г.с). Това на фона на ранната фетална и премерената нухална транслуценция 2.40 мм (за повечето жени е до 2.00 като при от 2.50 до 3.00 евентуално амниоцентеза а над 3.00 задължително за изключване на хромозомни аномалии) ми дойде в повече и като резултат отключих хипертония.Седмица вече се тъпча с лекарства  и успях да достигна стойности 140/90mmHg :( АГто смята, че всичко е наред от нередовния МЦ доста странно при положение, че на предходния преглед си отговаряше на г.с. Естествено потърсих и второ мниние и ми беше предложена амниоцентеза. За сега отказах амниоцентезата страх ме е от риска да загубя евентуално здраво бебе а пренатест е доста непосилен финансово. Таткото категорично отказа всякакви тестовете и каза каквото е ще си го гледаме. Аз по цял ден рева и се тръжкам, но като цяло и аз съм на това мнение и реших да не правя нищо. След седмица пак съм на УЗ да видим как са размерите. Моля се на Бог за успешна бременност и здраво бебе! Ако някой е имал подобен проблим ще съм блародарна да сподели, а също и за изоставането кога е започнало и как се променят нещата с напредването на бреминноста. 
« Последна редакция: Август 12, 2015, 18:28:28 pm от milch »
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #448 -: Август 12, 2015, 18:30:26 pm »
Здравейте и от мен! Честито на новите бъдещи мами и лека бреминност! Все чакам да дойде някоя добра новина и при мен, да има какво споделя, но ми омръзна вече :( Миналата седмица бях на втори БХС и УЗ и се оказа, че бебка изостава с две седмици глава и една всичко останало (отговаря на 16.0  глава 15.3 а аз бях в17.1 г.с). Това на фона на ранната фетална и премерената нухална транслуценция 2.40 мм (за повечето жени е до 2.00 като при от 2.50 до 3.00 евентуално амниоцентеза а над 3.00 задължително за изключване на хромозомни аномалии) ми дойде в повече и като резултат отключих хипертония.Седмица вече се тъпча с лекарства  и успях да достигна стойности 140/90mmHg :( АГто смята, че всичко е наред от нередовния МЦ доста странно при положение, че на предходния преглед си отговаряше на г.с. Естествено потърсих и второ мниние и ми беше предложена амниоцентеза. За сега отказах амниоцентезата страх ме е от риска да загубя евентуално здраво бебе а пренатест е доста непосилен финансово. Таткото категорично отказа всякакви тестовете и каза каквото е ще си го гледаме. Аз по цял ден рева и се тръжкам, но като цяло и аз съм на това мнение и реших да не правя нищо. След седмица пак съм на УЗ да видим как са размерите. Моля се на Бог за успешна бременност и здраво бебе! Ако някой е имал подобен проблим ще съм блародарна да сподели, а също и за изоставанесо кога е започноло и как се променят нещата с напредването на бреминноста.
Здравей, аз не съм имала точно такъв проблем. Имах подобен, но при мен  в 12 г.с. твърдо се оказа, че трябва да направя аборт по медицински причини. Аз бих те посъветвала да направиш, някой от кръвните генетични тестове, знам че са скъпи, но помисли само за последствията за детето и за семейството. Лесно е да се каже "ще си го гледаме", но е много трудно да се постигне. Нали се сещаш, че най-вероятно ще трябва да се откажеш от работата си, ако бебето има недай се боже Даун? Ако беше в някоя развита страна, да си го гледаш детето, няма проблем, но в нашата държава, кой ще му обърне внимание на това дете и кой ще ти помогне? Социалните ли? Смешка и половина. Дано всичко да е наред с бебчето, но все пак още веднъж ти казвам - добре помисли.
 Аз, ако забременея втори път след няколко години, тъй като ще съм на 36-37 да речем, от сега съм предупредила мъжа ми, че ще не ще, ще направя такъв тест. Даже, ако трябва на заем пари ще взема.
« Последна редакция: Август 12, 2015, 18:32:13 pm от kati_vm »
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #449 -: Август 12, 2015, 19:10:49 pm »
Милх, съжалявам наистина за неприятните новини. Може пък да навакса детето. Божа работа! Кати е права за гледането на болно дете в нашето общество. Виждаш какви сме нетолератни. А и на вас няма да ви е никак леко да го гледате, че не е като другите. Какъв всъщност е рискът за загуба на плода при АЦ? Виж и трето мнение и тогава реши, все още имате време. Стискам палци всичко да е наред и тревогите да са излишни. Дано ясичко да се дължи на нередояното М.  Горе главата и не се отчайвай. Винаги има надежда..
« Последна редакция: Август 12, 2015, 19:12:27 pm от Синеочка »


Всеки миг е още един шанс...
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #450 -: Август 12, 2015, 22:03:57 pm »
zyza, имам чувството, че разказваш моята история с предишната ми бременност. Бях бременна с близнаци и имах кървене от 8 г.с. като известно време се превърна в кафяво, след това отново червена кръв и седмица преди да загубя близнаците ( в 18 - 19 г.с.) започнаха да падат големи съсиреци от мен, въпреки всичко бебчетата си бяха добре. И на мен ми казваха, че имам хематом, който се чисти. След това едничкото загина и тръгна и повлече и живичкото, защото бяха с една плацента. Мн ми е тежко да говоря за това, защото драмата при мен беше голяма, без малко и да ме изпуснат докторите поради голямата кръвозагуба. Знам, че ако продължи дълго това зацапване и е кафяво не е опасно, но ако е червена кръв и съсиреци не е добре. Не искам да те плаша, защото не означава, че ще се случи същото и при теб, просто всичко е мн индивидуално, защото има жени изкарали до края бременността си с кървене и родили живи и здрави бебета! Но, трябва да се отнесеш мн сериозно, мисля, че ако си така изобщо не е добре да пътуваш, особено със самолет! Аз изгубих по-предната си бременност точно след полет със самолет, само, че беше съвсем в началото. На мен ми казаха, че при двуплодна бременност често има проблеми, така, че мн трябва да се пазиш. Ти имаш ли миоми? Аз съм с миоматозна матка и май и това мн повлия при двуплодната ми бременност. Мн късмет и успех ти желая, дано при теб всичко се оправи и да си ги родиш живи и здрави!
Златен дъжд, честито сърчице!  :)
yanicka, за жалост тук във Варна просто не мога да препоръчам никой, мога само да кажа да не ходи да лежи в аг-то, защото там ще я настанят в патологична бременност на 8-я етаж, където няма лекар, който може да и помогне и да не дава да я бъркат!
milch, мн съжалявам за лошите новини, и аз мисля, че е добре да потърсиш още едно мнение, а и наистина всичко е Божа работа, както е писала Синеочка, може пък всичко да се оправи, чувала съм какви ли не истории, а после всъщност се оказва, че докторите само са подвели жените и изобщо не е така. Все още има надежда, стискам палци и мн късмет ти желая!
Аз вчера бях на ЖК, в 16 г.с. съм, всичко е наред за сега, изписаха ми силна доза магнезий (Biolectra) превантивно, защото имам миоми и те могат да предизвикат контракции. А, също се оказа и че, съм с плацента на предната стена, но не превия, така, че док каза, че е ок. Има ли някой тук, който също е с плацента на предната стена? Успех до края на всички бъдещи мами! 
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #451 -: Август 12, 2015, 22:17:13 pm »
milch, между другото се сетих, че една позната също й изкараха лош резултат в майчин дом във Варна. Тя с мъжа й се хванаха и отидоха чак до София, и то в най-голямата зима, и направиха там в най-добрата лаборатория отново БХС и се оказа, че резултата е съвсем друг, и че всичко е наред и явно са искали да й вземат едни пари за да й направят амниоцентеза. Така, че не знам ти в кой град се намираш и къде ходиш, но най-добре си направи отново БХС в съвсем друга и то не случайна лаборатория. Успех!
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #452 -: Август 13, 2015, 09:55:17 am »
Milch,ти като човек като мен с мед.образование би трябвало да си наясно,че ако амниоцентезата ти я направи правилния човек всичко ще е ОК  :)  къде се намираш и къде си прави ФМ и БХС? За мен трябва да ги повториш и да чуеш още едно мнение,ако искаш ми пиши на ЛС и ще те пратя при специалист,стискам палци всичко да е наред и няма нужда точно на теб да ти обяснявам,че сълзите в случая ти пречат и не ти решават проблема :)
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #453 -: Август 13, 2015, 10:32:10 am »
Много съжалявам за това което ти се е случило Sol.дано на никой не се случва.Стискам палци да си родиш сега живо и здраво бебенце и да нямаш проблемите .Аз лежах в АГ на 8-я етаж.Преди да ме приемат ме бръкнаха доста грубо(и ми газаха 1см.разкритие,скъсена шийка,отлепен сак/плацента-така и не разбрах)-беше ужасно,аз не исках но докторката вика то и така е тръгнало-слава на Бога бебките на видеозона бяха добре след това.После в престоя си там един д-р пак искаше да ме бърка ако искам-но аз отказох.Като ме изписаха отидох и при д-р Александров,той ми направи ФМ и ми даде и диск,мн.се ядоса ,че са ме бъркали каза ми също,че съм нямала никаква скъсена шийка,появил се е хематом при мойто може още дълго да ми зацапва и също ме посъветва да си хващам полета възможно най скоро,че тук биле мн.зле, а можело и до аборт да ме докарат с това бъркане.На няколко пъти съм го питала дали има опасност от полета(защото аз го отлагам вече 2 пъти заради зацапването,а 2-я път лежах в болницата вече заради обилното розово зацапване)и той ми каза,че няма-само се притеснява за преждевременно раждане в 7-и месец.Сега съм само с кафеникаво зацапване,къде само зацапва-къде повече.Дано да няма повече таки малки парченца и дълги съсиреци.Всеки ден се моля на Господ да са живи и здравичми и да ги износя до край.-дано при всяка от нас всичко д е наред.Кръвни изследвания не съм пускала (четох,че при близнаци не отговаряли точно)а и незнам какви и в коя седмица и къде-а и ме страх да тръгна пеша до джи пито,също и с автобус-само лежа и чакам да спре кървенето-зацапването.Нямам миоми,предната ми бременност беше безпроблемна дори работих до края на 7-и месец нощна смяна.Направо съм шок сега.Аз ходя само при д-р Александров.
« Последна редакция: Август 13, 2015, 10:41:31 am от zyza »
   
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #454 -: Август 13, 2015, 11:01:14 am »
Здравейте,
аз да си кажа мнението за БХС-то. Ние правихме в 17 г.с. при успешната ми бременност и всичко беше наред. Ранен БХС не правихме, имах пълно доверие на лекаря ми, който откри малформацията на първото бебче. БХС-то не е диагностичен метод, то прави оценка на риска. Много голямо тегло за повишението на риска, оказва възрастта на бременната. Аз при следваща бременност изобщо не бих си правила. По-добре е няколко ФМ морфологии в съответните седмици да се направят от висококвалифициран специалист с хубав апарат, от колкото БХС.  И вече, ако възрастта на майката е по-голяма, генетичен тест.
Милх, още веднъж ти пожелавам всичко да е наред с бебчето!
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #455 -: Август 13, 2015, 11:04:43 am »
Много съжалявам за това което ти се е случило Sol.дано на никой не се случва.Стискам палци да си родиш сега живо и здраво бебенце и да нямаш проблемите .Аз лежах в АГ на 8-я етаж.Преди да ме приемат ме бръкнаха доста грубо(и ми газаха 1см.разкритие,скъсена шийка,отлепен сак/плацента-така и не разбрах)-беше ужасно,аз не исках но докторката вика то и така е тръгнало-слава на Бога бебките на видеозона бяха добре след това.После в престоя си там един д-р пак искаше да ме бърка ако искам-но аз отказох.Като ме изписаха отидох и при д-р Александров,той ми направи ФМ и ми даде и диск,мн.се ядоса ,че са ме бъркали каза ми също,че съм нямала никаква скъсена шийка,появил се е хематом при мойто може още дълго да ми зацапва и също ме посъветва да си хващам полета възможно най скоро,че тук биле мн.зле, а можело и до аборт да ме докарат с това бъркане.На няколко пъти съм го питала дали има опасност от полета(защото аз го отлагам вече 2 пъти заради зацапването,а 2-я път лежах в болницата вече заради обилното розово зацапване)и той ми каза,че няма-само се притеснява за преждевременно раждане в 7-и месец.Сега съм само с кафеникаво зацапване,къде само зацапва-къде повече.Дано да няма повече таки малки парченца и дълги съсиреци.Всеки ден се моля на Господ да са живи и здравичми и да ги износя до край.-дано при всяка от нас всичко д е наред.Кръвни изследвания не съм пускала (четох,че при близнаци не отговаряли точно)а и незнам какви и в коя седмица и къде-а и ме страх да тръгна пеша до джи пито,също и с автобус-само лежа и чакам да спре кървенето-зацапването.Нямам миоми,предната ми бременност беше безпроблемна дори работих до края на 7-и месец нощна смяна.Направо съм шок сега.Аз ходя само при д-р Александров.
Zyza, щом ходиш при д-р Александров, значи всичко е наред. Да на 8-я етаж в АГ, не са много в час, но какво да се прави.  Щом Александров ти е казал, че можеш да летиш, значи тръгвай. Ако имаше проблем, нямаше да ти дава зелена светлина. Лека бременност!
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #456 -: Август 13, 2015, 11:07:26 am »
zyza, да ти призная честно мога смело да заявя, че моят спонтанен аборт го предизвикаха докторите, по-специално Панчев, ако го знаеш, защото той ме бърка и след това се оказа, че едното е загинало. Д-р Александров на мен ми беше казал да не давам да ме бъркат, защото така могат да пукнат мехура и аборта ти е готов. Ами за жалост при мен точно това се получи явно, затова не давай повече да те бъркат в никой случай! Шийката се вижда ясно на вагинален ехограф, така ми каза д-р Александров и така ми я беше прегледал и сега, защото докторката от ЖК искаше да ме бърка за да я прегледа (но аз разбира се не давам вече да ме бъркат), понеже при аборта ми се беше разкъсала от близнаците. А, да не ти казвам, че след аборта понеже продължавах да кървя от шийката, а те не можаха да разберат и искаха даже и матката да ми махат. Като разказвах на Александров направо се хвана за главата! Той мн се ядосва, когато бъркат и искат да режат наред органи и т.н. Но, за жалост в тази Варна няма на кого да се довериш освен на д-р Александров, слушай си само него, аз също само на него се доверявам сляпо, но ходя и на ЖК само за изследвания и такива неща. За полета е мн относително, не знам какво да ти кажа, по принцип е прав, че тук няма кой да ти помогне, но от друга страна си има риск според мен. Аз като направих спонтанния след полета бях точно с кафяво зацапване, още малко след трансфера. Но, ти трябва да си прецениш най-добре. Извинявай, аз само не разбрах ти в коя г.с. си в момента? Иначе за преждевременното раждане и на мен ми беше казал, с близнаци и зацапване или кървене е най-вероятния сценарий и на мен ми беше казал, ако не искам да летя за чужбина, то тогава да се ориентирам за София, защото само там можели да ги спасят, но аз така и не стигнах до там. От все сърце и душа ти пожелавам да ти спрат всякакви зацапвания и да си изкараш до край бременността, и да си ги родиш живички, здравички и доносени!!! Стискам палци! А, иначе не е лошо да си пуснеш една кръвна картина, да си видиш най-вече хемоглобина, дали не ти е нисък и пиеш ли някакви витамини? И знаеш ли дали имаш някакви миоми, защото мисля, че и те оказват влияние?
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #457 -: Август 13, 2015, 11:22:07 am »
zyza, извинявай, сега видях, че си писала, че нямаш миоми. Ами така е, бременност с бременност не си прилича. На мен Александров ми каза, че предният път проблема е бил единствено заради това, че бях с двуплодна бременност и за сега наистина излезе прав. БХС и аз не бях пускала с близнаците, защото с близнаци давало грешен резултат.
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #458 -: Август 13, 2015, 14:01:00 pm »
Их че некадърници ама,с голямо право се ядосва др.Александров.Ти се бори толкова години а те ще съсипят всичко за един миг.Малко ми е нисък хемоглобина 107 .Пия витамините Pregnacare + omega 3.От вчера пия сок от червено цвекло за вдигане на хемоглобина. Днес започвам 12г.с.-пада се да летя в 16г.с.+3дни. Същият д-р Панчев искаше да ме бръкне за 2-и път но по мое желание,но аз като се сетих как ме бръкна д-р Кочева мисля че беше и не исках да чувам повече за това.Така пък ме натиска ама мн.силно др.Панчев на ехограва ниско долу като гледа бебките-и все си викам данеби от там нещо да ми направи и сега да ми зацапва мн.повече от преди.Но след това при д-р.Александров всичко беше наред с вагиналния ехограф.И на мен така ми каза,да внинаван за да не попадна на някой некадърници тук и да не ми направят нещо. И мен за това ме изпраща да си ходя,з-то ако остана тук трябва да ме изпраща в София.Оф дано всичко да е наред наистина-Нека Господ да е с всички нас.След месец ще тръгна,можеше и по рано но тогава едни познати ще летят и те ще ми помогнат с багажа там, а и съм с дъщеря си на 2г.8м. Хем до тогава да мога да свикна да стоя малко седнала,че сега издържам едвам 30мин.-започва да ме боли кръст,ниско долу,едвам вървя от изтощение и нераздвижване,а иначе съм и отслабнала с 2кг.
   
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #459 -: Август 13, 2015, 14:36:01 pm »
Зуза, аз съм много доволна от тот'хемата - за отрицателно време ме вкара в нормите от 98. Малко е кофти на вкус, но наистина действа. Ако цвеклото не ти помогне, имай го впредвид.


Всеки миг е още един шанс...