Здравейте, все още не съм напълно сигурна дали е удачно да се записвам в темичката. Мислех да пиша в тема, което е след трансфер, но в момента не знам къде ми е мястото, дали при трансферираните или при бременните
В понеделник (10-ти август) съм на преглед, за да установим дали има бременност със сигурност. Не реагирам на стимулации и съм на напълно ЕЦ. Притесняват ме няколко неща: ниските стойности на ЧХГ и дали правилно поставям Естрофем-а и Утрогестан-а, които са ми предписани за вагинално приложение. Питах и в други теми, най-вече такива за стойности на ЧХГ, но бих искала да се възползвам и от вашия опит. Пункция-11.07., трансфер на едно ембрионче- 14.07. Кръвните тестове са правени в една и съща лаборатория:
11 ден след трансфер - резултат 10.99 mIU/mL (25.07.)
13 ден след трансфер - резултат 16.47 mIU/mL (27.07.)
15 ден след трансфер - резултат 31.00 mIU/mL (29.07.)
Според ЧХГ калкулатора излиза, че между 11 и 13 ден се удвоява на 70.8 часа или на 2.9 дни, а между 13 и 15 ден се удвоява на 50.3 часа или на 2.1 дни.
След трансфера ми назначиха Естрофем 3*2 и Утрогестан 3*2 (вагинално) и в деня след последния кръвен тест ми назначиха Хориомон 5000 ед., по една инжекция през 4 дни (на 29.07,02.08 и 06.08). Бих искала да разбера дали има подобни случай на моя и как са завършили, старая се да гледам оптимистично на нещата, но не ми се получава.
Другото, което ме притеснява е, че при поставянето на вагиналните таблетки е добре да се полежи, а аз лежа едва от няколко дни, защото преди това нямах възможност. Нямах възможност и да съм легнала, когато ги поставях, а ги поставях клекнала. В листовката на Утрогестана пише, че трябва да се поставя дълбоко във влагалището, а аз не мисля, че съм ги поставяла дълбоко. Може би заради това ми се появи сърбеж, който борех в началото с лайка, а след това със смрадлика и засега овладявам положението. В началото имах гадене и придърпвания в яйчниците, подути и болезнени гърди, а след последния кръвен тест от всичко това ми остана единствено запек и многократни събуждания през нощта.
Извинявам се, ако не съм съвсем по темата и благодаря предварително на всички, които ми отговорят.