Иви, много неприятно, но ще удържиш фронта още 2-3 седмици поне. Маузит е права, че над 2200 г вече са големи бебоци, а и медицината за щастие е толкова напреднала вече. Онзи ден гледах при Гала имаха предаване за недоносените и там имаше едно бебче родено в 26 г.с. 450 гр. , което бяха спасили. Сигурно е и въпрос на късмет, естествен подбор или Божа работа - оцеляват само най-силните.
"По-старите" момичета тук знаят за първата ми бременност 26 г.с. и 860 гр. Всички близки, всички момичета тука се молеха с мен да оживее. Е, спасиха го и поживя доста, но така и не го прибрахме у дома. Не живееше, а оцеляваше по болниците и се успокоявах само, че нищо не го боли
На никой не го пожелавам това - по-лесно преживях загубата на починалото при раждането близначе. Тогава научих, че не е само до килограмите, а до степен на зрялост на детенце. Поне 30 г.с. да е достигнало. за това и такива истории не ми дават успокоение, а се моля всяка от нас да си роди след 36г.с. Сега като наближавам тая пуста 26 седмица и настръхвам. за това и правя като луда всеки месец при трима лекари прегледи, то изследвания, микробиологии, фибронектини.
Иви, ти си минала вече 30г.с. и сте достатъчно подготвени за излизане. Стискам палци още някой друг ден да устискате, ама вече няма страшно, както е писала Моист.
Шишета и стерилизатори не бързайте да купувате
аз имах подарени у дома, но ползвах само две малки шишенца и то тази година като го отбивах, че забременях - по-спокойно да понесе отбиването. Ако иматате у вас шишета и АМ, бързо ще се изкушите да дадете. Особено, ако нямате подкрепа от близките за кърменето. Имала съм няколко момента, в които ми се е струвало, че нямам достатъчно кърма. На моменти имах и хиперлактация. А приятелки дето са кърмили по 20-40 дни ми мелеха на главата - дай му, че дай му, щото тя кърмата не е достатъчна. Хубаво, че имах и подкрепа де. На консултацията като видех, че е наддал и се успокоявах. Ако не беше бебката, още сигурно щяхме да се кърмим - поне 2-3 месеца докато се адаптира на градината. Дано и нея успея да я кърмя - не се заричам нищо, но съм благодарна на подкрепящите ме в това начинание - и тук, и на живо.