Трябва да си направим бебешки рецептурник
А вие като правите ядене/попара по колко сирене и масло слагате? Аз го раздавам на вкус и цвят по мое му, но се тревожа дали някой път не е в повече и нещо да го натоварва...
...
също да питам има ли особености при даването на диня/пъпеш, че при нас са много тачени плодове през летния сезон ?
Mousyt, то има в рецептурника подобна секция, но е за деца, не само за бебета и някои неща не са подходящи, но това не пречи да го разгледаш.
Масло и сирене и аз на око слагам. За маслото бях чела, че в началото трябва да е колкото грахово зърно, но аз съм давала повечко, даже доста повечко.
При динята и пъпеша няма особености според мен. Само семките на динята се чистят, но това си е ясно де
Въпросът ми е в предиобедното хранене ли се дават плодовете, с които искам да захраня? Освен това се чудя след моркова дали да дам картоф или някакъв плод, защото в края на месеца отиваме за 2 седмици при баба и дядо. А там ще има и картофки и тиквички домашно производство и предпочитам тогава да ги дам.
Ariadna, плодовото пюре май се дава между храненията, тъй като не служи за наяждане. Добре е като е за първи път да го дадеш най-късно до ранния следобяд (т.е. не пречи и преди обед да е), за да може, ако има някаква реакция да се прояви в рамките на деня, а не през нощта. Когато стигнеш до въвеждането на разни каши, може да го смесваш с каша.
Според мен няма проблем след въвеждането на моркова да въведеш плод и после пак да се върнеш на въвеждането на зеленчуците.
Аз също държах да са домашни (разбира се само, ако имаме налични).