0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Здравей Amelia31, с нетърпение очаквах твоя пост, аз утре съм на преглед при д-р Цветков и ще видя дали направих правилния избор, като го предпочетох пред д-р Персенска. Все пак е добре, че се е съгласила на още един опит.
Относно изследванията, аз също не съм правила тромбофилия и кариотип, но мисля да правя, ако продължим с опитите с мои яйцеклетки и не мога да дам мнение.
Относно щитовидната жлеза, ти до сега не си ли изследвала TSH /ако е така, ми се струва много странно/, като цяло аз имам лек хипотиреоидизъм, но ТАТ и МАТ са ми в норма. При мен TSH e завишен около 3, но пия елтироксин за да го поддържам около и под 2, така ми е казал д-р Начев, че трябва да се пият лекарства до успешна бременност, след което да може да се коригира дозата им.
Нямам идея дали ТАТ и МАТ се влиаят от вземането на прогестерон и естрадиол, според мен не.
Аз също от време на време пия ХЗТ.
Според мен можеш да отидеш при този д-р Хедър щом е в клиниката, вече ако нещо не е наред можеш да се консултираш с д-р Начев.
изследвала съм многократно ТСХ и все ми е 2 цяло и нещо, като пией на 2 пъти клостила беше станало 2,8. а сега при стимулацията никой не го изследва. Т4 също ми е в норма като съм изследвала. макаа утре успех и пиши как е минало
някой може ли да коментира следните ми резултати на щитовидна жлеза - изследванията са направени 40 дни след последната инжекция при стимулация при ин витро:
ТСХ - 2.95
Т4 - 10,98
и двете са в норма, но дали доближаването до 3 на ТСХ не е повлияло на загубата на ембрионите тоест преди 2 седмици стойността може да е била над 3. тази стойност почти 3 дали влияе????
*
Amelia31, според мен не е това причината.
Да дам отчет и за моя преглед вчера, имаше ужасно закъснение - над 2 часа, не предполагах, че се чака  толкова за д-р Цветков, но по мои наблюдения, по график е отделено на пациент по 10 мин, а всъщност пациентите стояха вътре м/у 15 и 30 мин.
Та като цяло вече ми беше записано в досието донорска програма от д-р Персенска, но аз му казах, че не се чувствам готова за това и ми се ще да пробвам още няколко ЕЦ, той ме прегледа /вчера ми беше 23 ден/ и ми каза, че в яйчниците ми няма нищо и са доста зле и, че това аз си го знам. Разбрахме се на 3 ден да пусна едни хормони и да отида на 9 ден за проследяване.
Като цяло съм доволна, че не ми би шута  :(, но от друга страна мисля, че трябва да започна да се подготвям за другия вариант и да приема мисълта, че така ми било писано и нямам друг шанс.
макаа и аз се подготвям за донорска програма, няма начин. не знам при вас как е но ни е сме с мъжки фактор и тъй като на мъжа ми морфологията и концентрацията са му зле, си мисля че е възможно и сперматозоидите да не са толкова качествени и те да са повлияли и в този смисъл си мисля дали да не пробвам с чужд донор едно ин витро докато чакам да ми излезе втората заповед по фар. а може и при мен да е причината. сега като направя имунологични и генетични ще стане по-ясна картината.
*
За щастие нямаме мъжки фактор, проблема е в липсата на яйцеклетки.
makaa  с клостилбегит не вадиш ли яйцеклетки. аз с него спокойно си вадя по една. даже стимулацията по фонда при мен даде само 1 Я, която стигна до 20 мм.
Здравейте,момичета,аз съм пациентка на д-р Персенска,
чета,чета и не смея нищо нито да пиша,нито да питам.Аз ще съм с донорска яйцеклетка.Понеже е деликатна тема почти нищо не намирам да се пише тук.Някоя минала ли е през тази процедура??
аз също се интересувам от донорска програма, тъй като ми предстои колко време чака да ти излезе реза за донорка  timi-nova
Вчера мина моята пункция, извадихме 17 яйцеклетки и днес ще чакам обаждане колко са се оплодили.

Бореща се за една мечта.
Freya_85,това е чудесно,остава да са качествени и да ти върнат ембриончета които да си носиш около 9 месеца.

Ще замразяваш ли и от колко фоликула извадиха този брой яйцеклетки?

Успех ти желая да се оплодят и да си ти ги върнат.

Последно на прегледа в петък, имах 12 фоликула. Днес се обадиха, че 11 са се оплодили, две от 17-те са били некачествени. В четвъртък ще звъннат пак да кажат как се развиват и трансфер, живот и здраве, на 5-ти ден.
Да, ако има, ще замразим.

Бореща се за една мечта.
Благодаря за бързия отговор,доколкото помня ти си със стимулация,нали.

Аз днес бях на преглед,също съм със стимулация,чух че каза в дясно един фоликул 18 мм.Та в този ред на мисли те попитах за броя Я от колко фоликула.Да разбирам че в четвъртък на пункцията ще имам само една Я ли?

Стискам ти палци на 5-ти ден да има трансфер ивсичко след това да е наред.

Да, аз бях с дълъг протокол. Благодаря ти!

Ако е казала, че е само един в дясно, да, би трябвало да е само една Я. Успех и на теб!

Бореща се за една мечта.
Нещо ми е мътно малко,а не можах да я попитам директно защото за секунди стана някаква суматоха в кабинета.
Също каза,че нещата са зле,предположих,че има предвид именно това,че със стимулация имам само един фоликул.Предните два месеца бях на спонтанен цикъл и си правех фоликул,но за съжаление се пукаше преди пункцията и така и не стигнах до пункция,въпреки че октомври ми бяха сложили и блокираща инжекция.
Дано стигна до пункция,която е насрочена за четвъртък.Довечера ще ходя в клиниката да ми бият Прегнил и ще запитам за повече информация,защото днес съм и 7-ми ден,сигурно заради стимулацията е по рано,на СЦ пункцията беше на 13-ти ден,а сега ще е на 9-ти...

Благодаря ти още веднъж за вниманието.
Ще те следя дали всичко минава добре при теб.

Успех!

Фрея браво страхотни резултати, стискам палци всичко да е наред при теб, аз съм сигурна че ще бъде, ще следим нещата заедно с теб  stork-boy

далинда мила и ти си като мен от стимулация 1 фоликул. големи мъки всеки месец да се вади по една Я. ние с мъжа ми като си поговорихме и си решихме да отиваме направо на донорска програма и да не губим време. не ни се рискува с качеството на нашия материал и на двама ни. а и както ми казаха ембриолозите при мен са по-големите забележки и не знам струва ли си риска да пробвам още веднъж като не се знае дали ще успея с моя Я. стискам ти палци далинда да успееш
затова на 16.11 имам час при доктор перси да се записвам за донорска
Привет Amelia31,
благодаря ти за пожеланията.Да,очевидно след стимулацията имам само един фоликул,което и мен ме изненада,но думите на др.Персенска бяха такива,нещата били зле.Утре сутрин на пункцията ще видим изобщо до къде ще стигнем.Пролетта,но в друга клиника бях,реагирах доста по-добре на стимулацията,тогава правихме инсе,но неуспешно беше.Имах повече фоликули като че ли...
Аз въпроса за ДЯ засега изобщо не го допускам като мисъл.Не би ли трябвало док да ти каже за този вариант,в смисъл,тя да прецени че няма друг шанс освен донорска!?
Иначе,до колкото съм чела и чувала,това с ДЯ е малко кауза пердута,много се чака,а донори няма!
Моя приятелка чака такава 4 години и не се намери,сега тя е на 41 години и лятото подадоха документи за осиновяване.
Ох,стискам си палци,но ми е едно такова свито...

ами далинда точно доктор персенска ми каза че няма да успея с моя Я и тя е на мнение че трябва донорска и че Я ми са доста зле. а и на стимулация или без реагира само единия Я , другия вече е в пенсия
Amelia31,да,явно такава е преценката и щом така стоят нещата.

Днес мина моята пункция,извадиха една яйцеклетка и я замразихме,което значи че ще събираме.
Качеството на Я било добро по думите на др.Персенска.
Следващия цикъл същото действие.

далинда много се радвам за теб, стискам палци да е така успешно и за в бъдеще и да ни се похвалиш с добри и позитивни новини

момичета, моля някоя от вас да сподели колко време е блокиран организма след ин витро, имам предвид след спиране на всички лекарства. На 27.09 съм спряла всички лекарства и оттогава нито имам менструация, едно обилно потене чак мокря блузите си, опитвам се да свалям кила но никакъв резултат, направо ми се реве. като добавя и кортизона от приемане на медрола като кортикостероид и подуването на тялото........... кажете колко време е блокиран 2-3 месеца ли???? нямам представа, тъй като ми е за първи път