0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Amelia31, д-р Начев преглежда веднъж месечно в "Надежда", а през останалото време си е в Майчин дом.





Бореща се за една мечта.
*
Извинявам се, че се намесвам в темата. Само да кажа, че освен в Майчин дом, д-р Начев преглежда и в МЦ "Панацея". Даже, ако не се лъжа, съботите също работи. Поне последно беше така. Успех!
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
Amelia31, makaa, добре е при ИЯР (написаните стойности за АМХ са доста понижени) да вземате Герилукс (витамин А + витамин Е) - това са витамините, подпомагащи възпроизводството. Ще подхраните наличните Я. Двата витамина действат по-добре заедно и затова са в 1 капсула. Качеството на тези 2 витамина е по-добро, когато  са в капсули, а не в таблетки. Съхранявай ги в хладилник. Можеш да ги приемаш напр. 3 месеца (или колкото прецени твоят доктор) по 1 на ден по време на хранене от 2-3 ден на МЦ до овулация. Не трябва да се предозират (пазете черния дроб), не се пият постоянно, при бременност се спират задължително. Има и витамини Pregnacare conception за нея и него - важно е да пише conception (зачеване). Относно мъжките половинки, добре е да ги захраните и тях с витамините. Консултирайте се и с лекуващия лекар, ако искате той да ви насочи към витамини.

Обаче не забравяйте, че Vit А при бременност и поне 1 месец преди това не се пие системно (тератоген е) и се заменя в мултивитамините за бременни с бета-каротен (провитамин А), който не е тератоген. В месеца за пункция е добре да се приема Pregnacare conception, които имат бета-каротен.
« Последна редакция: Октомври 03, 2015, 00:40:33 am от mammita2012 »
Извинявам се, че се намесвам в темата. Само да кажа, че освен в Майчин дом, д-р Начев преглежда и в МЦ "Панацея". Даже, ако не се лъжа, съботите също работи. Поне последно беше така. Успех!

И в клиниката на Владимиров има прегледи - за хората в източната част на София може би е по-удобно.
*
mammita2012 благодаря за съвета, аз пия коензим Q10, когато се сетя, нещо ми дразни стомаха, преди си взимах водорасли мака, рибено масло, витамин Е и разни други витамини, но вече ми писна от една шепа хапчета на ден /пия и Л-тироксин и метфогама/, но може да взема този Герилукс.
Amelia31 ти си по-рано на преглед, аз съм на 13.10, да ти кажа и аз останах с това чувство за д-р Персенска, че не и се занимава с мен, но я разбирам, реално аз не съм била нейна пациентка до сега, по тази причина, както и че имаше по-ранен час за д-р Цветков, наклони везната да отида при него, но се знае какво ще каже той. 
Ето ме и мен. Днес ми биха Декапептила и д-р Персенска каза да отида на 20-ти на преглед, без значение кой ден ми е.
Дано станат нещата.





Бореща се за една мечта.
Здравейте момичета.Писах по моя проблем в друга тема,понеже съм нова тук и ми е още трудно с темите.Моля ви,някой може ли да ми даде връзка с д-р Персенска.
*
wqra, на лични ти изпратих телефон на д-р Персенска. Успех!  :)

Марси, телефон за връзка с Р. Караджова имаш ли?





Бореща се за една мечта.
*
Не, Фрея, пробвай през администрацията да направиш връзка,
евентуално да направиш запитване и по-късно да ти върнат отговор или връзка в момента, ако е възможно ... попитай за вариантите.

дописвам:
в сайта на клиниката е даден тел. за връзка на тази страница:
http://www.nadezhda.bg/reproduktivna-medicina/tzar-fond-invitro-tzentar-za-asistirana-reproduktsia/
а в първия пост на темата, Пепка освен този номер, е записала и мобилен за връзка:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=51136.msg1098871#msg1098871
« Последна редакция: Октомври 07, 2015, 12:29:16 pm от marsi »

*
Freya_85, писах ти на лични.  :D
marsi безкрайно признателна съм.Много много ти благодаря ...
Мириам, отново благодаря!





Бореща се за една мечта.
*
здравйте дами ,имам един въпрос ;предстои ми ин витро процедура при доктор Персенска ..за първи опит със тубарен стерилитет .. искам да попитам относно стимулацията има ли някакви неприятни странични ефекти ? Ще бъда по дълъг протокол.. благодаря ви
   <a href="http://www.mamaibebe.com"><img src="http://www.mamaibebe.com/ticker.php/pregnancy/165249.gif" alt="Линийки от www.mamaibebe.com" border="0" /></a>   :)
*
*
здравйте дами ,имам един въпрос ;предстои ми ин витро процедура при доктор Персенска ..за първи опит със тубарен стерилитет .. искам да попитам относно стимулацията има ли някакви неприятни странични ефекти ? Ще бъда по дълъг протокол.. благодаря ви

Две стимулации съм имала по дълъг протокол и не съм имала никакви странични ефекти.
Но при всички е различно. Има момичета, които усещат напрежение, подуване на корема, болки в яйчниците, когато нарастват фоликулите, покачване на килограми и може би и други, за които в момента не се сещам.


*
благодаря за отговора мила  :)
   <a href="http://www.mamaibebe.com"><img src="http://www.mamaibebe.com/ticker.php/pregnancy/165249.gif" alt="Линийки от www.mamaibebe.com" border="0" /></a>   :)
Аз ще съм на дълъг протокол, на 06.10 ми биха Декапептил, ина 21.10 съм на преглед. Да видим какво ще е.
Искам да питам, нали не може да ми дойде по-рано. Имам някакво много бледо розово зацапване. Направо ще се побъркам. Дали не е някакъв страничен ефект от Декапептила?
И аз ще съм по дълъг протокол, мен д-р Персенска ме вика на преглед на 20.10. И аз се чудя дали може да ми дойде по-рано, но дано до 20-ти ми е дошъл цикълът.





Бореща се за една мечта.
 estir аз скоро минах ин витро процедурата си при доктор персенска още с първата инжекция хормони, които бяха 5-кратна доза взе да ми става лошо, почна страхотно напрежение. доктор персенска веднага реагира и 1 месец пиех коптикостероид - МЕДРОЛ по 1 хапченце на ден. така ми се тушира напрежението. след като изхвърлих бебетата и спрях всички лекарства и сега от време на време ми става лошо и имам напрежение, взимам билкови таблетки за нерви. иначе от стимулацията не качих нито грам даже отслабнах с 2 кила, а съм дебела по принцип и мн предразположена към напълняване. при мен проблема е че мн ми е чувствителен и алергичен организма и реагира винаги нервната система с напрежение
mamitta много благодаря за инфото, не съм знаела за такива медикаменти, нито лекуващия лекар ми е препоръчвал
сега искам да ви се отчета група за прегледа на 08.10 при доктор персенска. определено не й се занимава с мен . каза ми че на 41 и с АМХ -0,1 няма как да успея с моя яйцеклетка. аз казах че не съм готова за донорска и ще пробвам още 1 път ин витро по фонда и тя се съгласи. сега ми предстои имунологични изследвания на щитовидната, на мен тромбофилия, на двамата кариотип.
искам да попитам
1.кариотипа какво е и включва ли ДНК анализ на двамата партньори или е отделно изследване??? 2. за щитовидната жлеза джипката ми каза че ТАТ и МАТ не се изследват, след като се приемат хормони, а аз съм ги спряла преди 2 седмици всички лекарства - ако някой има повече инфо да ми даде, колко време след спиране приема на естрадиола и прогестерон следва да се изследват щитовидните показатели тоест сега близо 3 седмици след като съм спряла вс медикаменти дали същите са повлияли щитовидните показатели
3. трето някой има ли преки впечатления за доктор Хедър ендокринолог в клиниката. от регистратурата ми заявиха, че след като нямам оплаквания или обременености фамилни, мога да мина и при доктор Хедър, а не да чакам за достор Начев???
« Последна редакция: Октомври 12, 2015, 13:42:29 pm от Amelia31 »