Решила съм този месец да меря БТ и също съм си купила тестове за О. Опитах се да прочета, това, което не ми е ясно, никъде не открих инфо например какъв е тоя специален термометър за ректално измерване. Вероятно се има предвид дигитален? Аз помолих мъжо като се прибира от работа да мине през аптеката и да ми купи един най-обикновен живачен, но той каза, че отдавна не се произвеждали, вярно ли е това? Е, сигурно ще ида до аптеката лично да се уверя, ама да питам все пак И още нещо, изключително ми е неприятно да си слагам термометри (тук и там) до като си отворя очите...разбрах, че може и орално да се мери, но тогава дали е достоверно???
Ааа, и още нещо Клостила ми е изписан от 3 до 7 ден, ама днес ако така само ми цапа да го броя ли за първи ден?
Ъъъ, и още едно последно температурата от чист ден ли започва да се мери?
Здравей,
относно живачните термометри - не знам, дали още ги има в аптеките, но по-принцип са по-точни от дигиталните. Въпреки това, аз бих предпочела дигитален с функция за пиукане, от гледна точка на безопасността. Най-големият майтап е, че този който използвах при мерене на БТ, когато забременях беше най-най-най обикновен дигитален за 6 лв., дори без функция за пиукане. Държах го около 5 мин.
Относно къде да мериш БТ, да малко е неприятно да пъхаш тук и там термометри, но най-точно БТ се измерва ректално.
Първи ден на цикъла се брои, когато прокървиш. Ако кървенето започне след 12 на обяд, първи ден се брои следващия.
БТ можеш да почнеш да мериш от деня на кървенето, или от следващия, а може и от чист ден, но аз бих предпочела от първи ден на кървенето да меря.
Имай предвид, че при стимулация, независимо с какъв медикамент, графиката на БТ не е съвсем достоверна, тъй като има външно въздействие.
При стимулации се следи пациентката с ултразвук в началото на МЦ, преди самата стимулация, за да се види дали няма задържан фоликул от предния МЦ, когато е почнала стимулация има поне един преглед преди ову, ако се бие прегнил, или друг препарат, един два дни след като е бит, за да се установи, спукан ли е доминантният фоликул. Теб няма ли да те гледат на ултразвук?