0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 3
« Отговор #840 -: Август 03, 2015, 12:44:13 pm »
HrisAni, и аз не разбирам много, но четох точно днес, защото и аз си пуснах същите хормони и мисля че, високите нива на Естрадиола имат общо с наличието на киста или задържан фоликул.

« Отговор #841 -: Август 03, 2015, 12:45:00 pm »
Пак аз  :lol:
Имам си М и запазен час за преглед на 12-ти ден от МЦ  :P
Фатално ли е, че не си запазвам час за УЗП за началото на МЦ? Какво точно се гледаше на този начален преглед - броя на антралните фоликули ли беше?
Ще отида да пусна обаче хормоните вдругиден.
Междувременно ще гледам да меря всеки ден и БТ, за да може после да се разпиша в бременните графики  :lol:

ПП. Леле, аз съм забравила колко е скъп този AMH.... май ще отложа пускането му.
В Рамус се изследва заедно с Инхибин Б и цената е 110 лв.

Тестостерон като съм пускала ми е бил в норма... Той може ли лесно да се променя? Да го пускам ли сега отново?
« Последна редакция: Август 03, 2015, 12:56:15 pm от 47 Smiles »
« Отговор #842 -: Август 03, 2015, 12:58:54 pm »
И пак аз :)
Съжалявам Усмивко, че са те споходили гостите :( 
И аз се ядосвах оня ден за цените на тези изследвания, безбожно скъпи са предвид, че някои е хубаво да се правят по-често до установяване на някаква диагноза....
В моя град пък никъде не изследват АмХ, само взимат кръв и я пращат в София, но и аз за сега не мога да си позволя това ,,удоволствие". Чакам сега и аз да цъФна  :lol: и да мирясам!
*
« Отговор #843 -: Август 03, 2015, 14:48:01 pm »
Усмивчице...цун-гуш <3

Не пускай инхибин, само фсх и ако е над 12 се прежали за АМХ.

Хриси, Усмивчица, ХИч не съм наясно с хормоните.

Калия, ах, че си чевръста в ръцете  :lol: в сряда повтори теста и пусни тук снимка на 2те дебели черти :)

Аз вчера търсих тест, но нали е неделя, нямах голям избор, а чак към 6 вечерта излезнахме. Купих 2 теста, бяха на сравнително добра цена, като ги отворих, никъде не пише ЧГХ. Влезнах в интернет да търся и се оказа че са ЧГХ 50  8O

Аз по принцип сутрешна урина не мога да ползвам, Дори овулационни те посред нощ ги правя след 2-3 часа сън, защото през толкоз се събуждам да чиш.

Тестът смятам вечер преди лягане, след 4 часа стискане. Но не знам дали има смисъл с такъв тест от 50. Днес ще излизам с една приятелка, ще гледам да потърся по-хубав тест, но в интернет дори в официалната страница на clear blue digital няма инфо колко им е ЧГХ то, та да знам от тях ли да взимам. Иначе от овулационни те им съм много доволна :)
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
« Отговор #844 -: Август 03, 2015, 14:54:20 pm »
Здравейте момичета. Връщам се от лекар... При нас нещата не са ок, чудя се какво да направя, дали да си почина малко от всичко това или да продължавам да търся нови доктори. Много мъчно ми стана... Имам проблем с лигавицата, прекалено тънка. На въпроса ни към док, какво ще правим , нейният отговор беше - Ако не живееше в България- сурогатно майчинство, но щом си тък в БГ .... :cry: :cry: :cry:
Някоя от вас имала ли е подобен проблем?
« Отговор #845 -: Август 03, 2015, 15:01:40 pm »
HrisAni, съвсем скоро четох някъде, че тънката лигавица може да се коригира чрез медикаменти, нека по запознатите да кажат. При всички случаи, бих потърсила и второ мнение, не бързай да се отчайваш!
makiyaki, чевръста не, ами....ужасна съм даже!
Абе хора, от събота имам болки в десния яйчник, все си мисля, че ако беше предменструална, до сега да ми беше дошло. По принцип започне ли да ме боли, до час, най-много два ми идва. Вече започвам да се притеснявам, дали пък не е някое възпаление?!? Една такава болка е, идва за сек. и изчезва. После пак и така трети ден  :(
*
« Отговор #846 -: Август 03, 2015, 15:52:53 pm »
Здравейте момичета. Връщам се от лекар... При нас нещата не са ок, чудя се какво да направя, дали да си почина малко от всичко това или да продължавам да търся нови доктори. Много мъчно ми стана... Имам проблем с лигавицата, прекалено тънка. На въпроса ни към док, какво ще правим , нейният отговор беше - Ако не живееше в България- сурогатно майчинство, но щом си тък в БГ .... :cry: :cry: :cry:
Здравей Хрис, ти в репродуктивна клиника ли ходи на лекар?
*
« Отговор #847 -: Август 03, 2015, 16:44:55 pm »
Абе тия наред ли са??? За тънка лигавица - сурогатно майчинство ... HrisAni аз бих потърсила друг лекар, това за мен е непрофесионално от тяхна страна. Първо трябва да потърсят причината за тънката лигавица. Може да се регулира с лекарства, аз бях с тънка лигавица заради клостила и я оправих с естрофем. А съм сигурна, че има и други лекарства.

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
*
« Отговор #848 -: Август 03, 2015, 16:46:45 pm »
Калия, и сестра ми с първата и бременност, болки в яйчника...помислихме че е киста, щото и цикъла и закъсня. Викам те кистите се отразяват на цикъла. Когато я погледнаха на УЗИ за киста, намериха сакче. Та се оказа бременност, не възпаление или задържан фуликул, дано и твоя да е така.

Според мен няма смисъл да свързваш болките с идване на цикъл. Обикновено след овулацията М се бави между 12-14 дни. По-рано от 12-14 дни няма как да ти дойде, освен ако нямаш дефект на лут. Фаза.

Хриси, за лигавицата четох, Вит С и Вит Б6 конски дози и от двата.

Мен малко ме притеснява липсата ми на симптоми. Аз ПМС съм имала само 2 пъти през последните 2-3 години --> по време на 2те ми бременности. Но както казахме, всяка бременност е различна, затова ще изчакам... Дано да съм бременна :)

Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

« Отговор #849 -: Август 03, 2015, 17:13:45 pm »

Това коя лекарка го каза,името напиши,за да не ходи никой при нея?!!
Непременно смени лекаря и потърси второ та и трето мнение!

*
« Отговор #850 -: Август 03, 2015, 17:30:54 pm »
Да, Хрис, има много добавки, които влияят на лигавицата. Консултирай се с друг лекар. А какво ти казаха за хормоните?
Днес излязоха и моите, малко са извън норма. Ако някои знае нещо да коментира.
Това са хормоните в овулаторна фаза. Изледвани са на 12 ден при 28 - дневен цикъл.

Име на теста (изследване)   Резултат     Единици   Референтни стойности
LH    10.54        U/l     фол.фаза 2,0-8,0; овул.фаза 1,5-8,0; лут.ф. 0,2-6,5; менопауза 8,0-33,0; м. 1.1-7.0

FSH    3.56        U/l     жени фол.ф. 2.9-12,0; овул.ф.6,3-24,0; лут.ф. 1,5-7,0; менопауза 17-95; мъже 1,7-12,0

Естрадиол/Estradiol    379.78        pg/ml     жени-фол.ф. 18-147; овул.ф. 93-573; лут.ф. 43-214; менопауза до 58; м. до 62

*
« Отговор #851 -: Август 03, 2015, 17:35:13 pm »
Момичета, ето ви ЧГХ табличка по дни след О. Много ме впечатли, че на 11ти ден след О, е имало ЧГХ 3 и пак е била успешна бременноста :) табличката вкл. средното ново ЧГХ по ден, най-ниското измерено, най-високото измерено и броя на жени, които са тествани. Това са само жени с успешни бременности :)

Аз намерих тест с 25 ЧГХ, сега остава да събера урина 4 часа.

Исках да попитам, и дано се включат много момичета с отговори, тъй като след 2 загуби в 3 и 4ти месец, се надявам третия път да е успешен...Та какво да изследвам, ако евентуално съм бременна и когато забременея.

Има ли някакви хормони или неща, които ако ги изследвам и се окажат проблемни, могат да се регулират, така че да задържа бременността?

Прогестерон мисля и Вит Д, защото съм с недостиг, а той помага на бременността. Нещо друго, което ако е ниско или високо има ли, дето може да навреди?

От много време исках да го задам този въпрос, ама все забравях :)

Редакция: пфу, забравих да пусна линк за ЧГХ то... http://www.betabase.info/chart/basic/single
« Последна редакция: Август 03, 2015, 17:37:12 pm от makiyaki »

« Отговор #852 -: Август 03, 2015, 17:42:39 pm »

Това коя лекарка го каза,името напиши,за да не ходи никой при нея?!!
Непременно смени лекаря и потърси второ та и трето мнение!

Д-р Табакова. От Бургас съм :( . Хем се бях зарекла крака ми да не стъпи повече при бургаски лекар. Много стана мъчно след прегледа. От Болница до центъра през целият път плаках. ММ е по позитивен, чете из форуми и за други такива случаи. Както казва той "Хората до луната стигнаха, едно бебе ли няма да ни направят". Мисля са си почина този месец и септември или Пловдив или Ст.Загора.
« Отговор #853 -: Август 03, 2015, 17:55:03 pm »
Оххх, makiyaki, цял ден те чакам! Айде стискай малко и дано да видиш  :bfp: нямам търпение вече.
Добре, че след малко ще излизам с една приятелка с кучетата, че да се поразведря-цял ден чета из тези форуми и не спирам да психясвам. А, познайте дали няма да подлудя приятелката, хаахах.
Попълних си графика за последния цикъл, макар, че не съм мерила Т. вписала съм други неща, като преглед, големина на фоликул, сърчица, симптоми. Не знам дали се вижда де, уж я направих както пишеше ;)
« Отговор #854 -: Август 03, 2015, 18:10:17 pm »
Не, се вижда, Калия. Какво е потребителското име, с което влизаш в календара?

« Отговор #855 -: Август 03, 2015, 18:17:18 pm »
Същото е, само, че с малка буква май, нарочно го направих така. Какво ли съм сгрешила?
« Отговор #856 -: Август 03, 2015, 18:26:53 pm »
Нямам представа, но пише, че няма потребител с такова име.

*
« Отговор #857 -: Август 03, 2015, 18:30:28 pm »
Момичета, ето ви ЧГХ табличка по дни след О. Много ме впечатли, че на 11ти ден след О, е имало ЧГХ 3 и пак е била успешна бременноста :) табличката вкл. средното ново ЧГХ по ден, най-ниското измерено, най-високото измерено и броя на жени, които са тествани. Това са само жени с успешни бременности :)

Аз намерих тест с 25 ЧГХ, сега остава да събера урина 4 часа.

Исках да попитам, и дано се включат много момичета с отговори, тъй като след 2 загуби в 3 и 4ти месец, се надявам третия път да е успешен...Та какво да изследвам, ако евентуално съм бременна и когато забременея.

Има ли някакви хормони или неща, които ако ги изследвам и се окажат проблемни, могат да се регулират, така че да задържа бременността?

Прогестерон мисля и Вит Д, защото съм с недостиг, а той помага на бременността. Нещо друго, което ако е ниско или високо има ли, дето може да навреди?

От много време исках да го задам този въпрос, ама все забравях :)

Редакция: пфу, забравих да пусна линк за ЧГХ то... http://www.betabase.info/chart/basic/single

Макияки, много е нормално на 11ти ден след О ЧХГ да е под 5 единици. Хормонът започва да се синтезира след имплантация ( 6-10 ден след О) и денят след имплантация е 5 единици. От там започва да се удвоява на 48 часа :)

По отношение на не-пишкане 4 часа за тест за бременност това не важи. Важи за тестовете за Овулация. При тестовете за бременност е най-добре сутрин, дори да не е с първа урина - поне така смятам. Но честно казано, ако има бременност ще си отчете по всяко време, пък дори и с много бледа черта, така че сискам  силно палци :)
« Отговор #858 -: Август 03, 2015, 18:32:32 pm »
Маки, а ти видя ли тази тема за повтарящите се аборти и изследванията, които са си правили момичетата:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=43737.msg757781#msg757781

Калия, като си в овулационния календар отгоре ти пише потребителското име. Моето например е различно от това във форума.
После отиди на "графики на потребители" (от менютата вляво), въведи потребителското си име, избери графиката, която искаш да видим и тогава копирай линка.

HrisAni и аз откакто чета тук във форума, не съм видяла хубаво мнение за бургарските гинеколози  :( Всички препоръчват Пловдив. Не губете време, а направо планирайте едно посещение  :P

AdeliaMiss, време ти е за тестче май  :P
« Отговор #859 -: Август 03, 2015, 18:44:45 pm »
Усмивке, не знам, 12ти ден от О. ми е, засякох я на 15ти ден. Днес ми е 27ми ден от цикъла и въпреки че по принцип той е сравнително редовен на 27 дни, явно този месец ще е по-дълъг. Рано ми се струва за тест...