0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 3
« Отговор #800 -: Юли 31, 2015, 21:22:11 pm »
За хормони на щитовидната жлеза не се изисква чист ден,други изисквания има за тях.
Пролактина на мен ми го изследваха и на ден от МЦ и на чист ден,но конкретно изискване няма за ден.

Калия,и аз ти стискам палци за чудото,дано имаш търпението да изчакаш закъснение и тогава тест.

*
« Отговор #801 -: Юли 31, 2015, 21:39:54 pm »
Здравейте момичета  :) нямате търпение за тестчетата  :lol: И аз викам на моя сега колко щастлива ще съм ако успея да "прихвана" по естествен път докато клиниката е в почивка. Ама съм решила тези 2 месеца да се отдам на удоволствията без тестове за ОВУ - когато тогава. Имам нужда психически да си почина от всичкото това мерене, следене, хапчета, пункции и подобни. Само Т ще си следя за протокола.
 Потвърждавам, че за хормоните на ЩЖ никога не са ми искали чист ден, даже на сайта на лабораторията няма такова изискване. Дори няма изискване за гладен/жаден. Аз все пак си ходя гладна/жадна, за всеки случай.

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
« Отговор #802 -: Юли 31, 2015, 21:52:53 pm »
Цитирам една от лабораториите:

"Тестовете за щитовидни хормони се провеждат сутрин, след 12 часа гладна пауза. Задължително се забранява тютюнопушене, прием на кафе или други тонизиращи напитки.
Пробата се взима от пациент при пълно физическо и психическо спокойствие. "

*
« Отговор #803 -: Юли 31, 2015, 22:16:05 pm »
ДАЛИНДА права си за гладна/жадна. Аз обикновено изследвам ТСХ и МАТ, като за антителата няма никакви изисквания. Обаче сега погледнах за ФТ3, ФТ4 и ТСХ - Условия за вземане: Сутрин до 10ч. на гладно, без кафе и кофеин съдържащи вещества и медикаменти. Това е цибалаб, аз там ги правя и смятам, че са една от най-добрите лаборатории предвид това, че доста клиники работят с тях.

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
« Отговор #804 -: Юли 31, 2015, 22:26:51 pm »
Ами аз прочетох по-стара публикация на Denis (тя консултираше тук за хормоните и графиките), че пролактинът трябва да е на чист ден. Но после и аз видях, че на други места пише, че може през цялото време, така че го включвам и него в списъка за ранно тестване.
Аз ходя на най-близката квартална - Рамус.
« Отговор #805 -: Август 01, 2015, 09:02:28 am »
Тази сутрин тест отрицателен  :? БТ 36.85
Всичко водеше натам, но нали си имам тест към тестовете за овулация и реших да го направя  :lol: Няма само да ги трупам я .....  :lol:
*
« Отговор #806 -: Август 01, 2015, 09:32:11 am »
Цитирам една от лабораториите:

"Тестовете за щитовидни хормони се провеждат сутрин, след 12 часа гладна пауза. Задължително се забранява тютюнопушене, прием на кафе или други тонизиращи напитки.
Пробата се взима от пациент при пълно физическо и психическо спокойствие. "

Мисля в темата за ЩЗ Цигу беше публикувала статия, че няма такива изисквания. От личен опит мога да ти кажа, че не е вярно и не е логично да е вярно, да се повлиява ТСХ от едно кафе или храна, предвид, че не можеш да го повлияеш понякога и за месец с лекарства. От около 6г. посещавам лекар, който не изисква да се мери на гладно и жадно, често ме праща по обяд в лабораторията. Признавам си, в началото ходех да си правя контролни измервания за да съм сигурна, че резултатът е коректен. Същото е и за антителата примерно.
*
« Отговор #807 -: Август 01, 2015, 09:40:52 am »
8O Смайли, къде прочете, че пролактина трябва да се изследва на чист ден? Аз такива указания не съм получавала от лекуващия ми ендокринолог, когато имах проблем с този хормон.
Кати, в клиниката на д-р Даскалов ми искаха изследването на пролактин на чист ден/между 18-тия и 24-тия ден от МЦ/. Не съм се интересувала защо, но се доверявам изцяло на преценката му.

Смайли, като за начало не мисля, че трябва да бързаш да пускаш АМХ. Стойностите на FSH на 3-ти ден от МЦ показват наличието на яйчниковият резерв. Ако са високи, евентуално тогава можеш да го изследваш. Вместо него можеш да пуснеш Тестостерон, който също се изследва на 3-ти ден.
И не бързай да се отчайваш. :P

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари
« Отговор #808 -: Август 01, 2015, 10:32:50 am »
Моят пролактин го изследваха на 3 ден.Беше 560. Гладна жадна сутринта.За такъв ден от цикъла е много.Имаше референтни стойности и за фоликуларна и за овулаторна и за лутеална фаза.Зависимост от това в кой ден го изследваш в клиниката си имаше стойности за всяка фаза кои са нормалните.Както и при бременност.Лабораторията беше Тошкина.Имаше стойности за всеки един хормон за различните фази колко трябва да е.Дори и за прогестерона в различни фази.
*
« Отговор #809 -: Август 01, 2015, 10:36:57 am »
Шанел, всяка лаборатория си има референтни стойности за хормоните, които се различават от другите лаборатории.
Високият пролактин подтиска овулацията.
Но цикъл с цикъл няма еднакъв и едни хормони и фоликулометрия не са показателни за нещо.

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари
« Отговор #810 -: Август 01, 2015, 10:43:57 am »
Ами аз О си имам всеки месец.До сега е следена и доказана.С два пъти оплождане на Я.Следователно не я е подтиснал.Но подтиска отделянето на достатъчно прогестерон за правилна имплантация и при една бременност скача още и тя не се развива.Това е обяснението на доктора ми
Птеди малко исках да кажа че може да се изследва и в края и в началото просто си има други стойносто в зависимост от това кога го изследваш
« Отговор #811 -: Август 01, 2015, 12:12:35 pm »
Здравейте момичета, благодаря, че мислите за мен и ми стискате палчета. То май няма да има нужда от тест-от днес съм ПмС :( гърдите ме стягат, имам болка ниско долу в дясно...знам, че това са симптоми и за Б, но май е редно да сляза на земята и да изляза от филма още сега :( Днес дали от времето, ама ми е едно мрачно от сутринта и само на рев ме избива, емоционално нестабилна съм от няколко дни...Ей това чакане страшно много мъчи, знам, че всички тук сме така и за това си позволявам да си излея чувствата. У нас вече проглуших ушите на всички, та сигурно трудно ме изтрайват, но не мога да мисля за нищо друго, признавам..
Специално за ТСХ аз винаги си го изследвам в края на всеки месец, с цикъла не съм се съобразявала и не мисля, че има някакво значение (това май го писах и преди). Даже тази седмица пак ще го изследвам, че съм с корекция на дозата от последния месец. Пфффф, всичко покрай забременяването е толкова сложно, че както обичам да казвам, да се чуди човек как не се е затрил човешкия род до сега :( Хубав и прохладен ден ви желая и продължавам да се моля за малките чудеса, които се случват всеки ден, стига само да вярваш в тях!
« Отговор #812 -: Август 01, 2015, 12:16:25 pm »
Калияyahoo_17 yahoo_17 yahoo_17

Пфффф, всичко покрай забременяването е толкова сложно, че както обичам да казвам, да се чуди човек как не се е затрил човешкия род до сега :(
:lol: Нали, и аз това се чудя  :lol:
*
« Отговор #813 -: Август 01, 2015, 16:39:21 pm »
Усмивчице... :bighug:

Кали, кой ден след ОВУ си? Не бързай да отписваш цикъла. Нали каза, че в неделя е била ОВУ? Коя неделя, миналата или по-миналата? Ако е миналата е много рано за ПМС и това е добър знак.

Аз само си ръчкам гърдите и ги опипвам за болезненост, но още нищо ... Иначе съм убедена, че съм бременна, но ако си спомняте и миналия месец ви казах, че съм бременна, а ми дойде. Така че ще трябва да изчакам до теста. А докато чакам, ще си бременея  :lol:

Относно ПМС, с втората ми бременност се появиха ПМС 2-3 дни преди датата на М, а именно чувствителни гърди (болки долу май нямах в началото). Както и да е, тогава щяхме да заминаваме на почивка и чаках да ми дойде и свърши преди почивката, за да може О да се падне на почивката и да се върна бременна.

Добре ама М се забави и викам на мъжа ми, дай малко по-бурен секс да направим, че да се отпуши и да тръгне М... Та толкоз бурно го направихме, чак и него го боля, а мен да не говорим, ама нали трябваше да се подготвим за почивката, а не да ходя на почивка с М. Добре ама М пак не дойде. След 2 дни пак бурен секс направихме, чак опасно бурен... Пак никаква М. На 5тия ден от закъснението гърдите изведнъж спряха да ме болят, стискам, пипам, не, изчезнала беше чувствителността. Гледам --> никаква М. И се уплаших и притесних, но като се осиферих, викам си, абе що не направя един тест... Беше положителен и не само че се върнах от почивката бременна, но и бременна отидох на нея :)

Та така за ПМС...
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
« Отговор #814 -: Август 01, 2015, 18:16:48 pm »
Овулацията е била събота, неделя или понеделник. Не знаем с точност, тъй като чак вторник бях на УЗ и вече се беше пукнал фоликула. Да, миналата седмица. То, че е рано за м. рано е, но така ме боли кръста и корема на моменти прорязва, че какво друго да си помисля я? Интересно обаче, че от сутринта съм така и до сега трябваше да зацапа, пък няма нищо. Ох, то о аз съм сигурна, че няма да ми дойде, ама...надежди...само со внушавам. Сори, ако пиша с грешки, но от телефона ми е трудно. Хубава вечер :*
*
« Отговор #815 -: Август 01, 2015, 19:36:02 pm »
Милички, стискам ви палци непрекъснато на всички и броя дните и аз с вас :) Само да кажа на тези без симптоми - аз като забременях, та чак до 5ти-6ти месец нямах ни симптоми, ни корем, ни нищо :) Така че и липсата на симптоми е симптом :) Силно гуш от мен и айде една по две по три в бременната тема :)  :bighug: И да - всеки месец вярвайте, че сте бременни, а пък то ще си стане реалност :)
« Отговор #816 -: Август 02, 2015, 14:38:55 pm »
Привет, влизам да се отчета :) днес няма и помен от вчерашните предменструални симптоми. Единствено кръста адски ме боли, но това вече го отдавам на ,,прекрасната" ми дископатия.
Лилиту, благодаря ти за прекрасния пост, толкова се зарадвах като го прочетох!
Аз продължавам да НЕ чакам, днес е 22 ден от цикъла и усещам как рано, не рано, утре ще направя един пиклив тест, че имам няколко за изхабяване ;)
*
« Отговор #817 -: Август 02, 2015, 15:07:02 pm »
Лилиту, и аз от вчера чета и се усмихвам на прекрасния ти пост <3

Калия, брой само дните след ОВУ, предишните от цикъла не ги брой. Чакай поне 9-10 ден ако си нетърпелива, но най-добре поне 11ти ден :) стискам палци!

Аз пък съм без никакви тестове в къщи. Още от след овулацията търся да закупя, толкова са скъпи вмагазина и затова исках от амазон, но там ако не си платиш членска такса ги бавят 10-14 дни, а аз искам на 10 ден да почна с тестовете и се отказах от амазона... Което означава че днес задължително трябва да се сдобия с тестове, защото утре или във вторник трябва да тествам!!!

Хубав ден на всички :)

Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
« Отговор #818 -: Август 02, 2015, 15:15:48 pm »
makiyaki, ако предположим, че О е била миналата неделя (26.07)...значи най-рано трябва да тествам в сряда или четвъртък...ох, до тогава е твърде вероятно и да ми дойде, а ако не, тотално ще изперкам :)
Освен, че нямам симптоми днес, ами сега усетих, че ми е хладно, нещо като втрисане.. и понеже не съм следила БТ, сега си мисля, че ако ми е висока Т вероятно за това имам такова усещане... Това човешката психика е голяма работа значи, само да искаш и ще си намериш хиляда симптома за каквото и да било :D
makiyaki, кога трябва да НЕ ти дойде?  :) Аз имам няколко теста, защото сестра ми постоянно си купува и тя в очакване на чудото и си ги прави тайно в нас :) Не знам колко са вече, но с мъжо скоро се шегувахме, че в шкафчето с лекарства няма нищо повече от тестове за бременност :D
« Последна редакция: Август 02, 2015, 15:22:56 pm от Калия »
« Отговор #819 -: Август 02, 2015, 18:17:39 pm »
Привет и от мен  :P
Lilitu, мерси за пожеланията  :P

Аз днес имам още по-силни ПМС (основно гадене) и чакам или днес или утре да ме споходи М. Днес ми е 31-ви ден и 13-ти ден след евентуалната О.
По едно време реших да не би вчера прекалено рано да съм направила теста, но не е. Гледах бременните графики и гледах кога там горе долу момичетата са си правили тестове и на 11-тия ден обичайно си излиза положителен тест.
А пък и БТ още ми падна. Днес беше 38.00.
Но това чакане е наистина влудяващо. Бях забравила как е  :lol:
ДНес в пристъп на лудост си потърсих в коша за боклук вчерашния тест  8O... реших да видя дали не се е появила изпарителна втора чертичка (не се е  :lol:). Ще спра да гледам бременните графики вече, защото оттам ми хрумна идеята, след като видях, че на едно момиче му се е показала втора чертичка след времето за отчитане. А аз вчера изчаках само 5 мин и после го хвърлих (както си е и по инструкция де).
Викам да ми идва вече и да си правя спокойно плановете за следващия месец  :lol:

Маки, бързо да се сдобиеш с тестчета, то не остана време...
Калия, много ме развесели сестра ти, как си прави тестовете тайно у вас   :lol:
На всички пожелавам  :bfp1: