0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 3
« Отговор #720 -: Юли 26, 2015, 21:20:11 pm »
И аз попълних анкетата :wink:

*
« Отговор #721 -: Юли 26, 2015, 23:22:08 pm »
ами засега нищо няма да пия защото не ми се отразяват добре.Да се надяваме,че следващия цикъл ще се махне. Ако не, тогава ще мислим за хапчета.Другия проблем обаче е,че май ще хвана лятната почивка на клиниката ....
Това чакане много изнервя наистина, дано всичко е наред в следващия цикъл!

*
« Отговор #722 -: Юли 27, 2015, 01:14:22 am »
ДАЛИНДА Весита marsi lilibell kati_vm strawberry_11 Благодаря ви много момичета за анкетата!!!  osi_9 osi_9 osi_9 osi_9 На къде съм без вас :)

lilibell миличка  osi_15 :bighug: Незнам какво е това при тебе, но съм сигурна, че всичко ще си дойде на мястото....Главата горе се обичайте със съпруга ти! :bighug:

Аз днес си бях казала че няма да правя тестове за О, ама реших пак да направя....и пак толкова е отрицателен, че по-отрицателен не може да бъде. Обикновенно винаги си имам лека втора черта, за първи път -НИЩО  8O Сигурно е от хормоните и явно О няма да има този месец и направо да не се навивам дори...

Днес малко се сблъсках с reality check и някакси се стреснах, че вече е август месец....Толкова скоро беше нова година (поне за мен и моите представи) и как френския ми лекар февруари ми казваше "е все ще забременееш до края на годината" което за мен беше абсурдно много тогава, а сега ще съм най-щастливия човек ако забременея до края на годината....  :?
« Последна редакция: Юли 27, 2015, 01:17:19 am от Krisi08 »

« Отговор #723 -: Юли 27, 2015, 08:04:59 am »
Добро утро момичета. След два дена рев, най-накрая се чувствам по-добре.
Пуснах си в събота пролактин 404, мисля че е ок.
Сега пия клостибегит по две на ден от 3-ти до 7-ми ден. Много ме болят обаче нещо яйчниците. А съм едва 4 ден,болят си точно като при О ?
Другото което ме притесни на прегледа в петък е, че док откри една киста. Много ме учуди, защото аз такива неща не съм имала никога, а колко са ме гледали. Каза, че не било голям проблем,така че живот и здраве в петък съм пак при него. Ако всичко е наред стартираме с първата си процедура.

Успех на всички :)
*
« Отговор #724 -: Юли 27, 2015, 08:48:11 am »
HrisAni и аз този месец бях на клостил - мога да ти потвърдя,че яйчниците също ме наболяваха. Според мен това значи, че работят. Боляха ме и когато имах фоликули, но това също е нормално

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
*
« Отговор #725 -: Юли 27, 2015, 13:13:18 pm »
Може ли някой да сподели от опит какъв му е бил цикъла след клостил? В смисъл има ли промени - по-оскъден, по-обилен и т.н. Притеснявам се защото моя този месец е много шантав - първия ден много оскъдно, втория направо ме съсипа - страшно обилен (аз по принцип съм с нормален цикъл на втори ден) + съсиреци, трети ден - пак зацапване. Интересува ме дали на някой му е станал по-обилен цикъла от клостила?

*
« Отговор #726 -: Юли 27, 2015, 13:35:34 pm »
Може ли някой да сподели от опит какъв му е бил цикъла след клостил? В смисъл има ли промени - по-оскъден, по-обилен и т.н. Притеснявам се защото моя този месец е много шантав - първия ден много оскъдно, втория направо ме съсипа - страшно обилен (аз по принцип съм с нормален цикъл на втори ден) + съсиреци, трети ден - пак зацапване. Интересува ме дали на някой му е станал по-обилен цикъла от клостила?
Здравей Лили, аз съм с нередовен цикъл. След 5 стимулации клостил, първият ми беше 28 дневен, като пстепенно взе да се удължава. Не съм имала промени в обилността.
*
« Отговор #727 -: Юли 27, 2015, 13:51:30 pm »
Здравейте! Може ли някой, който си е правил изследвания на хормоните, да сподели какъв трябва да е TSH за да има забременяване. Моят е 2.53. Съжалявам ако не е тук мястото, но се разчетох и видях, че на някои жени им казват, че трябва да е до 2.

Име на теста (изследване)   Резултат     Единици   Референтни стойности
TSH    2.53        mcIU/ml     0.30-4.50

fT4    9.45        pg/ml     8.9-17.2

anti-Tg /TAT/    <6.4        IU/ml     до 18.0

anti-TPO /MAT/    6.08        IU/ml     до 30.0

« Отговор #728 -: Юли 27, 2015, 16:03:07 pm »
Aria,желателно е да бъде около 1.5 най-много 2 единици.
Предполагам ще коментираш с док.резултата.

Лили,спокойно,след стимулация МЦ много се разбутва.Зависи от организма в какво точно ще се изрази разбутването.
Моя след две стимулации направо откачи.
Всичко което описваш е характерно и нормално да се случва след стимулация.Не се притеснявай изобщо,ще се нормализира.
« Последна редакция: Юли 27, 2015, 16:05:12 pm от ДАЛИНДА »

« Отговор #729 -: Юли 27, 2015, 18:03:36 pm »
Добър ден и от мен, нова съм тук, но съм изчела почти целия форум. Не знам дали търся съвет, май по-скоро да споделя със сестри по съдба...  ето моята история на кратко. На 38 години съм. При последния цикъл пуснах хормони-LH, FSH и пролактин на 3-ти ден от цикъл. Това, което адски ме стресна беше FSH-то: 29!!! Стойностите на другите два не си ги спомням, но лекаря каза, че са в норма. Естествено, веднага си поставих диагноза- пред критическа :( Доки също беше леко притеснен от този резултат и каза, че ако искаме бебе, трябва да вземем спешни мерки. За всеки случай ходих да ме види на 9-я ден от цикъла. Имах един единствен фоликул 7мм. но като се има предвид моя къс цикъл, би следвало на 9 ден да е доста по-голям. На 12-тия ден отново ме гледа на ехограф и ооо, чудо! Цели 15мм. (светнаха ми очите)!!! Седя и се чудя, възможно ли е да образувам фоликули, че и да има нещо в тях с тази стойност на FSH??? Или е било грешка в лабораторията ?!? Предположих, че ако фоликула расте с тези темпове, след два, три, до четири дни би трябвало да има О. Работим по въпроса с мъжо, а аз не мога да си намеря място вече от чудене. Хем съм се примирила, че ще си остана с едно детенце, хем пък толкова искам да стане второто, че сън не ме хваща даже. Само за инфо, с един яйчник съм от 2000 година и никога не съм пила противозачатъчни, та не е изключено да имам ИЯР. Не искам обаче да си поставям сама диагнози, а и според мен е глупаво само от едно единствено изследване да си сложа присъдата. Извинявам се, ако съм ви отегчила с дългия си пост (можеше и да е по-дълъг, но се ограничих ). Ако някой желае, нека коментира, ще ви следя! Успех на всички с бебеправенето!
П.п: Забравих да напиша, че съм с Хашимото и моя TSH цяла година беше 8, 7, 6...та от моята лекарка знам, че трябва да падне под 2, за да се забременява. Е, при последното ми изследване TSH беше 0.96 :)
« Последна редакция: Юли 27, 2015, 18:13:36 pm от Калия »
« Отговор #730 -: Юли 27, 2015, 20:02:02 pm »
Здравейте, момичета. Ходих на преглед и всичко на прегледа беше екстра. Относно ТСХ и пролактина, лекарката каза, че са стресови хормони и преди да се прави заключение, трябва поне още веднъж да ги изследвам (пак между 3ти и 5ти ден от МЦ). Тъй като моите са на горната граница, другия месец ще ги изследвам пак, и ако все още са така, ми казаха да отида на ендокринолог. Този път обаче ще трябва да  лежа 30 мин за да съм в покой преди взимането на кръв. Аз при предното изследване не се бях наспала и все още малко задъхана ми взеха кръв и е твърде вероятно затова да са били повишени хормоните. Смятам, че всичко е в главата ми и търсенето на проблем, какъвто вероятно нямам, ме затормозява  :ask: Мисля, че другия месец хормоните ще си бъдат наред. Нали знаете, едно от онези женски предчувствия.  8O
*
« Отговор #731 -: Юли 27, 2015, 20:37:02 pm »
Лили,спокойно,след стимулация МЦ много се разбутва.Зависи от организма в какво точно ще се изрази разбутването.
Моя след две стимулации направо откачи.
Всичко което описваш е характерно и нормално да се случва след стимулация.Не се притеснявай изобщо,ще се нормализира.
Дано да си права, тази киста сигурно и тя заради клостила се е получила. Четох, че била често срещано явление след стимулации, макар че моето не може да се нарече точно стимулация. Абе зор ще ми е докато забременея и това е. Няма какво да се самозалъгвам.
Днес си взех мерионала, изключително съм благодарна на Variniya. Дано да ми донесе късмет. За съжаление няма да го ползвам този месец, но щом е тук - в момента, в който се отвори възможност, веднага ще бъде оползотворен.
Сега се чудя дали да играя гимнастика защото се притеснявам да не спукам кистата - на няколко места четох, че било много опасно  :( 8O
Забравих да пиша след прегледа, че според моята лекарка има големи шансове тази лека стимулация да ми се отрази добре и да реагирам добре защото имали такива случаи като моя - с ИЯР, които много добре се повлияват. Ще държим изкъсо ЛХто, а дано тези 1-2 месеца ФСХто ми се смъкне още надолу.
Като излизах от прегледа в неделята веднага след мен влезе една двойка - за трансфер. Толкова щастливи и обнадеждени излязоха .... пожелах им мислено успех и в най-скоро време и аз да съм на тяхно място  :)

*
« Отговор #732 -: Юли 27, 2015, 20:58:56 pm »
Lilibell, не се притеснявай толкова за тази киста и си играй гимнастиката, ако ти е мерак. Аз заради LUF-a доста често правя такива лутеинови кисти, кисти на жълтото тяло и прочие. Не се пазя, а и знам, че вероятността да се спукат, при тях е по-малка, отколкото при другите. Киста на жълтото тяло не означава, че задължително е имало овулация. Понякога фоликулът се пука, но яйцеклетката не успява да се отдели (залепнала за стената или някаква друга причина). Аз моите кисти си ги подмятам на йога, бягане, активни физически упражнения и така докато дойде следващият цикъл и те си заминат с него :D.
Успех и дано скоро стартирате новата процедура!
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
*
« Отговор #733 -: Юли 27, 2015, 21:32:01 pm »
Zlateto  :bighug:

« Отговор #734 -: Юли 27, 2015, 21:38:58 pm »
Здравейте, момичета. Ходих на преглед и всичко на прегледа беше екстра. Относно ТСХ и пролактина, лекарката каза, че са стресови хормони и преди да се прави заключение, трябва поне още веднъж да ги изследвам (пак между 3ти и 5ти ден от МЦ). Тъй като моите са на горната граница, другия месец ще ги изследвам пак, и ако все още са така, ми казаха да отида на ендокринолог.
Аз мисля, че си объркала съкращението :) ТСХ е хормон на щитовидната жлеза и няма нищо общо нито със стреса, нито с месечния цикъл. Аз си го изследвам всеки месец без дори да ходя гладна и жадна.
Нали знаете, едно от онези женски предчувствия.  8O
Ей такова предчувствие имам аз от няколко дни, та чак се плаша :( защото после пак има да се тръшкам...
*
« Отговор #735 -: Юли 27, 2015, 22:12:43 pm »
Здравей Калия, искам само да отбележа, че ФСХто варира често през месеците и не може само от едно инцидентно изследване да се правят генерални изводи. Така че не се вкарвай излишно в притеснения. Ако толкова се съмняваш в резерва си - пусни едно АМХ, то не се влияе от нищо и е сравнително константна величина през всички цикли. Успех ти желая и не се отказвай каквото и да стане - щом имате мечта за второ детенце, бори се за нея докато я постигнеш  :goodluck:

« Отговор #736 -: Юли 27, 2015, 22:30:13 pm »
Благодаря ти, lilibell, не се отказвам. Утре ще ходя на УЗ да видим дали се е случило нещо с този фоликул. Аз все още не съм на ясно с много неща, за това се престраших да пиша тук-дано някой помогне със инфо. Стискам палци на всички, които искат да видят двете чертички. Ще успеем все някой ден! Чудесата се случват! Лека вечер, утре ще пиша след прегледа!
*
« Отговор #737 -: Юли 27, 2015, 22:43:33 pm »
Здравейте! Може ли някой, който си е правил изследвания на хормоните, да сподели какъв трябва да е TSH за да има забременяване. Моят е 2.53. Съжалявам ако не е тук мястото, но се разчетох и видях, че на някои жени им казват, че трябва да е до 2.

TSH    2.53        mcIU/ml     0.30-4.50

fT4    9.45        pg/ml     8.9-17.2

anti-Tg /TAT/    <6.4        IU/ml     до 18.0

anti-TPO /MAT/    6.08        IU/ml     до 30.0
Може и да не ти коригират ТСХ. Все пак е в норма, както и всичко друго и не говори за проблеми със щитовидната жлеза. Забременях и съм бременна с ТСХ 3.18, а си имам проблем.
« Отговор #738 -: Юли 28, 2015, 00:54:47 am »
Калия, точно за ТСХ и пролактин ставаше въпрос. Обясниха ми, че и двата хормона са стресови. Иначе в сайта на различни лаборатории пише,че при ТСХ изследването трябва да е на гладно, а и момичетата във форума също са го обсъждали. Наясно съм, че е хормон на щитовидната, но предполагам,че ми казаха да го изследвам в началото на МЦ, защото ще го изследвам заедно с пролактина. Момичетата тук ми бяха споменали,че може да има зависимост между двата хормона, така че нещата ще се проследят допълнително.
« Последна редакция: Юли 28, 2015, 01:21:18 am от Нани »
*
« Отговор #739 -: Юли 28, 2015, 02:40:58 am »
И аз попълних анкетата. Криси, аз бях отписала моята ОВУ този месец, че при цикъл от 27 дни все отрицателни ОВУ тестове около 13-14 ден... Е, най- накрая на 19ти ден получих положителен ОВУ тест така че не се птказвай!

Лили...аз затова съм фен на кръвен тест за бременност на 10ти ден след трансфер, доказана ОВУ с бебеправене (както при вас). Ако е било биохимична бременност и чакаш закъснение, кръвния и пикливия има вероятност вече да са отрицателни до деня на закъснението. Затова, след процедура е хубаво ранен кръвен, за да се знае имало ли е имплантация или не...

Криси, винаги е много разпчароващо, когато не стане бебето и отрицателен тест е гадно и загуба на бебето е гадно, аз след две загуби поне се успокоявам, че щом веднъж е станало, ще стане пак :) така че горе главата и вярвай!

Лили...жълто тяло се образува след бластоцид стадий на ембриона. Ако е нямало ембрион, няма да има и жълто тяло, така че твоята киста няма нищо общо с клостила или хормоните, а е следствие от загуба на ембрион. Хубавото е, че е имало яйцеклетка, която се в оплодила. Лошото е, че не можа да се превърне в мечтата ти. Но прочети горе --> щом е станало веднъж, ще стане пак :)

Колкото до мен--> ние бяхме 3 дни на палатка, беше много студено и Валя почти през цялото време... Имахме доста време за четене. Аз довърших "нежна е нощта" на Фиджералд и почнах "сняг" на Орхан Памук  :D [това малко за читателския подфорум, но да знаете какво съм правила този уикенд в палатката], ММ не обича да чете, май никога не е прочел и една книга :/ та с 300 зора го навих да почне 50те нюанса на сиво, викам си, там поне има секс, може да му грабне интереса... Той като почне да чете и заспива, прочел е само 7% за две седмици и вика --> "кво да ги чета, те само се е*ат, друго нищо не правят" :oops: 8O :lol:

Та днес докато шофирахме обратно към вкъщи и той вика: "много се радвам, че си бременна", викам му "е, след 10 дни ще разберем". Той -е, как, не си ли бременна? Аз- ами не знам, то се чака 2 седмици и тогава се разбира. Той -нали в четвъртък те забремених, значи си бременна... Аз [само се усмихнах и си казах, толкова е прав...].

Много сладка история и исках да я споделя, защото той като не знае какво е овулация и как се забременява е много положително настроен...простичко, ако щете и простовато, но той вярва, знае и чака бебе... А ние все със съмнение и отрицателност подхождаме...

Чакам положителния си тест след 10 дни... Стискам палци за всички!

Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!