0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

sianie1

• **
  • 86
  • Нема начин да нема начин
Re: Правим опити за бебе - Тема 3
« Отговор #640 -: Юли 21, 2015, 16:09:25 pm »
Аз на твое място бих си пуснала и генетични изследвания (свързани със задържането, защото при теб беше установена бременност, но не се стигна до задържане).
  Здравей! Тези тестове са малко по-различни от стандартните генетични, така ли? Къде в България се правят?
Нема начин да нема начин!
« Отговор #641 -: Юли 21, 2015, 16:25:51 pm »
Sianie1, аз нямам опит с тези изследвания, но от прочетеното във форума знам, че се правят такива в този случай. Ето тук има тема:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=43737.msg757781#msg757781
*
« Отговор #642 -: Юли 21, 2015, 17:14:48 pm »
47 Smiles, защо генетични? Аз нямах проблем със задържането. Имаше 3 варианта- нормална бременност с изчезващ близнак, който предизвика спад на ЧХГ и леко зацапване, а също и лек излив зад матката, вторият- хетеротопична бременност, като извънматочната е била в процес на изхвърляне или нормална бременност с кистичка, която са объркали за извънматочна. Последния вариант беше с най- малка вероятност. Като изключим ехографиите, които показваха силно удебелено място в матката със засилен кръвоток, където трябва да е сака, видяха и сакче в тръбата, поне на това им заприлича. Тръба на ехограф не се вижда, затова предположиха, че е там. Не ми се рискуваше да е извънматочна и да руптурира тръбата, а и те и дадоха само няколко часа да си помисля, а тук с второ мнение е доста трудно, аз взех решението да ми бият метотрексат ( цитостатик, който се използва и при химиотерапия ) и да се прекъсне бременността. Основно им беше ЧХГ- първо имаше лек спад, после се утрои, а след 35-40 часа се беше покачило само с 50%.
Нямам запушена тръба или какъвто и да е проблем с тях, лош късмет, нищо друго. Хидротубация искам да си направя, защото ако е имало реална извънматочна, може да е образува задебеляване на мястото, където е бил закрепен сака, а хидротубацията ще "продуха" тръбата. 
изследвания ако ми кажат в България ще си пусна, но мисля, че биха били хормони, за да се види дали тази бременност не ми ги е "разбутала" (както казах март си правих и снимка и изследвания и всичко беше супер).
« Отговор #643 -: Юли 21, 2015, 17:47:02 pm »
Павла, много сложно ми стана, но мисля, че започнах да те разбирам.  :lol:

Иначе под липса на задържане имах предвид, че при теб беше налице биохимична бременност, която не се разви (т.е. имаше спад в ЧХГ). Дали е била маточна или не, дали са били два ембриона или не, е единият въпрос. А другият е спадът в ЧХГ-то, т.е. "неразвитието" на бременността на какво се дължи. Защото дори и при извънматочна ЧХГ-то си расте.

Иначе твоето ЧХГ беше проследено в различни лаборатории и си мисля, че и там може да са сгрешили и да изглеждаше така странно.
*
« Отговор #644 -: Юли 21, 2015, 18:05:50 pm »
На 99% бяха сигурни, че има близнаци, защото бях овулирала и от двата яйчника, а спадът е бил от загубата на единия, казва се синдром на изчезващия близнак и това са типичните нива на ЧХГ в този случай. Този синдром е много чест, но почти не се засича, защото загубата става много преди да знаят жените, че са бременни. Ако не ми беше зацапало и аз нямаше да зная. След това си се увеличаваше що горе добре, когато започнах да ходя в една лаборатория- от 210 след 48ч. 600, после след 40ч. 780 и вечерта след изследването беше метотрексата . Биохимична не беше 100%, защото спадът ( сегашния) е заради метотрексата. Основният проблем е дали е извънматочна или не, защото ако е била, рискът от последваща се покачва от 1-2% на над 10%, а няма какво да се направи да се предотврати. Както казах лош късмет, дано да съм го изразходвала всичкия и да е останал само добър, че последната година се насъбраха ужасно много неща...
Наистина е сложно, защото има много условности и основно диагнозата беше поставена на принципа- страх лозе пази, без кой знае какви доказателства освен, че има бременност и е почти сигурно, че е многоплодна,  а в матката има само едно "сакче", но за сметка на това има нещо в тръбата или около нея и че ЧХГ не се удвоява.
« Отговор #645 -: Юли 21, 2015, 18:12:15 pm »
Ясно  :? Сега вече изцяло те разбрах.
Какво друго да кажа освен, че щом веднъж е станало, пак ще стане  :bighug: и дано да е в най-скоро време!  :P
*
« Отговор #646 -: Юли 21, 2015, 18:14:14 pm »
Смайли, пожелавам ти след + ТО , много + ТБ. Стискам палци. Хубаво е, че сте успели да забъркате един кекс  :P Дано даде резултати.
Павла, подкрепям те за решението да изчакаш. Явно нямаш особено доверие на франсетата, а щом е така наистина е по-добре да си дойдеш в България. Чувала съм доста добри отзиви за АГ Варна, мисля че добре си се насочила. Вярвам, че при теб всичко е наред, просто малшанс с тази ти Б. Другият път всичко ще е наред ще видиш! Винаги съм твърдяла, че доверието към лекаря е стъпка по-близо до сбъдването на мечтата. Има един тънък психологически фактор, наречен спокойствие, които не всеки лекар може да ти вдъхне. Пожелавам ти да откриеш своя и бързо-бързо да се обебиш.  :bighug: :bighug: :grouphug2:

Всеки миг е още един шанс...
*
« Отговор #647 -: Юли 21, 2015, 18:39:16 pm »
Smiles, септември или октомври с нови сили ще подновим опитите :) Дано да стане, а и при теб тези плюсчета да се пренесат на ТБ :)
Синеочка, нямам им много доверие, защото всичко е много протоколно, а и имам доста злощастен опит, но при други проблеми, уж по- ежедневни. За щастие или нещастие мога да преценя компетентността на специалистите. След поставянето на инжекцията ме преглеждаха само специализанти, като единият ми снима пълния пикочен мехур и ми каза, че тръбата е руптурирала и едва ли не трябва спешна операция, докато не се скарахме и ме остави да му кажа, че това не е свободна течност, а урина. Иначе са внимателни и любезни, но това не е нещото, което търся в един лекар. Предпочитам груб, но добър специалист, отколкото мил и некадърен.
Не ме разбирайте грешно, тук има и добри специалисти, а навсякъде има некадърници, но поне в България мога да си избера, а тук за да си избереш лекар или трябва да пътуваш като откачен (за очен пътувах 150км за преглед, защото в нашия град никой не искаше да ме вземе със затворено, възпалено око, а в спешното нямат очен) или да плащаш- да речем да отида до американската болница в Париж, което ще ми струва 120 евро път с влак, ако уцеля билет на тази цена и още 120-150 евро за преглед. Така че се доверявам до колкото ми се струва  логично. Ако не- самолета и в България, както правя вече. В тази ситуация нямаше как, защото от полета можеше да се разкъса тръбата и... не ми се мисли.
*
« Отговор #648 -: Юли 21, 2015, 19:11:59 pm »
Павла, точно така, гледай напред и щом е станало веднъж пак ще стане!

Аз само искам да добавя (дано не прозвучи като намеса, но искам да си го кажа, да ми излезе от душата) не само за теб, а и за всички ни --> да изчакваме 1-2 седмици преди да се притесняваме и да вземаме решения. Както стана и с КРиси и с теб, а и с много други. Бременностите не са винаги по учебник. Дали се удвоява или утроява, дали е празен сак или пълен, дали е мъжко или женско, здраво или със съмнения --> да не бързаме да се шашкаме, а да вземем въздух, да издишаме и да си кажем "мога да се справя с всяко изпитание, но не чрез бързане и шашкане" :)

Усмивчице, ах, чак до Китай няма да стигна, но ще проучва тези, които Синеочка спомена :)

Криси, ние в момента сме в САЩ заради работата на ММ, но градът на моето сърце е Лондон, където живях 12 години (до преди няколко месеца, когато се преместихме в САЩ). Но от друга страна държавата УЖ не е чак от такова значение. България я за обикнах истински, от както дойдох в САЩ --> толкоз тъпи ми се сториха тези американци, макар че преди съм пътувала до САЩ на екскурзии и не ми се струваха тъпи. Ама друго е да заживееш сред тях --> това не съвсем по темата, но е доста свързано с емоционалното ми състояние, а то пък е свързано с бебеправене то :)

Поздрави и успех на всички!
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
« Отговор #649 -: Юли 22, 2015, 10:32:29 am »
Здравейте и от мен. Тази сутрин не издържах и направих един пиклив тест ( не не с първата урина), категорично отрицателен. На работа плюс това така ме овикаха и съм супер някак си демотивирана и няма желание за нищо. Надявам се август месец да можем да направил поне една инсиминация в Бургас, а пък от есента вече ще се пътува и до София или Пловдив.
« Отговор #650 -: Юли 22, 2015, 12:31:21 pm »
HrisAni, стискам палци да е било рано за тест и затова да не е отчел!

Намерих си маслото от ленене семе (даже още е в срок на годност) и започвам да го пия. Купих си и Неофолик Мета и него започнах.  :P

*
« Отговор #651 -: Юли 22, 2015, 15:34:36 pm »
Здравейте, момичета! Днес пак ми дойде! Направо си записах час в Щетев за хидротубация след 8 дни. Почти всички други изследвания си направих. Някоя от вас правила ли си е? Какво да очаквам? Точен ки е резултатът? После мога ли да си ида на работа?

*
« Отговор #652 -: Юли 22, 2015, 15:39:39 pm »
ХрисАни, може пък наистина да е рано още за тест
 Не се връзвай на тия от работата ти. В тия жеги хората лесно се изнервят и го отнася, тоя дето им е под ръка. Имаш кофти ден просто  :bighug: Стискам палци в най-скоро време да видиш мечтаните 2 чертички!
Маки, изрових ти една статия.http://www.sexnature.org/sveshtenata-seksualnost/seksualnost-i-zdrave. Доволна ще останеш ;)
П.П. Момичета, заминавам и аз малко на селски туризъм, като се върна да сте се преместили вече в бременната тема  :grouphug2: :pink_dust_1: :pink_dust_1:

Всеки миг е още един шанс...
« Отговор #653 -: Юли 22, 2015, 15:43:19 pm »
Здравей, Aria!
Аз съм си правила хидротубация в Щерев при д-р Савова. Мен лично не ме боля, но бях чела че при някои е болезнено като силна болка при цикъл. Пих аулин преди това. Докторката ме беше накарала. По принцип можеш да отидеш на работа след това.
Цветната снимка се води по-достоверна процедура за проверка на проходимостта. Но и двете процедури не са изцяло достоверни, по-скоро дават насока. Единственият достоверен метод е лапароскопията, но пък това си е операция.

*
« Отговор #654 -: Юли 22, 2015, 15:52:36 pm »
Благодаря, 47 Smiles :) Избрах този метод заради писанията, че е по-безболезнен! А и се оказа и по - евтин! Дано даде някаква яснота!

*
« Отговор #655 -: Юли 22, 2015, 16:00:45 pm »
Синеочка, много хубава статия!

Усмивчице, след овулацията пий рибени омеги, помагат за мозъка на бебето и намаляват НК клетките (ако има такива). Ленените омеги преди овулацията са полезни, те имат естроген и помагат на фоликулите, но след овулацията, естрогена спада, за да даде място на прогестерона да нарасне. Подкрепям Неофолик МЕТА, даже призовавам всички бебеправещи да си вземат МЕТА :) Стискам палци за положителен бременен тест другата седмица.

Хриси, тест направи 14 дни след последния контакт, тъй като не св знае кога си овулирала...

Момичета! Току що ми се появи малко ЦС! Много съм развълнувана, точно го бях отписала този месец...утре пак ще направя ОВУ тест :) явно ще е късна овулация...
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

« Отговор #656 -: Юли 22, 2015, 16:13:22 pm »
Маки, разбрах, мерси :) Днес взех рибените омеги направо от една пъстърва  :lol:
Видя ли, че не трябва да я отписваш овулацията  :P Стискам палци  :crossfingers:
*
« Отговор #657 -: Юли 22, 2015, 16:36:03 pm »
Голям зор тая мойта овулация, дано да стане хубаво бебе. Розовко с руси къдрици :) ...

*
« Отговор #658 -: Юли 22, 2015, 17:43:53 pm »
Aria, аз също съм правила хидротубация в Щерев. И при мен нещата са аналогични, както при Смайли. Моята лекарка също ме посъветва за Аулин преди процедурата. Тя каза да го взема, в случай, че по принцип имам болезнена менструация, но аз си го взех профилактично. Неприятно беше само преминаването на катетъра, после не усетих никаква болка или дискомфорт. Веднага след това пътувахме 250 км и не съм имала никакви неразположения. Остатъкът от деня ми мина както обикновено. Чувала съм и за доста болезнени процедури, но явно си е до праг на болката. Привечер, вдигайки племенницата, усетих тежест ниско долу, но док ме беше предупредила, че това е нормално 1-2 дни след процедурата. Успех! :)
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
« Отговор #659 -: Юли 22, 2015, 18:44:51 pm »
Злате, май не е до праг на болката, защото моят е много нисък, обаче както писах, не ме боля.
Докторката ме беше питала дали имам болезен цикъл и аз й казах да, много (това се дължи на ендометриозата, но тогава не го знаех). Тя имаше очакване да ме боли и даже се беше притеснила да не ми прилошее.
Тук по форума пише, че може да боли, ако има запушване на тръбите, защото течността не може да премине. Но не е задължително.