0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 3
« Отговор #620 -: Юли 19, 2015, 14:21:32 pm »
 Да не става въпрос за даоистките практики? Сега не е много подходящо време за тях, така му кажи ;) Като станв бебето пак ще се занимава, колкото си иска. Освен това летният период е пълен с планетарни транзити и е добре да си е енергийно заземен така да се каже.
Ако вечер е изморен, сутрин за закуска, докато спи детето ;)

Всеки миг е още един шанс...
*
« Отговор #621 -: Юли 19, 2015, 15:50:02 pm »
1-2 дни преди овулацията е достатъчно, но ако имате желание утре пак го направете. Според мен, за забременяването няма значение дали ще го направите утре, щом вчера и днес сте го правили :) аз с доказана овулация и с инсвминации не забременях...но после пък 2 пъти от нередовен секс забременях :)

Теди, ще опитам да си взема направление за УЗИ и да в видим тая работа с фоликулите.

Павла, тестът днес пак е отрицателен :/ аз четох, че момичета с отрицателни тестове са забременява ли.

При мен по-скоро ме притеснява, че аз редовно си овулирах, винаги си чувствам дори от коя страна е, имала съм винаги ЦС поне 2-3 дни на месец, а сега не само тестовете са отрицателни ами и други симптоми на ановулаторен цикъл имам. Единствено ако е станало нещо, ще е било на 8ми ден, когато съвсем малко ЦС имаше...ама по-скоро се надявам на следващия месец. Днес сложихме сърце, този месец през 2 дни от 8ми насам, само един фал досега мисля че на 9ти ден пак пробвахме ама ММ не можа да свърши... Та поне за осеменяването този месец сме по-добре. Надявам се другия направо да хвърчим :)
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
« Отговор #622 -: Юли 19, 2015, 17:00:10 pm »
Да не става въпрос за даоистките практики?
...
Ако вечер е изморен, сутрин за закуска, докато спи детето ;)
Не, едни много слабо популярни, поне в България  :)

Сутрин е още по-голяма мъка. Малкият става към 7 ч.
Няма да си търся оправдания обаче, нали който иска, търси начин, а който не, си намира причини  :lol:
« Отговор #623 -: Юли 19, 2015, 17:37:35 pm »
Момичета молитвите ми са чути .Помолих М да закъснее поне на плаж да отида.Е днес бях на плаж утре сигурно ще ми дойде на работа.Много мразя 1 ден от М да съм на работа.
*
« Отговор #624 -: Юли 19, 2015, 17:44:30 pm »
Шанел, да не е станало бебето. Я утре пикни един тест  :P Пък знае ли човек. Аз стискам палци въобще да не ти дойде :goodluck:

« Отговор #625 -: Юли 19, 2015, 20:50:19 pm »
Маки,точно като отпишеш нещата и хоп,станало бебето..

Смайли,достатъчно сте се постарали,ако утре не ви е възможно,не го мисли,като има да става,то ще си стане.

Крисче,как си?Четох по горе,че си преодоляла ситуацията горе-долу вече.

Ние с ММ сме на селски туризъм и го ударихме на секс маратон,много е горещо и вътре на климатика,секс и пак секс.Снощи късно вечерта ми дойде,радвах се,защото се регулира цикъла,но пък ни прекъсна маратона.Болезнен е доста.
Щях да пиша в хормоналната тема,ще драсна тук накратко...
TSH и Пролактина ми се бяха повишили малко,пред месец TSH беше1.55,сега беше 2.30.Пролактина малко над горна граница,ендокриноложката ми изписа ДОСТИНЕКС по1/2 таблетка на седмица.Според нея TSH се влияе от Пролактина.Ама нормално,нали микроаденома си е на лице...
Сега чакам да свърши МЦ и да си бебеправим,няма да меря нищо,нито ще следя,просто ще си кексиме повечко около дните на О.
До 15.08.когато клиниката започва работа дано сме орегулирали хормоните.

Това засега от мен :balk_70:

« Отговор #626 -: Юли 20, 2015, 10:11:49 am »
Момичета молитвите ми са чути .Помолих М да закъснее поне на плаж да отида.Е днес бях на плаж утре сигурно ще ми дойде на работа.Много мразя 1 ден от М да съм на работа.
Shannel стискам палци да е станало бебето. Пролатина как е? Изследвала ли си го след приема на лекарствата?
*
« Отговор #627 -: Юли 20, 2015, 10:38:02 am »
ДАЛИНДА само да ти кажа, че една колежка с аденом на хипофизата и висок пролактин, забременя без да го иска, непланирано и изненадващо. На нея й бяха казали, че с висок пролактин било почти невъзможно да забременее и тя си правила "безопасен" секс. Даже не беше сигурна иска ли второ дете или не, но така или иначе го роди.  Така че действайте и да не те притесняват високите стойности - те може да се регулират с хапчета. Много е неприятно, както всяко друго заболяване и трябва редовно да се проследява, но шанс винаги има. 

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
*
« Отговор #628 -: Юли 20, 2015, 11:09:55 am »
Маки,точно като отпишеш нещата и хоп,станало бебето..

Смайли,достатъчно сте се постарали,ако утре не ви е възможно,не го мисли,като има да става,то ще си стане.

Крисче,как си?Четох по горе,че си преодоляла ситуацията горе-долу вече.

Ние с ММ сме на селски туризъм и го ударихме на секс маратон,много е горещо и вътре на климатика,секс и пак секс.Снощи късно вечерта ми дойде,радвах се,защото се регулира цикъла,но пък ни прекъсна маратона.Болезнен е доста.
Щях да пиша в хормоналната тема,ще драсна тук накратко...
TSH и Пролактина ми се бяха повишили малко,пред месец TSH беше1.55,сега беше 2.30.Пролактина малко над горна граница,ендокриноложката ми изписа ДОСТИНЕКС по1/2 таблетка на седмица.Според нея TSH се влияе от Пролактина.Ама нормално,нали микроаденома си е на лице...
Сега чакам да свърши МЦ и да си бебеправим,няма да меря нищо,нито ще следя,просто ще си кексиме повечко около дните на О.
До 15.08.когато клиниката започва работа дано сме орегулирали хормоните.

Това засега от мен :balk_70:
Даа, пролактинът и TSH-то са свързани, когато пролактинът пада, пада и TSH-то. Знам го от моите изследвания. Научна обосновка, обаче не мога да предложа. Схемата с достинекса ти е добра. А щом имаш цикъл, значи не ти е чак толкова висок пролактина, т.е. има голяма вероятност бебето да стане. Не знам какво са ти казали да правиш с достинекса, ако забременееш междувременно, но на мен двама ендокринолози ми казаха да го спирам веднага като разбера. Проучи този въпрос, защото не е хубаво да пиеш достинекс при бременност.  Успех!
« Последна редакция: Юли 20, 2015, 11:13:29 am от kati_vm »
*
« Отговор #629 -: Юли 20, 2015, 13:03:17 pm »
Тоя достинекс не беше ли безбожно скъп  :lol: хаха, какво първо изречение на публикацията ми :)

Момичета и ние вчера след кекса, решихме да не падаме духом, ММ отиде да хвърля боклука, докато аз правих палачинки за закуска и каза, че вън е адска жега. Бяхме решили тук до нас (живеем ний е една гора огромна и посредата има езеро) да идем на езерото за риба с малка моторна лодка имаме, че миналата седмица ни откраднаха каяците :( езерото е огромно, има 5-6 островчета вътре и много риба :) има и плаж в единия край. Ама като чух, че е жега и викам направо на океана да отиваме, че водата е солена и става за къпане, а в езерото само в лодка, но вътре в сладководни водоеми НЕ влизам :)

Та отидохме на плаж, ама докато стигнем и 12:30 станало --> най голямата жега... Та уж се мазахме, ама и по изгоряхме... Та днес ще си дам почивка от домакинските задължения, заради изгарянето ХАХА :lol:

Е, това е от мен.

Стискам палци за всички бебеправещи :)
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

« Отговор #630 -: Юли 20, 2015, 13:17:24 pm »
Не, нещо не е както трябва....
Трети ден подред положителен тест за овулация - тестовата е отново по-наситена от контролната. Днес ми е 18-ти ден (цикълът ми последните 6 месеца е с продължителност 27-30 дни). Миналия цикъл, при 28 дни, тестът беше положителен само на 15-ти ден.

Ето тези използвам този месец:

Миналият месец ползвах ето тези:

Маки, завид за гората и езерцето  :P
Дали, а на теб завид за селския туризъм  :P

ПП. Ровнах малко и прочетох, че при ПКЯ може да се случи подобно нещо или при наличие на повече от един доминантен фоликул.
« Последна редакция: Юли 20, 2015, 13:28:54 pm от 47 Smiles »
*
« Отговор #631 -: Юли 20, 2015, 13:58:15 pm »
Не, нещо не е както трябва....
Трети ден подред положителен тест за овулация - тестовата е отново по-наситена от контролната. Днес ми е 18-ти ден (цикълът ми последните 6 месеца е с продължителност 27-30 дни). Миналия цикъл, при 28 дни, тестът беше положителен само на 15-ти ден.

Ето тези използвам този месец:

Миналият месец ползвах ето тези:

Маки, завид за гората и езерцето  :P
Дали, а на теб завид за селския туризъм  :P

ПП. Ровнах малко и прочетох, че при ПКЯ може да се случи подобно нещо или при наличие на повече от един доминантен фоликул.
Да при СПКЯ тестовете за ову не отчитат, тъй като LH  е висок без наличие на ову. Аз затова само се обърквах с тях.
*
« Отговор #632 -: Юли 20, 2015, 15:37:01 pm »
Усмивчице, аз пък ти стискам палци за близнаци  :D

Езерцето е добре, ама както вика моят мъж "да ида на работа, та да си почина, много изморителни тези уикенди". Ама ние малко като невидяли- юруш на малините. Все още търсим начин да балансираме и да успеем наистина да си починем и да се заредим през уикенда, а не да се "разбием" :/

Усмивчице, кажи за енергийните практики. Само за мъже ли са? ММ едва ли да се навие нещо ново да пробва, ама знае ли човек, може пък да му хареса енергийни практики да прави, а ако има за жени, аз ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ще опитам :)

Далинда, завид за секс маратона :-) ех, разсмяхте ме, момичета...

Хубав ден на всички!

*
« Отговор #633 -: Юли 20, 2015, 15:42:58 pm »
47 Smiles, тези тестове, които ползваш този месец и на мен ми показваха подобни аномалии без да имам ПКЯ или някакви подобни проблеми. Мисля, че просто имат някакви дефектни партиди. Дано да е от тестовете, а вие все пак си слагайте по някое друго сърце :)
Маки, аз изгоряла забременях, дано и при теб така да се получи:)
При мен бавно и славно спада ЧХГ, днес е 55. Две седмици след метотрексата, като започнах от 780. Надявам се следващата седмица да е на 0 и да започна пак фолиева киселина, че да подновяваме опитите. Има вероятност, това което са видели да не е било извънматочна, а кистичка. Не ми се задълбава в тази тема, но ми е тъпо, че ми го казаха.
Мислите ли, че трябва да си проверя проходимостта на тръбите пак (март правих цветна снимка и бяха супер тръбите, но...)? Този пък си мисля за хидротубация обаче.
*
« Отговор #634 -: Юли 20, 2015, 16:42:45 pm »
Смайли, да не са с изтекъл српк на годност или да им предстои изтичане? osi_10 Аз от тази марка съм много доволна. С овюто съм имала подобен случай и тогава се наплаших, че имам ПКЯ. Оказа се, че срокът на ТО изтичаше след 2 месеца. При мен беше ден + , ден - .

« Отговор #635 -: Юли 20, 2015, 17:31:40 pm »
Синеочка, тестът е с изтекъл срок, да. Но ако е невалиден, няма да покаже нищо. А той беше първо отрицателен и след това 3 дни положителен.
Pav-la, и аз имам спомен, че тази марка и преди (много отдавна) ми излизаше доста често положителна и аз затова се бях отказала да меря.

Ако имам ПКЯ трябваше досега да са го установили, нали така? На всички прегледи, на които съм ходила и всички изследвания, които съм направила, не са го показали. Надявам се, че нямам.

Маки, за тези практики мъжът ми ходи на всеки 3-4 месеца до Китай. Там му е учителя. Май няма много информация в нета за тях.
*
« Отговор #636 -: Юли 21, 2015, 10:00:10 am »
далинда благодаря, добре съм, кървенето вече започна да спира, което предполагам е добре....ще ходя на контролен преглед в края на седмицата...и това е общо взето...малко ми е като на сън това което стана, всеедно не на мен се е случило...много странно се чувствам...Гледам напред и това е... Браво на вас за почивката, гледам във фейса разни басейни, добре си прекарвате ;)

shannel успех мила, дано ти закъснее 9м ;)

pav-la доста дълго време пада това ЧХГ, имаше ли кървене някакво или още чакаш? Аз и преди писах, след спонтанен аборт се чака да падне до 0 и тогава броиш за ден първи...Много кофти, че ни се случи, но да гледаме позитивно, пак ще стане. Ти ще пускаш ли някакви изследвания?

47_Smiles Преди да отида в Надежда, бях в Малинов, където категорично ми поставиха диагноза ПКЯ, така съм се била родила, това че ЛХ:ФСХ са 1:1 говорило точно за поликистоза  8O и общо взето пълна трагедия съм и даже за операции за надупчване на яйчниците ми се спомена... Сегашния ми лекар дори не е споменавал ПКЯ за 3м..Веднъж го попитах и лекаря ми каза "ти си пред овулация, какви ПКЯ"....Незнам, все си мисля че ако имаш ПКЯ щеше да знаеш, няма да е нещо което ей така се е появило...
макияки айде, дано да е станало бебчето...вие къде живеете, че и океан и езерце си имате ?  :D
« Последна редакция: Юли 21, 2015, 10:13:00 am от Krisi08 »

*
« Отговор #637 -: Юли 21, 2015, 12:24:20 pm »
Освен хидротубацията не знам дали ще пускам други изследвания. Март си правих всевъзможни и всичко беше наред. Тук не ми казват нищо, което трябва да правя, затова като си отида до България смятам да отида при Александров. По принцип ЧХГ пада както трябва, даже е по- бързо от очакваното. Метотрексатът започва да действа около 4-5 дена след поставянето му. Кървене имах по- силно преди 5-6 дена, сега е съвсем слабо с тенденция за спиране.
Тук ми казаха да не чакам повече от един цикъл, но за мен това са пълни глупости, защото лекарството е антагонист на фолиевата киселина и при скорошна бременност може да има много увреждания. Затова аз ще си подновя приема след като ЧХГ стигне 0 и поне 2 месеца ще си взимам фолиева.
Аз също имам чувството, че не се е случило на мен, много е странно. Не искам да задълбавам и да си мисля "ако", "дали сбъркаха", Нищо добро няма да ми донесе.
Криси, дано скоро да ни се случи пак, но този път да е както трябва.
Късмет и на останалите :)
« Отговор #638 -: Юли 21, 2015, 13:36:15 pm »
Криси, утешилни думи за ПКЯ-то  :P Мерси!

Павла, а защо хидротубация? Заради съмнения за запушена тръба ли (при тази извънматочна, която ти установиха)?
Аз още не мога да си обясня как лекарите успяха да предположат такива детайли при теб, защото ембрионче се вижда при ЧХГ > 1000 обичайно.
Аз на твое място бих си пуснала и генетични изследвания (свързани със задържането, защото при теб беше установена бременност, но не се стигна до задържане).
Стискам ти палци изследванията ти да са ОК.  :crossfingers:

Моят ову тест днес е отрицателен (има си втора чертичка, но малко по-бледа от контролната). Мерих с нова опаковка тестове. Явно и другите са си били ОК. Вчера успяхме със сърчицето в крайна сметка  :heartbeat:
Дадохме всичко от себе си този месец и сега ще чакаме. Така им се радвам на тестовете за овулация с тези две чертички. Защо не бяха тестове за бременност? :lol:
Дала съм си 6 месеца срок преди пак да започна да ходя по клиники. Макар че то си трябва  - изостанала съм със стандартните неща като цитонамазка например.
*
« Отговор #639 -: Юли 21, 2015, 14:36:02 pm »
Защо не бяха тестове за бременност? :lol:

:good_post:

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети