0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 3
« Отговор #600 -: Юли 17, 2015, 18:39:36 pm »
Благодаря ви момичета, дано стане пак и се задържи следващия път :bighug: :bighug:

Павла, не знам какво става с моята ОВУ. Аз имам признаци на нисък естроген и ановулаторни цикли от няколко месеца. Безсъние от 2 месеца, едва успявам да спя по 5 часа с 3 събужданията между тях, косопад масивен и липса на цервикална слуз. С изключение на 8ми ден от цикъла, когато имах съвсем малко ЦС на едно от обърсванията след малка нужда, съм съвсем суха и без никакво желание за любов. Днес мислех да правя ОВУ тест, но спах от 11:30 вечерта до 2 сутринта, когато се събудих по малка нужда, после в 4 сутринта пак по малка нужда и в 5:30 се събудих и станах но не ми се ходеше изобщо по малка нужда и чак успях да се изчишкам след час и половина колоездене преди закуска... В упътването пише да се прави теста след най-дългия сън. При мен по-дълго от 2 часа спане няма :/ чувствам св на ръба на нервна криза от недоспиване и сухост долу
Аз бях така, март и април, без О и нисък естрадиол. Четох, че олиото от ленено семе е един от най-богатите продукти на на естрогени и си купих. Пих почти всеки ден по една лъжичка, общо взето като се сетя, и двата следващия месеца бях с доказано О. Примерно в месеците които не пих на 13ти ден имах фоликули по 9-11мм, а последните 2 месеца 16-18мм... Незнам дали е от това, може да е съвпадение, но аз много добре се чувствах, сега пак ще пийвам, само дето е много гадно на вкус... :?

*
« Отговор #601 -: Юли 17, 2015, 18:54:49 pm »
И аз вчера като се порових ИЗ интернет и намерих инфо, че оргазъма стимулира производството на фоликули. Ще трябва да наблегна на оргазмите и на лененото.

Лили, на теб все не ти се вярва, че има връзка м/у имунна с-ма и болести, ама и за шитовидната съм чувала, че е автоимунно. Изследвала ли си глутенова нетолерантност? Тя е много свързана с щитовидната, поне така чета и чувам.

Пия и аз ленено, Крисче, вече цял месец и се надявах да помогне, но явно трябва по-дълго време.

Криси, ти имаше ли ЦС, в месеците с нисък Е2?

Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
« Отговор #602 -: Юли 17, 2015, 19:08:00 pm »
ааааа защо си останала с такова впечатление? Аз съм сигурна, че има връзка между имунната система и болестите, да не кажа, че от нея зависи всичко. Моя проблем с щитовидната е в резултат на Хашимото - т.е автоимунно е. Вкъщи и двамата с моя мъж пием всякакви неща за имунната система, даже понякога си мисля,че хашимотото ми се е появило като резултат от свръхактивна имунна система. Сигурно има и други причини разбира се. Но откакто стимулираме имунитета си по естествен начин, нито сме боледували, нито имаме някакви други проблеми. Даже сега на микробиологията док се чуди на моя мъж, че нямал грам микрофлора  :lol: обикновено мъжете си носели някакви бактерийки.
Чакай да добавя - доколкото съм чела за глутена, той е в тестените изделия, а аз почти не ям хляб да не кажа хич. Не ям почти нищо от тесто, от време на време някоя пица, от време на време спагети. Но ежедневно - не, имало е дни, особено сега лятото, когато не съм яла хляб по цели дни. Вкъщи си правим сами хляба, като основно слагаме пълнозърнесто или ръжено брашно. Бялото брашно рядко го ползвам - предимно за пиците. Така че не вярвам да е глутенова нетолерантност, иначе и за нея съм чела.
« Последна редакция: Юли 17, 2015, 21:02:57 pm от lilibell »

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
*
« Отговор #603 -: Юли 17, 2015, 21:06:07 pm »
аааа не ми се вярва, аз по принцип съм голям ленивец и където падна там заспивам  :lol: ако това ще ми е "бременният" симптом, то май няма да отварям очи. В интерес на истината тези 1-2-3 последни дни направо ме заболя устата от прозяване, но пак казвам отдавам го на жегите. Много ме изтощават. Нямам симптоми, освен боцкането в първите дни след пункцията, според мен е хормонално.
Та на въпроса с ТСХто - косопада включително съм го срещала сред симптомите на хипер или хипо функция на щитовидната. Аз открих моя проблем след като дядо ми един път ми мери кръвното по не знам си каква причина и ми вика: имаш сърцебиене, много ти е учестен пулса. И от там не ме остави на мира докато не отидох да разбера каква е причината. По това време вече не само имах учестен пулс, ами като легнех вечер не можех да спя по гръб защото сърцето ми направо имах чувството, че се мяташе в гърдите ми. Така че подозирам, че дълго време съм имала проблем с ТСХто преди да го установя официално. Косопада е характерен симптом на доста проблеми, така че може и да не е щитовидната. Ама тази липса на желание .... Като студентка посещавах един гинеколог в Пловдив, сега доколкото разбрах работи в клиника Селена. Та той всеки път ме питаше :правите ли редовно секс, стигаш ли до оргазъм (тоест дали не симулирам или да го правя без желание) и аз тогава бях младок - нямах никакви проблеми с това. Та той много наблягаше, че редовния секс е определящ за състоянието на жената, така ми го обясняваше тогава, не знам доколко е вярно.

Лилибел, преди две година изведнъж рязко напълнях - 13 кг за 3 месеца, бях супер раздразнителна, без липса за секс и ред други симптоми. Оказаха се завишени андрогени - мъжките хормони. Май и О нямах - вече правихме опити за бебе, но бях с нередовен цикъл. Та липсата на желание за секс може да се дължи на тези хормони. Само вмятам :)
*
« Отговор #604 -: Юли 17, 2015, 21:13:31 pm »
lilitu може всичко да е. Тя и ендометриозата не се появява от нищото, вероятно е имало хормонален дисбаланс, може и андрогени да съм имала завишени. Факт е, че преди лапарото неусетно бях направо игнорирала секса. Моя мъж мрънка, мрънка и накрая млъкна. Аз все си го обяснявах с напрегнато ежедневие, проблеми в работата и т.н. Не че ги нямах и тези фактори, но истината е, че не ми се правеше секс и това е. След лапарото направо сексуалния ми живот се прероди - буквално. Явно си има значение и това. А иначе от щитовидната аз и преди съм писала - бях изпаднала в критическа: изпотяване, топли вълни, паник атаки, нервност - върви прави секс в такова състояние .... Човешкото тяло е една (според мен) още непозната вселена, лекарите единствено надничат през шпионката. За мен добър лекар е този, който приема тялото в неговата цялост и знае, че едно нещо, дори и най-малкото, е свързано с хиляда други от големи по-големи. Добре, че ги има още такива лекари, макар и да са малко и е късмет да ги улучиш

*
« Отговор #605 -: Юли 18, 2015, 13:18:54 pm »
Момичета, днес един ден преди очакваната овулация, теста показа една голяма кръгла нула. :( Дано другия месец успея да овулирам...
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

*
« Отговор #606 -: Юли 18, 2015, 13:23:11 pm »
Момичета, днес един ден преди очакваната овулация, теста показа една голяма кръгла нула. :( Дано другия месец успея да овулирам...
Може да имаш късна О този месец? Защо така я отписваш  :(

*
« Отговор #607 -: Юли 18, 2015, 13:37:48 pm »
Може да имаш късна О този месец? Защо така я отписваш  :(
Тъкмо и аз това щях да пиша! Може да е била и ранна или пък да закъснява. Не бързай да я отписваш

Всеки миг е още един шанс...
« Отговор #608 -: Юли 18, 2015, 16:37:08 pm »
Маки, и аз подкрепям казаното от момичета. Продължавай да мериш О поне още 2-3 дни.

Лилибел, стискам палци този месец да е Месецът  :P

Криси, съжалявам миличка  :(
Знаеш ли, че и на мен ми се намира едно ленено семе вкъщи. Ще започна да пия, че и аз съм имала месеци с нисък Е.

И ние продължаваме с опитите. Днес тестът за О беше положителен и успяхме да сложим и сърчице. Да ви кажа и при нас сърчицата са рядкост и винаги са били. Гледам обаче моят мъж да не го занимавам с мерения на О и да не изглежда така, че правим секс по график. Макар че той не е вчерашен и се усеща  :lol:
*
« Отговор #609 -: Юли 18, 2015, 22:27:57 pm »
Отписах го, защото при дигиталните тестове овулацията е 48 часа след положителния тест, демек ако днес беше положителен, овулацията ще е в понеделник- секс в неделя и в понеделник. Миналия месец цикъла ми беше 26 дни... Колко късно да я чакам? Догиталните са на 3 степени. Ако утре имам мигащо човече, то след 24 часа (демек в понеделник) мога да направя тест, който евентуално да е положителен, а не мигащ --> и много късно става.

Имах надежда, ако ОВУ е била на 8ми ден, когато сложихме сърце, то днес ОВУ -тестът щеше да е положителен, АКО бях бременна! А отрицателен тест значи нито бременност от ранната ОВУ, нито повече овулации за този месец. Но пак съм сигурна, че това на 8ми ден не беше ОВУ.... Днес си купих ленено семе на семки... Имам и капсули с олио--> напред към следващия месец. Дано да успея :)

« Отговор #610 -: Юли 18, 2015, 22:37:32 pm »
Маки, все едно ми говориш на танганайски с тези дигитални тестове  :lol:
Аз меря с обикновените. Даже им е изтекъл срока на годност, че са от преди първото дете, ама пак отчитат.
На мен например миналия месец, при 28-дневен цикъл, тестът беше положителен на 15-ти ден, т.е. ову е била на 16-ти ден.
На теб днес кой ден ти е?

ПП. Сега видях в подписа ти, че е 13 ден. Продължавай да мериш, както съм ти писала и при мен беше по-късно. Мъжът ти няма да го има през седмицата ли, та се притесняваш, че няма да може да сложите сърчице, ако е по-късно О-то?
Слагайте сърчица и още сега - през ден, през ден, ако мъжа ти няма нищо против  :P
« Последна редакция: Юли 18, 2015, 22:46:40 pm от 47 Smiles »
*
« Отговор #611 -: Юли 18, 2015, 22:39:40 pm »
И аз това щях да питам - този цикъл може да е по-дълъг, на мен ми се е случвало - говоря за преди когато хормоните ми си бяха нормални. Цикъла ми беше редовен на 27-28 дни и въпреки това съм имала изненадващо по-дълги цикли.

*
« Отговор #612 -: Юли 18, 2015, 22:43:24 pm »
Имах надежда, ако ОВУ е била на 8ми ден, когато сложихме сърце, то днес ОВУ -тестът щеше да е положителен, АКО бях бременна! А отрицателен тест значи нито бременност от ранната ОВУ, нито повече овулации за този месец. Но пак съм сигурна, че това на 8ми ден не беше ОВУ.... Днес си купих ленено семе на семки... Имам и капсули с олио--> напред към следващия месец. Дано да успея :)
Аз тествах тази теория този месец, и именно с дигиталния Клиър Блу теста за О беше отицателен, а пък си бях бременна :) На пикливия тест за бременност втората черта беше наситена колкото контролната, за това не се настройвай. Чакай да не ти дойде ;) Относно ЦС, когато нямах О, нямах и ЦС, нямах и положителен тест за О...

Благодаря пак момичета, аз вече се стегнах, мина ми, не го приех толкова трагично, имаше малко сълзи, но нормално...И аз се нагласям, че щом е станало (това ми беше 3та бременност) пак ще стане...Четох доста по темата, до колкото разбирам трябва да се счита 1ви ден на цикъла когато ЧХГ падне до 0, което е днес най-вероятно....иначе аз си кървя вече една седмица, за първи път ми се случва, но сигурно е нормално...Клиниката вече е в отпуска, чудя се дали да отида все пак на преглед като приключи кървенето..?
47 Smiles почвай го направо ;) Успех!!!

*
« Отговор #613 -: Юли 18, 2015, 23:14:24 pm »
Криси, мерси! Значи има надежда за 8ми ден. Ох, макар че никакви болки в гърдите, като предишните 2 бременности...

Няма как да няма сълзи, и отрицателен да е теста пак сълзи има... Но и аз те подкрепям, щом е станало, пак ще стане.

И при мен така --> ако не този месец, другия ще стане, даже в понеделник се чудя дали да не ида при тая мойта некадърна гинеколожка да искам направление за УЗИ. Тук за УЗИ отделно направление, а потребителската такса, която трябва да плата за гинеколожката като здравно осигурена е $40. Затова хич не ми се ходи при нея да и дам $40 за направление... Ама кво да се прави. Поне да видим вътре кво става.

А и да не ида, сигурна съм че диетата и лененото семе ще подействат и ще овулирам :)

*
« Отговор #614 -: Юли 19, 2015, 08:56:28 am »
Тук за УЗИ отделно направление, а потребителската такса, която трябва да плата за гинеколожката като здравно осигурена е $40. Затова хич не ми се ходи при нея да и дам $40 за направление... Ама кво да се прави. Поне да видим вътре кво става.
Маки, подкрепям те за УЗИ. Изречението, което съм болднала е най-важното.
Тестовете за овулация показват повишението на LH, но не и действително дали ще има такава.
На последното УЗИ доминантният фоликул, който видяхме не беше се спукал. А вече ми беше 20-ти ден от МЦ. Докторът се съмнява за ЛУФ - липса на овулация. :? Може да е инцидентно, само този цикъл, ще го проследим. А може и заради инсулиновата резистентност да задържам фоликули и да нямам овулация. В понеделник ще гледаме какво се случва и ще предприемаме следващите стъпки.
« Последна редакция: Юли 19, 2015, 09:01:35 am от Tеди »

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари
*
« Отговор #615 -: Юли 19, 2015, 12:21:22 pm »
Маки, за мен това, че ТО отчитат бременност са си живи митове. Не знам за дигителните, но пикливите ТО със сигурност не отчитат. Миналият месец нямаше какво да правя и се сетих, че имам един пиклив тест, на който декември му изтичаше срока и едва ли ще ползвам скоро. Еми  :bfn1: си беше. А аз бях вече в 7 месец. Жалко, че не ги запазих да ти го прикача да видиш.
Нали знаеш, че бебеправенето побърква цикъла. Дори преди да ти е бил по часовник сега може да имаш разминаване с няколко дни до седмица. Така, че не бързай да го отписваш този месец! Бременна до доказване на противното!
« Последна редакция: Юли 19, 2015, 12:22:53 pm от Синеочка »

*
« Отговор #616 -: Юли 19, 2015, 12:53:57 pm »
Maki, тествай днес и утре. На мен този месец (или миналия, вече не знам с тази бременност) беше отрицателен, после стана мигащ и на втория ден след отрицателния закова човечето. Тъй като тези тестове отчитат само пика и на двата хормона или само покачването и на двата, аз си правих паралелно и обикновен за да мога да видя лека втора черта и тогава да започна с дигиталните, че да не ги хабя :)
Късмет!
При 26 дена цикъл е много по- вероятно да е ранна, а не късна.
« Отговор #617 -: Юли 19, 2015, 13:34:31 pm »
Момичета, и аз отново да докладвам...
вчера 16-ти ден - тестовата и контролната линийка на теста за О са еднакво наситени
днес 17-ти ден - тестовата е много по-наситена от контролната
И двата дни сложихме сърчице, утре да слагаме ли или е достатъчно... Не, че друго но мъжът ми трудно ще го навия.  :lol:
*
« Отговор #618 -: Юли 19, 2015, 13:54:48 pm »
Смайли, аз бих те посъветвала да сложите и утре едно за по-сигурно. Не е нужно да му казваш, изненадай го. Аз ММ го съблазнявах с общ душ, уж само душ..ама като му дам да ми сапуниса гърба и ..той готов. При вас с малко дете предполагам е по-сложно.Ама сигурно знаеш как да се възползваш от него без да се усети,че е с цел бебе.

« Отговор #619 -: Юли 19, 2015, 14:06:11 pm »
Синеочка, ще видим как ще ни се получат нещата утре, че е работен ден, а детето напоследък заспива чак към 23 ч., а баща му докато го приспива и той е заспал обикновено.
Номерът с душа вчера го приложих успешно :lol:
Мъжът ми се занимава като хоби с едни енергийни практики, а сексът хаби много енергия и той затова все се "пази" от толкова чест контакт. Ама какво да се прави, бебеправенето иска "жертви"  :lol: