lilitu може всичко да е. Тя и ендометриозата не се появява от нищото, вероятно е имало хормонален дисбаланс, може и андрогени да съм имала завишени. Факт е, че преди лапарото неусетно бях направо игнорирала секса. Моя мъж мрънка, мрънка и накрая млъкна. Аз все си го обяснявах с напрегнато ежедневие, проблеми в работата и т.н. Не че ги нямах и тези фактори, но истината е, че не ми се правеше секс и това е. След лапарото направо сексуалния ми живот се прероди - буквално. Явно си има значение и това. А иначе от щитовидната аз и преди съм писала - бях изпаднала в критическа: изпотяване, топли вълни, паник атаки, нервност - върви прави секс в такова състояние .... Човешкото тяло е една (според мен) още непозната вселена, лекарите единствено надничат през шпионката. За мен добър лекар е този, който приема тялото в неговата цялост и знае, че едно нещо, дори и най-малкото, е свързано с хиляда други от големи по-големи. Добре, че ги има още такива лекари, макар и да са малко и е късмет да ги улучиш