0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 3
« Отговор #540 -: Юли 13, 2015, 13:46:38 pm »
Криси, пожелавам ти всичко да е наред, ужасно много се надявам и вярвам.
*
« Отговор #541 -: Юли 13, 2015, 15:44:53 pm »
Момичета, бях на лекар, всичко каквото може да се направи за да се задържи е направено...Инжекции всеки ден до сряда, лекарства за задържане и лежане. Каквото е писано ще стане и в сряда ще знаем  :wink:
Поздрави на всички и успех!
Благодаря за куража и подкрепата!

*
« Отговор #542 -: Юли 14, 2015, 10:47:56 am »
Тъй като преглеждах някои статии за Пролактина и изискванията за изследването ...
Нани, попаднах на подробно описани насоки за първите изследвания (не съм пациент на тази клиника, не е реклама :)), добре е формулирано:  Първоначални прегледи и изследвания

а за пролактина, тук е заедно с другите хормони на 3-5 ден от МЦ, но в сайта на "Надежда" примерно е посочено изискването да е на чист ден, така че най-добре лекарят да каже, той ще тълкува резултатите след това :)

Криси, късмет!

« Отговор #543 -: Юли 14, 2015, 11:34:32 am »
Marsi, днес си пуснах изследване на 5те хормона + тестостерон на 4ти ден от МЦ. И аз прочетох за пролактина, че може да се изследва по друго време, но в лабораторията има пакет на тези хормони и излиза по-изгодно, затова ги пуснах всички. След като посетя лекар, ако се наложи ще пусна и някой хормон отделно. Направи ми впечатление, че в лабораторията ме попитаха дали съм между 3ти и 5ти ден. Хубаво е, че предупреждават, а не са от онези, които гледат да ти вземат парите и после да се наложи да повтаряш изследването.  :nurse_1:
« Отговор #544 -: Юли 14, 2015, 11:35:15 am »
Марси,не видях в тази статия подробно описание за изследването на Пролактина.
Но,да,лекарят най-добре ще даде насока кога и какво да се изследва.
На мен др.Персенска не ми каза ден,затова го изследвах днес,на чист ден,21-и от цикъла.
Първия път го назначиха от 3-ти ден.
Не спазих май изискването за 8 часа сън,събуждах се на няколко пъти.Дано все пак не окаже влияние чак пък толкова.

Нани,да,може и в друг ден специално той,зависи от случая.

*
« Отговор #545 -: Юли 14, 2015, 12:30:18 pm »
Далинда, тук има повече информация за Пролактина в подточка  Хиперпролактинемия. И тук също  Пролактин.

Нани, и аз ползвах този пакет :), напиши резултатите като излязат.

« Отговор #546 -: Юли 14, 2015, 12:36:40 pm »
Тук да...

*
« Отговор #547 -: Юли 14, 2015, 14:00:47 pm »
Тук да...
не сложих цитат към разговора от вчера и май се загуби връзката  :) ....

Дали, копирах линка (Първоначални прегледи и изследвания) не конкрентно заради Пролактина, а по повод въпроса на Нани за базисните изследвания и моя отговор, който не е така обстоен:
Момичета, бихте ли ми дали повече информация относно изследване на половите хормони. Посъветваха ме да си ги изследвам, тъй като от известно време във втората половина на цикъла вдигам температура и гърдите по две седмици ме болят, което преди никога не ми се е случвало. Ще отида на лекар за да ме прегледат и да ми кажат дали има нужда от такова изследване. Доколкото знам, ако някой от хормоните не е в норма, може да се отрази и на забременяването. Така ли е? Наведнъж ли се изследват или на различни етапи от цикъла? Ако някой хормон не е в норма, изписват ли се хормонални препарати и те завинаги ли коригират проблема или временно? Извинете ме за многото въпроси, но досега не съм се сблъсквала с това  :D С нетърпение чакам прегледа за да задам всички въпроси (от онези пациенти съм, които само питат  :lol: )
Нани, има базисни хормони, които се изследват като начало. Добре е изследването да бъде направено заедно с проследяване на фоликулите.
Най-общо схемата е такава:
УЗ преглед на антралните фоликули на 2-3 ден от МЦ;
изследване на FSH, LH, Естрадиол, Пролактин (3-5 ден от МЦ, най-добре на 3-ти);
проследяване на фоликулите до овулация;
УЗ преглед след овулация за проверка дали доминантният фоликул се е спукал;
изследване на Прогестерон на 7 ден след О.

С оглед проследяването на фоликулите (евентуално липсваща овулация и др.) по преценка на лекаря може да бъдат изследвани и други хормони като андрогени, хормони на щитовидна жлеза или други допълнителни изследвания. Месечният цикъл с каква продължителност е, редовен ли е?
а там добре е обяснено за изследванията в различните етапи от месечния цикъл, евентуално цветна снимка, също изследвания при партньора, за което не писах в моя отговор, а е важно. Тази по-пълна информация ще й послужи преди разговора с нейния лекар.

А уточнието за пролактина направих заради допълнителната информация от Теди за начина на изследване  :)

п.п.   неудобството на разговорите по интернет, понякога става като в оная игра на развален телефон   :lol:
« Последна редакция: Юли 14, 2015, 14:37:27 pm от marsi »

*
« Отговор #548 -: Юли 14, 2015, 14:37:54 pm »
Криси, моето шесто чувство за теб казва живо и здраво бебче момче  :bori_002: запази спокойствие и вяра и стискам палци всичко да е наред :) кървене по време на бременност е често срещано явление, но както и другите казаха, не означава винаги аборт... Сестра ми 3 бременности на превръзки изкара до 12 седмица, толкоз много кръв и 3 здрави бебчета има :)

Важното е ЧГХ да се удвоява :)

Аз чакам да овулирам...вчера на едното объркване след малка нужда на хартията имаше малко количество ЦС водниста, прозрачна и хлъзгава, като белтък на яйце, но безцветна (белтъка е малко жълт на цвят). Зарадвах се, но днес нямам повече и не знам дали ще се появи пак. Вчера сложихме сърчице успешно...следващият опит ще е в четвъртък. Изобщо не знам как хората правят секс всеки ден, а ние защо не можем? В петък ще съм 12 дни от цикъла и ще направя ОВУ тест. Това е от мен :) поздрави и прегръдки
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
« Отговор #549 -: Юли 14, 2015, 16:30:17 pm »
Криси, моето шесто чувство за теб казва живо и здраво бебче момче  :bori_002: запази спокойствие и вяра и стискам палци всичко да е наред :) кървене по време на бременност е често срещано явление, но както и другите казаха, не означава винаги аборт... Сестра ми 3 бременности на превръзки изкара до 12 седмица, толкоз много кръв и 3 здрави бебчета има :)

Важното е ЧГХ да се удвоява :)
:youwoman: дано мила, от твоята уста в Божиете уши!! На този етап си е чист цикъл, лежа, не мърдам и чакам кръвния утре!!

Айде успех, дано го хванете яйчицето този месец  :pleasantry:

marsi благодаря!

*
« Отговор #550 -: Юли 14, 2015, 16:36:57 pm »
Маки, хайде дано този месец да ти е на късмет и да няма повече проблеми с изстрелването на патроните  :wink: Това със секса всеки ден и при мен го е имало. Особено лятото, когато уж трябва да ти е по-високо либидото. Мен в жегите винаги ми е спадало желанието и най-много 2 пъти седмично. Пък аз съм като Мечо Пух на стероиди , що се отнася до секса - колкото повече, толкова повече. Ама дойде ли септември и стой, та гледай не всеки ден, ами по няколко пъти на ден. ММ се базикаше, че ще ми вземе Робокоп( вибратор) , та да го отменя :lol: Сега съм на пости. Мисълта ми е, че либидото на всеки си има пиков сезон, моят е есенно-зимният. Те и двете ми Б в този период са ставали. На теб кога ти е пиковият период?
Колкото до Криси мен нещо за дама ми се върти, ама да видим.. Коя от двете ще познае  :lol: 8)

Всеки миг е още един шанс...
« Отговор #551 -: Юли 14, 2015, 16:37:19 pm »
Марси,скица си,мен ми стана ясна сентенцията на поста ти,първия,но нали ме вълнува,изчетах всичко и в първияя линк нямаше за пролактина.
Всичко е шест,ясно е написано по принцип,разбираемо е.

Маки,и аз си мислех как се прави секс всеки ден,ние не успяваме....Работещи хора сме,а пък и мъжа ми има14 часови смени.Така че,спокойно,дано в точния момент ви е възможно.

*
« Отговор #552 -: Юли 14, 2015, 17:44:39 pm »
На мен едната ми бременност беше миналия юни, когато всеки ден го правихме. Аз никога не съм инициаторът, но никога не отказвам. Т.е. ако той ме пожелае, се давам, не си измислям главоболия или други :lol:

Втората ми бременност беше през декември, когато пак всеки ден го правехме. И след това няколко пъти докато бях бременна...после след мисседа не го правихме изобщо и почнахме пак да го правим през май, но само 2-3 пъти имахме контакт през май. Мислех, че юни ще е различен, но пак същото... Демек след втората бременност нещата се влошиха :/ и от декември до сега сигурно 9-10 пъти сме го правили...

Дано този месец да успеем :)
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
« Отговор #553 -: Юли 14, 2015, 18:22:08 pm »
Момичета, това са ми резултатите:
TSH    4.230 mIU/l   реф. ст.: 0.27 - 4.20

Prolactin 658.20 mIU/l   Ж: 127 - 637

LH  8.09   IU/l   Ж: фол. 2.4-12.6

FSH  6.89   IU/l   Ж: фол. 3.5-12.5

Estradiol  81.44 pmol/l   Ж: фол. 46-607

Testosterone  1.26   nmol/l   Ж:0.22 - 2.9
*
« Отговор #554 -: Юли 14, 2015, 18:51:37 pm »
Момичета, това са ми резултатите:
TSH    4.230 mIU/l   реф. ст.: 0.27 - 4.20

Prolactin 658.20 mIU/l   Ж: 127 - 637

LH  8.09   IU/l   Ж: фол. 2.4-12.6

FSH  6.89   IU/l   Ж: фол. 3.5-12.5

Estradiol  81.44 pmol/l   Ж: фол. 46-607

Testosterone  1.26   nmol/l   Ж:0.22 - 2.9
Здравей, консултирай се с ендокринолог, относно щитовидната жлеза. TSH-то ти не е добре, пролактинът също е висок.
*
« Отговор #555 -: Юли 14, 2015, 19:12:44 pm »
Нани, тхс е завишено, но не е много над реф горна граница.Сигурна съм, че лесно ще го смъкнеш , не се тревожи! Пролактинът пък е хормон, който се повишава при стрес и недоспиване. Аз не виждам нищо фрапантно в изследванията ти. Коментирай ги с доки, но си мисля,че следващият месец, ако пуснеш е много вероятно да са в норма. Не бързай да се шашкаш. Успех ти желая! И бъди спокойна, всичко  се нареди, ще видиш!
« Последна редакция: Юли 14, 2015, 20:17:22 pm от Синеочка »

Всеки миг е още един шанс...
*
« Отговор #556 -: Юли 14, 2015, 20:13:15 pm »
Нани пиши в хормоналната тема ако искаш, но момичетата вече са ти писали. То това е писано хиляди пъти вече, но ТСХ си е височко за забременяване, трябва да е под 2, също и съотношението ЛХ и ФСХ е добре да са 1:1, но все пак задължително се консултирай с ендокринолог.

Синеочке Макияки само да се задържи и да е здравичко, каквото иска да е :) Айде докато още ЧХГто е в кръвта ми ти наръсвам малко да хванеш  :pink_dust_1: :green_dust_1:

« Последна редакция: Юли 14, 2015, 20:16:15 pm от Krisi08 »

*
« Отговор #557 -: Юли 14, 2015, 20:35:27 pm »
Нани, за забременяване е препоръчително TSH да е около или под 2.0, това е коментирано в темата за ЩЖ, прегледай и тази статия: 
Функция на щитовидната жлеза и забременяване     
Това е активната тема за ЩЖ:  Щитовидна жлеза - резултати от изследвания

Аналогично за Пролактина, дори и да е в референтни граници, препоръчително е да е около 200-300.  Прегледай тези теми:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=35563.msg720298#msg720298
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=607.msg797813#msg797813
Явно ще трябва да го провериш още веднъж.

В тази статия, раздел Хиперпролактинемия има информация за връзката между щитовидната жлеза и нивото на пролактина:  ".... или понижена функция на щитовидната жлеза (хипотироидизъм), това може да доведе до хиперпролактинемия".
Консултирай се с добър ендокринолог, в кой град си?
« Последна редакция: Юли 14, 2015, 20:37:25 pm от marsi »

« Отговор #558 -: Юли 14, 2015, 22:12:48 pm »
Криси,как си мила?
Под прашеца ще мина и аз,нищо че чакаме средата на август,може пък да ми е късмет.

Маки,значи има значение секса всеки ден.Ние имаме желание много,но тия неговите смени засега ни спъват малко.

Нани,ела в темата която Марси ти е посочила.
Няма нищо притеснително,ТСХ се смъква,само е нужно специалист да назначи правилната доза.
Аз за 3 месеца успях,възможно е и за месец да го свалиш.
Никакво шашкане,ей...

« Отговор #559 -: Юли 14, 2015, 22:42:07 pm »
Благодаря, момичета. Ще следя хормоналните и щитовидните теми. Малко се ядосах, че хормоните не са ми съвсем в граници, очаквах всичко да е наред. Ще видя и доктора какво ще каже. От друга страна е добре, че по-рано направих тези изследвания, за да може да се установи, ако има проблем. С нетърпение чакам да наместим хормоните и след това бебето да е налице  preggo Иначе наистина секс всеки ден си е трудничко :D Ние средно имаме контакти около 12-13 пъти месечно  :lol: Сега си мисля, че или е недостатъчно или пустите хормони пречат  :ask:

Криси, дано да имаш добри новини. Нека силата бъде с теб!