0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 3
« Отговор #520 -: Юли 12, 2015, 11:07:03 am »
Криси, Браво! Все по-хубава става тази чертичка :D. Да си се пазите!
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
*
« Отговор #521 -: Юли 12, 2015, 14:30:18 pm »
Аз не съм правила повторни тестове нито с първата, нито с втората бременност--> бледа черта е положителен тест. Небременна жена и бледа черта не може да направи :)

Лека и спокойна бременност  :cloud9:
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
« Отговор #522 -: Юли 12, 2015, 17:12:26 pm »
Криси, много се радвам! :jump12: :jump12: :jump12: mf_bounce8 :bighug: :bighug: Аз какво ти казах, че ще е пролетно бебчето  8) :lol:

Всеки миг е още един шанс...
*
« Отговор #523 -: Юли 12, 2015, 21:02:39 pm »
Момичета благодаря много, но ситуацията е следната:

След дълга разходка в парка цяла сутрин, след обяд се прибрах, отидох до тоалетна и като се избърсах имаше тъмно кафяво зацапване. Доста леко, но си го имаше няколко часа и реших да отида до клиниката си. На прегледа ест нищо се се видя, накараха ме да пусна кръвен, който излезе 31.21  :(
Лаборантката леко нацупено каза, ами незнам какво да ви кажа, говорете с лекаря...
Докато ми излезе резултата, вече нямаше никой почти в цялата клиника и чакахме още незнам си колко за да слезе единственият дежурен лекар за да коментира резултата.

Той заяви "е нали има там нещо, след 48ч пак тест и ще видим" Питах за кървенето, той каза "Може да е имплантационно, там движи си по тръби..." Незнам дали всичко това има въобще някакъв сенс, имплантация 18 дни след Прегнил и 15 след установенна О....
Не е ли много нисък ЧХГ за 4 седмици и 3 дни? Дали има смисъл да се надявам дори...

*
« Отговор #524 -: Юли 12, 2015, 22:11:58 pm »
Крисче,тамън си е чхг-то.ако имплантацията е била 10 ден след О в най-краен случай,на 10 ден чхг е 5,на 12 ден е 10, на 14 ден е 20 и т.н. Гуш и вярвай  :bighug
*
« Отговор #525 -: Юли 12, 2015, 22:35:12 pm »
Крисче,тамън си е чхг-то.ако имплантацията е била 10 ден след О в най-краен случай,на 10 ден чхг е 5,на 12 ден е 10, на 14 ден е 20 и т.н. Гуш и вярвай  :bighug
Благодаря ти мила за надеждата и дано, остава ми само вяра :balk_144: :bighug: :bighug:
« Последна редакция: Юли 12, 2015, 22:37:45 pm от Krisi08 »

« Отговор #526 -: Юли 12, 2015, 23:08:06 pm »
Криси,теста от днес направо си е положителен.
ЧХГ-то също си е стойност за бременност,според мен поне.
На мен и двата пъти ми беше 1.0,демек ниско.Утре ще каже доктора,само мисли позитивно,мисли,че То е там и зацапването имплатационно.

Много те гушкам и се радвам,че сте тук,тук повече като че ли ти обръщат внимание отколкото във Франция.

Лягам си със стиснати палци и ще те мисля утре докато се видиш с лекаря.

:bighug:

« Отговор #527 -: Юли 12, 2015, 23:23:47 pm »
Криси, и аз мисля, че елементарните сметки водят до извода, че засега няма повод за притеснение. Има жени, които споделят, че втора чертичка им е отчел теста дори и седмица след закъснението, което означава, че при някои по-бавно се увеличава чхг-то. Стискам палци.

Момичета, бихте ли ми дали повече информация относно изследване на половите хормони. Посъветваха ме да си ги изследвам, тъй като от известно време във втората половина на цикъла вдигам температура и гърдите по две седмици ме болят, което преди никога не ми се е случвало. Ще отида на лекар за да ме прегледат и да ми кажат дали има нужда от такова изследване. Доколкото знам, ако някой от хормоните не е в норма, може да се отрази и на забременяването. Така ли е? Наведнъж ли се изследват или на различни етапи от цикъла? Ако някой хормон не е в норма, изписват ли се хормонални препарати и те завинаги ли коригират проблема или временно? Извинете ме за многото въпроси, но досега не съм се сблъсквала с това  :D С нетърпение чакам прегледа за да задам всички въпроси (от онези пациенти съм, които само питат  :lol: )
*
« Отговор #528 -: Юли 13, 2015, 00:12:08 am »
Благодаря ти мила за надеждата и дано, остава ми само вяра :balk_144: :bighug: :bighug:
Аз също си мисля, че е напълно възможно имплантацията да е станала по-късно. Освен написаното от Лилиту, според мен е възможен и следния вариант. Независимо от Прегнила, може овулацията да е настъпила по-късно, около 18-19 ден от МЦ. Изхождам от това, че при предишни цикли О. при теб е била около 19 ден, а също и от размера на фоликула в деня преди Прегнила. Ако допуснем, че овулацията е била около този ден, това измества имплантацията, както Лилиту го е сметнала.
Късмет, ще чакам следващия кръвен, дано всичко да е наред!  :hug2:
« Последна редакция: Юли 13, 2015, 00:15:00 am от marsi »

« Отговор #529 -: Юли 13, 2015, 00:19:32 am »
Криси, и аз мисля, че елементарните сметки водят до извода, че засега няма повод за притеснение. Има жени, които споделят, че втора чертичка им е отчел теста дори и седмица след закъснението, което означава, че при някои по-бавно се увеличава чхг-то. Стискам палци.

Момичета, бихте ли ми дали повече информация относно изследване на половите хормони. Посъветваха ме да си ги изследвам, тъй като от известно време във втората половина на цикъла вдигам температура и гърдите по две седмици ме болят, което преди никога не ми се е случвало. Ще отида на лекар за да ме прегледат и да ми кажат дали има нужда от такова изследване. Доколкото знам, ако някой от хормоните не е в норма, може да се отрази и на забременяването. Така ли е? Наведнъж ли се изследват или на различни етапи от цикъла? Ако някой хормон не е в норма, изписват ли се хормонални препарати и те завинаги ли коригират проблема или временно? Извинете ме за многото въпроси, но досега не съм се сблъсквала с това  :D С нетърпение чакам прегледа за да задам всички въпроси (от онези пациенти съм, които само питат  :lol: )
Аз съм по същия начин вече 2ри месец.Още нищо не съм предприела , но Август , ако продължава така ще кажа на доки да види какво за чудо е .Доколкото знам може да е пролактин нещо , но не съм много запозната.И до колкото знам всеки хормон се пуска в различен ден от МЦ , но доки трябва да каже кой и кога.И  аз знам , че влияят на забременяването.  osi_8
Криси дай по свежо и смело.Имаш прекрасна чертичка и според мен чхг е добре.Успех на всички   :bighug:
« Последна редакция: Юли 13, 2015, 00:21:18 am от strawberry_11 »
« Отговор #530 -: Юли 13, 2015, 00:37:47 am »
Криси първо тихичко честито .... :D
И второ стига си се шашкала . Преди доста години разбрах че съм бременна в 8-9 седмица просто защото си имах цикъл...втория месец ми закъсня и така разбрах ..Успокой малко топката.Всичко ще бъде наред.Зареди се с колкото се може положителни мисли  :)
*
« Отговор #531 -: Юли 13, 2015, 01:36:18 am »
Нани, има базисни хормони, които се изследват като начало. Добре е изследването да бъде направено заедно с проследяване на фоликулите.
Най-общо схемата е такава:
УЗ преглед на антралните фоликули на 2-3 ден от МЦ;
изследване на FSH, LH, Естрадиол, Пролактин (3-5 ден от МЦ, най-добре на 3-ти);
проследяване на фоликулите до овулация;
УЗ преглед след овулация за проверка дали доминантният фоликул се е спукал;
изследване на Прогестерон на 7 ден след О.

С оглед проследяването на фоликулите (евентуално липсваща овулация и др.) по преценка на лекаря може да бъдат изследвани и други хормони като андрогени, хормони на щитовидна жлеза или други допълнителни изследвания. Месечният цикъл с каква продължителност е, редовен ли е?

*
« Отговор #532 -: Юли 13, 2015, 09:46:04 am »
Благодаря ви много момичета, писах доста дълъг пост, но го запазих, ще го постна по-натам като стане ясно какво се случва.

Кръвта стана ярко червена, като цикъл, според вас има ли смисъл да се обаждам в клиниката или да си чакам просто до утре? Просто във Франция в идентична ситуация ми назначиха терапия за задържане, а тук нищо...та дали така се практикува масово - лежиш и чакаш..та ако е така, няма смисъл да се разкарвам..
« Последна редакция: Юли 13, 2015, 09:50:17 am от Krisi08 »

*
« Отговор #533 -: Юли 13, 2015, 09:50:06 am »
Криси, при подобна ситуация винаги са ми изписвали прогестеронов медикамент (Дуфастон или Утрогестан орално).

*
« Отговор #534 -: Юли 13, 2015, 09:57:22 am »
Криси, при подобна ситуация винаги са ми изписвали прогестеронов медикамент (Дуфастон или Утрогестан орално).

И аз така знам, както и да е, исках точно да напиша, понеже ДАЛИНДА ме пита дали са ми обръщали повече внимание тук, но истината е че доста ме претупаха вчера и съм доста разочаровна като цяло от отношението...оставам с впечатление, че освен 2-3ма известни лекари там, други кадърни в тази клиника няма....

*
« Отговор #535 -: Юли 13, 2015, 10:05:04 am »
Криси, мила, не бързай да се шашкаш. На мен АГ ми е казвал, че кървенето не винаги означава аборт, дори когато е кърваво червено. Важното е да не е в комбинация с болка, защото тогава матката контрахира, за да изхвърли плода.  Ти болка усещаш ли?
Може би трябва да прибегнеш към Дуфастон и/или Утрогестан.
Ето една статия, която има обяснение за кървенето в ранна бременност. Хайде, горе главата и не губи вяра!  Много силно те гушкам! :bighug:
http://www.puls.bg/health/childbirth/news_13627.html
« Последна редакция: Юли 13, 2015, 10:08:11 am от Синеочка »

Всеки миг е още един шанс...
« Отговор #536 -: Юли 13, 2015, 11:46:50 am »
Marsi, цикълът ми е много редовен и е с продължителност около 29 дни. Благодаря ти за информацията. Сега ще съм подготвена какво да очаквам.

Ягодке, при мен странностите с температурата и гърдите ги има от около 4-5 месеца, като още от миналата година започнах да имам кафяво зацапване преди М, което продължава от 1 до 3 дни. Обикновено М ми приключва с такова зацапване, но сега и преди това и започна да ме дразни  :D Ще те държа в течение какво става с мен  :wink:
*
« Отговор #537 -: Юли 13, 2015, 11:53:13 am »
Най-общо схемата е такава:
УЗ преглед на антралните фоликули на 2-3 ден от МЦ;
изследване на FSH, LH, Естрадиол, Пролактин (3-5 ден от МЦ, най-добре на 3-ти);
проследяване на фоликулите до овулация;
УЗ преглед след овулация за проверка дали доминантният фоликул се е спукал;
изследване на Прогестерон на 7 ден след О.
Съгласна съм със схемата, Марси, само че на мен ми искат изследването на Пролактин на чист ден - между 18-тия и 24-тия ден от МЦ.

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари
« Отговор #538 -: Юли 13, 2015, 12:24:23 pm »
И аз ще го изследвам на чист ден утре заедно с TSH.Правя им контрола и на двата.
Ще ги изследвам на гладно без кафе и медикаменти заради TSH,заради Пролактина след 8 часа сън и т.н каквито са изискванията.
Според др.Персенска високия ми Пролактин може да е бил причина да не овулирам.Препоръча да му направя контрола докато стане време за следващия преглед и проследяването.
Другия по собствено желание ще го пусна,така или иначе ме боцкат.

*
« Отговор #539 -: Юли 13, 2015, 13:39:06 pm »
Tеди, пак погледнах, така съм го изследвала Пролактина (при спазване на останалите изисквания за този хормон), не са ми казвали да е на определен ден от цикъла, но щом лекар ти е препоръчал да го изследваш тогава, разбира се   :)