0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 3
« Отговор #460 -: Юли 09, 2015, 08:11:54 am »
 Закъснението може да се дължи на много фактори, които не са свързани с някакъв здравословен проблем -стрес, смяна на местоположението, преумора, рязка смяна на климатичните условия, бременност ;) Не бързай да се шашкаш и да мислиш най-лошото. Снощи с Марси ти казахме как със сигурност може да разбереш дали си или не си наистина бременна.
 Има и нещо друго, което се получава при така нареченото бебеправене. Почти всяко момиче е минало през това. Когато работим за дете усилено някак си МЦ ни се променя - понякога е по-къс, друг път закъснява. Общо взето лекичко полудява, както впрочем и ние самите. :lol:  Четири месеца е малко време и наистина засега няма повод за притеснение. Съветвам те, ако сега не си бременна ( а дано да си!), следващия месец да опиташ да засечеш О с тестове, това не значи , че се вманиачаваш, просто ще си ориентирана , кое кога се случва. Успех ти желая и се надявам всъщност този месец да си имала по-късна О! :bighug:

Всеки миг е още един шанс...
« Отговор #461 -: Юли 09, 2015, 08:19:38 am »
Благодаря ти много Синеочка :bighug: ,ще гледам да се успокоя ,защото найстина малко откачам вече  :P Ще изчакам още ден два и след това ще преценя какво да направя,може пък до тогава да ми е дошло   знам ли  :) ако ли  не ще си пусна кръвен тест за да се успокоя най накрая  :D
« Отговор #462 -: Юли 09, 2015, 08:34:17 am »
Благодаря ви много  момичета,сутринта си направих теста който отново излезе отрицателен,явно и това няма да е нашия месец:( и просто ще изчакам да ми дойде(ако въобще ми дойде) ако ли не ще отида при гинеколожката ми  да ме прегледа защото явно има някакъв  появил се проблем ,защото до сега не съм имала такова закъснение:(
Кали нормално е при опити за бебе малко цикъла да откача.Хормоните започват още повече да бушуват и аз като тебе имах точен цикъл 31 дена сега варира постоянно от 28 до 32 важно е ЛФ да е една и съща.За да си по спокойна прави си тестове за О .
*
« Отговор #463 -: Юли 09, 2015, 10:19:25 am »
Благодаря ти много Синеочка :bighug: ,ще гледам да се успокоя ,защото найстина малко откачам вече  :P Ще изчакам още ден два и след това ще преценя какво да направя,може пък до тогава да ми е дошло   знам ли  :) ако ли  не ще си пусна кръвен тест за да се успокоя най накрая  :D

Кали, ако не си следила О, най коректен отговор ще получиш, ако изчакаш 14 дни след последен сексуален контакт( приемаме , че е възможно О да е била тогава) -и  правиш тест :) СТискам палци :)
« Отговор #464 -: Юли 09, 2015, 10:35:35 am »
Сладурки,здравейте :balk_64:
Мина първия ми преглед при др.Прсенска,щастлива съм от този факт.Толкова развълнувана бях,че забравихме да платим.Звъннах,но казаха да не се връщам,че при следващото посещение ще платя.Аз обаче казах на мъжа ми да мине да плати,абе...шматка съм понякога.
Иначе,съм обнадеждена от думите на др.Персенска,след отпуската на клиниката започваме да действаме.

За позитивизма,да,Маки,права си,не само що се отнася до бебеправенето и неуспехите.Изобщо трябва да сме по позитивни.
Аз недоумявам защо по младите момичета тук са толкова негативни  при вида на -тест,освен когато няма диагностицирана причина за НЕзабременяване.Да,психиката е фактор и някои понасят по емоционално нещата,не упреквам никой,не разбирайте погрешно.Мислете позитивно,както феята казва по горе от позицията на бременна жена,надеждата е важна и никога не я губете.
Аз съм убедена,че ще чуя думичката"мамо",без значение как се е случило...
Въпреки немалкото ми години,ще бъда майка...

*
« Отговор #465 -: Юли 09, 2015, 10:49:35 am »
Дани, направо четеш мисли. Тъкмо се чудех какво стана с прегледа ви в новата клиника. Радвам се, че сте доволни. А това със забравянето на плащането е било от силните емоции, които са ви завладели. Случва се 8)  Стискам палци за едно юнче 2016 :)  yahoo_33 А може пък да стане и по-рано, знае ли човек :) Аз също съм убедена , че ще чуеш думата "мамо" . Ти вече си мама в сърцето си, просто ангелчето още не е слязло при теб  :bori_011: Чака си подходящото време милото.

« Отговор #466 -: Юли 09, 2015, 11:49:34 am »
Далинда, това са хубави новини. Дори и чисто емоционално, когато се довериш на добър специалист, това е наполовина свършена работа, защото ти носи някакво спокойствие. Ще следя как се развиват нещата при вас и какви стъпки ще предприемате. Добре, че в днешно време медицината е доста напреднала и рано или късно всички успяват, независимо по какъв начин.
Момичета, скоро се замислих, колко жени са забременяли без да искат от 1 път примерно, а жените които го целят и искат бебе, ако нямат някакъв установен проблем, им отнема месеци, дори година. Живота понякога си прави майтап с хората :D
« Отговор #467 -: Юли 09, 2015, 12:07:49 pm »
Ами,след прочит на папката с документи и преглед,с 5-6 изречения ми изясни картината,не се наложи да задавам въпроси както в предишната клиника.На много прост език обясни кратко и ясно,каза,че на този етап имаме всички необходими изследвания и само да напрява една контрола на Пролактина.
При предишната лекарка ме обезвери това,че не ми беше таймирана овулацията преди инсето,както и това,че се налагаше да гадая в повечето случаи,не ми се обясняваше.Добре че го има сдружението,форума и вас та ми светкаше.
Така загубих доверие там.Сега е рано да се говори за доверие,но когато стартираме август месец и натрупам впечатление ще мога да съм спокойна ако това е нашия лекар.Определено отзивите за нея са повече от чудесни...

Във фризьорски салони така ми се е случвало да забравя,дъра-бъра и си замина...Ох,излагация,ама мъжлето ми ще отиде да плати тия дни щото е моторизиран,аз съм с метрото.

Нани,майтапа е тотален,имам една колежка от ромски произход,познавам я малко повече от 3 години,две бременности вече изкара за това време...

« Отговор #468 -: Юли 09, 2015, 12:40:15 pm »
Е момичета чух се с гинеколожката  ми сутринта  и тя ме посъветва да си направя кръвния тест първо  и го направих .Излезнаха ми резултатите и  найстина явно това не е нашия месец отново  ,не съм лекар  но от стойностите които виждам не съм бременна :( total hCG ( общ бета ЧХГ ) <0.100 mU/ml Ж:пременопауз. небрем.<1; постменоп.< 7; М:<2  .Нищо  здраве да е ,сега само се надявам поне да  ми дойде цикъла :(
*
« Отговор #469 -: Юли 09, 2015, 12:49:13 pm »
Кали, съжалявам  :bighug:, но поне ще си по-спокойна и гадината ще долети. Най-вероятно от големите жеги идва закъснението. Все пак , ако не дойде до 4-5 дни, отиди да видиш, дали нямаш задържан фоликул който да трябва да изчистиш. Обикновено се чисти с Дуфастон, но не си го самоназначавай , преди преглед при АГ.  Моят съвет е от следващия месец, за по-голяма увереност и спокойствие да започнеш да следиш О. Има няколко начина - по цервикалната слуз, с тестове , измерване на базалната температура, фоликуметрия. Най-добре е да се правят в комбинация, за по-голяма достоверност. Ако искаш да не се вманиачаваш започни най-напред с ТО.  Хайде и горе главата :)

*
« Отговор #470 -: Юли 09, 2015, 12:53:19 pm »
ДАЛИНДА не знам дали ми вярваш, но покрай моите проблеми бях си внушила, че ромите, индийците и всякакви такива етноси са много плодовити заради танците  :lol: една вечер бях се замислила защо на тях толкова им е лесно да забременеят и да родят и стигнах до извода, че тъй като коремните упражнения стимулират кръвообращението в малкия таз и съответно яйчниците, а техните танци са предимно свързани с движения в областта на ханша ... та навързах нещата. И малко остана да започна да мятам гюбеци вкъщи и да рискувам да бъда позорно изхвърлена от половинката  :lol:
Това разбира се малко на майтап си го мислех, защото иначе китайците също се размножават с бързи темпове, но не съм виждала китаец да играе кючек.
Истината поне за мен е, че много жени в опита си да се наложат професионално, да изградят някаква стабилност, която да могат да предложат на децата си, а и поради други фактори, закъсняват с първото дете. Докато ромите както знаем нямат такива изисквания към живота - за тях не е проблем първо да родят, пък после да мислят как да ги гледат.

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
« Отговор #471 -: Юли 09, 2015, 12:55:36 pm »
Мерси много Синеочка малко се разочаровх да няма да крия защото когато си с много големи очакваня и надежди  накрая така се получава,но горе главата както каза :)   ,другата седмица се разбрах с гинеколожката ми да я посетя :wink:пък да видим какво ще ми каже ,да се надяваме всичко да ми е наред и това закъснение да е било  нещо  моментно :)
« Отговор #472 -: Юли 09, 2015, 13:41:15 pm »
Лили,спуках се от смях ти казвам,само си представих китаец да играе кючек...Не,не заболя ме ченето...
Моето мнение за този етнос,роми,индийци(едните произлизат от другите)е,че тя (ромката) няма грижата за сметки,за детето болно ли е,то няма личен лекар,като вдигне температура викат линейка.Няма дерт какво ще сготви,важно е да има ракия и музика,няма притеснения за заплата,работа и т.н.
Нарекох я"колежка" защото е на същата улица и продава зарзават на сергия...
Та вади си изводи,за възрастта на която раждат хич няма и да правя коментар.
Между другото майка ми е била в Индия,каза,че никога няма да стъпи повече,а и беше много любопитно.

Кали,ноември месец и моя гинеколожка каза,че нямам проблем да не го мисля и щяло да стане.Но след като минаха повече от 6 месеца и не ни се получаваше се обърнахме към специалист репродукция.
Та съдейки от ника ти си около 27 години,което ще рече млада.До колкото помня 4 месеца опитвате,стане ли 1 година неуспех те съветвам да направите същото.Желая ти обаче да се е случило бебето дотогава.
А иначе,не е да нямам проблем,добре,че не послушах въпросната гинеколожка.

« Отговор #473 -: Юли 09, 2015, 13:52:32 pm »
ДАЛИНДА  аз от година и повече все това слушам от моята гинеколожка и вече се чудя и аз ,затова се свързах с моя близка  която  другата седмица ще ми уреди  да се видя доктор  Рени Ковачева от  Света София .Доста добри мнения съм чувала за нея и за работа и ,така че  ще видим :)
*
« Отговор #474 -: Юли 09, 2015, 18:39:52 pm »
Далинда, ти на колко си години?

Аз не споделям мнението за китайците, ромите и индийците. Китайците имат право само на 1 дете. За индийци, имам 3 приятелки на по 20тина години от индийски произход и трите са с репродуктивни проблеми. А за ромите и при тях има стерилитет... Но са по фертилни от нас, защото по-малко се ваксинират и по-малко се тъпчат с антибиотици и лекарства. Това е моята хипотеза :)

Криси, чакаме да ни зарадваш :)
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
« Отговор #475 -: Юли 09, 2015, 19:08:43 pm »
Китайците имат право на 1 дете щото иначе ще имат по 5  :D То не е от хубаво това ограничение. А иначе това беше малко на майтап, че ромите и индийците са по-плодовити заради кючека. Естествено, че не го мисля сериозно. Ако можеше с гюбеци да си оправяме проблемите - живота щеше да е много по-лесен.
makiyaki уж и аз не се тъпча с антибиотици и лекарства, уж живея здравословно. Точно затова не можех да повярвам, че имам такива проблеми, но факт.
Преди време гледах един филм, а скоро пак го повтаряха, казва се "Децата на хората". Първия път го гледах когато понятие си нямах от репродуктивния си статус и тогава си мислех, че американците пак са влезли в крайности. Скоро като го гледах си мислех, че може би американците знаят какво правят. Даже започнах да си мисля,че някой ден може и до там да стигнем да не може да забременяваме - с всичката тая мръсотия, която приемаме под всевъзможни форми.
Извинявам се за спама  :wink:
« Последна редакция: Юли 09, 2015, 19:10:31 pm от lilibell »

*
« Отговор #476 -: Юли 09, 2015, 19:54:44 pm »
Аз пък съм чела една теория на конспирациите, че това с масовите репродуктивни проблеми е план на илюминатите, за намаляване на човешката популация. Забележете къде се случват земетресенията с най-големи жертви, както и от къде тръгват смъртоносните вируси. Според тази теория , чрез ГМО храните, водата и въздуха се пренасяли някакви частици( забравих какви), които предизвиквали стерилитет при определен тип хора. Разбира се, това са теории на конспирацията. Навярно дело на някой писател фантаст, но кой знае..
Истината е някъде там (Досиетата Х).

*
« Отговор #477 -: Юли 09, 2015, 19:59:19 pm »
 Синеочка ти съвсем влезе в зоната на мрака  :D Има много хора, които вярват в конспирациите, включително и моя мъж. И винаги спорим с него по тоя въпрос, според мен всичко е естествено развитие на нещата. Хората на земята станаха твърде много, те имат нужда от повече стоки, за производството им трябат повече суровини и се изхвърлят повече боклуци. Задръства се въздух, вода, влизат всякакви химии в храната и водата. И без илюминати тези неестествени вещества няма начин да не се отразят негативно.

*
« Отговор #478 -: Юли 09, 2015, 20:16:31 pm »
Пускам интрото на "Досиетата хикс"  :lol: Разбира се, че съм съгласна с теб, Лилибел. И без илюминатите сме е..ли мамата на природата и логично е да ни го връща. Вярвам на част от конспиративните теории, не на всичко , което прочета. Истината е, че сме лоши животни, вземаме повече , отколкото ни трябва.
Ето за мъжа ти един интересен сайт http://star05.net/infusions/booklib/book.php?cat_id=26
П.П. Извинете ме за спама

*
« Отговор #479 -: Юли 09, 2015, 20:29:20 pm »
аааа не, мерси, не искам да му подхранвам болните фантазии. По-добре да затваряме темата, че оспамихме  :?
Много хубаво нагоре някой беше писал за позитивизма. Ще си мисля само хубави неща, пък каквото ще да става