0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 3
« Отговор #360 -: Юни 30, 2015, 08:33:46 am »
Пак много сте изписали :)
Първо за първичен преглед в "Надежда" да кажа .Аз си попълних интернет формата горе -долу средата на март и часа ми беше на 7-ми април,но като чета из темите май съм извадила късмет.

А за задържаните фоликули : На първия преглед видяхме такъв ,който със цикъла се изчисти,но се беше появил друг . Попитах веднага док това пречи ли на развитието на други качествени фоликули и съответно на овулацията и отговорът му беше "Да. След като има задържан фоликул няма как да има овулация" . Изчистихме с дуфастон ,но на следващия цикъл пак задържах фоликул. Но при мен проблема са оказа ЛУФ ,така че май не съм много за пример :)
« Отговор #361 -: Юни 30, 2015, 09:33:00 am »
Здравейте, с моят приятел правим опити за бебе близо година.
Правих си изследвания на 5 хормона и излязоха в норма.Само пролактина беше висок.
Имам две лапароскопий / едната беше сирозна киста, другата шоколадова/, но иначе тръби и всичко друго са проходими.Имам редовен цикъл
След скорошно посещение при лекар ми изписа да пия Инофолик за поне 2 - 3 месеца за да ми се подобри качеството на яйцеклетките според нейните думи.

Моля за вашето мнение
*
« Отговор #362 -: Юни 30, 2015, 09:46:31 am »
Правих си изследвания на 5 хормона и излязоха в норма.Само пролактина беше висок.
galena_09, чела съм, че високият пролактин пречи на забременяването. Мисля, че трябва да се консултираш със специалист за някаква терапия за смъкването му.

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари
*
« Отговор #363 -: Юни 30, 2015, 09:59:27 am »
Галена, това което знам аз е, че завишените нива на пролактина пречат на забременяването. Не ти ли изписа някакъв препарат, с който да смъкнете стойностите?  Инофолик, доколкото знам, са прахчета, които съдържат фолиева киселина и инозитол. Май се изписваше на момичета, които са в стимулация или с ПКЯ, точно за подобряване качеството на Я.
 Какъв коментар направи лекарката за високите нива на пролактина? Тя обикновен АГ ли е или специалист в репродуктивна клиника?
« Последна редакция: Юни 30, 2015, 10:05:58 am от Синеочка »

Всеки миг е още един шанс...
*
« Отговор #364 -: Юни 30, 2015, 10:21:05 am »
Криси, горе- долу заедно чакаме. Сега видях, че имам зацапване :(
Еее това са добри новини, ако имаш зацапване сега, ще стискаме палци :)

makiyaki браво на тебе, супер е лентичката, заедно вървим и с тебе ;)

Айде поне една да си ходи този месец ;)

Аз нещо загубих надежда, реших да меря БТ днес, доста е ниска, след прегнила даже трябва да е завишена... :( нищо де..каквото стане - стане...

синеочка мерси много, минавам през прашеца няколко пъти :)

« Отговор #365 -: Юни 30, 2015, 11:19:05 am »
Карам наред,че съм от таблета и ми е малко смотано да пиша.
Имам две племеннички на 14 и 5,5 години и най-малкия е на 3,3 годинки.Цирка е пълен...

Крисче,не бързай с изводите,казах ти,летни бебета с теб ще имаме.

Маки,и на краката съм ти стиснала палци,незнам,но едно чувство в мен ми подсказва,че ще се случи при теб в най-неочаквания момент.Пресантиман е...При всичката тази емоция,когато се уморите и ти писне и хоп...бебешорче.

Галина,коментирайте високите стойности на пролактина с доктора,не са добре за забременяване.Аз бях с висок пролактин,свалих го,но беше показател за микроаденом на хипофизата.

И искам на всички бебеправещи да кажа,щом феята(Синеочка) е при нас,бъдете спокойни,ще я последваме.
Моята надежда е,че като роди,няма да ни изостави.
Кураж сладурки,може този или другия месец да не е нашия,но тази година е нашата.Ще си гушкаме бебоците следващото лято :bori_015: :bori_002:

*
« Отговор #366 -: Юни 30, 2015, 11:38:52 am »
Далинда, липсваше ни! Толкова позитивна, че няма накъде. Да са ти живи и здрави племенниците. А за бебетата в най-скоро време ще започне бебевалежът.
Относно високите стойности на пролактина и аз съм чела, че е симптом за аденом на хипофизата. Една позната беше така и чрез ЯМР й го откриха. Не исках обаче да плаша полу-адашката( аз съм Галина), че нали не съм медицинско лице. Но със сигурност трябва да се вземат мерки за високите стойности.
Криси, не бързай да го отписваш тоя месец. Еднократно мерене на БТ нищо не значи. Не го мисли толкова, ами се наслаждавай на лятото.
« Последна редакция: Юни 30, 2015, 11:50:09 am от Синеочка »

« Отговор #367 -: Юни 30, 2015, 11:44:54 am »
Момичета видях ,че коментирате за пролактина моя също беше с висока стойност но доктора каза ,че това е стресов хоромон и да не се притеснявам.Аз не бях спала изобщо защото пътувахме през нощта и му го казах.Иначе другите ми хормони са наред ,може би трябва да се повтори и да е от стрес всичко.
*
« Отговор #368 -: Юни 30, 2015, 11:55:20 am »
Лилка, не се шашкай. Това и аз съм го чела за стреса, но при моята позната стойностите бяха доста завишени и то 3 поредни месеца. Доколкото знам при стрес не е много над референтните стойности завишаването. За да си по-сигурна повтори изследването. Надявам се да е било еднократно. :bighug:
Само да кажа, че тази моя позната вече е мама на 3 месечно момченце. Забременя спонтанно. Давам ви го за пример и да не се отчайвате.

*
« Отговор #369 -: Юни 30, 2015, 11:58:41 am »
Момичета видях ,че коментирате за пролактина моя също беше с висока стойност но доктора каза ,че това е стресов хоромон и да не се притеснявам.Аз не бях спала изобщо защото пътувахме през нощта и му го казах.Иначе другите ми хормони са наред ,може би трябва да се повтори и да е от стрес всичко.
Здравей, повтори изследването. При тези условия изобщо не е трябвало да го пускаш този хормон. Успех!
*
« Отговор #370 -: Юни 30, 2015, 13:10:05 pm »
Синеочка, аз също ще мина под прашеца :)

Момичета, колко време би трябвало да ми зацапва ако е имплантационно? :?
Сега никъде не ме боли, днес си пих кафе- всичко нормално. Снощи не можах да спя, но тук е около 40 градуса- така че нормално. Събудих се към 5 и БТ ми беше спаднала- 36,8, а после като си я измерих (аз я меря към 8, тогава ставам) беше беше 37,2.
Някакви предложения?
*
« Отговор #371 -: Юни 30, 2015, 13:17:45 pm »
Синеочка, аз също ще мина под прашеца :)

Момичета, колко време би трябвало да ми зацапва ако е имплантационно? :?
Сега никъде не ме боли, днес си пих кафе- всичко нормално. Снощи не можах да спя, но тук е около 40 градуса- така че нормално. Събудих се към 5 и БТ ми беше спаднала- 36,8, а после като си я измерих (аз я меря към 8, тогава ставам) беше беше 37,2.
Някакви предложения?
А между 5 и8 ставала ли си от леглото?
*
« Отговор #372 -: Юни 30, 2015, 13:21:04 pm »
Павла, аз с първата Б имах такова зацапване. Беше еднократно 2-3 дни преди М. Тогава реших, че ми идва, но когато не ми дойде 8 дни по-късно, направих тест и той беше +. Стискам палци и при теб да е така. На някои момичета им зацапва и при спукването на фоликулите, т.е. при О. Така, че за по-сигурно сложете и едно сърце, не се знае от къде ще изкочи зайчето. Ти кога очакваш да(не) ти дойдат гостите?

*
« Отговор #373 -: Юни 30, 2015, 13:41:17 pm »
Кати, не съм ставала.
100% не е О., 7 дена след нея е днес, тоест след около седмица очаквам.
Ужасно малко е, даже няма нищо по бельото, а само малко по тоалетната хартия и е така от снощи като си лягах.
« Отговор #374 -: Юни 30, 2015, 17:07:14 pm »
Моля за съвет! С мъжа ми правим опити за второ детенце вече от 6 месеца. Притеснявам се защото с първото ни дете стана само след 1 месец опити, но пък и тогава бях на 23, а сега съм вече на 32. Дали е дошло време за някои изследвания. Преди 7 месеца си бях на  профилактичен преглед и ми направиха цитонамазка и всичко е наред. Следя си овулацията с тестове и пия фолиева киселина. Моля, дайте ми съвет!
*
« Отговор #375 -: Юни 30, 2015, 17:24:12 pm »
Здравей, Ваня, пробвай да комбинираш тестовете за овулация с измерване на базалната температура. Така ще можеш да следиш не само овулацията си, но и като цяло целия си МЦ.
Това, че първото дете се е получило веднага, а сега не става от раз не значи,че имаш проблем. Понякога така се случва. Моята първа бременност(за съжаление неуспешна) стана от първия опит, за сегашната работихме година. Понякога е Божа работа. Но все пак е хубаво да се вземат мерки.Цитонамазката не може да ти покаже друго освен състоянието на клетките на матката. За забременяването са по-важни хормоните. Бих те посъветвала да си ги изследваш.
По принцип е добре да имаш добър лекар под ръка, на когото да имаш доверие. За консултация с репродуктивен специалист препоръчват да се случи след около година неуспешни опити. 32 години са една чудесна възраст, 'дето се казва баш в репродуктивния си пик си.
Пожелавам ти късмет и да бъдеш спокойна, защото това е също важен фактор. А то детето си идва, тогава когато трябва.

« Отговор #376 -: Юни 30, 2015, 17:41:25 pm »
Криси,забравих да ти отговоря.Да,сами ще си го плащаме.
За фонда не съм проучила,но ще проверя как седят нещата.Ако има критерий по който да кандидатстваме,ще го направим.
И вече имам записан час при др.Персенска.След седмица е.Подскачам от радост,много исках при нея...

Ваня,бих те посъветвала същото като Синеочка.
Добре дошла и скорошен успех.

Пролактина е стресов хормон,затова се изследва поне трикратно за да има основание да се сметне за проблем с хипофизата.Аз си направих ЯМР веднага защото имах и други симптоми.Принципно не бива да се подценяват подобни факти,всичко е навързано.

Къде ли е Маки?

« Отговор #377 -: Юни 30, 2015, 18:12:53 pm »
Здравейте на всички  :oops: аз съм нова и моля малко за помощ.Така аз съм с поликистозни яйчници имам лапароскопия и снимка на тръби които са пефектни.От май месец съм пациент на клиника Надежда и по-точно при д-р Персенска.Предстои ми донорска инсеминация.Последно бях на преглед на 11,06.15 11 ден от цикъла имам хормонали изследвания тя ги видя и всичко е ок.Изписа ми Дуфастон за 10 дена и да си запиша час на 2-ри ден от цикъла което се пада сега в петък.Моля накой да ми каже какво следва сега,защото аз се притеснявам когато съм в кабинета и така и не попитах на престоящия преглед какво следва,тъй като съм от Видин и искам да знам,трябва ли да оставам с софия,кога пак трябва да отида,защото да си подсигуря спане,път и т.н.Цял ден и звъня по тел.но не вдига,ще пробвам пак по-късно дано се свържа  :? а на вас ще съм благодарна ако ми дадете поне малко инфо!!!
« Отговор #378 -: Юни 30, 2015, 18:51:51 pm »

Marsi, благодаря за подробното обяснение. В обикновена клиника съм и съм за пръв съм на гинеколог откакто правим опити (1г.) и затова съм толкова боса в тези неща :(.
Здравей.Не съм много запозната с случая ти (ако е писано за него) , но според мен след като 1 година не се получава можеш да потърсиш своя лекар в репродуктивна клиника , за да не си губиш времето с обикновен АГ.Това е мое мнение :) Дано не чакаш много и да се сбъдне мечтата Ви  :bighug:

Strawberry_11, не съм писала много в темата, повече ви чета и ви се възхищавам на позитивизма. Утре ще си правя изследвания на хормони и ще видим, какво ще покажат, след това ще го мисля...... osi_15.
Павла стискам палци това зацапване да имплантационно yahoo_17
*
« Отговор #379 -: Юни 30, 2015, 20:15:16 pm »
Успех и от мен на всички очакващи :bfp:Следя Ви всички до една ежечасно и ви се възхищавам!