0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 3
« Отговор #300 -: Юни 25, 2015, 17:47:56 pm »
Маки, това което знам за еднояйчните близнаци е, че зачеването става като нормална бременност - един плувец опложда една яйцеклетка. Някъде около 15 ден , а понякога и още в първите няколко дни на оплождането, яйцеклетката се разделя на две равни части носещи един и същ генетичен материал. Все още има много неизвестни около еднояйчните близнаци. Чела съм, че някой генетици, включително и небеизвестния д-р Менгеле са ги проучвали с цел да научат тайната на клонирането. Някои твърдят, че има близнашки ген, който допринася за появата на еднояйчни близнаци. Не знам, доколко това е реално и доколко е мит.
« Последна редакция: Юни 25, 2015, 18:01:01 pm от Синеочка »

Всеки миг е още един шанс...
*
« Отговор #301 -: Юни 25, 2015, 18:08:52 pm »
Еднояйчните близнаци се получават когато яйцеклетката има 2 или повече ядра. Един сперматозоид опложда ядрата. Има няколко типа еднояйчни близнаци- могат да  бъдат с наличие на отделна плацента, амнион и хорион, наличие на общ хорион и отделен амнион или с наличие на общ хорион и амнион. Другият вариант за еднояйчни е когато започне делението да се "обърка" нещо и да се раздалечат много частите и да се разделят, така стават два ембриона. Ако не се отдалечат достатъчно има опасност от сиамски близнаци. Кога точно става разделянето не знам, а и не мисля, че е доказано. За инвитрото си мисля, че ако има дву или многоядрена яйцеклетка те не се смята за годна, заради риска от сиамски, аномалии и тн., а за другия начин на делене- там вече си е божа работа.
Еднояйчните има еднаква ДНК, но да речем различни отпечатъци.
*
« Отговор #302 -: Юни 25, 2015, 21:45:59 pm »
Супер сте, момичета, много ми беше интересно да прочета за близнаците, това за ядрата не го знаех и наистина при и витро явно ги махат тези яйцеклетки като негодни... :)

Аз си свалих ОВУ календар на телефона и цял ден го разучавах. Това със слагането на сърца ме провокира --> викам си сигурно ги слагат в графиката :D та вече и аз си имам графика, само дето моите сърца са 5 дни преди ОВУ-то и само едно сърце де, кви сърцА ги говоря... Другото интересно е, Павла на теб може да ти е интересно, прочетох че дигиталните clear blue --> овулацията може да настъпи дори  8-48 часа след усмивката... Сега отивам да чета от къде можем да си купим ленти, след като изхабим 10те дето са в кутията :)
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
« Отговор #303 -: Юни 25, 2015, 22:14:53 pm »
теди, доколкото знам, когато има 2 поредни дни + тест , за пик на ЛХ се смята някъде по средата т.е до 1, 2 , макс 3 дни след 1-вия тест  трябва да е О.  Кофти е , че няма как да се знае точно кога е. 
Благодаря за отговора, Рени!
Този месец отново е неуспешен, но от следващия ще я проследяваме на УЗ.

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари
*
« Отговор #304 -: Юни 26, 2015, 01:55:33 am »
Теди, и аз да допълня :),  трудно е да се каже кога е бил пикът при еднакво наситени тестови черти в два поредни дни. Възможно е единият от двата теста да е маалко по-наситен и явно в този ден е пикът на ЛХ. Понякога наистина изглеждат еднакви, но като се има предвид, че наситеността на тестовата черта може да се повлияе от приетите преди това течности, доколко еднакви са също е относително (затова и препоръката преди тест да се ограничат течностите за 2-3ч.).
Освен това след първия положителен тест няма как да се предвиди следващият и е логично опитите да започнат.
Така че, за по-сигурно трябва да се покрие със сърчица целият удължен период :)
Желая ти успешни прегледи  :)

Смайли, не сте закъснели, късмет  :)

Коментирали сте разнояйчните близнаци, да си кажа мислите и по тая тема  :). Когато се спука първият фоликул жълтото тяло започва да произвежда прогестерон, който постепенно се повишава и при по-високи нива би потиснал развитието на втория фоликул. Затова при близнаци се предполага, че вторият ф. трябва да се е спукал максимум в рамките на едно-две денонощия след първия, хайде може и три дни да са, при по-забавено постъпателно покачване на прогестерона. Но 10 дни разлика в зачеването не ми се струва логична, още повече около 7 ден след овулация се очаква да е пикът на прогестерона (затова се изследва на 7 ден след О., да се видят максималните му нива).
djina_gi, това не изключва при теб да се е получило  :), стискам палци  :)
« Последна редакция: Юни 26, 2015, 02:35:57 am от marsi »

« Отговор #305 -: Юни 26, 2015, 08:49:57 am »
Благодаря за разяснението  marsi .Така като чета и си мисля,дали може да е сбъркала нещо докторката за ранната овулация,но ми каза ,че вижда жълто тяло ,но все пак е репродуктивен специалист и доста неща са минали през нея. Ще видим ,аз така или иначе нещо не вярвам да е станала работата с този малък брой сърчица -давахме го по лежерно. Ще си покаже.Пожелавам ви усмихнат ден.
*
« Отговор #306 -: Юни 26, 2015, 09:12:08 am »
djina_gi, сигурно е било така, не отричам и тази възможност, която описваш  :) и ти желая това да е успешният ти цикъл  :), чували сме за всякакви чудновати варианти като примерно забременяване по време на цикъл, дето по всякаква логика не би трябвало да е възможно (заради прогестерона в лутеална фаза кога ще нарасне тоя фоликул  и каква ли ще е тая лигавица по време на менструация, че да се получи имплантиране), но и такива случаи са описвани.

Успех!  :)
« Последна редакция: Юни 26, 2015, 09:15:32 am от marsi »

*
« Отговор #307 -: Юни 26, 2015, 09:33:58 am »
Да попитам и тук - клостилбегита отразява ли се върху резултатите от хормоналните изследвания? Питам защото утре трябва да пусна базови хормони, но трябва да започна и клостил - чудя се дали първо да дам кръв и после хапчето. Щото ако не се отразява, няма да бързам да ставам рано сутринта и да ходя първо в лабораторията

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
*
« Отговор #308 -: Юни 26, 2015, 10:12:27 am »
Да попитам и тук - клостилбегита отразява ли се върху резултатите от хормоналните изследвания? Питам защото утре трябва да пусна базови хормони, но трябва да започна и клостил - чудя се дали първо да дам кръв и после хапчето. Щото ако не се отразява, няма да бързам да ставам рано сутринта и да ходя първо в лабораторията
Здравей, да отразява се. Първо пусни изследването.
*
« Отговор #309 -: Юни 26, 2015, 10:13:46 am »
Ок, мерси kati

*
« Отговор #310 -: Юни 26, 2015, 11:07:43 am »
Лили,и аз бях така на клостилб. и хормонални изследвания.В момента на изследването ,лаборантката ме попита дали взимам някакви медикаменти и дали приминавам през стимулация за да ги отбележи и да ги вземе в предвид.Хапчето го бях пила преди изследването и ми казаха ,че щом си отбележат няма проблем приема му.
Ако правиш стимулация даже е за предпочитане да си го пила ,както всяка сутрин,за да се види как ти се отразява ,един път на хормоните и втори  път после уз/проследяването на фукито/
УСПЕХ!
*
« Отговор #311 -: Юни 26, 2015, 11:31:30 am »
Здравей Лилибел, много зависи какво всъщност искате да видите с твоят лекар от хормоналните изследвания. Останах с впечатление, че се искат хормони, преди стимулация. Ако например искате да видите как влияе клостила на естрадиола, то тогава направи хормоните след като си взела хапчето. По принцип аз съм правила естрадиол по време на прием на клостил, за да се види зрелостта на фоликула, преди да го спукаме с прегнил. Тогава, когато отидех в лабораторията им обръщах внимание, че естрадиола, трябва да е разреден, защото съм в стимулация с клостил - това по указание на лекуващия ми лекар. Може би е добре да звъннеш на твоя лекар и да го питаш кога да направиш изследването. Успешна стимулация!
*
« Отговор #312 -: Юни 26, 2015, 11:43:35 am »
kati май по-скоро целта е да се види изходното положение на хормоните. Аз реално няма да имам изследване на хормоните докато съм в стимулация защото не ми казаха нищо за междинно изследване - другия ми преглед е чак след спиране на хапчетата. Щом оказва влияние върху хормоните, най-добре ще е да пусна първо изследванията, а после да пия хапчето.
TITKO мерси за инфото, явно наистина има значение дали целта е да се види реалното положение на нещата или да се види как се отразява стимулацията. За мен беше важно да разбера дали влияе. Сега тепърва ровя в нета за стимулацията с клостил и какво да очаквам от нея

*
« Отговор #313 -: Юни 26, 2015, 12:31:37 pm »
Лили, на различните жени, клостилът влияе различно. За някои е много ефикасен и забременяват от първата, или втората стимулация. За жалост на мен не ми повлия. Още веднъж успех! :goodluck: :babyflips:
*
« Отговор #314 -: Юни 26, 2015, 12:46:51 pm »
Лили, на различните жени, клостилът влияе различно. За някои е много ефикасен и забременяват от първата, или втората стимулация. За жалост на мен не ми повлия. Още веднъж успех! :goodluck: :babyflips:
С моите смотани яйчници чудеса не очаквам. Надявам се единствено да не ми навреди с нещо. Така като чета, нещата хич не ми харесват. Алтернативата беше да съм на изцяло естествен, но пък нямаше гаранция дали ще тръгне фоликул и дали ще нараства нормално. Ако не стане нищо, няма да правя повече опити.

*
« Отговор #315 -: Юни 26, 2015, 13:07:52 pm »
makiyaki, къде го чете това за клиърблу и това за двойния ли става дума? Ако е така би било супер според сърцата, които сме слагали :)
В сайта на тестовете пише, че не се продават само тест пръчици, а като ти свършат трябва да се купи цял комплект отново.
*
« Отговор #316 -: Юни 26, 2015, 13:53:08 pm »

С моите смотани яйчници чудеса не очаквам.

Шшшт, такива да ги нямаме! Без отрицателни думи и мисли, очаквай чудеса, за да се случат чудеса! Успех, Лилибел! mf_bounce8 :bighug: :babyflips:
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

« Отговор #317 -: Юни 26, 2015, 14:34:44 pm »
Влизам да се отчета, че М отново дойде :( Приема го някак си старано :D спокойно  :D . М се връща другата седмица и ще подадем документи за инвитро. Обещали сме си докато не ни се обадят, да не правим бебета, с само любов, пък току виж и бебето е дошло :) Успех на всички :)
*
« Отговор #318 -: Юни 26, 2015, 14:55:03 pm »

С моите смотани яйчници чудеса не очаквам.

Шшшт, такива да ги нямаме! Без отрицателни думи и мисли, очаквай чудеса, за да се случат чудеса! Успех, Лилибел! mf_bounce8 :bighug: :babyflips:
:bighug: :hug2: :bighug:
слушам и изпълнявам  :)

*
« Отговор #319 -: Юни 26, 2015, 17:38:15 pm »
Павла, прочетох го някъде ИЗ ревютата в амазон, потребители задават въпроси и manufacturer reply :) ти кой ден след овулацията си? Аз от вчера си свалих фертилити френдс и като сложих положителният овулационни тест започна да брои дните. Много ми харесва, защото до сега нямах и идея колко ми е дълга ЛФ, а сега ще знам колко дни след ОВУ-то ми идва:)

Това е от мен--> чакане и следя с интерес развитието при вас, момичета, стискам палци и пишете как вървят нещата.

Криси, спука ли се фоликула?

Ох и друго се сетих, ако ви се появят симптоми по време на чакането за тест, споделяйте :)