0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 3
« Отговор #280 -: Юни 24, 2015, 20:42:15 pm »
Крисенце, не пропускайте полови контакти тези дни, за да не си пропускате възможността, а за спукване на фоликула така или иначе ще разбереш, нали ще те проследяват. Заложи на удоволствието, а не на задължението и сметките. Още веднъж, Успех!  :crossfingers:
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
« Отговор #281 -: Юни 24, 2015, 23:08:16 pm »
Момичета, включвам се и аз тук с опити за второ бебче  :P
За тези, които не ме познават, ще разкажа накратко. Първото бебче се получи след 1-ви опит ин витро, след установена ендометриоза при мен. Преди това имахме 7 години безуспешни опити. Тъй като се води, че бременността лекува ендометриозата, сега искаме пак да пробваме първо естествено.

Искам да питам относно овулацията. Правих си тестове и в единия ден имах положителен тест за овулация (2 еднакво наситени чертички), а предишния и следващия ден отрицателен. На теста пише, че овулацията е между 24 и 48 часа след положителен тест, но там в примера положителният тест беше два поредни дни, а при мен само един ден, а на следващия беше силно отрицателен даже.
Кога наистина следва да е настъпила овулацията в моя случай (чудя се дали не закъсняхме със сърчицето)?

Успех на всички  :P
*
« Отговор #282 -: Юни 24, 2015, 23:51:27 pm »
Смайли, добре дошла в тази тема и дано бързичко да се преместиш в бременната  :)

В повечето случаи пикът на LH е за един ден и съответно тестовете изглеждат, както описваш, че се е получило и при теб. Нещо такова като на първата снимка (15 ден от МЦ +тест), т.е. когато тестовата черта е наситена колкото контролната или по-наситена, тестът се смята за положителен и обикновено на следващия вече е по-бледа. Овулацията се очаква да настъпи 12-48ч. след +тест и е добре опитите да започнат от вечерта след положителния тест (всеки ден или през ден).
В някои статии пише, че О. настъпва около 24ч. след + тест или варианта, който цитираш (написаното в упътването), но тъй като е много индивидуално кога ще настъпи овулацията, по-добре е да се започне с опитите още същата вечер.

При по-високи нива на LH е възможно тестовата черта да е с почти еднаква наситеност в два поредни дни, тогава е трудно да се каже кога е бил пикът. Добре е да се започне с опитите още вечерта след първия положителен тест, пък ако и втория е пак така наситена чертата, това на практика ще удължи опитите с още един ден.
« Последна редакция: Юни 25, 2015, 00:30:43 am от marsi »

*
« Отговор #283 -: Юни 25, 2015, 08:28:16 am »
Смайли, особено ми е приятно да те видя в тази тема. :P
Успех ти пожелавам и дано скоро се засичаме и в бременната тема!

Относно тестовете за овулация - не разбрах когато имаме 2 поредни дни с еднакво наситени чертички, кой ден се смята за денят на овулация?

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари
*
« Отговор #284 -: Юни 25, 2015, 08:31:55 am »
Смайли, пожелавам ти в най-скоро време да се пренестиш в темата на бременните. Успех! :bighug:

Всеки миг е още един шанс...
« Отговор #285 -: Юни 25, 2015, 08:35:11 am »
Marsi, много мерси! Както винаги обясняваш подробно и много разбираемо  :bighug:
В такъв случай може и да сме закъсняли със сърчицето. Сложихме го на сутринта след + теста. Ама дано не сме все пак  :P Два дена и половина преди това пак имаме едно сърчице. Дано все едното да е било успешно.

Теди, много ще се радвам да си бременеем заедно  :bighug:
Синеочка, мерси  :P
« Отговор #286 -: Юни 25, 2015, 08:39:42 am »
Здравейте и от мен, давам отчет  :D. Вчера бях при доктора в 23 ден. Оказа се,че преди 2-3 дни съм имала втора овулация  :o  Не знаех ,че може да овулираш по два пъти в месеца. Аз толкова го бях отписала този месец,след като чух на  предния преглед ,че е минала вече овулацията около 7-8 ден , а сърчицето беше само едно . Лигавицата ми сега е 9,2мм. Продължавам дуфастона още 7 дни след като го спра идва пак голямото чакане  :D .Ако е било писано ще стане.
*
« Отговор #287 -: Юни 25, 2015, 08:59:13 am »
Джина, така обикновено стават разнояйчните близнаци. С две О в рамките на няколко дни. Стискам ти палци и дано да имате, приятна изненада с два бебешора ;)

Всеки миг е още един шанс...
*
« Отговор #288 -: Юни 25, 2015, 10:17:11 am »
Zlateto Постарахме се, мерси много за подкрепата  :wink:
47 Smiles  добре дошла отново, струва ми се че сувсем скоро писа тук, а като ти гледам подписа май не е толкова скоро :)

Момичета, за прегнила пак да ви питам, да очаквам ли типичните симптоми на О да настъпят, като цервикална слуз и болки в яйчниците, защото аз нямам никакви симптоми  :?

« Отговор #289 -: Юни 25, 2015, 10:27:30 am »
Мерси Синеочка и докторката ми даде пример с нейните племенници близнаци с разлика на зачеване от 10 дни.Останах доста учудена .
*
« Отговор #290 -: Юни 25, 2015, 11:24:53 am »
Запазих си час за другата седмица в една лаборатория да си проверя прогестерона и естрадиола и се чудя дали има смисъл да си пускам и други хормони. Какво ще кажете? :ask:
*
« Отговор #291 -: Юни 25, 2015, 11:29:32 am »
Запазих си час за другата седмица в една лаборатория да си проверя прогестерона и естрадиола и се чудя дали има смисъл да си пускам и други хормони. Какво ще кажете? :ask:
Здравей, на кой двн от цикъла ще ги проверяваш?
*
« Отговор #292 -: Юни 25, 2015, 11:42:25 am »
На 22-ри, за да видя как е след овулацията. Знам, че повечето са през 3-5 ден от МЦ, но все пак да питам, ако има и друг, да се възползвам от боденето :)
« Последна редакция: Юни 25, 2015, 11:46:31 am от Pav-la »
« Отговор #293 -: Юни 25, 2015, 12:43:00 pm »
На 22-ри, за да видя как е след овулацията. Знам, че повечето са през 3-5 ден от МЦ, но все пак да питам, ако има и друг, да се възползвам от боденето :)
За пролактина май може да се пусне тогава , но не съм сигурна.
Смайл, добре дошла отново и да не се задържаш много в тази тема :)
теди, доколкото знам, когато има 2 поредни дни + тест , за пик на ЛХ се смята някъде по средата т.е до 1, 2 , макс 3 дни след 1-вия тест  трябва да е О.  Кофти е , че няма как да се знае точно кога е.  Аз когато си правех тестове и ме проследяваха , горе-долу бях изчислила, че О ми е на следващия ден след + тест, но пак е относително. Аз съм с прекъснати тръби и вече не следя  О и честно ви казвам направо ми олекна оттогава. Дай Боже всичко да е наред със всички и скоро да се похвалим с хубави новини  :D
<br />
*
« Отговор #294 -: Юни 25, 2015, 13:13:10 pm »
Криси, аз нямах никакви симптоми след прегнил и цервикален мукус имах преди прегнила. При мен ОВУ ставаше 2 дни след прегнила, но за ИКСИ трябваше прегнил вечерта преди събирането на фоликулите за да не са овулирали :) с две думи не се пукат толкоз бързо или лесно след прегнила, така че пази сили за още сърца.

Смайли, добре дошла и бързо местене в бременелската темичка :) според мен не сте закъснели с второто сърце, а напротив 24 часа от 48 си е право в целта. Дори и да се е спукал преди 24 сърцето от преди 2-3 дни трябва да го покрие, успех!

Павла, Е и пролактин са достатъчни :) стискам палци за  :babyflips:

Джина, хайде дано този месец близнаци!

Jbrul, ясно че с наказания няма да стане, но не се стърпях. Вчера се сдобрихме и решихме, че другия месец ще имаме по-добра комуникация и по-успешен опит :)

За Мета Фолик питам, защото не са ми правени тестове за mthfr мутацията, тук дори не са чували за нея, пълни идиоти... Та се чудя дали превантивно да пия от нея, защото съм с два мисседа. А също ако някой не си е правил тест, не е ли най добре направо Мета да пие, че да не се окаже, че организмът не усвоява другата?

Този неофолик мета в бг по аптеките ли го продават? Тук в аптеките само от обикновената, а тази мета само в амазон...

Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
« Отговор #295 -: Юни 25, 2015, 13:19:27 pm »
А всъщност каква е разликата между мета и неофолик?

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
*
« Отговор #296 -: Юни 25, 2015, 15:02:03 pm »
Хапчетата се казват Неофилик мета и разликата с обикновената фолиева киселина е, че фолиевата киселина за да изпълни своите функции, трябва да се превърне в L-метилфолат. Дотогава тя не е активна и няма биологично действие. Превръщането на фолиевата киселина в L-метилфолат е сложен и многоетапен процес, който при 12% от бременните жени не може да се осъществи поради генетичен ензимен дефект. Неофолик мета съдържа направо L-метилфолат.

makiyaki,потрудихме се този месец, даже още работа има за вършене според мен, а дано края да е положителен :) Ако ми не, другия месец пак.
Радвам се, че сте се разбрали с мъжа ти, успех другия месец :)
*
« Отговор #297 -: Юни 25, 2015, 15:12:07 pm »
Аз от 2 месеца пия неофолик, обаче не съм забелязала да има и добавка "мета" към него или да пише нещо по-различно. Просто е с по-голям грамаж на витамина. Довечера дано не забравя да погледна

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
*
« Отговор #298 -: Юни 25, 2015, 15:29:50 pm »
Здравей, можеш и пролактина да измериш, но трябва да спазиш условията за мерене. Успех!
*
« Отговор #299 -: Юни 25, 2015, 17:08:15 pm »
Джина, така обикновено стават разнояйчните близнаци. С две О в рамките на няколко дни. Стискам ти палци и дано да имате, приятна изненада с два бебешора ;)

А аз да питам --> как стават еднояйчните близнаци, някой знае ли в кой ден от зачеването се разделят на 2? Не вярвам да е в първите 5, инвитро трансферите се правят един ембрион, който после може да се раздели на еднояйчни близнаци, но в кой етап от бременността?

Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!