0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 3
« Отговор #260 -: Юни 23, 2015, 13:00:00 pm »
Ние с мъжо сме пили , но какъв по - точно ти е въпроса :) Отговарям на всичко което знам  :D
*
« Отговор #261 -: Юни 23, 2015, 15:45:46 pm »
Здравейте момичета,
Много се радвам, че ви има. Всеки ден ви чета с голям интерес и пожелавам на всички ни да видим двете чертички скоро и да се преместим в другата тема. Аз се обръщам с един въпрос към вас, ходим на доктор и ми даде да пия това pregnacare conception his & her. Та въпроса ми някой пил ли е такова нещо? Хубав и усмихнат ден
Здравей, ние със съпругът ми ги пихме 4 месеца миналата година. Бебето не стана, докато ги пиехме, но по-късно през годината забременях.
« Последна редакция: Юни 23, 2015, 15:47:43 pm от kati_vm »
« Отговор #262 -: Юни 23, 2015, 16:02:19 pm »
Въпроса ми е, има ли смисъл да ги пием.Има ли ефект от тях или просто докторите си ги предписват ей така да има нещо да се пие.
Извинявам се за неуточнението :oops:
*
« Отговор #263 -: Юни 23, 2015, 16:42:15 pm »
bis_bis, ако планираш бременност, задължително започни да пиеш още днес фолиева киселина всеки ден - 400 или 800 мг на ден.

Ако ти и мъжът ти нямате установен проблем, витамините са пожелателни. Вече по време на бременност приемът на пренатални витамини е смислен.
*
« Отговор #264 -: Юни 23, 2015, 17:29:00 pm »
makiyaki,това ми дава надежда, че времето ще ни стигне. Лекарят ме познава, само трябва да повторя 1-2 изследвания , че няма да са валидни. А ако стане през този или следващите цикли до август би било чудесно, ако ли не- да си имаме план :)

*
« Отговор #265 -: Юни 23, 2015, 17:39:54 pm »
Нани, Синеочка, прави сте, а jbrul право в целта с това за "кахърения х*й" и "женската логика е травма за мъжката психика"...

Аз също искам да си споделяме и да се вълнуваме заедно, при първите ми две бременности той не се вълнуваше, но след втория миссед заедно отидохме в клиника, той намери доктор и беше много интосиазиран и по време на интервютата с док взимаше участие и изглеждаше много заинтересуван...

Както и да е, съгласна съм с това, че не трябва да му се сърдя но НЕ МОГА! Още като се прибра от работа му вдигнах един скандал, ей така от нищото, щото си обу обувките преди да загаси лампата в кухнята и трябваше по обувки да влезе да загася, и то след като му казах... И така от вчера не си говорим, а ако бях малко по-тактична може би вечерта да бяхме пробвали пак или днес сутринта... Но аз бях толкова ядосана, че реших да го "накажа" и сега не си говорим и от цялата работа АЗ загубих най-много, защото си провалих шанса за секс по време на ОВУ...

Сега съм решила (знам че много гадно звучи, но) НИКАКЪВ секс до следващата ОВУ, която ще си в установя с тест зад гърба му. В крайна сметка като се стресира от всичко, което му казвам, явно трябва нищо да не му казвам и всичко зад гърба му и никога нищо да не се споделя с тях. И тогава с кого да споделяме? С комшията ли? Ама че завъртяна ситуация...

Jbrul и аз така след развода-->ВСЕ бях права, а пък разводът не ми донесе щастие... Е, в крайна сметка миналото съм го оставила в миналото, но наистина трябва ние да сме щастливи, а те нека си мислят, че са прави...

Момичета аз опити за бебе правя от 12 години. Вече съм на Предела на силите и търпението си и знам че може би е по-добре бавно да се бърза, но аз бавно бързам вече 12та година...така че всеки провален месец си казва думата :/

Някой пие ли мета фолик и мета Б12? Обикновената фолиева (скоро научих) не действала така добре както МЕТА-та...
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
« Отговор #266 -: Юни 23, 2015, 17:46:34 pm »
Павла, кои изследвания ще повтаряш, ако фсх ти е било нормално преди 1 години, то пак ще е нормално. Обикновено 4-5 години отнема фсх да излезе от норма след първата завишена стойност. Така че ако твоите са нормални, не виждам смисъл да се притесняваш за това.

Мисля че следят естрадиол преди овулацията. Дори прогестерон и пролактин не са ми правени на мен, нито с инсетата, нито с икситата. Сигурно защото бях така или иначе на утрогестан, а след стимулациите и Достинекс.

Инсето не иска кой знае каква подготовка и изследвания, то е все едно ще правиш секс с проследяване на ОВУ, само дето те инсе минират. Което е добре, защото понякога най малък и досаден проблем като антиспермални антитела се преодолява с инсе... Успех и дано се вместиш в графика на лекаря :)
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
« Отговор #267 -: Юни 23, 2015, 19:12:33 pm »
Въпроса ми е, има ли смисъл да ги пием.Има ли ефект от тях или просто докторите си ги предписват ей така да има нещо да се пие.
Извинявам се за неуточнението :oops:
Ами да ти кажа за мен не видях нищо да се променя , но мъжо мисля , че малко му се подобри спермограмата.Той пие още 10 неща та не знам от кое е по - точно.Иначе е хубаво да си взимаш витамини и фолиева киселина както са ти писали  :wink:
*
« Отговор #268 -: Юни 23, 2015, 19:31:47 pm »
makiyaki, в сайта на клиниката пише микробиология не по- стара от 3 месеца и спермограма, това са, всичко друго си имам.
Ти си познаваш най- добре мъжа, но защо не обсъдите с него да преминете към инвитро, ако трябва с пункция ще му вземат сперматозоиди. В крайна сметка ти ще се побъркаш с всичките тези притеснения, а детето трябва да е обща цел. С игрички и лъганки не мисля, че ще се получи. Моят мъж поне би се усетил и това би го накарало да ми няма доверие, което пък би задълбочило проблема. Слава богу медицината е достатъчно напреднала и за кахърния х*й  си има начини. А тази ранима мъжка психика и постоянното ни съобразяване с нея води до лудост понякога.
Дръж се, отпусни му края този месец. Поговори с мъжа си и го накарай да отиде на лекар- така ще му дадеш увереност, че го подкрепяш и макар да е психически проблем, не го виниш и мислиш, че може да му се помогне.
Знам, че не си ми искала съвета и е лесно да се даде такъв отстрани, но само поставяйки се на твое място щях да искам да го убия, а знам че не това е начина.   :bighug:
*
« Отговор #269 -: Юни 23, 2015, 19:32:24 pm »

Сега съм решила (знам че много гадно звучи, но) НИКАКЪВ секс до следващата ОВУ, която ще си в установя с тест зад гърба му. В крайна сметка като се стресира от всичко, което му казвам, явно трябва нищо да не му казвам и всичко зад гърба му и никога нищо да не се споделя с тях. И тогава с кого да споделяме? С комшията ли? Ама че завъртяна ситуация...

Някой пие ли мета фолик и мета Б12? Обикновената фолиева (скоро научих) не действала така добре както МЕТА-та...

Сега ще ти дам един пресен пример по-доста по-безобидна тема, пък съм сигурна, че ще схванеш защо ;) Имам доста тежка, медиална дискова херния, която след бременността - само се обостри. Трябва много пазене, за да съм ОК, разни неща да не правя, определени движения да избягвам, тежко да не вдигам...иначе става мазало. И то такова, че освен зверските болки ми се обездвижва десния крак и пр. "радости". Естествено, след развод и с малко дете, когато всичко на мен чака вкл. зидаро-мазачески дейности - к'во пазене се пазя ясно. Поради което често съм с болки, схващания, пия хапове и това е то - друго засега просто не ми е възможно.
Как мислиш реагира човекОт на моята поредна криза здравословна а?  :lol: Първо ме нае защо не взема НЯКАВИ мерки по въпроса и аз за 3268-и път благо и спокойно обясних диагнозата, възможните за взимане мерки, рисковете от някои от тях, причините (неизбежни в момента) да се грижа по-добре за себе си по въпроса... Не моЙ да бъде е реакцията, мъже бееееееееее  :lol: Все едно да обяснявате на някого, че не няма да ви поникнат нови тръби, нито ще ви изчезнат хидросите с нагревки и чай от лайка - ей така ни върви "диалога" по въпроса. Аз обяснявам - той не му се вярва. Не е тъп, таман напротив, просто като повечето мъже - не моЕ се примири с някакви ситуации и да приеме, че те нямат решения каквито на него му се искат и се тръшка. Т'ва е само "първа база". На "второ ниво" получавам безобидния въпрос "Как си днес?" и аз по женски глупаво, щото ако не с него с кого да си споделям нали си признавам, че...."ми не спах цяла нощ, много боли, не мога да си стъпя на крака, кофти ми е отвсякъде" - както всъщност си е. Очаквах едно: "Съчувствам ти" поне по въпроса, аз съм наясно, че няма с какво да ми помогне, не го и очаквам, просто си споделям... ОбачИ "героят" ме навя и нася как АЗ го притеснявам него, защото на мен ми е зле. Тирада направо. Отне ми някакво време преди да сгрея, че не е главният проблем, че мен ме боли и ми е зле, а че той се тревожи, затова, че мен ме боли и ми е зле и тази му тревожност - се изля отгоре ми в съответния вид. Твърде нелеп и неадекватен бих казала.

Сега, ако се разфантазирам тук, за да въведа оптимизъм по тези и сходни въпроси - мога да ви кажа, че не всички мъже така реагират, при такива ситуации, може с някои да си споделяте както с мама, приятелките и момичетата във форума и пр. Може и да има такива, аз лично още не съм срещала някой от тях на живо обаче и да ви кажа, ако зарежем оптимистичната фантастика - повечето не са такива в реакциите си. Не защото са безчувствени ръбове обаче. ;) Мъжкият мозък в общия случай работи така: "Тя ми казва, че има проблем с нещо, от мен се очаква да го реша проблема". За тях, най-често - друга основателна причина да си споделяме някакви дертове с тях, (ей така само да си помрънкотим, че ни олеква) - не съществува, просто им е нелогично. Когато не могат да се справят със споделения проблем (да сменят крушката, да оправят бойлера, да изхвърлят боклука), ами е нещо по от психо-емоционалния спектър...е, повечето  тях ги втриса. Буквално. Изобщо не считат, че този вид проблеми също така - се оправят с много разговори, споделяне, взимане на общи решения по казуса, следването им... Това е "женският начин". Мъжкият обикновено е "храс-прас", пък ако така не стане - да се направим, че проблем няма, барем пък се реши сам по някое време. Ако ги натиснеш да обсъждат и настояваш - вдигат щитовете и се скатават там докато "врагът се предаде".

Поради тези специфики на мъжкото войнство - проблемите с бебеправенето, когато то се закучи - рядко подминават някоя двойка. И явно са от подобен вид при всички. Женският подход и нужда в такава ситуация е да се говори, споделя, разбира се главно с партньора. Така, ама мъжката реакция в същата ситуация е точно в обратната посока и то масово. Всяко повдигане на темата - се брои за пришпорване, упрек, че той не се справя, оттам почват да се филмират, че вЕрно нещо са бъгнати, та почват и реално да се бъгват (явно). Идеята, че продължавайки с досегашния си подход, като имаме вече такъв резултат - ще вземем да решим проблема е доста...хммм нелогична момичета. Добавянето на сърдене, сълзи и всякакви "наказателни акции" от друг вид - без секс, без муска, пери си сам чорапите...пък съвсем.  :lol: Това, че сме прави да се чувстваме еди как си, да искаме да споделяме и обсъждаме тези неща с тях - както казах и напред - няма никакво значение. Хубаво сме прави, ама проблемът си стои, та даже почва и да се задълбочава тогава. Губещи са всички.

Тук сте бъдещи майки все. Възползвайте се в момента, да тренирате "как е то с децата". Ама изобщо не се шегувам, честно. Откакто имам дете - много по-добре разбирам мъжете и много по-добри методи имам, да си решавам проблеми от всякакъв вид с тях. Повечето неща, дето сработват при моето 4-годишно, точно по същия начин сработват при 40-годишния му баща например. При "наследника" му - също  :lol: Боли ли ме кръста? Нееее, не ме боли ток и жица съм, защото много се пазя и не искам да го тревожа. Всички сме хепи така и си гледаме другите неща в живота, далеч по-приятните и забавните. Не съм била пределно честна по този въпрос с него в даден момент? Е и? От това пострадали - няма, има само ползи. Имах на къщата "една врата У поле", дето само скрибуцаше, ама малкото след всичките ми обяснения, че ще я махна и защо - рееев и тръш. Е, една вечер я открадна "дядо Торбалн" (тЪС крадлива твар) :lol:, малкия само се възмути как имало такива крадливи екземпляри и това беше. Ми не бях честна, да, ама за "толкова капацитет - толкова честност" (засега).

Умишлено - съвети в прав текст - не давам, споделям опит - всеки да го тълкува, според своите си разбирания. Споделям просто, ако моят е от полза и на една от вас - все файда ще е. Съжалявам, че ви оспамих темата, това не е баш за тук и ще продължим разговора другаде, ако на някой му е важен.

П.П. Да не би да имаш предвид Неофолик - мета, за ФК? Тази я пиех и аз, с удължено освобождаване се води.При теста за тромбофилия, излезе, че тромбофилия - нямам, но имам друга мутация някаква, поради което следва да усвоявам ФК по-трудно, че затова пиех тази, по 10 капсули дневно, ако помня правилно.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

« Отговор #270 -: Юни 23, 2015, 20:05:40 pm »
Момичета, има ли ограничения във времето за пиене на фолиева киселина? Аз я пия от 3 месеца и днес си купих нова опаковка. Взех си пак Неофолик, но не Мета а обикновената каквато пиех до сега. Добър избор ли съм направила? Вредно ли е да се пие повече от 3 месеца?
*
« Отговор #271 -: Юни 23, 2015, 20:15:27 pm »
Не, това е витамин от В групата, а по- точно В9. Това, което не се усвоява от организма се изхърля. 1000 микрограма е макс. прием дневно, така че пий си я смело  :)
*
« Отговор #272 -: Юни 23, 2015, 20:34:10 pm »
Нани, пий фолиевата киселина докато забременееш и после първите 3 месеца от бременността. Pav-la правилно е обяснила, че това е водно-разтворим витамин и не се натрупва в организма.

От друга страна недостигът му може да има кошмарни последствия върху развитието на бебето.
В Щатите обогатяват с фолиева киселина много храни, така че и да не я приемат нарочно жените в детеродна възраст, все пак имат някакви запаси по всяко време. Това намалява случаите на спина бифида.
« Отговор #273 -: Юни 23, 2015, 22:59:24 pm »
Pav-la, цигу, продължавам приема на ФК. Интересно ми е дали приемът оказва благотворно влияние върху самото забременяване?

Makiyaki, с толкова години опити напълно те разбирам защо си ядосана. Похвално е, че продължаваш да се бориш и предполагам, че в тази ситуация пасивността на партньора може да те вбеси отвсякъде. Добре, че тук можем да споделяме такива неща, защото явно мъжете не са подходящи за такива разговори.

П.П. Чакам с нетърпение някоя от нас да се похвали в две черти и да повлече крак  :)
*
« Отговор #274 -: Юни 24, 2015, 19:42:55 pm »
Момичета нещо се губите :) Днес ми сложиха Прегнил 5000, не съм много наясно какво предстои. Да очаквам ли някакви болки или нещо по-различно от нормално? До колкото разбрах, днес пропускаме, а утре и вдругиден слагаме сърцата  8)
Тестове за О няма смисъл да правя, направо на 28ми ще кажат дали се е спукал или не...
Това е от мен :)

ДАЛИНДА на теб дойде ли ти?

makiyaki жалко че сте се изпокарали, за съжаление това едва ли е в плюс на нещата, той със сигурност знае всъщност за какво се карате и защо си му бясна... Стратегията ти може и да не стане, защото ако му отказваш 2 седмици и изведнъж му даваш, той веднага ще се усети... Ако и следващия месец пак е така, поговори с психолог който да ти помогне как да се справите с проблема и дали трябва да говориш с него открито за проблема..

*
« Отговор #275 -: Юни 24, 2015, 19:52:51 pm »
Криси, нищо различно не очаквай след поставянето на Прегнила (аз почти всеки месец съм с него). Тестове за Ову няма смисъл да правиш - ще бъдат положителни именно заради лекарството. Това важи и за пикливите тестове за бременност. Относно половите контакти - обичайте се, както го усещате. По принцип, до 48 часа след поставянето на инжекцията (зависи и от фоликула, разбира се), трябва да настъпи Овулация. При мен не се получава всеки път, но аз и друг път съм писала, че съм с ЛУФ. При мен Док препоръчва полови контакти през ден или всеки ден след поставянето на Прегнила. Успех и дано има с какво да се похвалиш след 2 седмици :)
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
« Отговор #276 -: Юни 24, 2015, 19:53:40 pm »
Момичета нещо се губите :) Днес ми сложиха Прегнил 5000, не съм много наясно какво предстои. Да очаквам ли някакви болки или нещо по-различно от нормално? До колкото разбрах, днес пропускаме, а утре и вдругиден слагаме сърцата  8)
Тестове за О няма смисъл да правя, направо на 28ми ще кажат дали се е спукал или не...
Това е от мен :)

И на мен ми слагаха предния месец.Боляха ме гърдите после 2 седмици това е което стана при мен :)
Сега ще чакаш да се спука фуликула и работите (на мен ми казаха от съшия ден и следващите 5 6).Желая ви успех  :bighug:
*
« Отговор #277 -: Юни 24, 2015, 20:23:21 pm »
Относно половите контакти - обичайте се, както го усещате. По принцип, до 48 часа след поставянето на инжекцията (зависи и от фоликула, разбира се), трябва да настъпи Овулация.
Вчера беше 16мм, сложиха ми го днес към 16ч, сега се чудя днес да слагаме ли сърце  osi_10 osi_10

*
« Отговор #278 -: Юни 24, 2015, 20:29:22 pm »
Криси, при себе си съм забелязала, че пукам фоликулите между 20 и 22мм (когато успявам). На мен ми слагат Прегнил/Хориомон на фоликул около 18мм и до ден и половина (или 36-40 часа) се пука (пак казвам, когато успяваме). Този месец видяхме фоликул 16,5мм и сложихме инжекцията на следващия ден (почти като при теб). Ако имаш някакви наблюдения за себе си, ще ти е по-лесно да прецениш. Но аз не виждам какво ви пречи да споделите малко интимничене и днес. Ние, общо взето, не пропускаме възможност :)
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
*
« Отговор #279 -: Юни 24, 2015, 20:34:50 pm »
Zlateto Миналият месец имах фоликул 18мм който се спука след 1 седмица (това базирано на положителен тест за О), не го проследихме защото не бях в София. Но и предишни месеци ако е имало О, е била късна към 19-20ти ден. Нищо де, ще видим какво е настроението ;)
Благодаря за отговорите, strawberry_11 а, дано :))