Сега съм решила (знам че много гадно звучи, но) НИКАКЪВ секс до следващата ОВУ, която ще си в установя с тест зад гърба му. В крайна сметка като се стресира от всичко, което му казвам, явно трябва нищо да не му казвам и всичко зад гърба му и никога нищо да не се споделя с тях. И тогава с кого да споделяме? С комшията ли? Ама че завъртяна ситуация...
Някой пие ли мета фолик и мета Б12? Обикновената фолиева (скоро научих) не действала така добре както МЕТА-та...
Сега ще ти дам един пресен пример по-доста по-безобидна тема, пък съм сигурна, че ще схванеш защо
Имам доста тежка, медиална дискова херния, която след бременността - само се обостри. Трябва много пазене, за да съм ОК, разни неща да не правя, определени движения да избягвам, тежко да не вдигам...иначе става мазало. И то такова, че освен зверските болки ми се обездвижва десния крак и пр. "радости". Естествено, след развод и с малко дете, когато всичко на мен чака вкл. зидаро-мазачески дейности - к'во пазене се пазя ясно. Поради което често съм с болки, схващания, пия хапове и това е то - друго засега просто не ми е възможно.
Как мислиш реагира човекОт на моята поредна криза здравословна а?
Първо ме нае защо не взема НЯКАВИ мерки по въпроса и аз за 3268-и път благо и спокойно обясних диагнозата, възможните за взимане мерки, рисковете от някои от тях, причините (неизбежни в момента) да се грижа по-добре за себе си по въпроса... Не моЙ да бъде е реакцията, мъже бееееееееее
Все едно да обяснявате на някого, че не няма да ви поникнат нови тръби, нито ще ви изчезнат хидросите с нагревки и чай от лайка - ей така ни върви "диалога" по въпроса. Аз обяснявам - той не му се вярва. Не е тъп, таман напротив, просто като повечето мъже - не моЕ се примири с някакви ситуации и да приеме, че те нямат решения каквито на него му се искат и се тръшка. Т'ва е само "първа база". На "второ ниво" получавам безобидния въпрос "Как си днес?" и аз по женски глупаво, щото ако не с него с кого да си споделям нали си признавам, че...."ми не спах цяла нощ, много боли, не мога да си стъпя на крака, кофти ми е отвсякъде" - както всъщност си е. Очаквах едно: "Съчувствам ти" поне по въпроса, аз съм наясно, че няма с какво да ми помогне, не го и очаквам, просто си споделям... ОбачИ "героят" ме навя и нася как АЗ го притеснявам него, защото на мен ми е зле. Тирада направо. Отне ми някакво време преди да сгрея, че не е главният проблем, че мен ме боли и ми е зле, а че той се тревожи, затова, че мен ме боли и ми е зле и тази му тревожност - се изля отгоре ми в съответния вид. Твърде нелеп и неадекватен бих казала.
Сега, ако се разфантазирам тук, за да въведа оптимизъм по тези и сходни въпроси - мога да ви кажа, че не всички мъже така реагират, при такива ситуации, може с някои да си споделяте както с мама, приятелките и момичетата във форума и пр. Може и да има такива, аз лично още не съм срещала някой от тях на живо обаче и да ви кажа, ако зарежем оптимистичната фантастика - повечето не са такива в реакциите си. Не защото са безчувствени ръбове обаче.
Мъжкият мозък в общия случай работи така: "Тя ми казва, че има проблем с нещо, от мен се очаква да го реша проблема". За тях, най-често - друга основателна причина да си споделяме някакви дертове с тях, (ей така само да си помрънкотим, че ни олеква) - не съществува, просто им е нелогично. Когато не могат да се справят със споделения проблем (да сменят крушката, да оправят бойлера, да изхвърлят боклука), ами е нещо по от психо-емоционалния спектър...е, повечето тях ги втриса. Буквално. Изобщо не считат, че този вид проблеми също така - се оправят с много разговори, споделяне, взимане на общи решения по казуса, следването им... Това е "женският начин". Мъжкият обикновено е "храс-прас", пък ако така не стане - да се направим, че проблем няма, барем пък се реши сам по някое време. Ако ги натиснеш да обсъждат и настояваш - вдигат щитовете и се скатават там докато "врагът се предаде".
Поради тези специфики на мъжкото войнство - проблемите с бебеправенето, когато то се закучи - рядко подминават някоя двойка. И явно са от подобен вид при всички. Женският подход и нужда в такава ситуация е да се говори, споделя, разбира се главно с партньора. Така, ама мъжката реакция в същата ситуация е точно в обратната посока и то масово. Всяко повдигане на темата - се брои за пришпорване, упрек, че той не се справя, оттам почват да се филмират, че вЕрно нещо са бъгнати, та почват и реално да се бъгват (явно). Идеята, че продължавайки с досегашния си подход, като имаме вече такъв резултат - ще вземем да решим проблема е доста...хммм нелогична момичета. Добавянето на сърдене, сълзи и всякакви "наказателни акции" от друг вид - без секс, без муска, пери си сам чорапите...пък съвсем.
Това, че сме прави да се чувстваме еди как си, да искаме да споделяме и обсъждаме тези неща с тях - както казах и напред - няма никакво значение. Хубаво сме прави, ама проблемът си стои, та даже почва и да се задълбочава тогава. Губещи са всички.
Тук сте бъдещи майки все. Възползвайте се в момента, да тренирате "как е то с децата". Ама изобщо не се шегувам, честно. Откакто имам дете - много по-добре разбирам мъжете и много по-добри методи имам, да си решавам проблеми от всякакъв вид с тях. Повечето неща, дето сработват при моето 4-годишно, точно по същия начин сработват при 40-годишния му баща например. При "наследника" му - също
Боли ли ме кръста? Нееее, не ме боли ток и жица съм, защото много се пазя и не искам да го тревожа. Всички сме хепи така и си гледаме другите неща в живота, далеч по-приятните и забавните. Не съм била пределно честна по този въпрос с него в даден момент? Е и? От това пострадали - няма, има само ползи. Имах на къщата "една врата У поле", дето само скрибуцаше, ама малкото след всичките ми обяснения, че ще я махна и защо - рееев и тръш. Е, една вечер я открадна "дядо Торбалн" (тЪС крадлива твар)
, малкия само се възмути как имало такива крадливи екземпляри и това беше. Ми не бях честна, да, ама за "толкова капацитет - толкова честност" (засега).
Умишлено - съвети в прав текст - не давам, споделям опит - всеки да го тълкува, според своите си разбирания. Споделям просто, ако моят е от полза и на една от вас - все файда ще е. Съжалявам, че ви оспамих темата, това не е баш за тук и ще продължим разговора другаде, ако на някой му е важен.
П.П. Да не би да имаш предвид Неофолик - мета, за ФК? Тази я пиех и аз, с удължено освобождаване се води.При теста за тромбофилия, излезе, че тромбофилия - нямам, но имам друга мутация някаква, поради което следва да усвоявам ФК по-трудно, че затова пиех тази, по 10 капсули дневно, ако помня правилно.