0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 3
« Отговор #220 -: Юни 21, 2015, 21:41:11 pm »
Лилянче, много съжалявам. Ама няма да се отчайваш чу ли! Нали знаеш Кубрат какво каза след мачамс Кличко - "Продължаваме напред!" ? Нов месец -нова надежда!
Далинда, печеш ли дупарата на гречкото море? Благородно ти завиждам :surfinga: :beach1: Мъжът успява ли да си обуе шортите от теб ;)
Маки действай и налазвай! Бъди , като женския Терминатор (от 3ката) - терминирай всяка пречка.
Аз малко го раздавах кър-пичка а.к.а. бях си на село ,че в тия жеги не се вирее в града. То добре , че малко поваля та да разхлади. Отплеснах се от темата..
Пожелавам успех на всички бебеправещи.

Всеки миг е още един шанс...
« Отговор #221 -: Юни 21, 2015, 22:41:41 pm »
Благодаря Синеочка, няма отказване и този месец е без отчаяние за разлика от предните.Може би защото вече сме в репрудоктивна клиника и се надявам там да ни помогнат. :D
*
« Отговор #222 -: Юни 21, 2015, 22:47:03 pm »
Ето вижда се светлина в тунела. А те в тия клиники знаеш ли какви красиви бебета правели... ;)

Всеки миг е още един шанс...
« Отговор #223 -: Юни 21, 2015, 22:57:42 pm »
 :D Най хубавите моя мъж се шегува с мен и ми пита сега ще казваш ли на доктора на кой искаш да прилича бебето.
« Отговор #224 -: Юни 21, 2015, 23:15:45 pm »
:D Най хубавите моя мъж се шегува с мен и ми пита сега ще казваш ли на доктора на кой искаш да прилича бебето.
И ние сме подобен случай  :D :D :D
*
« Отговор #225 -: Юни 21, 2015, 23:49:55 pm »
Като стана въпрос за репродуктивните клиники, решихме да си останем тук определно време за да се съсредоточим над проблема, намерихме си уж и клиниката и лекаря, обаче....

Трябваше да имам час за да да ме види лекарят между 7- 10ти ден. Обадиха ми се преди седмица и ми записаха час най-рано за миналата събота (12ти ден) и си го чаках.....Обадиха ми се ден преди прегледа в петък и секретарката се държа безобразно по телефона, първото изречение беше "до колкото разбирам инвитро няма да правите", моят отговор беше "ами да се надяваме не, ама ако трябва ще правим" След това ми заяви един вид нямало какво да идвам този месец, защото лекарят ми имал ангажименти тази събота и чак следващата седмица бил свободен, ама тогава вече нямало смисъл, за това направо за юли... :x :x :x

А, аз съм дошла в БГ за да решавам този проблем специялно, и да ме подритват за юли, после лятото почивки и незнам си още какво...е, ама не ме устройва... :x За мен лично за това време може да се направят всички изследвания и можем да не губим излишно време...

Добре, че съм устата, казах и че моята О, ако я има въобще, е на 18-19 ден за това няма какво да се изпусне на този етап ако отида в понеделник или вторник....Тя продължи да ми се заяжда, даже ми каза, че трябвало да се радвам че съм имала О веднъж от февруари  8O 8O 8O

Вредих се за тази седмица общо взето, ама много съм разочарована, едниственото което ме обнадеждава е, че лекуващият лекар не е наясно за отношението от персонала.... :?
« Последна редакция: Юни 22, 2015, 00:16:28 am от Krisi08 »

*
« Отговор #226 -: Юни 22, 2015, 00:37:42 am »
Криси, жалко че са се отнесли така, но пък лекарят наистина може и да не подозира за поведението на служителката. Дано прегледът да е ползотворен! Успех!

Момичета, успех на всички! :)

*
« Отговор #227 -: Юни 22, 2015, 01:57:24 am »
Криси, моите са от Америка, но и аз се чудех откъде се купуват лентички.

Нашият опит днес --> пълен провал :/ Милото изобщо не можа да пусне материал, дори не беше близо до свършване (някой път казва "ей сега ще свърша, идва ми --> и не свършва, но днес дори това не можахме да постигнем :(  )...

Този месец съм го отписала, защото утре едва ли ще си причиним този стрес, а във вторник вече ще е късно :/

Голям кошмар...

Криси, като мигат тестовете, 24 часа ли мигат или само за секунди и после стоят усмихнати без да мигат?

Аз гледам има два вида диг. Тестове:

1. Или кръг (отрицателен).
    усмивка (положителен).

2. Кръг (отрицателен).

Мигаща усмивка (близо си до ОВУ но още не е съвсем ОВУ).
    Усмивка, която си стои без да мига (ОВУ).

Та моите са от втория тип и се чудех дали моята усмивка е при мигала и е спряла да мига преди да проверя теста. Или просто днес е отчела ОВУ и изобщо  не е мигала.

Днес нямам и никаква Цервикална Слуз--> много на сухо беше опитът, та се чудя дали ОВУ не е била още вчера... Което пак е зле, защото петъчният опит пак беше неуспешен :/

Криси, сега лятото е най зле по клиниките, август месец особено изобщо не почват процедури, а юни-юли, само тия дето са в процедури гледат да довършат. Моят съвет е, ако ви размотават много, направо през септември да си останете в бг и да пробвате... Но дано до септември вече да растеш на коремче с едно или две сладки бебчета вътре.

Лили, на теб стискам палци да намерят причина в репродуктивнста клиника, ако има причина за не забременяване. Вие от колко време пробвате?
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
« Отговор #228 -: Юни 22, 2015, 08:50:16 am »
makiyaki, Здравей!
Това, което се случва между теб и партньора ти, си е жив стрес. Аз след следенето 5-6-7 месеца (то не бяха тестове, температури, слуз...), се предадох. ММ нищо не ми е казал или показал, реално ние проблем като вашия сме нямали, не знам и дали му е пречило, но аз не издържах. Секс по график е най-отвратителното нещо, което ми се е случвало до момента. Далеч съм от мисълта да не проследяваш  фертилните си дни и да не се съобразявате с периода, но това постоянно натрапване, следене и вманиачаване може да ви съсипе. Аз почти всеки месец съм при Док за следене на фоликулите и поради тази причина съм що годе наясно с периода ми на Ову. Аз успявам и да си го усещам (чисто физически) в повечето случаи. С ЛУФ съм и няма да ти казвам дали и колко пъти съм пукала фоликули досега. Това е и другата причина да се откажа от това прекомерно вглъбяване в "графиците". Само ако знаеш колко пъти сме се "трудили неуморно" и накрая след прегледа се е оказвало, че фоликулът не се е спукал. В крайна сметка, ако на 30 не можем да изпитаме истинско удоволствие от интимните си моменти, кога?
Истината е, че откакто "си затворихме очите" за строго плануваните контакти, правим секс много по-често и много по-истински, така, както трябва да бъде. Преди това, ни беше някак напрегнато, неистинско, задължаващо. И така, ако стане, стане. Ако не, продължаваме да си чакаме Заповедта и каквото сабя покаже.
Обичайте се, подарявайте си внимание, ласки, нежност. Все пак, партньорът ти не трябва да се възприема като "средство за разплод" 2 дни в месеца, а да знае, че той си е Твоят мъж, обичан и желан. Това, важи и за нас като другата половинка от тези взаимоотношения - ние не сме "инкубатор", който някой зарежда 2 пъти в месеца с нова партида.
Накрая нещата ще се случат (по един или друг начин). Ако не се случат, значи това не е краят.
Целувки на всички ви. Пожелавам ви (а и на себе си желая) едно истинско и страстно лято с най-прекрасния завършек. :wink:  yahoo_17
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
« Отговор #229 -: Юни 22, 2015, 09:52:49 am »
makiyaki oт година и половина може да се каже със засичане на овулация , а преди това не сме се пазили около 6 месеца.Така ,че почти 2 години и май доста изчакахме но надежда има.
*
« Отговор #230 -: Юни 22, 2015, 11:47:37 am »
makiyaki, не спира да мига, на мен днес ми мигаше и си мигаше доста време след като махнах тест пръчицта. Ако не мига- овулация в рамките на 24-36 часа. Съжалявам много, че не се е получило вчера. Все пак не трябва ли да отиде и на медицински преглед, за да сте сигурни, че проблемът е чисто психологичен, а е физически. При мастурбация има ли еякулация?
Криси, аз моите тестове ги  купих от аптеката на Льоклер, за сега само там съм ги виждала.
Ние цял август ще сме в България и си мислех да се хванем за по- тежката артилерия, но малко ме разочарова факта, че август не правели нищо,защо така?
Ние вчера ходихме на плаж и поизгоряхме, така че вчера не сме се докосвали, а какво остава за друго. :(
liliana_78, за тези две години правили ли сте някакви изследвания?

« Отговор #231 -: Юни 22, 2015, 13:10:45 pm »
makiyaki според мен е на психическа основа. Zlateto го е обяснила по - много хубав начин.Аз даже на мъжо понякога не му казвам трабва да го направим защото съм в ову.Просто си го налазвам без да му казвам , а той никога не отказва  :D Pav-la и аз така съм чувала , че не правят нищо през този периодн , но нямам представа защо..Може би заради отпуските или жегите знам ли  8O :ask:
Успех момичета  :bighug:
« Отговор #232 -: Юни 22, 2015, 13:34:06 pm »
Pav-la правили сме една обикновена спермограма и аз съм изследвала прогестерон ,ТСХ и тест за хламидия.Сега пак направихме спермограма само ,че разширена и аз ще правя в други ден хормони  FSH,LH, E3 и пролактин и пак тест за хламидия.Цветна снимка също ще правя и после ще решаваме на база резултатите какво ще предприемаме.
*
« Отговор #233 -: Юни 22, 2015, 14:58:45 pm »
Момичета, да се отчета --> и тази сутрин НИЩО :( толкова съм тъжна  :balk_144:

Златето, ягодка, и аз съм съгласна, че е на психична основа. Аз се опитах през май да кажа, че трябва да си почнем НЕпредпазен секс и ако стане-стане, но ММ май нещо не разбра какво точно имам предвид и всеки път слагаше презерватив, а когато не сложеше изобщо не можеше да свърши. Затова сега казах:
"Ще правим бебе, знаеш ли как се прави, или да намерим някоя статия или документален филм и да изчетем/изгледаме заедно". Той каза "знам как се прави"...

Другият месец имам 2 варианта--> или да му кажа "няма да правим бебе и да продупча презервативите".

Или да не се мъчим през ден както този цикъл, а аз скришно да си правя тестове за ОВУ и като се покаже усмивката да действаме.

Иначе аз вчера за първи път в живота си си правих ОВУ тест. Винаги съм си я усещала ОВУ-то и винаги съм била на мнение, че сексът трябва да е непредпазен за удоволствие, ако стане бебе, стане, ако не от първия път, то все някога ще стане, дори и да изисква АРТ...

Почнах с ОВУ тестовете, защото след втория миссед цикъла единият месец ми беше 27 дни, другия -32 дни и този 32 дните нямах никакъв цервикален мукус... Та се почудих изобщо дали овулирам, затова взех тестове. Въпреки усмивката вчера на теста, цервикален мукус имах само веднъж в събота сутринта...и от тогава нищо...

Лили, хубаво е че правите хормони, цветна снимка също е важно, щом вече близо 2 години пробвате. Успех и дано скоро да има отговори на вашите въпроси.

ПАВ-ла, благодаря за информацията, много исках да разбера дали мига постоянно или спира :) хайде, твоето щом мига, почвайте с опитите :)

Иначе на преглед него изобщо не искат да го погледнат. Отсъдиха, че щом два пъти ме е забременил през последните 9 месеца, проблем при него няма. Правиха му и кариотип и там беше нормално всичко и само това беше неговото изследване...

Броя дните до другата ми овулация и дано тогава нещата да станат ... Как ще чакам пак толкоз дни :( дори и работа не мога да почна, защото решихме че първо бебе, а после работа ... Такъв безцелен живот --> нито бебе, нито работа :( ...
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
« Отговор #234 -: Юни 22, 2015, 15:39:10 pm »
Ох милата.. Ами пробвай това с презерватива може да свърши работа.Но той няма ли да види , че е спукан  8O Пробвали ли сте  примерно да не му кажеш , че си в ову и трябва кекс  :ask:
*
« Отговор #235 -: Юни 22, 2015, 15:59:46 pm »
 liliana_78, дано да се намери разрешение. Вече почнах да се чудя дали не е по- добре да има някакъв ясен проблем, особено ако е разрешим, защото при нас уж няма проблем, освен много лека астенозооспермия, което според лекарите не е проблем за забременяване. И все пак вече година няма бременност.
Да се надяваме мъжът ми да не много изморен днес от работа, че и друга "работа" го чака, а и следващите няколко дена също  :D
За август- дали се прави нещо или не смятам да звънна на моята лекарка в най- скоро време. 
« Отговор #236 -: Юни 22, 2015, 16:05:32 pm »
И ние бяхме с астенозооспермия , а сега сме с терато.Приема ли нещо твоя мъжо :)
*
« Отговор #237 -: Юни 22, 2015, 16:29:52 pm »
Лекарят не му изписа нищо, защото според него е заради алкохола около празниците (правихме я 3-4 януари) , но аз му давам- Тривит, Спимен и Оксибор :) Като се върнем август пак ще си направи така или иначе.
strawberry, твоят мъж какво взима?
« Отговор #238 -: Юни 22, 2015, 16:36:09 pm »
Да и аз това искам да разберем Pav-la  къде е проблема ,към момента се очертава да е при мен,защото според лекаря спермограмата е много добра.Преди време бяхме ходили при една лекарка която категорично каза ти имаш проблем но без да ми прави много изследвания ,което ме усъмни.Сега се доверявам на този лекар защото е специалист да видим какво ще излезе.
*
« Отговор #239 -: Юни 22, 2015, 16:48:55 pm »
Дори и при теб да е, дано да е лесно решим. Аз минах през цветна снимка, хормони, обикновени прегледи. Меря БТ и правя тестове- не знам какво друго остава. Както казах, ако може август, направо на вътрематочна инсеминация си мисля да преминем, все още не съм говорила с мъжа си де, но миля че няма да има нищо против.