0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 3
« Отговор #60 -: Юни 11, 2015, 14:38:56 pm »
Момичета,опитайте да бъдете по търпеливи,знам,че е трудно да се владеят тези емоции,но тестовете е удачно да се правят след закъснение на МЦ.Излишно си товарите психиката,пазете сили за опитите.
Нани,HrisiAni,извинете ме за въпроса,на каква възраст сте?
« Последна редакция: Юни 11, 2015, 15:36:20 pm от ДАЛИНДА »

« Отговор #61 -: Юни 11, 2015, 15:01:39 pm »
Аз съм на 24  :balk_105:
*
« Отговор #62 -: Юни 11, 2015, 15:08:06 pm »
HrisAni, Krisi, bis, и аз така бях в голямa депресия, но се пооттърсих.

Далинда, много съм заета напоследък, цяла седмица пера, готвя, пакетирам и петък, събота и неделя сме по плажове и на палатка. Доста изморително, но ми помогна да излезна от депресия. Този уикенд за последно ще правим далечно пътуване с палатка и от другата седмица (днес ми е 4ти ден от цикъла) ще се отдадем на бебеправене и по-къси пътувания, които не изискват по цяла седмица да готвя, пека, пера, сгъвам и стягам багажи :) ще имам и повече време да надничам и да пиша тук.

А ти си мъти спокойно и каквото излезе накрая, само гледай да мислиш положително! Успех!
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
« Отговор #63 -: Юни 11, 2015, 15:45:17 pm »
Нани,ще има бой :balk_198: Толкова хубава възраст за бебе,стегни се и не се вкарвай в излишни драми с тестовете.Отдайте се на бебеправенто и ако няма сериозни медицински причини,бъди сигурна,че скоро ще видиш  :bfp:

Маки,плановете са ви чудесни,за плажовете,благородно ти завиждам.Ама айде да не мрънкям,след 9 дни тръгваме и ние.
Аз се занимавам с какво ли не и не си оставям време даже да мисля,ако не стане този път,ще стане следващия.
Ако и тогава не,каквото е рекъл Господ,това ще е.

*
« Отговор #64 -: Юни 11, 2015, 16:38:55 pm »
Попътувах, а вие толкова сте изписали, че не успявам да изчета .....

Честита нова тема и да ни донесе много, много късмет  :D  yahoo_17

Криси, много съжалявам за този месец, дано следващият да е успешния!

Тедичка, makiyaki, bis_bis, Нани, HrisAni, успех на всички!

ДАЛИНДА, нямам търпение  :)

Хайде, отивам да чета темата от началото  :)

« Последна редакция: Юни 11, 2015, 18:01:07 pm от marsi »

*
« Отговор #65 -: Юни 11, 2015, 17:27:23 pm »
 Момичета, тъкмо се прибирам от Старосел. Имахме изнесен съвет с колегите днес и съм въодушевена. Сигурно се чудите какво общо има това с топика на темата. Ще стигна и там. Мястото е райско кътче идеално за почивка и зареждане с положителни емоции. Всичко си има 8) Та , там се намира един камък на желанията. Сядаш и си намисляш желание и то се сбъдвало. Така ми каза шефката, която колкото пъти сядала и си намисляла нещо, то се сбъдвало. Та, седнах и аз и си пожелах по нещичко за всяка от вас, а накрая нещо лично и за мен. Така мъчно ми стана днес като ви чета, колко сте се отчаяли. Прииска ми се с нещо мъничко да ви зарадвам. Сега слагам и една бутилка вода във фризера и утре ще ви направя ритуала с Говорената вода. Пък после, като ви се пръкнат едни синеоки бебоци да знаете кой е виновникът  :wink:
P.S.  :bighug: :bighug: :bighug: :bighug: :bighug: :cheerleader: :cheerleader: :cheerleader: :cloud9: :cloud9:

Всеки миг е още един шанс...
« Отговор #66 -: Юни 11, 2015, 17:28:25 pm »
На 29 :)
*
« Отговор #67 -: Юни 11, 2015, 19:57:05 pm »
Синеочка  :bighug:

А какъв е ритуалът с говорената вода? Да зема и аз да го направя?

Марси, вие къде пътувахте и как са сладурките?  newsm06

Далинда, аз предишните два пъти много пътувах и много спортувах, т.е. след положителните тестове не намалих темпото. Знам, че няма нищо общо с мисседите, но този път съм решила само лежане и никакви екстремности. Не толкова заради лежането, а когато съм по-малко заета с пътуване и спорт, ще имам повече време за положително мислене и медитация. От доктори чух, че стресът повишава НК клетките, затова аз ще медитирам и ще правя мисловни упражнения против стрес...на дивана и в леглото. Никакви пътувания до 12 седмица :) а милото точно стегна ремаркето с лодката (една малка моторница имаме за риба и за отдих я използваме)... Бебе искам, не летни приключения, та съм готова послушно да си стоя вкъщи цяло лято.

Не знам дали е добър новият ми план, но така съм го наумила. Според мен е най-важно да няма стрес. А пътуванията, колкото и приятни, все са свързани с подготовка и напрежение. Така че и ти по-малко стрес и много приятни моменти в предстоящото пътуване и чакаме добри новини от теб.

Относно тестовете искам да кажа, че при установена овулация, тестът е доста надежден от 10тия ден нататък. Аз също съм фен на ранните тестове и познавам доста момичета, които на 12 ден положителен тест, а 2 дни след закъснението им идва. Но поне знаят, че е станало "зачатие". Ако бяха чакали закъснението, можеше и да не разберат, че са "хванали". А при установяване на евентуален проблем е много важно да св знае дали "зачатие" е имало някога и как е приключило и кога...

Така че момичета, пишкайте си върху тестовете, ако не ви се чака, но с едно условие--> докато не ви дойде цикъла шанс има :)

Поздрави на всички!

Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
« Отговор #68 -: Юни 11, 2015, 20:17:55 pm »
Маки, много простичък ритуал. Научих го един приятел, който от години се занимава с Езотерика и положителна психология. След като ми дръпна цяла лекция за силата на водата и зарядът в нея ми спомена за ритуалчето. А то е следното - слагаш малка бутилка вода пвц или стъклена в камера или фризер.Водата преспива там едно денонощие. След това я вадиш и пишеш на шишето Любов. Оставяш водата да се размрази( най-добре) на слънце. След това е готова за пиене, докато отпиваш бавно всяка глътка и благодариш за всичко, което искаш да ти се случи, все едно вече е станало. Много важно е да вярваш и да не мислиш за друго. При мен работи. Всеки път :D
Относно ранните тестове, за мен са нож с две остриета. Аз предпочитам да не знам, че съм хванала, отколкото да се зарадвам, а щастието да е кратко. Това много повече би ме сринало от Червената лелка.

« Отговор #69 -: Юни 11, 2015, 20:29:46 pm »
Синеочка,ти си голям сладур,аз ти благодаря от сърце ако си ме споменала в желанията.Аз също отдавам значение на подобни неща.Наскоро с мъжа ми бяхме в манастира"Св.Мина",занесох бебешко боди и отеца ни чете молитва за отроче.Така ми беше заръчано да направим,а и ние имахме желание за молитвата.Много надежда ми вдъхна това.Честно казано,въпреки годините си,никак не съм отчаяна,затова и попитах момичетата на каква възраст са.Не бива никоя от нас да допуска отчаянието да ни сломява.

Маки,съгласна съм с теб че всяко приятно пътуване е свързано и с напрежение и с умора и със стрес.Така,че напатувайте се сега и после си дай планувания релакс и медитация.
Аз съм динамична личност,но ако има Чудо,ще го давам лекичко.
Марси е била на Банско предполагам,на ДРЗ-то,сигурно и куклите са били там.
За ранните тестове,ок,ама стига да не ти смазва психиката всеки отрицателен тест.Иначе в тази  насока,която ти визираш,да,добре е да се знае имало ли е зачатие.

При мен още няма "гости",не съм много сигурна кога трябва,по изчисления е утре,но имайки предвид,че предишния месец ми дойде с три дни по-рано,а преди това пък го нямаше почти цял месец и го предизвикахме,хич незнам дали е влезнал в ритъм.
С две думи,продължавам да мътя :balk_91:

*
« Отговор #70 -: Юни 11, 2015, 20:38:02 pm »
Далинда, разбира се че съм те споменала. К' я мислиш ти таа работа  8) 8). Ти нали си на стимулация с Клостил? След инсето изписаха ли ти прогестеронов препарат? Ако са ти изписали би трябвало до 7 дни макс след спирането му да (не) ти дойде.
« Последна редакция: Юни 11, 2015, 21:40:03 pm от Синеочка »

« Отговор #71 -: Юни 11, 2015, 20:43:02 pm »
Далинда, разбира се че съм. К' я мислиш ти таа работа  8) 8). Ти нали си на стимулация с Клостил? След инсето изписаха ли ти прогестеронов препарат? Ако са ти изписали би трябвало до 7 дни макс след спирането му да (не) ти дойде.

Нищо не съм пила и не са ми изписвали.Иначе,да,на Клостил бях.И Прегнил не са ми слагали преди инсето.Дали да считам тези неща за пропуски от страна на лекарката или да ги смятам за преценка,незнам.Така или иначе засега не се притеснявам,но ако има следващо,поне ще знам какви въпроси да задавам и то благодарение на вас.

*
« Отговор #72 -: Юни 11, 2015, 21:12:31 pm »
Марси, вие къде пътувахте и как са сладурките?  newsm06

Далинда каза къде сме ходили :) - да, на ДРЗ в Банско бяхме заедно с децата :)
Пътуването беше събота и неделя, но предишния ден едни приготовления, като се замислих за едно денонощие какво минава през пералнята и взех почти всичките им дрехи. Е, не се оказаха излишни, та два дни след това пране и оправяне .... и отново приготовления.
Вчера гостувахме на приятели в София. Ние живеем в едно село на около 40 мин. от С-я и всъщност гостуването ни беше за целия ден.
И за утре сме планирали пак една подобна екскурзия за цял ден.

Така стана напоследък, че не можем да се спрем  :)
« Последна редакция: Юни 11, 2015, 21:26:17 pm от marsi »

*
« Отговор #73 -: Юни 11, 2015, 21:39:11 pm »
Далинда, предполагам е по преценка на лекаря. Попитах те, защото обикновено изписват Клостил + прогестеронов препарат, но това не значи че нещо те е подвела лекарката. Дано да не ти се налага повече стимулация с каквото и да е. Но наистина може да я попиташ, ако се наложи.
Марси, чудесни сте и ти, и дечицата ти. Видях снимките и си личи как сияеш. А с малки деца и то две наведнъж е нормално да нямаш много време за писане. Лятото е идеално време за пътуване. Ще има ли с деца на море тази година или нещо подобно? ;)

« Отговор #74 -: Юни 11, 2015, 21:41:41 pm »
Видях ви във фейса Марси,дали снимката е от уикенда в Банско,незнам.Ама куклите са страхотни,слушкат ли иначе?

*
« Отговор #75 -: Юни 11, 2015, 21:47:26 pm »
Далинда, на мен след инсето ми изписаха Дуфастон, Утрогестан (вагинално), Аспирин и Фолиева киселина - общо взето, като при всяка друга процедура. В клиниката такава им е практиката. Иначе, както Синеочка казва, може при теб просто да са преценили, че не ти е необходимо. Успех и стискам палци :)
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
*
« Отговор #76 -: Юни 12, 2015, 00:39:08 am »
.........
Аз станах много нетърпелива и отново си направих тест на около 13ти ден след О и е категорично отрицателен. Колкото и да съм търпелива, няколко дни преди М направо откачам и не знам какво ми става. Казвам си, че ще чакам датата на цикъла, но все не успявам. Май и при мен няма да е този месец, защото и без това вчера и онзи ден си имах предменструални болки, които всеки месец лека полека подсказват, че ще ми дойде цикъла.
P.S. Може да се запиша в клуба на пристрастените към тестовете за бременност  :balk_69:
Нани, а по кое време на деня прави теста? Най-добре е с първа сутрешна урина, а ако тестваш през деня, след 2-3 часа ограничаване на течностите.
Иначе и аз съм от много нетърпеливите  :), но както и HrisAni е писала, пусках кръвни.

Последният път направо изненадах лекарката като направих кръвен 4 дни след трансфера  :lol:, той пък излезе положителен. За кратко, за няколко дни само, но пък това, че е имало имплантация беше важна информация, без този ранен тест можеше и да не го разбера.

Синеочка, море засега не сме планирали. Ние вече няколко лета си изкарваме добре обикаляйки любими места на река Струма, едно близко до нас езеро, горичките наоколо, вероятно и това лято ще е така.

Далинда, слушкат децата  :D

п.п.Синеочка, Далинда, щом ми знаете профила във фейсбук, пратете ми покана. А и който още иска, ще ми бъде приятно да се срещаме и там  :)   https://www.facebook.com/marsi.marsi.982
« Последна редакция: Юни 12, 2015, 09:10:09 am от marsi »

« Отговор #77 -: Юни 12, 2015, 07:49:31 am »
Злате,от изброените само фолиева киселина пия и то не ми е изсписана след инсето,а си я пия отдавна.Имам лека доза притеснение защо не ми е предписано нищо,но както казах,ако има следващо ще ги запитам тези неща специално.Благодаря за пожеланието и палчетата.

Марси,намирам те във фейса и пращам.

« Отговор #78 -: Юни 12, 2015, 10:30:00 am »
Далинда, благодаря за куража. Знам, че не трябва да го мисля толкова. Първата половина от цикъла въобще не мисля толкова, на дойде ли време за чакането, просто не мога да се владея.
Марси, и на теб благодаря. Смятам, че тестовете са били точни, защото днес имам кафяво течение, а то винаги ми се появява 1-2 дни преди цикъл. Не сте ли се замисляли как на подрастващите се обяснява, че секса винаги трябва да е защитен, защото освен болести, може и да се забременее и то от веднъж(което и аз ще обяснявам на бъдещото бебе). И аз при опитите тръгнах с тази нагласа, че всичко става много бързо и затова се разочаровах до сега, защото обичам всичко да става според плана и очакванията ми. Вече слязох на земята, че тези неща не стават толкова бързо. Ще се опитам да не го мисля толкова и ще се радвам на любовта. Залавям се и с учене за много важен изпит, защото бъдещото ми бебче не трябва да има мама двойкаджийка  :D Благодаря ви момичета, страхотни сте. Забременявайте възможно най-скоро :wink:
*
« Отговор #79 -: Юни 12, 2015, 10:55:53 am »
Нани, при всички е трудно чакането. Особено, ако се надяваш да не ти дойде. Това със "ставането" на бебето е абстрактно. И през двете съм минала. Не може да кажеш при кой как ще се случи. Научих едно обаче. Бебето идва, тогава когато трябва. В най-подходящия за него момент. Не за нас, а за него!