0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 3
« Отговор #960 -: Август 05, 2015, 20:46:20 pm »
Маки, съжалявам много, но както ти казваш, а и други- бременна до доказване на противното, така че горе главата. А и да не си, другия месец ще си.
Късмет на всички чакащи и силно стиснати палци :)
Аз се добрах до д-р Александров. Пусна ми хламидии и утре резултата. Според него след два цикъла можем да подновим опитите. За цветна снимка каза аз да си избера, но аз си мисля да направя, някак си искам да съм по- сигурна.
Още веднъж късмет :)
« Отговор #961 -: Август 05, 2015, 21:05:05 pm »
Маки, на въпроса ти - ЛФ ти е в предходния цикъл, когато "цъфнеш", вече си във ФФ в новия цикъл, следователно при ЛФ 14 дни, би трябвало да ти дойде на 15тия.

Ама аз съм нова в бебеправенето и това са си мои разсъждения. Нека се изкажат и по-компетентни от мен  :oops:

*
« Отговор #962 -: Август 05, 2015, 21:05:15 pm »
Маки, мило няма да се отчайваш. Щом няма М, има надежда. Ако не нов месец , нов късмет!
Павла, стискам палци всичко да е наред с изследванията!

Всеки миг е още един шанс...
« Отговор #963 -: Август 05, 2015, 21:21:27 pm »
Привет от мен отново :) Утре е голям църковен празник-Преображение Господне. Смята се, че тази нощ небето се отваря и сам Господ се показва. В тази нощ се сбъдвали желания, така, че не забравяйте да се помолите, все пак, нали се надяваме на чудеса....
Хубава и спокойна вечер мили момичета, радвам се, че попаднах тук при вас!
Стискайте ми палчета тази нощ, а аз ще се помоля и на дядо Божи и на Богородица за всички нас!
« Отговор #964 -: Август 05, 2015, 23:02:55 pm »
Калия,хубаво че подсещаш за празника.
Аз също се помолих и минах през прашеца на феята.Радвам се,че не ни е изоставила а само е възпрепятствана за момента.

Маки,не бързай да се отчайваш,всеки неуспех води до следващ месец с нови надежди.

Криси,горе главата съм,иначе няма как да се справя с каквото и да било.

*
« Отговор #965 -: Август 06, 2015, 07:24:45 am »
makiyaki докато няма бременност надежда винаги има както са казали и момичетата. Ако е имало късна имплантация, нищо чудно пиклив тест изобщо да не отчете. А и той по принцип отчита при по-високо ЧХГ. Ако беше направила кръвен тест, резултата щеше да е по-категоричен. Но според мен пикливите не са толкова чувствителни така че аз все още се надявам твоето чудо да е този месец.
Аз и през прашеца минах, мерси Синеочке! Дано ни донесе късмет  :bighug:

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
*
« Отговор #966 -: Август 06, 2015, 07:45:43 am »
Честит празник, момичета!
Имам въпрос - много съм болна, боли ме гърлото адски, не мога да дишам и т.н. Това пречи ли на забременяването, вече съм в ЛФ.

« Отговор #967 -: Август 06, 2015, 10:06:11 am »
Привет от мен. Колко съм зле, не е изстина!!! Изхабих два теста-първия изтървах в тоалетната, втория е съвършено отрицателен без дори да видя, че съм зацапала пражките  osi_12 
Съжалявам, че и аз ви разочаровах, но ви благодаря много, много, много, че ме приехте и бяхте толкова мили и отзивчиви, че ми стискахте палци, че ми давахте надежда...
 :grouphug2: След няколко дни продължаваме с песен, нали?
Някой може ли да ми каже как да си приключа графиката и да започна нова?
« Отговор #968 -: Август 06, 2015, 10:08:55 am »
Aria, дали пречи на самото забременяване, не знам. Но ако има бременност не е добре да пиеш какви да е лекарства. Парацетамолът мисля е от разрешените, но най-добре с народни средства - мед, чайчета, лимони и др.п.

Ех, Кали  :(
Като въведеш, че имаш кръвотечение днес, графиката ти автоматично ще стартира на ново.

« Отговор #969 -: Август 06, 2015, 10:16:56 am »
Хаха, смешно ми стана сега, като се сетих за всичките ,,симптоми", знаци на съдбата и какво ли още не..
Родих още една сентенция току що: ,,Няма нищо лошо в това да живееш във филм. Лошото идва, когато тръгнат финалните надписи"  :lol: :lol: :lol:
Айде, дано новата темичка да ни е на късмет на всички!
« Отговор #970 -: Август 06, 2015, 10:28:23 am »
Ехх  :? :? :?

Ама нищо, ще си мрънкаме заедно и в новата тема  :lol:

Обаче, хубави ги раждаш, когато си в М.  :lol: :lol: :lol:

*
« Отговор #971 -: Август 06, 2015, 11:24:28 am »
разсмяхте ме със сентенцията  :lol: :lol: :lol:
до новата тема има още към десетина поста, давайте днес да приключваме с тази  :lol:

« Отговор #972 -: Август 06, 2015, 11:31:36 am »
Решила съм този месец да меря БТ и също съм си купила тестове за О. Опитах се да прочета, това, което не ми е ясно, никъде не открих инфо например какъв е тоя специален термометър за ректално измерване. Вероятно се има предвид дигитален? Аз помолих мъжо като се прибира от работа да мине през аптеката и да ми купи един най-обикновен живачен, но той каза, че отдавна не се произвеждали, вярно ли е това? Е, сигурно ще ида до аптеката лично да се уверя, ама да питам все пак :) И още нещо, изключително ми е неприятно да си слагам термометри (тук и там) до като си отворя очите...разбрах, че може и орално да се мери, но тогава дали е достоверно???
Ааа, и още нещо :) Клостила ми е изписан от 3 до 7 ден, ама днес ако така само ми цапа да го броя ли за първи ден?
Ъъъ, и още едно последно :D температурата от чист ден ли започва да се мери?
П.п за ректалния не ми отговаряйте, намерих го :D

« Последна редакция: Август 06, 2015, 11:34:21 am от Калия »
*
« Отговор #973 -: Август 06, 2015, 11:42:22 am »
Решила съм този месец да меря БТ и също съм си купила тестове за О. Опитах се да прочета, това, което не ми е ясно, никъде не открих инфо например какъв е тоя специален термометър за ректално измерване. Вероятно се има предвид дигитален? Аз помолих мъжо като се прибира от работа да мине през аптеката и да ми купи един най-обикновен живачен, но той каза, че отдавна не се произвеждали, вярно ли е това? Е, сигурно ще ида до аптеката лично да се уверя, ама да питам все пак :) И още нещо, изключително ми е неприятно да си слагам термометри (тук и там) до като си отворя очите...разбрах, че може и орално да се мери, но тогава дали е достоверно???
Ааа, и още нещо :) Клостила ми е изписан от 3 до 7 ден, ама днес ако така само ми цапа да го броя ли за първи ден?
Ъъъ, и още едно последно :D температурата от чист ден ли започва да се мери?
Здравей,
относно живачните термометри - не знам, дали още ги има в аптеките, но по-принцип са по-точни от дигиталните. Въпреки това, аз бих предпочела дигитален с функция за пиукане, от гледна точка на безопасността. Най-големият майтап е, че този който използвах при мерене на БТ, когато забременях беше най-най-най обикновен дигитален за 6 лв., дори без функция за пиукане. Държах го около 5 мин.
Относно къде да мериш БТ, да малко е неприятно да пъхаш тук и там термометри, но най-точно БТ се измерва ректално.
Първи ден на цикъла се брои, когато прокървиш. Ако кървенето започне след 12 на обяд, първи ден се брои следващия.
БТ можеш да почнеш да мериш от деня на кървенето, или от следващия, а може и от чист ден, но аз бих предпочела от първи ден на кървенето да меря.
Имай предвид, че при стимулация, независимо с какъв медикамент, графиката на БТ не е съвсем достоверна, тъй като има външно въздействие.
При стимулации се следи пациентката с ултразвук в началото на МЦ, преди самата стимулация, за да се види дали няма задържан фоликул от предния МЦ, когато е почнала стимулация има поне един преглед преди ову, ако се бие прегнил, или друг препарат, един два дни след като е бит, за да се установи, спукан ли е доминантният фоликул. Теб няма ли да те гледат на ултразвук?
« Последна редакция: Август 06, 2015, 11:45:23 am от kati_vm »
« Отговор #974 -: Август 06, 2015, 11:50:26 am »
Калия, аз меря с живачен, който имам от преди. Сега наистина вече не се продават (забранени са), но има аналогични галиеви термометри. Те отчитат бавно - мисля, че беше 7 минути.
Аз лично дигиталните не ги харесвам. Първо при тях задължително също трябва да изчакаш не до сигнала, а до по-късно. Второ дават доста противоречиви резултати, ако измериш няколко пъти един след друг.

Иначе ректалното мерене сутрин може и да бъде доста опасно. Аз например се разбуждам често, защото гледам малкият дали не се е развил и като видя, че започва да се съмва пъхам термометъра. Но докато чакам резултата понякога заспивам и има риск да се обърна и да го счупя.... Дано не се случва.
« Отговор #975 -: Август 06, 2015, 13:03:04 pm »
Ох,Смайли,сълзи ми текнаха от смях...
Аз като цяло съм противник на меренето на БТ.Хич не ми допада това действие,но ако го практикувах,сън няма ме хване с термометър където и да е :lol:

Хайде днес да завършим темата и новата да стартира с много късмет.

П.П:Току що станах "Редовен потребител"
« Последна редакция: Август 06, 2015, 13:05:06 pm от ДАЛИНДА »

*
« Отговор #976 -: Август 06, 2015, 13:05:59 pm »
Момичета ако правих тестове за О от 14 ден които си бяха толкова отрицателни, че даже е лека чертичка не се появяваше на всичките 5 теста....та го отписах този месец, и сега както стягам багажа ми изпадна един тест за О останал от 2-3 месеца и реших ей така на бъзик да тествам какво става, не спазих инструкциите и какво да видя  8O той толкова положителен че няма на къде...докато го натопих направо и двете черти светнаха  :lol: та така, чакам и аз О 25 дни след началото на кървенето... :lol:

« Отговор #977 -: Август 06, 2015, 13:08:57 pm »
Ееее, криси, хубава работа :) ами айде, това е знак на съдбата :D Действайте при първа възможности успех!
ДАЛИНДА, честито ти за новата титла!
На мен уж ми дойде, пък то само леко кафеникакво зацапване и никакви, ама никакви болки. Винаги ме боли зверски, сега какво ли се случва....ако не бях си направила тест, сигурно още щях да съм във филма, тоя път на цветните бременности  :D
« Отговор #978 -: Август 06, 2015, 13:15:14 pm »
ДАЛИНДА, честито ти за новата титла!
На мен уж ми дойде, пък то само леко кафеникакво зацапване и никакви, ама никакви болки. Винаги ме боли зверски, сега какво ли се случва....ако не бях си направила тест, сигурно още щях да съм във филма, тоя път на цветните бременности  :D

Аааааа,мерси,мерси...

Дали не е инплатационно зацапване? :balk_159:
Стой си във филма,да се забавляваме още с тях.

Криси,зарязвай багажа и подхващай половинката на къс пас.

« Отговор #979 -: Август 06, 2015, 13:28:52 pm »
Далинда, и ти ме разсмя сега! Преди малко си го помислих същото, като ходих до 00 и видях, че ми няма абсолютно нищо  8O даже хартията беше съвършено чиста...айдеее, филма имал още една серия...нищо, ще я изиграем и нея :)
 Инплантационно зацапване, обаче вече 11 ден от предполагаемата О и последния кекс, пък и беше светло кафяво такова...едва ли, ама....
« Последна редакция: Август 06, 2015, 13:33:53 pm от Калия »