Момичета, къде се изпокрихте?
Усмивчице, има ли вече положителен резултат при теб
Криси, тестваш ли още за ОВУ, дано да я хванете този месец, моята също беше късна...
Далинда, ти съвсем се отдаде на летуване май --> хич не се вясваш тук
Чакам с нетърпение новини от Синеочка
Калия, стимулацията би трябвало да зависи от хормоналните ти изследвания... Най вероятно твоята няма да е с клостил, тъй като той не се изписва на жени с високо ФСХ. Вие изследвахте ли АМХ вече? Успех!
Момичета, знам че сме го коментирали вече, но аз като "бременна" в очакване, седнах днес да търся в какъв стадий от развитието е моето бебе 5 дни след овулацията...и намерих този сайт --> много интересен.
Казват, че още на 24-48 час след оплождането жената вече произвежда бременски хормон EPF, който докторите не изследват масово, защото той не е гаранция за успешна бременност, по скоро е доказателство за настъпило оплождане, но факт е, че майчиният организъм "усеща" и се "променя" хормонално часове след оплождането и седмици преди да разберем дали сме бременни или не...
Нашето бебе се придвижда по тръбите към матката с помощта на мускулни контракции -->те. Няколко дни след оплождането можем да почувстваме болки ниско долу (можем и да не ги почувстваме, което НЕ означава, че ембриончето не се придвижва, просто, не го чувстваме), които може би са резултат точно от контракции те на мускулите, придвижващи нашето "зачатие" към новия му "дом".
3-4 дни след оплождането, ембриончето пристига в матката, където "живее" няколко дни (3 до 8 дни) БЕЗ да се е имплантирало. Преди да се имплантира, ембриончето се "излюпва". Имплантирането става между (6-12 ден). По това време, абсолютно независимо от това дали ембриончето е започнало или не имплантацията (някои почват на 6ти ден, други чакат до 12...
) се формира и Жълтото Тяло, което ще изхранва ембриончето до появата на плацентата
На 8ми ден ембриончето започва да произвежда ЧГХ. Интересното е, че ембриончето може да произвежда ЧГХ дори преди да се е имплантирало и в изследователски центрове с висока чувствителност на тест ЧГХ може да бъде установено 2-3 дни преди имплантацията. В нормални лаборатории чувствителността и референтните стойности на ЧГХ стартират от 2-3 дни след имплантацията.
Много ми беше интересно да прочета, че ембито започва да произвежда ЧГХ на 8ми ден, което означава, че дори и имплантацията да е станала на 6ти ден, то имплантация имаме, но ЧГХ нямаме още 2 дни до 8ми. Както и, че ако имплантацията е станала на 12 ден, то 4 дни си произвежда (ембриончето, НЕ ние, ЧГХ няма нищо общо с нас, то се произвежда от определени клетки в ембриончето) ЧГХ, преди имплантация на 12 ден
Между 4-9 ден от оплождането яйцеклетката може да се раздели на 2 --> еднояйчни близнаци. В някои случай разделянето става 1-4 ден, много рядко 9-12 ден (
http://www.twinstwice.com/twins.html)
10 дни след завършването на имплантацията (12ти ден), сърчицето на бебчо започва да бие!
Надявам се да ви е било интересно да прочетете какво се случва вътре в нас още преди да разберем, че сме бременни и съвсем скоро всички да забременеем
Поздрави и усмивки!
Ах, ето и линка ако някой иска да чете за по-следващите седмици от развитието на бебчо
http://www.ehd.org/dev_article_unit1.php, аза ЧГХ трябваше и допълнително проучване да направя, написах в Гугъл does embryo produce HcG before implantation и излезнаха много статии, ако някой иска да проучи, това са източниците ми