0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 3
« Отговор #660 -: Юли 22, 2015, 18:58:56 pm »
Тук по форума пише, че може да боли, ако има запушване на тръбите, защото течността не може да премине. Но не е задължително.

Права си, Усмивке. Аз също съм попадала на такива отзиви във форума. Явно наистина си зависи от предпоставките. Аз по принцип болезнен цикъл нямам. Понякога даже не го усещам. Само в ученическите си години имах подобни проблеми, но те някак отминаха от само себе си, не знам.
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
*
« Отговор #661 -: Юли 22, 2015, 19:08:01 pm »
И аз като HrisAni си направих един пиклив тест - категорично отрицателен  :( Утре ще видя каква ми е Т - ако е висока ще си направя още един тест с първа сутрешна урина, ако е ниска - хич няма да се занимавам с тестове. Чудя се има ли значение дали е правен сутрин или не? Чела съм,че на някои момичета им показва чертичка дори да не е с първа урина  :(

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
*
« Отговор #662 -: Юли 22, 2015, 19:34:24 pm »
Благодаря, 47 Smiles :) Избрах този метод заради писанията, че е по-безболезнен! А и се оказа и по - евтин! Дано даде някаква яснота!

Aria, само да вметна - и аз съм правила хидротубация, но в друга клиника. За болката - при всеки е различно, за това се настрой, че теб няма да те боли :) Така или иначе и аз предварително пих нещо( но не помня нош па ли, друго ли...) Разликата с цветната снимка е, че след ЦС ти дават документ, докато при хидротубацията - докторът наблюдава на монитора и трябва да му се довериш. Но ако ти се наложи да смениш клиниката - нямаш реален документ.
 И нещо, за което не бях подготвена ( не знам дали е частен случай само) - след процедурата, цялата ми рокля беше мокра отзад. Може би моя е вината, че бях с рокля, но я бях вдигнала на кръста и все пак беше оклепана с йод и течост от промиването. Споменавам го, ако ходиш директно на работа - си вземи допълнително дреха :) Успех :)
*
« Отговор #663 -: Юли 22, 2015, 19:55:36 pm »
Задължително с първата урина, освен ако няма поне 2-3 дни закъснение, когато може да отчете и с друга урина!

Стискам палци...
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
« Отговор #664 -: Юли 22, 2015, 20:43:20 pm »
и аз така знам.Що ли ми трябваше да правя тест,само да се отчайвам.Хем бях решила преди закъснение никаква тестове да не правя

*
« Отговор #665 -: Юли 22, 2015, 21:41:40 pm »
Тук по форума пише, че може да боли, ако има запушване на тръбите, защото течността не може да премине. Но не е задължително.
И не само. Ако тръбите направят спазъм също може да има болки. За това са измислили упойките, не да търпим излишно. yahoo_33

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари
« Отговор #666 -: Юли 22, 2015, 22:53:05 pm »
На мен ми правиха цветна снимка и да изкажа и аз мнение.В началото бях многооооо изплашена  отидох сутринта (не ми казаха , че може да се закусва и не съм) доктора каза , че се усеща само боцкане и край.Така и беше.Е трябваше 2 сестри да ми държат ръцете за кураж  :D , но не болеше не търпимо.Все едно менструални болки и като се изправих потече малко кръв.Всичко мина много бързо даже излязох с усмивка и мъжо вика "кво се хилиш така нали те беше страх"  :D.Накрая докато си чаках снимката взех та припаднах  :x ама стана защото "умничката" сестра от предния ден не ми е казала да закусвам и ми падна кръвното.Та с 2 думички не е страшно и не боли (разбирасе ако всичко е 6 там вътре)  :wink: Успех  :bighug:
*
« Отговор #667 -: Юли 23, 2015, 00:19:59 am »
Аз също само цветна снимка съм правила. По време на снимката- почти без болка, неприятно усещане и боцкане, но без болка, поне истинска- не. След снимката леко зацапване, но без болка. Вечерта след нея- разтройство от течността, която се резорбира от червата и болка като при най- болезнения ми цикъл (моят не е болезнен въобще). 2-3 дена след това зацапване и закъснение на цикъла с около 10 дена. Месецът, в който се прави снимка не се прави бебе, защото се уврежда лигавицата на матката, а и яйцеклетката не е качествена. Снимка се прави от първи чист ден до 10-11 и винаги след микробиология, при хидротубацията е същото. Нищо особено. Август ще си направя хидротубация и ще си пусна пак микробиология, но при мен е заради извънматочната. Надявам се пак всичко да е наред. :)
Очаквам много положителни тестове този месец, от вас момичета, стискам палци :)
*
« Отговор #668 -: Юли 23, 2015, 00:27:58 am »
Аз имам 2 цветни снимки, и двете без никакви упойки, аналгини, аулини, парацетамоли или свещички. Първата беше в англия, там инструкцията беше "ако искате, вземетете парацетамол преди процедурата". Тогава нямаше форуми да прочета, че е болезнено. В указанията не пишеше, че ще боли, парацетамола беше по желание и аз не го взех. Болки в смисъл на дискомфорт имах, но в никакъв случай не бяха силни или страшни. При Стаменов като отидох ми изписа некви свещи и аулини, които аз не взех. Като отидох на снимката беше Шефкедова и ме пита за свещите, казах нищо не съм взимала и нищо не съм пила. Тя много се учуди, но снимката пак не ме боля. 14 дни след снимката на УЗИ-то се видя хидросалпингс, който те искаха да гледат лапароскопски и казаха, че докато не си направя при тях лапароскопия, няма да ми правят ИКСИ или каквито и да е други процедури... Еми, хубаво, аз пък взех, че си забременях по естествен начин. Хидро салпингс на УЗИто не се вижда и сегашния ми лекар смята че след 2 бременности в матката, лапаро и още снимки са излишни... В интернет пише че хидросалпингс е нелечим, при мен не знам как изчезна...

:)
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

*
« Отговор #669 -: Юли 23, 2015, 04:33:09 am »
 makiyaki, на мен доколкото ми е известно, хидросалпингс не означава 0% шанс за забременяване. Проблемът по-скоро се поражда от това, че течността в "джоба" на тръбата е токсичен за ембриона и дори и при настъпила бременност,  обикновено има пагубни последствия. Иначе, на няколко места съм попадала на писания, че на ултразвук са се породили съмнения за хидросалпингс и в последствие пациентките са били насочвани към ЦС или Лапаро, но дали действително може да се види чрез такава техника, не мога да кажа. Ако говорим за АРТ, не мисля, че бих си спестила било то и лапаро (ако съществуват съмнения), защото последствията  от безсмислен опит, нерви, емоции и преживявания, както и финансовата страна на нещата, са достатъчно основателна причина  да не предприема подобен риск. Искрено се надявам наистина да нямаш подобен проблем и скоро да се радваш на сбъдната мечта :).

Aria, както казва Ягодката (аз пропуснах да го спомена в предния си пост), важно е да си закусила преди хидротубацията, защото кръвното пада при манипулацията и може да ти прилошее.
« Последна редакция: Юли 23, 2015, 04:45:12 am от Zlateto »
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
« Отговор #670 -: Юли 23, 2015, 07:24:10 am »
Да, сега се сещам, че и аз отидох гладна на хидротубацията и док ме накара да ходя в кафето да ям и да пия кока кола и след половин час да се върна. А за приема на аулин, ми каза, че не се приема заради болката, а заради нещо друго, ама не помня какво беше то....  :lol:

Аз съм чела за упойка при цветна снимка, но при хидротубация не съм.  :ask:
« Отговор #671 -: Юли 23, 2015, 08:04:41 am »
lilibell - стискаме палци за тест за било рано, кога Нечакаш М?
Относно цветната снимка, моята беше с упойка. Направих я в Селена/Пловдив. От самата процедура нищо не усетих. След 15 минути сама тръгнах да си ходя. Една сестра, като ме видя в коридора, ме посъветва да се лежа поне 1-2 часа, но аз нали на себе си приличам, и казах - "О, аз ще тръгвам, добре съм". По пътя за Бургас и до вечерта повръщане, втрисане и всякакви гадости. После месец не можех да си поема въздух. За мен специално беше грешка тази упойка.
Относно резултата така и не ми стана ясно на 100 %. Пише, че са нагънати, но пропускливи. Доктора каза, че при това положения сме за инвитро но пък ще пробваме и с инсеминация. Много ме е яд, че влезнах за консултация при док сама, при положение, че преди 15 минути съм била упоена - след час нищо не помних от разговора ни. Така или иначе, сега сме решили лятото да правим опити в Бургас, а на есен с песен в Селена Пловдив. Имаме подадени документи за фонда, но на мен ми се иска да си самофинансираме и един опит преди да ни се обадят за заповедта.

Успех момичета, стискам паци за много положителни тестове.
*
« Отговор #672 -: Юли 23, 2015, 09:03:54 am »
Когато аз четох за ЦС защото щях да правя такава, някъде прочетох, че обезболяващи се слагат не само защото има вероятност при запушени тръби, при нисък праг на болка и т.н. да те боли, а преди всичко защото може да направиш спазъм на тръбите и да дадат фалшив резултат. В смисъл тръбите да са ОК, но заради спазъм веществото да не проникне и да се окажат "запушени".
HrisAni то че при мен е рано за тест, особено пиклив - рано е. Аз честно казано не знам кога (НЕ)чакам МЦ. Имах 2 фоликула, единия ми го пунктираха, а другия се беше пукнал вероятно малко по-рано (колко по-рано обаче не знам). Момичетата казаха да си броя ЛФ от секса, който правихме в деня на пункцията. Днес ми е 14ти ден от пункцията, Т ми падна, но засега цикъл няма и не чувствам ПМС. От друга страна колкото хормони ми вкараха тоя месец, нищо чудно цикъла да си промени датата. Ако и днес не ми дойде, утре сутрин - пиклив, а събота сутрин ако още няма МЦ - кръвен.

« Отговор #673 -: Юли 23, 2015, 09:11:13 am »
Здравейте момичета аз правих цветна снимка в АГ клиниката във Варна при д-р Ковачев.Казаха ми ,че я правят с местна упойка в шийката на матката но въпреки това когато започнаха да пускат контраста усещането беше доста неприятно .Може би ако е без упойка ще е по зле,аз нямах никакви проблеми с тръбите и двете са проходими. Последици не съм имала след снимката само болки в матката като при болезнен цикъл за ден два.
*
« Отговор #674 -: Юли 23, 2015, 09:54:17 am »
Ей момичета, много благодаря за споделения опит! Ще хапна и ще пия аулин преди хидротубацията! Аз имам адски болезнен цикъл, дано не е свързано... относно болезнения цикъл, как се разбира , че една жена има ендометриоза?

« Отговор #675 -: Юли 23, 2015, 09:58:42 am »
Aria, за съжаление само с лапароскопия се доказва ендометриозата.
Може да се види и на УЗИ, ако жената образува ендометриозни кисти.
Аз обаче нямах, имах само огнища, които се видяха по време на операцията!
А самата операция се навих да я направя, защото уж всичко друго беше ОК при нас и нямаше установен проблем, който да даде отговор на въпроса, защо не ни се получават нещата.

Лилибел, стискам палци да не дойде М!  yahoo_17
*
« Отговор #676 -: Юли 23, 2015, 10:24:10 am »
Явно е индивидуално дали ще има болка при цветната снимка. Ще разкажа как беше при мен. Правила съм ЦС два пъти (през три години). Първата без упойка, лявата ми тръба не пропусна в началото и доста ме заболя. Не знам дали направи спазъм или е била леко стеснена тръбата, но болката беше наистина силна. Сложиха ми инжекция и пак пуснаха контрастното в-во, при втория опит тръбата пропусна. Забременях спонтанно на втория месец след ЦС точно при овулация на левия яйчник, смятам че до голяма степен ЦС помогна, един вид продухване на тръбите.
Три години след това, по препоръка на лекар (свързано с ин витро, загуба на бременност в ранна седмица след първата процедура) правих пак ЦС. Беше с краткотрайна пълна упойка, мина много леко и ако трябва някога отново да правя ЦС, пак бих я направила с упойка.
Преди първата снимка пусках микробиология. Преди втората- не, в клиниката правят промивка с медикаменти преди снимката, затова не искат МБ.   

*
« Отговор #677 -: Юли 23, 2015, 14:12:00 pm »
Лили, стискам палци за  :bfp: утре сутрин...

Аз днес направих ОВУ тест и направо ми показа усмихнато човече. Т.е теста го направих към 1 часа през нощта, защото тогава се събудих да чишкам, бях заспала към 8:30-9 вечерта. После след теста будувах до към 4 и после пак съм поспала малко. Имам болки и придърпвания в яйчниците като за Овулация. Мисля че и вчера щеше да е положителен теста, но аз чак след като се изчишках видях мукуса и вече първата урина беше отишла в тоалетната... Та днес много успешно бебе правихме. Утре ако можем пак. С тези дигитални монитори проблемът е, че веднъж като теста е положителен, не ми разрешава да тествам пак в следващите 48 часа... Вярвам че сме направили бебе този месец... Остава 2 седмици чакане....

*
« Отговор #678 -: Юли 23, 2015, 14:30:45 pm »
makiyaki аз нали ти казах да не отписваш месеца. С тия притеснения, нерви, жеги и какво ли не - нормално е овулацията да мърда, както и като цяло дължината на цикъла. Хем гледам вече и твоя мъж влиза в час със задачите си  :lol: Дано да сте хванали подходящия момент, от там нататък вече не зависи от вас  yahoo_17
Стискайте палци още 2-3 дни, ще се реши съдбата ми. Интересно е, че нямам никакви ПМС, а аз обикновено имам преди да ми дойде. Ама тая ниска Т хич не ми харесва, всяка сутрин се моля да се е вдигнала.

« Отговор #679 -: Юли 23, 2015, 15:01:41 pm »
Стискайте палци още 2-3 дни, ще се реши съдбата ми. Интересно е, че нямам никакви ПМС, а аз обикновено имам преди да ми дойде. Ама тая ниска Т хич не ми харесва, всяка сутрин се моля да се е вдигнала.
Лилибел, точно липса на ПМС имах и аз, когато забременях. Плюс това, че вечер ми се приспиваше раничко. Така, че стискам силни палци...
Но както и теб те притеснява тази Т и аз мисля, че е малко лош знак. На мен като ми паднеше Т, винаги ми идваше  :( Но дано при теб да е от друго!!!

Маки, само така  :P