47 Smiles, защо генетични? Аз нямах проблем със задържането. Имаше 3 варианта- нормална бременност с изчезващ близнак, който предизвика спад на ЧХГ и леко зацапване, а също и лек излив зад матката, вторият- хетеротопична бременност, като извънматочната е била в процес на изхвърляне или нормална бременност с кистичка, която са объркали за извънматочна. Последния вариант беше с най- малка вероятност. Като изключим ехографиите, които показваха силно удебелено място в матката със засилен кръвоток, където трябва да е сака, видяха и сакче в тръбата, поне на това им заприлича. Тръба на ехограф не се вижда, затова предположиха, че е там. Не ми се рискуваше да е извънматочна и да руптурира тръбата, а и те и дадоха само няколко часа да си помисля, а тук с второ мнение е доста трудно, аз взех решението да ми бият метотрексат ( цитостатик, който се използва и при химиотерапия ) и да се прекъсне бременността. Основно им беше ЧХГ- първо имаше лек спад, после се утрои, а след 35-40 часа се беше покачило само с 50%.
Нямам запушена тръба или какъвто и да е проблем с тях, лош късмет, нищо друго. Хидротубация искам да си направя, защото ако е имало реална извънматочна, може да е образува задебеляване на мястото, където е бил закрепен сака, а хидротубацията ще "продуха" тръбата.
изследвания ако ми кажат в България ще си пусна, но мисля, че биха били хормони, за да се види дали тази бременност не ми ги е "разбутала" (както казах март си правих и снимка и изследвания и всичко беше супер).