0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 3
« Отговор #560 -: Юли 15, 2015, 00:02:13 am »
Криси, минавам под прашеца, стискай здраво бебето, за да се окажа права за цвета на гащите <3

Нани, направо си вземи час за ендо, не чакай гинеколога да те насочва. Ние правим секс 3 пъти в месеца, та при теб хормоните са причина, а не вие малко секса...

Далинда, стискам палци и на теб за август. Направо с инвитро ли ще пробвате или има надежда още за естествено забременяване?

Павла, смъкна ли ЧГХ-то? Цун-гуш :)

Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
« Отговор #561 -: Юли 15, 2015, 08:01:48 am »
При мен има малко развитие - излязоха ми резултатите от пролактина на 18-ти ден, хормоните на щитовидната и теста с обременяването с глюкоза. Всичко е в норма, дори TSH е под 2, само че се оказва, че имам инсулинова резистентност. :? Стойностите на кръвната захар и инсулина са завишени след обременяването с глюкоза. Ендокринологът ми предписа Сиофор, а днес ще го коментираме и в клиниката. Май изскочи препъни камъчето, но въпреки това ми е тъпо ..
Чудя се дали това е причината за стерилитета след толкова години? И защо досега никой не ме насочи да пусна това изследване?

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари
*
« Отговор #562 -: Юли 15, 2015, 08:45:50 am »
При мен има малко развитие - излязоха ми резултатите от пролактина на 18-ти ден, хормоните на щитовидната и теста с обременяването с глюкоза. Всичко е в норма, дори TSH е под 2, само че се оказва, че имам инсулинова резистентност. :? Стойностите на кръвната захар и инсулина са завишени след обременяването с глюкоза. Ендокринологът ми предписа Сиофор, а днес ще го коментираме и в клиниката. Май изскочи препъни камъчето, но въпреки това ми е тъпо ..
Чудя се дали това е причината за стерилитета след толкова години? И защо досега никой не ме насочи да пусна това изследване?
Здравей, напълно е възможно това да е проблемът. Успех и скоро да се радвате на бебче!
*
« Отговор #563 -: Юли 15, 2015, 09:00:13 am »
Благодаря ти, Кати!
Интересното е, че личната, както и ендото смятаха, че няма нужда да правя този тест. Нямам проблеми с килограмите, при все, че за изминалата година качих 10 кг и вече съм 60кг. :oops:
Учудването им беше голямо, защото стойностите и на кръвната захар, и на инсулина са доста завишени на 60-та мин., а на 120-та мин. леко падат.
Започвам с диетата(от любимото ми сладко)и пиенето на лекарството и се надявам на скорошен хубав резултат.

Ромен Гари
*
« Отговор #564 -: Юли 15, 2015, 10:33:11 am »
Криси,как си мила?
Под прашеца ще мина и аз,нищо че чакаме средата на август,може пък да ми е късмет.
Минавайте всички, докато го има :) Добре съм мила, лежа и не мърдам, кръвотечението не намаля, въпреки инжекциите и лекарствата :( Стискайте ми палци днес на кръвния...

Теди Много се радвам, че сте намерили проблема, така поне ще го премахнете набързо и дано бебчето дойде съвсем скоро  :wink:

макияки стискам, стискам, дано съм успяла  :wink:

*
« Отговор #565 -: Юли 15, 2015, 10:35:15 am »
Криси  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
« Отговор #566 -: Юли 15, 2015, 10:55:47 am »
Здравейте момичета. Ние също правим опити за бебе, но имам ендометриоза и миомен възел, който доктора ми каза че не е никакъв проблем. През м.май ми правиха цветна снимка и ми казаха че ако до 6 м. не забременея ще ми спрат цикъла заради кистата за да може да се свие /хранела се от цикъла ми/. Цветната снимка показа че имам една запушена тръба, но другата е проходима. Днес ми е 4 ден с закъснение. Имам някакви симптоми - гадене/което започна от днес/, мноооого уголемени гърди и виене на свят. Правих си два теста като единия беше тази сутрин, но е отрицателен. Дали пък не се е случило нещо, какво мислите вие?
*
« Отговор #567 -: Юли 15, 2015, 10:58:20 am »
Пада, но не много добре. Така, че и аз имам ЧХГ и ръся за нормални и спокойни бременности за всички ни :) Понеделник пак съм на лекар и на изследвания и ако и тогава не е в норма- втора инжекция.
За секса си мисля, че не е необходимо всеки ден. Малко през ден и около овуацията 4-5 дена всеки ден е супер. Сега като забременях, сексът беше така, като в деня на  едната сигурна овулация и сутрин и вечер.
Криси, стискам пални, дано всичко да е наред :)
*
« Отговор #568 -: Юли 15, 2015, 11:06:08 am »
Криси, стискам палци и аз. Дано да се/ни зарадваш! :)

Ромен Гари
*
« Отговор #569 -: Юли 15, 2015, 11:30:22 am »
mirka90, закъснението може да се дължи на различни причини, една от които евентуална бременност.
При четвърти ден закъснение уринният тест би трябвало да отчете. Другата възможност е да направиш кръвен, той ще покаже категорично има ли бременност.

« Отговор #570 -: Юли 15, 2015, 11:33:00 am »
marsi, благодаря за отговора, ще изчакам и утре и ще отида да си го направя.
« Отговор #571 -: Юли 15, 2015, 13:22:02 pm »
Криси чакаме кръвния който ще е мнооооого добре  :wink:.Успех  :bighug: yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17
« Отговор #572 -: Юли 15, 2015, 14:40:37 pm »
Момичета, аз търпеливо ще си изчакам прегледа. В клиниката, където имам час, имат всякакви специалисти и ще ме пратят, където трябва. Доколкото се информирах, ТСХ спокойно може да се свали с медикаменти и за 1 месец, а за пролактина предполагам, че ще ми назначат ново изследване, защото при тези не се бях наспала въобще и не съм лежала преди да ми вземат кръв. На много места срещнах, че след като пролактина е стресов хормон, то трябва да се направят няколко проследявания, за да се определи дали има проблем. И в крайна сметка и двата хормона са ми малко над реф. граници, така че едва ли е чак такъв проблем да се коригират. Гледам навън е страхотно лято, а аз само за хормони мисля.  :D Лекарите си знаят работата, няма да мисля вместо тях. От друга страна, бабите ни все ТСХ-то са си изследвали  :balk_132: Мисълта ми е, че информираността колкото е добре да я има човек, толкова и негативни емоции носи. Хубав и слънчев ден от мен  :balk_111:
*
« Отговор #573 -: Юли 15, 2015, 15:01:46 pm »
Нани, наистина спокойствието е много важно. Радвам се, че успяваш да балансираш и да не потъваш в черни мисли. Всичко ще бъде наред, ще видиш! :bighug:
Криси, с теб съм духом! Стискам палци и на краката всичко да е наред :bighug: :bighug: :bighug: :grouphug2: :grouphug2:

Всеки миг е още един шанс...
*
« Отговор #574 -: Юли 15, 2015, 15:33:01 pm »
Момичета за съжаление не е мнофо добре...ЧХГ е малко под 60, днес съм в 5г.с уж и много бавно се качва, за 3 дни едвам се е удвоило :( :( Лекарят не даде много надежди, чакаме последно до петък пак кръвен, но шансовете са много малки :(
Благодаря за подкрепата и пожеланията на всички!

*
« Отговор #575 -: Юли 15, 2015, 15:52:55 pm »
Криси не се отчайвай - малки, но ги ИМА. Това е по-важното и върху това се концентрирай. Дано да се задържи  :goodluck:

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
*
« Отговор #576 -: Юли 15, 2015, 18:40:12 pm »
Подкрепям Лилибел! Няма две еднакви бременности, пак ще дам примера с приятелката, дето двете трябваше да раждаме през септември, на нея и казаха, че и е ниско ЧГХ, направо била за хапче за помятане...тя обаче отказа. После и казаха в 6та седмица, бебето няма сърдечна дейност, празен бил сака и други подобни...Еми, мъжко чака през септември и още е бременна, а мойто ЧГХ дето ди беше нормално и сърдечна дейност си имаше бебето и снимка си имам от 8мата седмица-> мойто не оцеля, милото :/

Сега ще ида да потърся какви са били ЧГХ на тази приятелка. Горе главата Криси, няма да се предаваш!

Ягодка, ти какви ги вършиш напоследък, никаква те няма :)

Павла, и при мен бавно падна ЧГХ...дано в понеделник ни зарадваш с добри новини!

Нани, браво за положителната ти нагласа!
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

« Отговор #577 -: Юли 15, 2015, 18:51:34 pm »
Аз вчера завърших успешно Висшето си  :balk_172: :balk_16:, а 2 месеца съм offline за бебеправенето... Заради системите на мъжо.Ама до колкото четох кортикостероидите намаляват само бройката и мисля другя месец да не се пазим..дано да не е глупаво решение.Чакам Септември да видим дали ще има инсе..И сега само Ви следя и изказвам подкрепа и стискам големи палци  :bighug:
« Отговор #578 -: Юли 15, 2015, 19:11:03 pm »
Ягодке, честито завършване. Сега ще можеш да се отдадеш на любов и бебета. Прекъсване на опитите  от лекар ли е препоръчано? Може да се консултираш за по-сигурно  :bed:
*
« Отговор #579 -: Юли 15, 2015, 19:17:38 pm »
Ягодка, честито, каква специалност завърши?

И аз като Нани се чудя защо е трябвало да прекъсвате опитите? С малка или голяма бройка опита си е опит...