Krisi08, по принцип си права, че с такива методи - е вероятен желаният резултат в по-кратки срокове. И аз нещо такова предложих, ама хората сме различни като възприятия и не всеки е способен, би бил в мир със себе си и партньора, ако прибегне до такава схема, било и с най-добрите намерения на света. Лично аз съм този типаж, който няма нерви и търпение да чака и да влачи до безкрай с опити за решения "по протокол" в някаква ситуация и когато видя по-пряк път да реша нещо - го правя. Ама не ми е гузно и тъпо ни докато го правя, ни после, НО не всички реагират така. Та разбирам защо за
makiyaki - това не е опция.
Ще й кажа на нея пак обаче, че колкото и да са разбираеми реакциите й в момента - те са в общ ущърб. И на двойката и на целта. Убедена съм, че партньорът й е двойно по-разстроен от нея самата, веднъж заради собствената си "неспособност" да даде това, което се очаква от него, втори път, защото осъзнава, че разстройва любимата жена с провала си, което води САМО до още провали и задълбочаване на проблема. Да, в главата се случва сексът главно и основно и го знам и по себе си.
По принцип съм "тежка гемия" на оргазми аз, имало е случаи, в които партньор ми прави драма буквално, че не съм свършила, има тръшкане, че така било защото той не се е представил добре (нищо такова естествено), чувствала съм се виновна, отговорна, провалена, затова че съм го притеснила, че съм му докарала съмнения в уменията му като мъж и пр. Е, "файдата" от това е, че така блокирам в бъдеще, така приемам като "бойна задача", че трябва да свърша просто, за да е доволен и спокоен той, че с такъв партньор - никога това не се е случвало. Ей така, щото се напрягам психически по темата, става ми бариера и "край на мача". При това завинаги. Така, ама аз все пак ако реша мога и да изимитирам оргазъм, а и същия - няма пряко отношение към репродуктивните ми възможности нали, та не е гоямата драма в контекста на този разговор.
Ха сега си представете един мъж на мое място. Ако не го вдигне - личи, ако не свърши - също, пък в добавка - ясно му е, че сексът в този момент - не е за удоволствие, ами се гони резултат. Един провал, втори, трети, нацупена, обидена, разплакана жена - оттам 6-и, 7-и, м'найсти провал... Тя все повече се цупи и плаче от това което става, а той все повече блокира, колкото и да иска друго. Съжалявам, разбирам ситуацията, както споменах - познавам я и от двете й страни и за жалост - няма ли промяна в поведението, обстоятелствата - тези ситуации само се влошават. Често и до степен - да се обвинявате взаимно, да се намразите и не бебе да искате да правите вече, ами и да не искате да се погледнете.
Защо е нужно да се стига до такова положение зорлен? За да сме 100% честни и всичко да ни е споделено? ОК, като това е приоритет - търси се професионалист, ама сега, навреме, а не когато "прекипи млякото", че нали - да спасяваме отломки и да се решава вече много по-сложен проблем, по-бавно и трудно. Когато анатомично всичко е наред - емииии...2 посещения при психолог/сексолог, малко хапчета за "летящ старт" и раУтата се оправя
Няма да сте първите, нито последните, просто хората не ги споделят тези неща публично по принцип и затова - масово изглеждат вари къФ си проблем нерешим. Пък не са всъщност. Но искат действия, активни, не тръш и цупене, както и всичко друго, което е предмет на работа на този сайт (организация)