0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 3
« Отговор #240 -: Юни 22, 2015, 17:21:50 pm »
Здравейте момичета !На всички в темичката пожелавам скоро да се изместите в една по дългоочаквана такава .
makiyaki специално заради теб се включвам .Това което се случва при вас ми е до болка познато.Сексуалният живот преди бебеправенето е супер ,но след като почнахме да работим за бебе и всичко стана по график и при нас се появи този проблем при мъжът ми .И установих ме че всичко е до психика, но все пак успях да го накарам да си запише час при уролог за да сме сигурни че физически всичко е ок .Там при уролога не установихме проблем.Но определено ще трябва му спестяваш информацията кога си в овулация ,кога трябва и т.н .
« Отговор #241 -: Юни 22, 2015, 17:33:05 pm »
Лекарят не му изписа нищо, защото според него е заради алкохола около празниците (правихме я 3-4 януари) , но аз му давам- Тривит, Спимен и Оксибор :) Като се върнем август пак ще си направи така или иначе.
strawberry, твоят мъж какво взима?
Пие Неоксид,Андрозитол и Селен.И хапва бърканица с мед.Ние ще правим инсеминация.Уж беше за Юли , но морфологията ни куца и не знам доки какво ще реши.А аз толкова искам вече да станеее  :(
Ноо бързата работа срам за майстора нали  :D
*
« Отговор #242 -: Юни 22, 2015, 17:41:35 pm »
strawberry, ако лекарката ни се съгласи за август и както имам необходимите изследвания, освен микробиология и нова спермограма , мисля, че трябва да не е по- стара от 3 месеца, ще ни стигне ли времето?
*
« Отговор #243 -: Юни 22, 2015, 18:21:19 pm »
Момичета, да се отчета --> и тази сутрин НИЩО :( толкова съм тъжна  :balk_144:

Еее, много жалко, представям си колко те е яд...Явно той много се е напрегнал, че отговорността е изцяло негова и предполагам че по време на акта той само се притеснява и само мисли дали ще еякулира или не, което още повече влошава нещата.

Пробвай да си отворите една бутилка вино днес с вечерята...хем малко романтика, хем виното ще го отпусне... :dating:

Това с презервативите ще е доста сложна задача, защото той не трябва да знае...ако знае ще е същата работа дали с него или без него..т.е ти трябва да ги дупчиш преди това, което незнам как ще става ...  osi_10 osi_10 Трети вариант е да му кажеш, че искаш почивка и че ще си на противозачатъчни следващите 3 месеца...А ти недей да му казваш за тестовете за О 100%, само повече ще го филмираш...

Но имай в предвид, че той също го мисли и се притеснява и сигурно се чуди ти какво мислиш и дали го виниш, за това може би няма да е лошо да го изговорите ако нещата се влошат...

Ако нещата се влошават, явно се задълбава проблема и може би е добре да посетите психолог...

« Отговор #244 -: Юни 22, 2015, 18:32:19 pm »
strawberry, ако лекарката ни се съгласи за август и както имам необходимите изследвания, освен микробиология и нова спермограма , мисля, че трябва да не е по- стара от 3 месеца, ще ни стигне ли времето?
Ами не мога да кажа с точност, но мисля , че да.
Нали знаеш , че преди самата инсе се пускат и хормони в определени дни и , ако ще се прави с стимулация се бие инжекция и се пият хапчета (това вече зависи от доки какво ще каже).
Не знам дали ме разбра , но ще ти дам нас за пример.Ако я правим Юли като ми дойде на определени дни ще ми пусне хормони , той ще прецени кога ще пусне спермограма(правят се 1 2 преди инсе) , след като всичко е 6 (ако е 6) ще си пия примерно хапчетата или инжекцията не знам още , и следва да каже на коя дата ще я правим.Така е при нас (по последни думи на доки) , може да пропускам нещо, но някой да допълни.
Сега на 26ти ще ходя и като ми обясни всичко 100% , ако искаш ще ти кажа пак :)
P.S Не съм чела много от постовете ти назад , но знам , че не живееш в Бг, но сега си тук.Лекарката към която си се насочила тук трабва да е репродуктивен специалист , но предполагам знаеш :)
« Последна редакция: Юни 22, 2015, 18:41:20 pm от strawberry_11 »
*
« Отговор #245 -: Юни 22, 2015, 19:16:45 pm »
Не живея в България и не съм и там, но август ще се прибираме. Лекарката е репродуктивен специалист, естествено. Аз обмислям и за тук, но само за преглед ми дадат час след 2-3 месеца, затова искам да направим всичко възможно да се сместим в отпуската през август.
Аз за самата процедура съм наясно, това което ме интересува е чисто времево. Ако не ти е проблем, strawberry,  ще са ти благодарна да кажеш като научиш на 100%. Мерси  :)
« Отговор #246 -: Юни 22, 2015, 19:35:06 pm »
Да отидеш Август и да стане Август ме съмнява , но може би Септември ще стане.
Ще пиша пак на 26ти :)
« Отговор #247 -: Юни 22, 2015, 20:47:32 pm »
Така или иначе сме готови на всичко за да имаме дете.Надявам се  да не е нещо много голямо и сложно но разчитам на лекарите да ни помогнат.
*
« Отговор #248 -: Юни 22, 2015, 21:53:14 pm »
Момичета, да се отчета --> и тази сутрин НИЩО :( толкова съм тъжна  :balk_144:

Еее, много жалко, представям си колко те е яд...Явно той много се е напрегнал, че отговорността е изцяло негова и предполагам че по време на акта той само се притеснява и само мисли дали ще еякулира или не, което още повече влошава нещата.

makiyaki , не правя опити за бебе в момента, но се убедих на свой гръб, при пълна физиологична "изправност" при един мъж - до какви проблеми в леглото може да доведе някакво психическо пренавиване/ психо-травма свързана с темата секс. Досега - в подобна ситуация - не бях изпадала и първо ме притесни много, после се чудех дали ще успея някак да я променя и да поправя щети нанесени от някой друг. Е, добрата новина е, че може да се решат нещата, лошата  - че иска време и търпение.
Разбирам, че си в ситуация - в която ни време, ни търпение имаш по темата и те натоварва и теб положението, но за бързо и ефективно решение (евентуално) - мисля е най-добре да прибегнеш до "женска хитрост" и това с "паузата" ми се вижда добра идея да го пробваш поне. Много е възможно твоят човек - да си възвърне сексуалният тонус и спокойствие, когато не възприема секса като ходене на работа, в която от него се очаква върховното постижение (бебе), а просто като секс с любимата жена. Ако мисли, че сега пиеш хапчета и не правите бебе, ти си следиш "тайно" овулацията, когато я има - прибягвай до методи на прелъстяване, които знаеш, че му действат и дано нещата потръгнат така. Ако междувременно се окажеш бременна - още по-хубаво, това е желано бебе, ще има приятна изненада за него, пък като си признаеш после "бялата лъжа" - ще се оцени като грижа към него и вас като двойка, не като измама я.
Да, така цялото напрежение ще е на твой гръб, разбирам, ама понякога целта - оправдава средствата и си струва напъните за едно - друго.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #249 -: Юни 22, 2015, 22:14:13 pm »
Jbrul, Криси, foveri, благодаря ви за съветите, аз днес добре си поплаках и после взех че изчетох къде-квото видях по темата ИЗ статии и форуми и наистина казват и доктори, че еякулацията няма нищо общо с здравето, а всичко е на психична основа. Даже на едно място прочетох и много ми хареса, че "оргазъмът (май и за женския и за мъжкия ставаше дума) първо се случва в мозъка и едва тогава в тялото" и ако човек има разни мисли и тревоги в момента, мозъкът е твърде зает с другите мисли, че да му е до оргазмване...

Криси, ХИч никакво вино и секс повече този месец, така съм му ядосана, че не мога да го гледам, а камо ли секс да правя. Като си реши проблема, тогава секс. Даже си мисля, че подсъзнателно изобщо не му е и до бебе, щом в презерватива си свършва... Тази идея с хапчетата е най-добра, но тук някак си няма да стане, защото така сме свикнали всичко да си казваме и всичко да правим заедно --> ходене по лекари, до аптеки, по магазини--> като скачени съдове сме, а и само с една кола сме, така че доста трябва да лъжа. В смисъл, голям филм трябва да изценирам, че съм ходила до лекаря, който ми е изписал хапове, после съм отишла до аптеката и съм ги купила... После да хвърлям по едно в канала всеки ден преструвайки се че ги взимам... Ох как ми се искаше простичко и лесничко да стане всичко ..

Иначе сте прави че с памук трябва да му вадя душата, но така съм му ядосана, че направо не знам как да се сдържа да не му кажа --> като не може да свърши в мен да се изпразни там в клиниката в техните шишета и ще вървя на инсе или и витро... Да му дам срок до септември и ако до септември не съм бременна, направо в клиника да ходим... Уф, само се ядосвам като се сетя.

ПАВ-ла моят опит с имсеминации те --> ако лекарят те познава (била си на преглед при него преди. Примерно аз бях пациент на Стаменов) --> в първи ден на цикъла се обаждах на телефона и казвах "1ви ден ми е за стартиране на процедура, те май дори не ги и тересуваше каква точно е процедурата и веднага ми даваха час за следващия ден (2ри). Док ме гледаше за задържани фоликули и назначаваше стимулация (според зависи ситуацията, имала съм и естествени цикли без никаква стимулация). И така през ден ходих на УЗИ, при мен на 12 ден но е и дивидентно, слагаха прегнил и на другият ден инсе. Ако не се е спукал, ре инсе на другият ден. Демек всичко ставаше за 14 дни макс. Не знам при твоят специалист как е. Като бях при даскалови, същата работа --> 14 дни, но предварително пишех на Мели, кога ще съм си в бг и се уговаряхме през дадения месец да ме имат впредвид в графика. Моят опит все пак е от преди 10 години, така че не знам как и колко са се про Емили нещата но за инсе би трябвало 1 месец да е достатъчен. Успех!
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
« Отговор #250 -: Юни 22, 2015, 22:52:12 pm »
makiyaki, ще ти го кажа така, както съм го чувала от старите баби на село, пък те докторите са го доказали доста по-късно с научни средства ;) Цитирам в оригинал, местната акушерка на село (лека й пръст), та извинете за грубия израз, но звучи така: "Уморен х*й е*е, ама кахърен - не може". Под "кахърен" се разбира мъж, с някакви ядове в ума, все тая от какво естество. Пък ако ядовете му са свързани баш с това как се справя в леглото и какви резултати постига там - проблемът става само по-голям.
Разбирам идеално защо си бясна, разстроена, повярвай ми. Аз също предпочитам всичко да се споделя и да е открито във връзките ми и обикновено е точно така. Е...животът е странно нещо обаче, поставя ни понякога в едни такива ситуации, в които - няма "полезен ход" без да му "платиш сметката". Трудни избори са, познай откъде знам. Няма да те убеждавам в нищо, желая ти успех от сърце и да е скоро :)

*
« Отговор #251 -: Юни 22, 2015, 23:47:18 pm »
"Уморен х*й е*е, ама кахърен - не може".
Ехххх колко обичам Jbrul като се включи  :bighug: Момичета, аз съм тук от 2011, да знаете, от нея само може да научите  :wink: :wink:

makiyaki Сега, ако вие сте като скачени съдове, това хич не е зле, просто ти трябва малко креативност! Аз например, много бързо мога да си нагодя и измисля някакви неща, за да ме устройват, всичко е до фантазия  :wink:
Ако бях на твое място, ще му кажа супер ентусиазирано колко си щастлива, защото най-накрая си попаднала на кадърен лекар. После му казвам как приятелката Х/ момиче от форума/ мама/ позната на еди си кой (ти си измисли кой) те е свързал с лекар от клиника ХХХХХ ( трябва да си избереш от интернет конкретна клиника) После му казваш, колко си впечатлена и колко си щастлива и блгадарна че толкова зает лекар си е отделил от времето, за да те консултира по телефона. Лекаря е преценил на този етап да спрете с опитите, защото е добре да ти се нормализират хормотните и за това трябва да си на противозачатъчни 3 месеца и по-конкретно, казал ти е да си купиш Ясмин от някоя аптека и да го пиеш 3 месеца....(ти няма да ги пиеш)След 3 месеца трябва да пуснеш хормони и да го посетите  8)  Сега тук е ключов момент, в който трябва да изценираш колко тъпо се чувстваш и колко ти е гадно, че 3 месеца трябва да пиеш противозачатъчни и как само се отлага с времето и колко искаш бебе и как цялото лято въобще отпада, общо взето си в депресия почти......ОБАЧЕ той като те утеши, стигате заедно до идеята, че така е по-добре и като цяло че ви е натоварило последните месеци и как ТИ самата си изморена и той също 8) 8) 8) 8)

Другото което искам да ти кажа, е че не трябва да се настройваш толкова срещу него....Знам, много е трудно, ние като се стараем толкова да следим О и после и Нецикъл и става всичко един ужасен кръг...аз самата съм в него, днес гледах календара и осъзнах че е юни  8O а уж януари започнахме с лекарите..един ми каза " до края на годината ще стане" и тогава ми се струваше абусрдно...а ето че половината мина...
Мъжа ти не е виновен, повярвай ми, когато му се дразниш и си му супер бясна (което е нормалната реакция на всяка жена) това е последното нещо от което има нужда...Той достатъчно се комплексира и притеснява и чуди какво мислиш ти, ако ти го отрязваш и му се обиждаш, още по-голям ще стане проблема...
« Последна редакция: Юни 22, 2015, 23:49:51 pm от Krisi08 »

*
« Отговор #252 -: Юни 23, 2015, 00:22:26 am »
Krisi08, по принцип си права, че с такива методи - е вероятен желаният резултат в по-кратки срокове. И аз нещо такова предложих, ама хората сме различни като възприятия и не всеки е способен, би бил в мир със себе си и партньора, ако прибегне до такава схема, било и с най-добрите намерения на света. Лично аз съм този типаж, който няма нерви и търпение да чака и да влачи до безкрай с опити за решения "по протокол" в някаква ситуация и когато видя по-пряк път да реша нещо - го правя. Ама не ми е гузно и тъпо ни докато го правя, ни после, НО не всички реагират така. Та разбирам защо за  makiyaki - това не е опция.
Ще й кажа на нея пак обаче, че колкото и да са разбираеми реакциите й в момента - те са в общ ущърб. И на двойката и на целта. Убедена съм, че партньорът й е двойно по-разстроен от нея самата, веднъж заради собствената си "неспособност" да даде това, което се очаква от него, втори път, защото осъзнава, че разстройва любимата жена с провала си, което води САМО до още провали и задълбочаване на проблема. Да, в главата се случва сексът главно и основно и го знам и по себе си.

По принцип съм "тежка гемия" на оргазми аз, имало е случаи, в които партньор ми прави драма буквално, че не съм свършила, има тръшкане, че така било защото той не се е представил добре (нищо такова естествено), чувствала съм се виновна, отговорна, провалена, затова че съм го притеснила, че съм му докарала съмнения в уменията му като мъж и пр. Е, "файдата" от това е, че така блокирам в бъдеще, така приемам като "бойна задача", че трябва да свърша просто, за да е доволен и спокоен той, че с такъв партньор - никога това не се е случвало. Ей така, щото се напрягам психически по темата, става ми бариера и "край на мача". При това завинаги. Така, ама аз все пак ако реша мога и да изимитирам оргазъм, а и същия - няма пряко отношение към репродуктивните ми възможности нали, та не е гоямата драма в контекста на този разговор.

Ха сега си представете един мъж на мое място. Ако не го вдигне - личи, ако не свърши - също, пък в добавка - ясно му е, че сексът в този момент - не е за удоволствие, ами се гони резултат. Един провал, втори, трети, нацупена, обидена, разплакана жена - оттам 6-и, 7-и, м'найсти провал... Тя все повече се цупи и плаче от това което става, а той все повече блокира, колкото и да иска друго. Съжалявам, разбирам ситуацията, както споменах - познавам я и от двете й страни и за жалост - няма ли промяна в поведението, обстоятелствата - тези ситуации само се влошават. Често и до степен - да се обвинявате взаимно, да се намразите и не бебе да искате да правите вече, ами и да не искате да се погледнете.

Защо е нужно да се стига до такова положение зорлен? За да сме 100% честни и всичко да ни е споделено? ОК, като това е приоритет - търси се професионалист, ама сега, навреме, а не когато "прекипи млякото", че нали - да спасяваме отломки и да се решава вече много по-сложен проблем, по-бавно и трудно. Когато анатомично всичко е наред - емииии...2 посещения при психолог/сексолог, малко хапчета за "летящ старт" и раУтата се оправя ;) Няма да сте първите, нито последните, просто хората не ги споделят тези неща публично по принцип и затова - масово изглеждат вари къФ си проблем нерешим. Пък не са всъщност. Но искат действия, активни, не тръш и цупене, както и всичко друго, което е предмет на работа на този сайт (организация)

« Отговор #253 -: Юни 23, 2015, 00:57:06 am »
Момичета, и аз имам наблюдения, че мъжете доста се различават от нас по отношение на правенето на бебе. Моя приятел се натовари с моето непрекъснато говорене по темата и от негова гледна точка това обсебва вниманието ми и пречи на връзката ни. От моя гледна точка, аз искам да споделяме и да говорим за това, тъй като се вълнувам и не мога да се правя все едно нищо няма, защото според мен това си е голяма крачка. Ето как мъжката и женската гледна точка могат много да се различават. И на мен малко ми омръзна, че на него му омръзна да го обсъждаме и на този етап даже не искам да споменавам думата "бебе", защото излиза, че само аз го искам и настоявам. Този месец вниманието ми е ангажирано с други неща и дори не знам ще се пазим ли, няма ли и се замислям, че понякога човек трябва да си прочисти главата и да остави нещата на случайността. Аз винаги обичам да правя планове и да знам какво ще се случва, а се оказа че бебетата не стават по план. Мечтая да стане като при онези двойки, които в края на бурен секс решат какъв ще е финала заради спонтанно решение за бебе и да се окаже точно деня на О.  :D
*
« Отговор #254 -: Юни 23, 2015, 01:06:52 am »
Абе к'во да ви кажа за "лека нощ" момичета и да е весело се зачудих, та се сетих внезапно....

"Тя женската логика - е травма за мъжката психика".  :lol: :lol: :lol: Майтап, майтап , ама си е вярно. Та когато нещо си комуникирате с тях, все тая за какво - не го забравяйте. И другото, в което се убедих с времето и е типично женско "Ама аз съм права!" (и често наистина сме). Е, много години бях права, ама наистина права и от това - нищо не ми придойде, освен един развод де. Сега ми е все тая дали съм права, или не съм, предпочитам да съм щастлива, ако ще трябва между двете да избирам ;)

« Отговор #255 -: Юни 23, 2015, 02:13:13 am »
Моят мъжо даже ме пита кога съм в О  :D.Страшни скици са като стане въпрос за тази тема  :D
*
« Отговор #256 -: Юни 23, 2015, 08:02:46 am »
Аз едно съм разбрала по отношение на мъжете, колкото повече се говори за проблема, по-лошо става. С тях трябяа тънко, тънко и с женски номера да се подхожда. С приказки - нъцки.
Маки, не му се ядосвай, не е че не е готов за дете. Просто отговорността, която чувства , че е поел е твърде тежка за него. Той вярва, че всичко зависи от него и само той може да оплеска нещата. За съжаление точно, така и се получава. Не знам дали си чела нещо на Кехоу, но според него мислите ни привличат реалността към нас. Мислейки за нещо, което не иска то се случва, защито Вселената не разпознава "не" от да "да". Просто баистина трябва да се отпусне. Ако искаш пробвай с презерватива и не казване за ТО. Важно е и ти да се успокоиш. И всичко ще се нареди ще видиш! :bighug: :bighug:

Всеки миг е още един шанс...
« Отговор #257 -: Юни 23, 2015, 10:27:05 am »
Момичета август месец ще ходим на почивка и идеята ми беше да ми бие док прегнил за да пробваме да спукаме фоликулчетата ( аз съм с ЛУФ) и да действаме на морето :) сега обаче видях че тогава е в отпуска цялата клиника и става "сложно" . Някоя може ли да ми каже на кой ден се слага прегнила за да мога евентуално да си го бия сама ?
*
« Отговор #258 -: Юни 23, 2015, 10:46:58 am »
Момичета август месец ще ходим на почивка и идеята ми беше да ми бие док прегнил за да пробваме да спукаме фоликулчетата ( аз съм с ЛУФ) и да действаме на морето :) сега обаче видях че тогава е в отпуска цялата клиника и става "сложно" . Някоя може ли да ми каже на кой ден се слага прегнила за да мога евентуално да си го бия сама ?
Здравей, прегнилът се слага след УЗИ и евентуално пускане на естрадиол за оценка зрелостта на фоликула. Няма конкретен ден, в който да си биеш прегнила. Зависи от конкретната ситуация и растежа на фоликула. Съветът ми е, изчакай си лекаря и направете проследяване. Не действай на своя глава. Успех!
« Последна редакция: Юни 23, 2015, 11:04:33 am от kati_vm »
« Отговор #259 -: Юни 23, 2015, 11:31:40 am »
Здравейте момичета,
Много се радвам, че ви има. Всеки ден ви чета с голям интерес и пожелавам на всички ни да видим двете чертички скоро и да се преместим в другата тема. Аз се обръщам с един въпрос към вас, ходим на доктор и ми даде да пия това pregnacare conception his & her. Та въпроса ми някой пил ли е такова нещо? Хубав и усмихнат ден