0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 3
« Отговор #200 -: Юни 19, 2015, 21:35:15 pm »
Дано Синеочка и аз този път нямам пъпки ,някоя друга се появи преди 3-4  но после изчезнаха.Ще бъда много щастлива ако не дойдат гостите.Мъжа ми e твърдо за ин витро ,защото досега все не става но аз не съм толкова убедена като него.Винаги съм си мислила ,че ще забременея естествено но уви.
*
« Отговор #201 -: Юни 19, 2015, 22:09:34 pm »
Лиляна, утре сутрин направи тест и чакаме да се похвалиш с +.

Синеочка, утре ще си измеря температурата и ще пиша... Аз съм чувала, че трябва да се Мери след поне 4 часа сън, а аз ставам през 2-3 часа по малка нужда, но ще пробвам утре от любопитство :)

Пав-че, и аз ги искам дигиталните --> показват усмихнато лице, ако има ОВУ нали?

Аз от една страна искам да потвърдя ОВУ. От друга, знам, че дори и да се потвърди, не се знае с мъжкия фал, дали ще се стигне до имане на материал... Уфф. Според мен нищо не пречи да пробвам с тест и с БТ, а накрая каквото стане, такова :)
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
« Отговор #202 -: Юни 19, 2015, 23:32:27 pm »
Уфф. Според мен нищо не пречи да пробвам с тест и с БТ, а накрая каквото стане, такова :)
Точно така !!!  osi_9 :bighug:
*
« Отговор #203 -: Юни 19, 2015, 23:36:12 pm »
Лиляна, стискам палци  :)

Маки, най-добре е да се правят и тестове за овулация, и измерване на базална температура, това дава повече информация. Тестовете посочват кога да се очаква овулация (12-48ч. след положителен тест), а динамиката на БТ  дали действително О. е настъпила. След овулация БТ се повишава и в лутеална фаза е средно с 0.4-0.6 С  по-висока сравнено със средната температура във фоликулна фаза.

Тъй като БТ може да реагира на много странични фактори, препоръката е да се измерва при доколкото е възможно идентични условия: сутрин приблизително по едно и също време, непосредствено след събуждане, след поне 3ч. сън.
Измерването е най-добре да се прави вагинално или ректално, оралното измерване е много по-неточно и е по-голяма вероятността цялостната графиката да има неточна и по-скоро объркваща динамика. Ако се използва дигитален термометър е добре да се държи 3-4 мин. след сигнала, а живачен (или другите аналогични) 10 мин.

В тази статия има още информация за метода на базалната температура и примерна графика, също за ову. тестовете и таблица кога да започне тестването взависимост от продължителността на цикъла:   Яйчници и овулация
Дано това да е успешният ти цикъл :)
« Последна редакция: Юни 19, 2015, 23:43:48 pm от marsi »

« Отговор #204 -: Юни 20, 2015, 08:50:08 am »
Добро утро сладурки,

Pav-la,да,касае се за микроаденом,затова засега няма нужда от лекарства,освен тези които пия за симптоматиката.Точно така се изказа и невролога,хипотонично място е,не се оросява и се образувала микроскопична кистичка.Дори туморен процес няма според невролозите.
Беше ми плашещо и притеснено,но сега съм спокойна,че не е нищо необратимо и страшно.
Имам си леко главоболие и като стягане по-скоро го усещам,по-неприятно е замайването което имам...
Ще отмине,сега на морето само лежане на плажа,та да не се замайвам.

Лилянче,хайде миличка,ти си ми надеждата да отпушиш темата.

Маки,съгласна съм с теб,каквото стане,не се затормозявай :bighug:

Моля да бъде извинена за отклонението от темата :balk_81:

« Отговор #205 -: Юни 20, 2015, 10:44:52 am »
Здравейте на всички! :hello2:

И ние правим опит за бебче втори месец. Ову (според тестовете) беше на 10.06. Трябва да ми дойде на 22.06. Имам ПМС, болки в гърдите, в кръста, киселини, бодежи в десния яйчник. Нормални неща за пред цикъл.
Има нещо, което ме притеснява обаче. Веднага след Ову започна едно безцветно течение, без мирис, но е доста силно. Забелязах, че днес вече е слузесто....
Някакви идеи?

Също така да споделя, че правих тест онзи ден (5 дни преди М.), но беше отрицателен.
И попита Бог жената: "Какво искаш от живота?"
"Щастие!" - каза жената.
И Бог изпрати детето...
*
« Отговор #206 -: Юни 20, 2015, 11:01:34 am »
Причината за хим .бременности и неразвиване на оплодените яйцеклетки е повишено колипество на пролактин произведен от хипофизната жлеза.Сега трябва да го сваля когато отново видя 2 те черти дай боже да продължавам да пия хапчетата по време набремен.Според него това е довело до неразвитието на двете бременности.
Здравей, направи ЯМР и  коментирай резултата с добър специалист по образна диагностика, за да се установи имаш ли аденом, или не. Успех!
*
« Отговор #207 -: Юни 20, 2015, 11:10:18 am »
Аз също имам микроаденом, или поне съмнение за такъв. Доц. Балев не потвърди със сигурност в становището си. След прием на достинекс е възможно микроаденомите да се стопяват  - това е мнение на лекари, които съм посещавала за консултация по въпроса.
« Отговор #208 -: Юни 20, 2015, 12:32:07 pm »
Няма още момичета нито цикъл ,нито положителен тест.Ще изчакам още няколко дни и пак ще пробвам с теста ако не ми дойде.Вече не ме боли корема съвсем леко усещам някаква тежест и гърдите са ми малко подути и чувствителни.Хубав ден ще пиша пак като имам новини добри или лоши.
*
« Отговор #209 -: Юни 20, 2015, 12:49:31 pm »
Лили, стискам ти палци! Днес прави ли тест?

Щастливка, аз и с двете бременности имах течение, едно като лосион, тънко и течно, не кремообразно и гъсто и бяло на цвят без бучки. Чувала съм, че много бременни го имат, така че звучи обнадеждаващо :)

5 дни преди датата е много рано за тест. Според мен 3-4 дни преди дата можеш да почнеш с тестовете с уговорката, че ще им вярваш, само ако има втора линия, а ако няма, ще си чакаш датата и няма да се разстройваш от отр. тест толкова рано.

Момичета, аз отивам на плаж и за риба, много съм щастлива :) най-ми е добре, когато съм във или около водата :)

Тази сутрин имах цервикална слуз и още повече се зарадвах! Според мен ОВУ ще е в понеделник... Бебеправене по график утре  :lol:

Хубав ден от мен и ще пиша, като се върна <3
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

« Отговор #210 -: Юни 20, 2015, 16:49:00 pm »
Да днес направих но пак нищо отрицателен ,но хубавото е че и цикъл няма така ще чакам.Аз също имам някакво течение от овулацията до сега което досега май съм нямала,незнам на какво се дължи.Ако не ми дойде до понеделник пак ще направя един тест да видим.
« Отговор #211 -: Юни 20, 2015, 20:47:31 pm »
Привет сладурки,
аз пък все още нямам цикъл,което малко ме притеснява,но пък тръгвам за морето и няма да го мисля.
Днес си получих сувенирите на сдружението и много им се зарадвах.
Пожелавам успех на всички очакващи двете чертички,а на останалите пълноценно и любовно бебеправене.

:balk_177:

« Отговор #212 -: Юни 20, 2015, 22:28:10 pm »
makiyaki, дано си права. Днес правих Шуър чек, но пак отрицателен (3 дни до цикъл). Ще чакам вече, че дадох не знам колко пари за тестове :lol:
liliana_78, стискам палчетааа!
И попита Бог жената: "Какво искаш от живота?"
"Щастие!" - каза жената.
И Бог изпрати детето...
*
« Отговор #213 -: Юни 21, 2015, 01:45:29 am »
Успех момичетата, аз днес купих тестове за ОВУ, дигитални, мерят двата хормона и пише да се правят след най-дългия сън... Пав-ла, ти по кое време на деня ги правиш? Мисля утре сутринта като се наспя да направя Един ОВУ тест...иначе по график, утре трябва да се "трудим", и мисля да не отлагам за понеделник или друг ден, дори и ОВУ тестът да е отрицателен... :)

Далинда, приятна почивка, ние на море само събота и неделя :р отпуските си ги пазим за пътувания до БГ :)

« Отговор #214 -: Юни 21, 2015, 01:51:49 am »
Аз знам , че се правят след обяд и 2 часа преди теста да не се пият много течности.Поне аз така ги правех и така знам.Успех на всички  :bighug:
*
« Отговор #215 -: Юни 21, 2015, 01:59:42 am »
Аз за първи месец съм с дигиталните. Наистина сутрин трябва да се правят тези с двата хормона, с първата урина. При повишена фертилност поне 4дена секс, а ако направо покаже максимална 3дена, почивка и последен опит. Разпитвах из аптеката и това ми казаха. Късмет този месец :)
*
« Отговор #216 -: Юни 21, 2015, 11:23:59 am »
Моите впечатления от дигиталните от днес- това, което на лентичките е почти положителен тест и си мислех, че този месец ще имам ранна овулация, на дигиталния показа ниска фертилност. Странно е, сега още повече се обърках.
*
« Отговор #217 -: Юни 21, 2015, 13:37:45 pm »
Хайде и аз да се отчета --> при мен показа усмихнато лице. Не знам дали е мигало, защото оставих теста в тоалетната, чаках, чаках и само тест иконата мига и нищо друго. Та отидох да прочета листовката и там пишеше --> след 5 минути да проверя резултата. Хванах се да варя чай и според мен минаха поне 10 Мин преди да отида да гледам за резултат и уснивката (ако е мигала за малко) вече не мигаше. Така без мигане означава 48 часа фертилност и повече да не тествам този месец, защото дигиталния тест има памет и няма да мога да го използвам, докато усмивката не се махне, а тя ще се махне след 48 часа.

Много объркано...

ПАВ-ла, ти с чашка ли го топи теста или под струята? Аз мисля че и бременските тестове най добре под струята, затова моя така го направих... Айде отивам да видя дали ще можем да свършим работа тази сутрин или не ;p

« Отговор #218 -: Юни 21, 2015, 15:38:55 pm »
Здравейте момичета аз приключих за този месец,късно снощи ми зацапа леко и тази сутрин вече нормално ми дойде.Сега започвам с изследванията , дано всичко е наред и на есен да започнем с опитите но вече под лекарско наблюдение.Чувствам се нормално защото този месец не се бях филмирала и така.Хубав ден от мен.
*
« Отговор #219 -: Юни 21, 2015, 20:40:26 pm »
makiyaki Ти от къде си купи теста? Защото аз си купих същия в Гърция миналият месец, ама ми свършиха лентите и се чудя от къде да ги купя...
Щом има усмивка, значи няма смисъл да тестваш до другият месец. Това са най-точните тестове, за това няма какво да се чудиш :) Успех!!
liliana_78 много жалко, нищо де нов месец, нов късмет!...И аз май вече не се флмирам много, даже се чудя дали да не почиваме лятото..
Pav-la Успех!  :pleasantry:
ДАЛИНДА айде дано да ти дойде по-бързичко, за да отметнете този месец и си направите едно морско бебе :)
« Последна редакция: Юни 21, 2015, 20:46:57 pm от Krisi08 »