0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 3
« Отговор #180 -: Юни 19, 2015, 14:50:11 pm »
Аз днес да се отчета, че не беше много успешно бебеправенето :/

Както и че не можах да купя ОВУ тестове, защото магазинът, до който мога да колоездя, нямаше дигитални, а само с мастило. Както и да е, моят последен цикъл беше 32 дни, още нямам цервикален мукус и мисля, че може би е рано още за ОВУ...

Къде се изпокрихте всички?

Поздрави :)
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
« Отговор #181 -: Юни 19, 2015, 14:55:15 pm »
Аз съм тук  :D
Ами няма ли друга аптека (не съм чела постовете ти по назад) вие си бебеправете пък ще видим.Ние последния път трябваше да го правим 6 дена подред по препоръка на доки.Супер досадно е да знаещ , че ТРЯБВА , а не , че искаш  :oops: :D
*
« Отговор #182 -: Юни 19, 2015, 15:08:29 pm »
Има аптека, но по-далече и аз не отидох, след като вече се бях разкарала напразно до близката (която е на окло 16км от нас)...

О, не, 6 поредни дни не бих го преживяла... Ние през ден уж, но проблемът е че той не всеки път успява да свърши (от едно известно време насам :/   ) така че днешният опит не го броя освен ако довечера пробваме пак и той вземе че свърши :р

Иначе по график пак ще пробваме в неделя... Мисля че ОВУ-то е по-вероятно да ми е в неделя-понеделник с тази дължина на цикъла ми :)

Ягодка, вие в кой етап от бебеправенето сте?
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

« Отговор #183 -: Юни 19, 2015, 15:13:45 pm »
Момичета намерихме проблема и за моето постоянно главоболие.Хиперпролактинемия.Ще пия бромокрептин и после пакако стане до 5,6 месец да го пия .От днес започвам.Доктора ми даде надежди.Дано всичко се нареди.Всички др изследваниябяха ок.
« Последна редакция: Юни 19, 2015, 15:15:50 pm от Shannel »
« Отговор #184 -: Юни 19, 2015, 15:17:47 pm »
И аз не знам на кой етап от 1,5 се мъчим.Сега сме с мъжки фактор и ще пробваме дай боже другия или по другия месец инсе.
Моят цикъл е като твоя горе долу 31 32 дена.Аз съм засичала О 3 пъти с тест и е била 16 17 ден.
Обаче последния път като ходих беше 14 15 ден.Така , че , ако питаш мен от 14ти до 18ти ден когато можете си правете кекса :P И стискам палци всичко да е 6  :bighug:
Shannel стискам палци и за теб :)
« Отговор #185 -: Юни 19, 2015, 15:28:01 pm »
Маки,ако си я смяташ правилно,дайте си почивка до неделя,не се юркайте.Все пак фала все още не е преодолян психологично от половинката.БТ мериш ли?

Шанел,може ли да поясниш малко,да не връщам назад?

*
« Отговор #186 -: Юни 19, 2015, 15:42:09 pm »
Шанел, до ре че сте го открили, висок пролактин води и до спонтанни аборти. Какви други изследвания правихте?

Далинда, не меря, но сега като попита, направо ако може да ми обясниш за БТ. Четох че в устата се мери, но със специален БТ термометър, а аз имам обикновен термометър. Дали е късно да почна да меря от утре?

Ягодка, вие докато чакате за инсе си бебеправете, може пък да стане спонтанно. Ако е инсе, защо чакате след няколко месеца, а не направо сега?

« Отговор #187 -: Юни 19, 2015, 15:45:46 pm »
Причината за хим .бременности и неразвиване на оплодените яйцеклетки е повишено колипество на пролактин произведен от хипофизната жлеза.Сега трябва да го сваля когато отново видя 2 те черти дай боже да продължавам да пия хапчетата по време набремен.Според него това е довело до неразвитието на двете бременности.
« Отговор #188 -: Юни 19, 2015, 16:18:47 pm »
Маки,тук в библиотеката има подробно обяснено,аз с няколко думи само.Най-добре е да се мери ректално,всяка сутрин по едно и също време без да ставаш от леглото.Ползвай овулационния календар от форума,ще ти бъде удобно.
Аз лично не съм фен на меренето,попитах защото чета че търчиш за тестове,за БТ не споменаваш.
Хубаво е да ползваш дигитален термометър и да ти бъде само за тази процедура.

Шанел,при мен в изследванията на репродуктивните хормони на 3-ти ден също имах високи стойности на пролактина,предписаха ми ДОСТИНЕКС,само с 1 таб. и 1/2 го свалих за 3 дни.Не можах и схемата да изкарам докрай.
Аз съм с главоболие отдавна,преди 20 дни правихме инсе,неуспешно е и понеже заминаваме докато дойде МЦ,ако дойде изобщо реших да ти отида на невролог.След обстоен преглед и след като видя стойността на пролактина се осъмни за аденом на хипофизата и искаше да пусне протокол по ЗК и да ме изпрати на Ядрено-магнитен резонанс.Аз обаче,както и ММ се притеснихме и изобщо не чакам протокола,вчера сутринта направих ЯМР,не ме питайте как издържах наполовина вкарана в това "чекмедже" цели 40 мин.Фобията си каза своето...
Установи се,че имам микроаденом на хипофизата,както смяташе и невролога.Слава Богу е съвсем микроскопичен и е напълно възможно да изчезне.Лечение нямам,но след 6 месеца ще правя контролен ЯМР,само че спектърен.Повече няма да вляза там....
Извинявам се за отклонението,но ако не сме в репродуктивна клиника и не изследваме разни хормони,как ли ще разберем за подобни проблеми!?
Та,Шанел,мисълта ми е,че дори да свалиш медикаментозно Пролактина,тази така наречена микроскопична кистичка(аденома),ако си го има,пак ще се повиши.И друго,Пролактина е хормон на стреса и лактацията....
Пази се и не се стряскай,възможно при теб да не е такова положението,а пък и не е страшно,лечимо е.

« Отговор #189 -: Юни 19, 2015, 16:30:38 pm »
Между другото когато стана миналият месец бях седнала на едно кафе и една сервитьорка изтърва цялата табла върху мен.Толкова се стреснах че място неможах да си намеря.Два дена след това ми дойде.
*
« Отговор #190 -: Юни 19, 2015, 16:35:45 pm »
Далинда,

Аз чух че може и в устата, ще взема да пробвам утре. Ректално не бих пробвала.

Далинда, аз имам приятелка, която с микроскопична киста, точно както го обясняваш. Сваля се пролактина набързо, но при бременност трябва следене на хормона и достинекс, за да не се получи спонтанна загуба. Иначе за контролата на 6 месеца ми се вижда прекомерно. Ако имаш бебе и нямаш други симптоми няма смисъл от контрола. Ако кистата порасне толкоз че да трябва операция-> то ще отнеме повече от 6 месеца растеж :)

Момичета, аз открих под форума за семейство, дом и хоби и е супер интересно там :) отивам да чета там :)

« Отговор #191 -: Юни 19, 2015, 16:40:23 pm »
Далинда,

Аз чух че може и в устата, ще взема да пробвам утре. Ректално не бих пробвала.

Далинда, аз имам приятелка, която с микроскопична киста, точно както го обясняваш. Сваля се пролактина набързо, но при бременност трябва следене на хормона и достинекс, за да не се получи спонтанна загуба. Иначе за контролата на 6 месеца ми се вижда прекомерно. Ако имаш бебе и нямаш други симптоми няма смисъл от контрола. Ако кистата порасне толкоз че да трябва операция-> то ще отнеме повече от 6 месеца растеж :)

Момичета, аз открих под форума за семейство, дом и хоби и е супер интересно там :) отивам да чета там :)
И аз и аз  :D
*
« Отговор #192 -: Юни 19, 2015, 17:14:34 pm »
Здравейте, аз се завърнах от пътуването си, МЦ приключи и се захващаме пак за "работа" :)
Днес си купих дигитални тестове за овулация, които не засичат само ЛХ, но и естрогенa. За да не започвам много рано с тях, да не ги хабя, че са доооста скъпи, днес си направих обикновен тест (8ми ден ми е) и имаше много наситена втора черта, не достатъчно, но като 1-2 дена преди положителен тест. 8O  Захващаме се за работа, а от утре започвам с дигиталните. :)
Далинда, само по повод главоболие ли ти прави ЯМР и се усъмни за аденом? Как са ни хормонните на надбъбреците? Кръвното налягане? На 6 месеца ЯМР е много добре, даже се учудвам, защото по принцип следят на година. Консервативно лечение имаш ли? Хормоните на колко време ти казаха да си ги следиш? Извинявай, че те питам, но да изчезне спонтанно не ми звучи правдоподобно. Не искам да те плаша, просто с ЯМР-то си защо не отидеш и при друг невролог или неврохирург (мога да ти препоръчам, но във Варна).
Пожелавам на всички ни много скоро да видим двете така желани черти :)
*
« Отговор #193 -: Юни 19, 2015, 17:55:28 pm »
Pav-la, колко дена ти е цикъла? Аз като бях с 26-28 дена цикъл, овулирах около 10тия ден :) стискам палци и нямам търпение да споделиш опит от ОВУ тестовете :)

*
« Отговор #194 -: Юни 19, 2015, 18:48:58 pm »
За нещастие вече имам богат опит с тестовете за овулация, но тези, които са на лентички ме изнервят много- все се чудя дали не си въобразявам, че са еднакво наситени или пък обратно. Затова си купих тези, а и мерят 2 хормона, което ми се вижда по- надеждно. Меря и БТ, но последните 4-5 месеца все има нещо, което я бърка- аз съм много реактивна и лесно вдигам температура, така че една лека настинка или леко раздразнено гърло праща графиката по дяволите. За този месец не знам и с БТ какво да мисля- 37,0-37,2 1-2 дена след МЦ, но пък бях на доста топло- 37-40 С, а и на плаж ходих, така че още 2-3 дена да ми се нормализира температурата и ще дойде време за овулация- пак графиката нищо не играе.
След предполагаема овулация смятам да си пусна прогестерон, ей така да си знам как се движа.
Иначе цикълът ми е 28-29 дена, миналият месец овулацията ми според тестове и БТ беше на 15ти ден, по предния на 14ти, 16ти, така де, затова се учудих. :)
« Отговор #195 -: Юни 19, 2015, 19:37:06 pm »
Pav-la,не е само възоснова ЯМР,симптомите си ги имам.Правдоподобно е,изчетох много информация,второ мнение-същото.Кръвното ми добре,с него проблем нямам.ЯМР е с контраст и е много точен.По обяснението на специалиста,няма оросяване на мястото,много е малко,под 2 мм,ако се ороси ще изчезне.Лекарства засега не,а контролата и аз сама бих си я направила след 6 месеца...

*
« Отговор #196 -: Юни 19, 2015, 20:28:25 pm »
Ти значи имаш микроаденом, може би за това нямаш назначено лечение, особено ако хормоните са ти в норма. За ЯМР, на твое място и аз бих си направила.
Извинявай, ако ставам досадна, но как така аденомът не се оросява или е хипотонична зона на аденохипофизата, със съмнения за аденом? :)
*
« Отговор #197 -: Юни 19, 2015, 20:55:12 pm »
Здравейте, момичета, днес нещо съм като ударена с мокър парцал. Яко ме цепи тиквата :x
Далинда, ти си герой 40 мин в тоя "ковчег" направо не знам как си оцеляла.
Маки, наистина за теб по-удачен вариант ще бъде БТ, аз нямах регистрация овулационен календар, но си ползвах едно приложение на телефона - женски дневник.Показваше ми фертилните дни, мерене на т и други полезни неща. БТ не е моят метод обаче - само 2 месеца го пробвах. Ама ме доведе до вманиачаване. Аз съм си фен на тестовете. За теб обаче си мисля, че ще е удачен. Става с най-обикновен термометър сутрин по едно и също време(аз си навивах алармата, мерех и пак си отспивах).
Шанел, радван се, че се е намерил проблемът. Сега чакаме само хубави новини от теб.
Павла, здравата се потрудете с твоя човек. По много пъти и дано този месец да поведеш парада с :bfp:
Ягодке, знам за това пусто "трябва"..много е тегаво, но няма как. Когато се бебеправи често се появява това "трябва". Гледайте да не го мислите толкова. Налазвай го извънредно без да трябва ;)

Всеки миг е още един шанс...
« Отговор #198 -: Юни 19, 2015, 21:05:01 pm »
Здравейте момичета , аз днес нямам никакъв ПМС  което е много странно защото утре чакам цикъл.Пак се изкушавам да направя тест утре но сигурно пак ще е отрицателен.Малко съм объркана ,уж съм много спокойна но нещо ме гложди все.Гърдите доколко показват наличие на бременостт,защото моите ме наболяват и зърната са ми чувствителни като сваля сутиена и веднага набъбват да го кажа.Кажете как е било при вас които вече са били бременни.Преди малко пих бяло вино и ми се догади или по скоро ми стана лошо на корема.Може и да си въобразявам знам ли.
*
« Отговор #199 -: Юни 19, 2015, 21:13:29 pm »
Лилянче, стискам палци да не дойдат гадните гости(е...ти досадниците). При мен и при двете ми бременности беше идентично. Обикновено ПМС, с изключение на изчистването на лицето ( преди да ми дойде съм като пуберка на стероиди) и силната непоносимост към кафе. ТТ се беше повишила на 37,2 градуса и се чувствах адски заспала.

Всеки миг е още един шанс...