Маки,тук в библиотеката има подробно обяснено,аз с няколко думи само.Най-добре е да се мери ректално,всяка сутрин по едно и също време без да ставаш от леглото.Ползвай овулационния календар от форума,ще ти бъде удобно.
Аз лично не съм фен на меренето,попитах защото чета че търчиш за тестове,за БТ не споменаваш.
Хубаво е да ползваш дигитален термометър и да ти бъде само за тази процедура.
Шанел,при мен в изследванията на репродуктивните хормони на 3-ти ден също имах високи стойности на пролактина,предписаха ми ДОСТИНЕКС,само с 1 таб. и 1/2 го свалих за 3 дни.Не можах и схемата да изкарам докрай.
Аз съм с главоболие отдавна,преди 20 дни правихме инсе,неуспешно е и понеже заминаваме докато дойде МЦ,ако дойде изобщо реших да ти отида на невролог.След обстоен преглед и след като видя стойността на пролактина се осъмни за аденом на хипофизата и искаше да пусне протокол по ЗК и да ме изпрати на Ядрено-магнитен резонанс.Аз обаче,както и ММ се притеснихме и изобщо не чакам протокола,вчера сутринта направих ЯМР,не ме питайте как издържах наполовина вкарана в това "чекмедже" цели 40 мин.Фобията си каза своето...
Установи се,че имам микроаденом на хипофизата,както смяташе и невролога.Слава Богу е съвсем микроскопичен и е напълно възможно да изчезне.Лечение нямам,но след 6 месеца ще правя контролен ЯМР,само че спектърен.Повече няма да вляза там....
Извинявам се за отклонението,но ако не сме в репродуктивна клиника и не изследваме разни хормони,как ли ще разберем за подобни проблеми!?
Та,Шанел,мисълта ми е,че дори да свалиш медикаментозно Пролактина,тази така наречена микроскопична кистичка(аденома),ако си го има,пак ще се повиши.И друго,Пролактина е хормон на стреса и лактацията....
Пази се и не се стряскай,възможно при теб да не е такова положението,а пък и не е страшно,лечимо е.