0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 3
« Отговор #120 -: Юни 15, 2015, 13:40:55 pm »
Момичета ходих на кръвен тест .... Отрицателен е..Аз си го усещах де ....
Имам едно питане доки каза искам да дойдеш между 7 и 10 ден на МЦ. Бил видял нещо в изследването на ЧХГ свързано с матката  8O 8O 8O...Но нищо не разбрах леко се притесних.. :( :oops:
Имате ли някаква представа с това ЧХГ може ли друго да покаже освен бременност или не бременност ???
*
« Отговор #121 -: Юни 15, 2015, 17:45:05 pm »
Ягодке, с уговорката, че не съм медицинско лице и това, което ще напиша съм го чела в медицинска статия ще изкажа мнение(лаическо). Бета ЧХГ може да бъде и индикатор за някои видове тумори. Това се случва, ако стойностите са завишени, а бременност няма. Колко бяха стойностите на твоето ЧХГ? Не се шашкай, нито панирай, едва ли е това, което ти пиша. Най-вероятно ще поиска да види дали се удебелява лигавицата на матката ти. Наистина не се тревожи и не мисли за лоши неща. Всичко ще бъде наред ще видиш! :bighug: :bighug: :bighug:
« Последна редакция: Юни 15, 2015, 17:58:20 pm от Синеочка »

Всеки миг е още един шанс...
« Отговор #122 -: Юни 15, 2015, 18:01:56 pm »
Беше 0,3 или 0,17 не успях да видя защото го прибра ... osi_10
Само каза ,че е отрицателен.. Дано не е страшно  8O 8O 8O :o :o :o
Благодаря !
*
« Отговор #123 -: Юни 15, 2015, 18:14:14 pm »
Защо не попиташ медицинския консултант д-р Даскалова (Мели)? Тя със сигурност ще ти даде по-точен отговор от нас. Наистина не бързай да мислиш най-лошото.

« Отговор #124 -: Юни 15, 2015, 18:20:46 pm »
Ами ще я попитам :) Благодаря! И другото което ми направи впечатление е , че ме попита има ли напрежение в гърдите и от коя страна са ме болели  8O
Момичета извинявам се , ако спамя темата , но само с вас мога да общувам за тези теми  :bighug:
« Отговор #125 -: Юни 15, 2015, 22:29:56 pm »
Strawberry, стискам палци всичко да е наред. Понякога лекарите си пестят думите и карат хората да се притесняват излишно, защото са в неведение. Най-добре другия път искай по-подробна информация поне за да си спокойна  :balk_50:
« Отговор #126 -: Юни 16, 2015, 13:40:46 pm »
Здравейте момичета да споделя и аз как се чувствам.От 3 дена имам ПМС  а цикъла го чакам към събота , ужасни киселини след всичко което хапна. Незнам какво да си мисля но по скоро се настройвам за цикъл ,озъдачава ме само това ,че много рано започнаха симптомите този месец.Връщам назад лентата но като чели не съм имало толкова дълга предистория в другите месеци най много 2-3 дни да чувствам напрежение и болки но ще видим.
*
« Отговор #127 -: Юни 16, 2015, 14:14:01 pm »
Лилянке, има един лаф, който много ми харесва - Бременна до доказване на противното. Стискам палци, тези киселини да идват от бебе,а не от ниско ph в организма. С Далинда двете ще си бременеете.  :bighug:
И като заговорихме за Дани..Какво става с нея, нищо не казва. На море ще ходи, то е ясно, ама двама ли ще ходят, трима ли? ;)

« Отговор #128 -: Юни 16, 2015, 14:23:55 pm »
Дано да е на добре всичко това болки ,киселини и на моменти миризмите така ме удрят в носа направо ужас.Незнам нищо за Далинда май още чака за теста , дано е положителен.Добре ,че ви има момичета иначе е много трудно не можеш със всеки да споделиш как се чувстваш а тук всички имаме една цел.
*
« Отговор #129 -: Юни 16, 2015, 14:52:12 pm »
Момичета, стиснати палци имате от мен.

Много сте писали, докато ме нямаше, браво, много ми харесва активна темичка да има :) на двете момичета с голямата разлика искам да кажа, че в един документален филм на ББС за зачатието казаха, че възрастта не влияе на мъжката оплодителност и мъжете на 50 са си толкова оплодителноспособни, колкото и на 30 и 40. Други са факторите, които влияят--> токсини, алкохол, цигари, затлъстяване и общи здравословни проблеми, не говорим за проблеми със стерилитета, те са в друга графа.

Така че, един здрав мъж, на 20 може да има по малко плувци, ако недоспива, препива, пуши, пие и има проблеми с теглото (ниско или високо). А същият мъж на 50 ако се храни здравословно и е отказал предишните си занимания, няма проблем със сперматогенезата, кръвното и затлъстяване, може да има повече плувци, отколкото като е бил на 20.

Единствено бих посъветвала да изследвате половинките си, защото не се знае дали има или не проблем със сперматогенезата и др. :) но вие сте млади, така че 12 месеца е срока да пробвате "сами" и ако не стане да търсите помощ :)

Аз искам да кажа за нашият проблем, който възникна отскоро :( може би не е тук мястото, но моят мъж не може да еякулира от едно известно време :( как да правим бебе с този проблем. Според мен проблемът се появи след като се опитвахме да се предпазим по метода "изваждане преди свършване". Той толкова се притесняваше дали ще успее да го извади навреме, че изобщо не можеше да свърши. Ох някой звъни на вратата, като се върна ще довърша ...
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
« Отговор #130 -: Юни 16, 2015, 15:01:43 pm »
Ето мееееее момичета,
аз сутринта правих пиклив тест,беше отрицателен,пуснах и кръвен,но още нямам резултат,предполагам и той ще е отрицателен,лекарката настоя да го направя защото МЦ все още няма.
Каквото и да е,приемам го и само искам да ми дойде за да продължим напред.
Може едно "гръцко" бебче да си направим.На нас така ни върви,запознахме се на път за Турция с мъжа ми,прибрахме се в България и той каза че не може без мен...

Илианчее,аз сега видях че си Лилианче,имаш една блузка от мен.
Яко ти стискам палци неразположението ти да се окаже  :bfp:

« Отговор #131 -: Юни 16, 2015, 15:08:44 pm »
Маки,това пък сега защо ви дойде до глава?Ще посетите ли лекар сега или ще изчакате?
Възможно е да е от метода който описваш.Да не би пък и нещо на психическа основа...Ох,идете на лекар ако е възможно по-скоро,вие се готвите за бебеправене и сега това.
Дано всичко се оправи,ще стискам палци,а ти ще кажеш,нали  :bighug: :crossfingers:

*
« Отговор #132 -: Юни 16, 2015, 15:21:04 pm »
Маки, според мен е постравматичен стрес. Имал ли е преди проблеми със спермограма или морфология? Може спонтанните ти аборти да са му се отразили и да избиват сега. При маструбация има ли подобен проблем и при по-дълго въздържание получава ли нощни полюции. Може би трябва да опитате да бебеправите без да е целенасочено, за да се отпусне.
Далинда, може пък да е положителен не бързай да го отписваш. Един пиклив тест нищо не значи..

« Отговор #133 -: Юни 16, 2015, 15:25:48 pm »
Момичета здравейте и от мен. От доста време никой не се похвалвал с положителни тестове. Време е този месец да завалят. При мен се неочаква М към края на месеца. Д-р Душапеев ме е "заредил" с една шепа хапчета и май от тях ми става лошо и хич не съм в настроение. Много силно се надявам някоя от вас да поведе хорото на  :bfp: :bfp: :bfp: и да се местим в другата тема.
« Отговор #134 -: Юни 16, 2015, 16:10:08 pm »
Сладурки,кръвния тест ми е 0.100,отрицателен.Обаче аз съм щастлива защото пуснах контролно TSH,тъй като последните 4 месеца беше висока стойност за бременност-3.46,а сега е 1.55.
Така че,отрицателния тест изобщо не ме е отчаял.Напротив,сега на морето ще му опъвам шортите на ММ с пълна сила.

Желая на очакващите успех и ако не го постигнат сега,не се отчайвайте,хубавите бебоци не стават бързо.

:bori_020:

*
« Отговор #135 -: Юни 16, 2015, 16:28:18 pm »
Ех, Дани, съжалявам, ама тъкмо няма да се тревожиш да не му стане нещо на това бебе от толкова път. Пък ти на мъжа и без друго ще си му опъвал шортите. Коментирахте ли нещо с твоята лекарка? Каква е следващата стъпка?

« Отговор #136 -: Юни 16, 2015, 16:58:14 pm »
Ех, Дани, съжалявам, ама тъкмо няма да се тревожиш да не му стане нещо на това бебе от толкова път. Пък ти на мъжа и без друго ще си му опъвал шортите. Коментирахте ли нещо с твоята лекарка? Каква е следващата стъпка?

Да,чухме се,каза да си чакам цикъл,като се върна от морето да се обадя за да коментираме какво ще правим.
Ако ми дойде докато сме на морето няма да може да стимулираме,ако не дойде предполагам,че като се приберем пак ще го предизвикваме с медикамент.
Ние с ММ сме решили друга инсеминация да не правим,към ин витро да пристъпим.Но когато се видим с лекарката ще обсъждаме.

Благодаря,че си загрижена,както и на другите.Наистина сте прекрасни всички!

*
« Отговор #137 -: Юни 16, 2015, 17:04:38 pm »

Да,чухме се,каза да си чакам цикъл,като се върна от морето да се обадя за да коментираме какво ще правим.
Ако ми дойде докато сме на морето няма да може да стимулираме,ако не дойде предполагам,че като се приберем пак ще го предизвикваме с медикамент.
Ние с ММ сме решили друга инсеминация да не правим,към ин витро да пристъпим.Но когато се видим с лекарката ще обсъждаме.

Благодаря,че си загрижена,както и на другите.Наистина сте прекрасни всички!
Добро решение, Далинда! Успех!
« Отговор #138 -: Юни 16, 2015, 21:57:08 pm »
Благодаря Кати,така сме го решили,можем да се самофинансираме и се надяваме и лекарката да е съгласна.

« Отговор #139 -: Юни 16, 2015, 21:58:32 pm »
Момичета, моя цикъл дойде и си отиде, и сега започва нов месец с много любов и правене на бебе :oops: Този месец ще се радвам на събитията около мен и няма да го мисля толкова. Много е приятно да можем да споделяме неща, свързани с деликатната тема за забременяването.

Далинда, много си позитивна и вдъхваш надежда на всички. Надявам се мечтата ти да се сбъдне съвсем скоро. Според мен, когато човек иска нещо много, той ще го постигне, независимо по какъв начин.

Маки, наистина е интересен факт, че мъжете запазват оплодителната си способност до много късна възраст, докато при нас е по-кофти положението. Според мен наистина пушенето е много сериозен вредител на зачеването, а ние с моя приятел отказахме цигарите преди 3 месеца и според мен трябва да мине известно време за да се изчистим. Освен това моя приятел, за разлика от мен, беше много страстен пушач и според мен това до някъде оказва влияние. Затова смятам, че колкото повече време минава, толкова повече шансовете ни се увеличават.  :biglove: Интересното, е че той откакто не пуши сексуалното му желание и възможности се увеличиха многократно (сега иска още и още  :oops: ). В този смисъл разбрах колко голямо влияние оказват цигарите върху мъжкото либидо.