0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 3
« Отговор #100 -: Юни 13, 2015, 22:19:55 pm »
Погледнах ги аз.
Но не разбирам питането ти.Може би защото не съм следила постовете ти :)
*
« Отговор #101 -: Юни 13, 2015, 23:16:27 pm »
Anika85, погледнах снимките и опитах да разчета в табличката размерa на фоликулите, но не е на фокус и не успях. На първата снимка в табличката, на първи ред, 2.30сm ли е отбелязано или 3.30? Ако е първото би било добре и се очаква овулация.

Лекарят каза ли ти какъв е размерът на двата фоликула, евентуално кога да очакваш овулация? Уговорихте ли са да отидеш пак, за да види на УЗ дали фоликулите са се спукали?
« Последна редакция: Юни 14, 2015, 00:01:19 am от marsi »

« Отговор #102 -: Юни 14, 2015, 02:32:25 am »
Здравейте момиченца.Много се извиявам за въпроса който ще го задам но незнам къде да питам и кой.Имам си племенничка на 5месеца роди се с проблем лекарите в родилното го определиха вродена катаракта и ни пратиха на офталмолог в София бяха в Алексадровска болница на преглед  бебчето ни беше на 1 месец.после като стана на 3месеца пак беше на оглед с упойка и лекарите там установиха че е катаракта на едното око само.след това решихме да чуем и второ мнение отидохме в пловдив там лекаря каза че е вродена глаукома.аз не повярвах на втория лекар и мисля да се пробваме да чуем и трето мнение но Къде? болното оченце си остана мъничко от здравото око.но сладкото ни бебче си движе и двете очички едновременно.притеснява ме това дали няма да закъснеем с лечението и дали ще вижда с това око и дали леко ще порасне да достигне размерите на здравото око.какво да правим къде да ходим незнам.освен тук в Англия да се пробваме да я докараме незнам.личния лекар е казал на майка просто го приеми че детето ще си остане така.Ужасно много се извинявам за въпроса ми знам че не е изобщо по темата.знам че всички тук се стараем да забременеем ,но може би някой от вас е чувал от близки или познати за нещо подобно.Моля ви дайте съвет.Благодаря ви много. УСПЕХ НА ВСИЧКИ БЕБЕПРАВЕЩИ  :bighug: :bighug: :bighug:
*

Anika85

• 195
  • Много се обичаме
« Отговор #103 -: Юни 14, 2015, 09:15:56 am »
Marsi,док каза че съм в овулация да правим секс. Не ми каза колко са големи  фоликулите,само че имам и в двата яйчника. За единият- L-1.80 sm;L- 1.30 sm;d-2.25 sm; за другият по-големият: L-2.30sm;L-1.71sm;d-1.83 sm.Не ми е казвал да ходя пак,"дай Боже другият месец да сме видели друго".
« Последна редакция: Юни 14, 2015, 09:18:26 am от Anika85 »

*
« Отговор #104 -: Юни 14, 2015, 09:31:47 am »
Anika85, да, при този размер на фоликулите се очаква овулацията да настъпи, правете опити в следващите 2-3 дни. Успех този месец  :)

*
« Отговор #105 -: Юни 14, 2015, 09:33:16 am »
Селен, ужасно безотговорно е да се каже " Така ще е". Катарактата е така нареченото перде. Открили ли са причината? Майката боледувала ли е от нещо, докато е била бременна? Вирусни  заболявания при майката в 2-3 л.м. са най- честите причини.  Задължително потърсете друг специалист, вродената катаракта трябва да се оперира най- късно около годинката, защото след това има последици- мързеливо око, намалено зрение и слепота (която по принцип е обратима, но защо да се стига до там). Търсете специалист в очна клиника или болница. В България има достатъчно добри специалисти, има и необходимата техника, просто намерете лекар, който да ви вдъхва доверие.
Лекарят от Пловдив измерил ли е вътре очното налягане и ако до- колко е било? Има и вродена глаукома, също трябва да се премине към лечение възможно най- бързо, защото налягането може да увреди очния нерв.
Извинявам се, ако съм те наплашила, Селен, но трябва да потърсите още мнения и да се знае какво е точно, защото лечението е различно.
Извинявам се и за спама. :)
*
« Отговор #106 -: Юни 14, 2015, 10:45:24 am »
И аз малко ще оспаме темата, но искам да дам насока на    Селен. Аз горещо и с две ръце ви препоръчвам да идете в клиниката на доц. Митов във Варна ( "Св.Петка"). Имат най-съвременната техника, а отношението към пациента е на изключително ниво. Аз имам лазерна корекция правена там и съм много доволна.
Аника, и аз много се взирах в снимките и останах с впечатление, че единият е около 23 мм, др 18. Все пак не съм медицинско лице, за да ти казвам със сигурност, но при тези размери е време за бебеправене. Само ме учуди, че ти е казал, че хем си в О, хем имаш два фоликула, но може би не му се е обяснявало с подробности.Знам ли...Изписа ли ти прогестеронов препарат(Дуфастон или Утрагестан)?

Всеки миг е още един шанс...
« Отговор #107 -: Юни 14, 2015, 12:41:46 pm »
Селен, ужасно безотговорно е да се каже " Така ще е". Катарактата е така нареченото перде. Открили ли са причината? Майката боледувала ли е от нещо, докато е била бременна? Вирусни  заболявания при майката в 2-3 л.м. са най- честите причини.  Задължително потърсете друг специалист, вродената катаракта трябва да се оперира най- късно около годинката, защото след това има последици- мързеливо око, намалено зрение и слепота (която по принцип е обратима, но защо да се стига до там). Търсете специалист в очна клиника или болница. В България има достатъчно добри специалисти, има и необходимата техника, просто намерете лекар, който да ви вдъхва доверие.
Лекарят от Пловдив измерил ли е вътре очното налягане и ако до- колко е било? Има и вродена глаукома, също трябва да се премине към лечение възможно най- бързо, защото налягането може да увреди очния нерв.
Извинявам се, ако съм те наплашила, Селен, но трябва да потърсите още мнения и да се знае какво е точно, защото лечението е различно.
Извинявам се и за спама. :)
Благодаря за бързия отговор мила.Да знам че е безотговорно и затова сме притеснени всички.Четох по интернет и за двете заболявания и ми се иска да повярвам на първия лекар от София. А лекарят от Пловдив само я е погледнал без нищо смисъл без апаратура и казал че е глаукома и казал че трябва да чакаме да порасне още малко и да не даваме някой да бара оченцето абеее ужасно безотговорна работа.Да ще търсим начини мнения затова исках да споделя с вас.
« Отговор #108 -: Юни 14, 2015, 12:46:26 pm »
И аз малко ще оспаме темата, но искам да дам насока на    Селен. Аз горещо и с две ръце ви препоръчвам да идете в клиниката на доц. Митов във Варна ( "Св.Петка"). Имат най-съвременната техника, а отношението към пациента е на изключително ниво. Аз имам лазерна корекция правена там и съм много доволна.

И аз си мислих за Варна видях в интернет пак за там и казах на майка утре ще звънят там за час за преглед и дано да ги запишат възможно най скоро.Много ти благодаря много си готина  :bighug: :bighug: :bighug:
*
« Отговор #109 -: Юни 14, 2015, 13:08:17 pm »
Селен, аз като Синеочка ще препоръчам Варна. За детенце не сме имали опит, обаче дядо ми навремето още (Мир на праха му) имаше проблем и беше очарован от клиниката и лекарите там (а той трудно се впечатляваше). Ако не се лъжа, при него проблемът също беше свързан с перде, но старческо (мисля така се казваше), не вродено. От други наши близки също съм чувала само хубави неща. Желая от сърце всичко да е наред и скоро да се сбогувате с притесненията.
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
*
« Отговор #110 -: Юни 14, 2015, 14:31:00 pm »
И като сте тръгнали всички да спамите и аз да взема да се включа :-)
С две ръце съм за Варна. Много, много съм доволна от споменатата клиника. Аз пътувах години наред от София, за да ходя на прегледи там.
Не знам защо се споменава Англия в поста, но като живееща на нейна територия мога да кажа, че тук нещата стават ужасно бавно, особено пък ако няма необходимите документи за медицинско обслужване.

26.09.2019
*

Anika85

• 195
  • Много се обичаме
« Отговор #111 -: Юни 14, 2015, 15:21:12 pm »
Мерси за пожеланията!Синеочка, нищо не ми е изписвал,само каза да работим по въпроса. А по принцип защо трябва да ми изписва прогестеронов препарат?

*
« Отговор #112 -: Юни 14, 2015, 15:59:19 pm »
Поради две причини. Първата е за стимулиране задържането на плода, т.е. допълнително количество прогестерон. Втората е, ако се получи свръхстимулация т.е. повече от един-два фоликула и някои от фоликулчетата остане неспукан, за да не се развие киста се изписва прогестеронов препарат. Освен това при евентуална бременност е добре неспуканите фоликули да се резорбират. Този лекар все повече ме озадачава с действията си. Обърка ти изцяло цикъла, не ти е казал размери на фоликулите, викна ли те пак на фоликунетрия, за да види дали ще се спукат?

« Отговор #113 -: Юни 14, 2015, 20:33:41 pm »
Pav-la,горе главата,търпението е хубаво че го имаш,преди да се е изчерпало ще се похвалиш с +тест.

Селенче,сълзи ми потекаха,миличкото бебонче.За София знам че най-добрите офталмолози са в Александровска,вероятно и частни кабинети.Разтърсете хубаво,не се осланяйте на мнението на последния доктор.Както Pav-la казва,докато не е късно действайте,вярное е че имаме добри специалисти.Дано се справите с това и бебчето да се оправи.

*
« Отговор #114 -: Юни 14, 2015, 20:38:02 pm »
Далинда, чакаме ти да се похвалиш с   :bfp: Стискам ти палчета да сте успели този месец :bighug: :bighug: :bighug:

« Отговор #115 -: Юни 14, 2015, 20:42:32 pm »
Синеочке,още няма никой,но ще изчакам още за тест.
Ако е + ще дойда да те нацелувам и да те водя пак в Старосел :balk_71:

« Отговор #116 -: Юни 14, 2015, 21:58:02 pm »
Pav-la,горе главата,търпението е хубаво че го имаш,преди да се е изчерпало ще се похвалиш с +тест.

Селенче,сълзи ми потекаха,миличкото бебонче.За София знам че най-добрите офталмолози са в Александровска,вероятно и частни кабинети.Разтърсете хубаво,не се осланяйте на мнението на последния доктор.Както Pav-la казва,докато не е късно действайте,вярное е че имаме добри специалисти.Дано се справите с това и бебчето да се оправи.

Недей мила ние всеки ден ревем особенно майка ми толкова много го искахме това мило ангелче ние пак си го искаме.Надяваме се че някой лекар разбиращ си от работата и малко съвестен ще срещнем и ще се излекува нашето ангелче толкова е мила и невинна  но съдба... Успех мила дано се похвалиш с положителен тест скоро и да си имаш едно живо и здраво ангелче... :bighug:
*
« Отговор #117 -: Юни 14, 2015, 22:36:19 pm »
Здравейте момиченца.Много се извиявам за въпроса който ще го задам но незнам къде да питам и кой.Имам си племенничка на 5месеца роди се с проблем лекарите в родилното го определиха вродена катаракта и ни пратиха на офталмолог в София бяха в Алексадровска болница на преглед  бебчето ни беше на 1 месец.после като стана на 3месеца пак беше на оглед с упойка и лекарите там установиха че е катаракта на едното око само.след това решихме да чуем и второ мнение отидохме в пловдив там лекаря каза че е вродена глаукома.аз не повярвах на втория лекар и мисля да се пробваме да чуем и трето мнение но Къде? болното оченце си остана мъничко от здравото око.но сладкото ни бебче си движе и двете очички едновременно.притеснява ме това дали няма да закъснеем с лечението и дали ще вижда с това око и дали леко ще порасне да достигне размерите на здравото око.какво да правим къде да ходим незнам.освен тук в Англия да се пробваме да я докараме незнам.личния лекар е казал на майка просто го приеми че детето ще си остане така.Ужасно много се извинявам за въпроса ми знам че не е изобщо по темата.знам че всички тук се стараем да забременеем ,но може би някой от вас е чувал от близки или познати за нещо подобно.Моля ви дайте съвет.Благодаря ви много. УСПЕХ НА ВСИЧКИ БЕБЕПРАВЕЩИ  :bighug: :bighug: :bighug:
Селен, от сърце желая да се намери най-добрият подход за решение проблема при детенцето!

Препоръката ми е да зададеш своя въпрос и в подфорум   Педиатрични грижи и консултации.
Може да създадеш своя тема или пък използвай тази:   Въпрос до д-р Мариела Даскалова.
Надявам се, че д-р Даскалова (Мели) ще се включи с препоръка какво да предприемете или при кого още да направите консултация.

« Отговор #118 -: Юни 14, 2015, 23:14:23 pm »
Благодаря ти marsi и се извинявам че зададох въпрос не свързан с темата но не знаех къде сега вече знам.
*
« Отговор #119 -: Юни 14, 2015, 23:56:12 pm »
Селен, не е проблем, че попита тук и добре, че момичетата се включиха с препоръки. Притеснението в такава ситуация е голямо, надявам се в най-скоро време да намерите специалиста, на когото да се доверите и правилната посока за действие. Тъй като нямам личен опит с такива проблеми при дечица и не мога да преценя доколко спешно трябва да се действа, затова предложих да пишеш и в другия подфорум като се надявам д-р Даскалова също да се включи с препоръка. Обсъждането на поставените от теб въпроси може да си продължи и тук.
« Последна редакция: Юни 15, 2015, 19:38:57 pm от marsi »