Здравейте! Включвам се и аз.
Нашето семейство е с диагноза "неизяснен стерилитет" от повече от 8 години. Въпреки че няма ясно установена причина /единствено у мен - ВНКХ, която ме увериха, че не е толкова от значение за невъзможността да забременея, приемам вечер 1/2 таблетка преднизолон F/, все си мисля, че не сме все още неизяснен стерилитет, тъй като има още много неща, които не сме изследвали и има нужда да се направят.
Като цяло сме направили предварителните кръвни изследвания, определени от лекар, занимаващ се с репродуктивни проблеми, спермограма - в нормите,2 пъти цветна снимка без никакви нагъвания, сраствания и запушвания. 4 неуспешни инсеминации, винаги на спукан фоликул и с дебела лигавица. Един опит на естествен цикъл на два прекрасни, без фрагментации бластоциста, но уви...
Имплантация през живота си не съм имала явно...След неуспешния опит - отново хормони, имунологични, кариотип - всичко ок. Леки отклонения на ТСХ /малко над 2.5, но с коригиране на еутирокс/ и ИР с висок инсулин и прием на метфогамма 500. Биопсия - имунологична и микробиологична този месец - всичко е ок.
Предстои ми първия опит по фонда по дълъг протокол. Чудя се има ли още какво друго да се направи - има ли какво друго да изследвам предварително, за да сме сигурни, че вече нищо не зависи от нас? Чета и получавам мнения за кросмач тестове, хидротубация, лапароскопия/тези неща, които не са ми правени/....имам ли нужда от нещо допълнително като изследвания преди опита ми?