0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 10
« Отговор #260 -: Юни 09, 2015, 23:36:14 pm »
Ех ама теми сте хванали :lol: Голям фото форум се извъдихме ;)
Аз имам DSLR - Никон D90. Старичък е вече, но аз съм си доволна, още повече че поради липса на време и пари си останах без фотографския курс и без много допълнителни обективи :? Иначе имаше етап в живота ми дето с това исках дори да се занимавам, но си остана хоби :wink: За сметка на това в началото бях много запалена и на всичките сватби после младоженците ме гонеха, че снимките ми били по-добри от на фотото, а те се получаваха защото ги хващах в момент, а не ми позираха и ставаха наистина естествени :lol:
Та в тази връзка да ви разсмея: Купих си аз фотото с китов обектив и скоро след това имам рожден ден и ММ (гаджета тогава още) решава да се покаже и да ми подари обектив :lol: Хваща под ръка една обща позната, която е спец, отиват в магазина и тя го пита колко пари е приготвил и той - еми 300лв (горд колко много ще даде), а тя едвам се сдържала :lol: :lol: :lol: Е от тогава си имам поларизиращ филтър :lol: Няколко години по-късно се коригира и вече имам и светъл обектив (500/1,5) :lol:
По темата с ФБ пак ще намеся ММ. Той наскоро си изключи профила, щото само глупости имало и му писнало да получава постоянно уведомления. Аз моя профил с времето съм го програмирала и получавам само неща, които наистина искам и на стената ми се пише само след като аз одобря ;) Да - трудно е да постигнеш баланса, но все пак има начин ;) Възхищавам се все пак на хората, които не го ползват :lol: 8)
« Отговор #261 -: Юни 10, 2015, 06:23:37 am »
Добро утро  :D

Вчера михахме през Фотопавилион и взехме това: https://www.photopavilion.bg/?page=catalog&catalog=2&product=11438&show=additional
Много мъдрувахме с любезните хора в магазина, D7100 е доста тежък и не е за моята ръка, а обективите - тъмни, ама снимат. А аз зяпам по небесата основно и ми трябва дълъг обектив.
Може по-нататък да помисля за по-светъл, но втора ръка къс обектив. Китовия може да го продам (ако въобще има пазар за него), а с дългия идеално си стават снимки с късия му край.
*
« Отговор #262 -: Юни 10, 2015, 06:44:22 am »
Добро утро! Зайо,много е ароматно кафето ти :D! От снимката даже се усеща :lol:! Хубава тема сте започнали да обсъждате и как леко,леко се оказва,че много имате интереси във фотографията!!! Много е хубаво това! Лек ден днес,ама май след обяд ще вали!!! :(
/www.mamaibebe.com][/url]
« Отговор #263 -: Юни 10, 2015, 06:47:55 am »
Зай, мерси за кафенцето  :P и честит ти фотоапарат  :P Да правиш страхотни снимки с него ти пожелавам!
*
« Отговор #264 -: Юни 10, 2015, 07:47:38 am »
Добро утро  :)

Честита придобивка, лимонче   :P

полезна информация споделяте,  много съм зле кое какво е на фотоапарата

Изобщо не мога да разбера някой защо така са се запънали с ФБ профилите и не искат да си правят?! Може ли някой да ми обясни? Там споделяте само Ако и Каквото пожелаете, както и тук примерно.

мързи ме, нямам време, не считам, че ми е належащо полезно :lol:

хубав ден!
*
« Отговор #265 -: Юни 10, 2015, 08:00:18 am »
Добро утро.
Нищо не разбирам от фотоапарати, все едно сте писали на китайски. :P
Зайче, честит нов фотоапарат! Пожелавам ти с него да снимаш твоите бъдещи дечица!
Взимам си от хубавото ти кафе и ви слагам закуска в лек вариант. От Пешето по-сериозната. :wink:

Тук е много мрачно, но ви пожелавам усмивки и лек ден!

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари
*
« Отговор #266 -: Юни 10, 2015, 08:37:12 am »
Добро утро и от мен. Днес времето от сутринта е начумерено, едвам изпълзях в 7:30. Вземам си от кафенцето на Зайо и от закуската на Теди. Гледам, че сте зачеквали темата с фб. Аз моят го държа, само защото има хора, с които по друг начин не мога да общувам. Иначе и аз като МойзиТ съм ограничила коментарите и тагванията в разни снимки и статуси. Жив клюкарник е това чудо. Влизаш и гледаш как хората си пляскат на стената храната, дето са я яли. Чудя се кога ли ще почнат да постват и снимки на това от тоалетната?!  8) Моя позната 9 месеца всеки ден занимава хората с бременноста си, а вчера най-подробно е описала раждането си и постанала снимка на бебчето минути след раждането.  8O
Няма да коментирам снимките на малки момичета в поза Николета Лозанова, а момчетата тип Генгста' съм. И се чудя аз ли не съм в час или хората масово се изродиха?!
« Последна редакция: Юни 10, 2015, 08:39:21 am от Синеочка »

Всеки миг е още един шанс...
*
« Отговор #267 -: Юни 10, 2015, 08:50:39 am »
Гледам, че сте зачеквали темата с фб. Аз моят го държа, само защото има хора, с които по друг начин не мога да общувам. Иначе и аз като МойзиТ съм ограничила коментарите и тагванията в разни снимки и статуси. Жив клюкарник е това чудо. Влизаш и гледаш как хората си пляскат на стената храната, дето са я яли.....
Един да мисли като мен. Не ми харесва тази социална мрежа и това е.

Нещо забавно относно по-горната тема.

"Опитвам се да открия приятели. И понеже нямам ФБ, излизам на улицата и почвам да викам какво сготвих, какво ядох, какво пих, къде бях, какво правя... До момента ме следват трима – двама полицаи и един психиатър."

Премахват Фейсбук. Обезумели баби тичат по улиците със снимки на внучетата си и питат: "Харесвате ли ги?"

И още един подобен.
Апокалиптична прогноза за бъдещето:
Три дни откакто няма Фейсбук. Паника по улиците. Хората тичат със свои снимки и се питат едни - други - "Харесва ли ти?"
 :lol: :lol: :lol:

Ромен Гари
« Отговор #268 -: Юни 10, 2015, 09:02:47 am »
Ха-ха, Теди разсмя ме  :lol:

Губи се време спор няма - това му е основният недостатък за мен.
Аз обаче обичам да разглеждам и да качвам снимки. Особено, ако някой е пътешествал някъде с удоволствие разглеждам.
Така "поддържам" и връзка с хора, с които не сме се виждали от години - съучениците ми, приятели, които са в чужбина, бивши колеги и т.н. Хубаво е да разбереш, че някой се е оженил, друг има дете, трети се дипломирал и т.н.  :P
Основно за това го ползвам плюс следя за промоции на любимите ми магазини  :lol:
Ааа, и с майките, с които раждахме заедно (общо 4 бяхме в една стая с дечица родени на един ден) сме си заформили чат там. Питаме се и се съветваме относно дечицата.
« Последна редакция: Юни 10, 2015, 09:04:31 am от 47 Smiles »
*
« Отговор #269 -: Юни 10, 2015, 09:06:27 am »
Добро утро и от нас :)
Много диетично само на кафе и мюсли (макар и второто да ми е любимата закуска) :lol:
Аз от няколко дни все имам път покрай Лидл и все злоупотребявам с кроасани :oops:, та ето и на вас
Много съгласна със Синеочка, а Теди просто ни разби с лафовете, макар че за мен в шегата се ражда истината ;)
Иначе и аз няколко пъти съм си го спирала, последно миналата година като родих и не исках да изтича информация от някой случайно разбрал доброжелател да ме поздрави на стената (а детето още е в кувиоза, сещате се 8O), но и аз като Смайли има хора с които нямам друг контакт като бивши съученици дето си сменят телефон три път годишно, та се оказва нужното зло :? Но си е губене на време - факт!

П.П. Много съм зле.... Детето днес има месечинка, почерпете се:
« Последна редакция: Юни 10, 2015, 09:08:13 am от Mousyt »
*
« Отговор #270 -: Юни 10, 2015, 09:06:53 am »
Хи хи :lol: :lol:! Смешни са! Аз не искам да имам ФБ,защото съм сигурен,че първоначално ще ме"обсеби"  :wink:! Няма как да се размина! На всички се е случвало в началото.Само дето,това "начало" може да продължи година-две.После ще дойде "отрезвяването",но времето е безвъзвратно :lol: Освен това,ще ми коства много време и в ежедневието. А ,в повечето случаи,поне до колкото съм запознат,няма да има "продуктивно" комуникиране  :). Имам три-четири мейл адреса,с които съм регистриран в различни форуми и  получавам актуални новини всеки ден.Само тях като прегледам и денят преполовил :lol:.Имам регистрация и в други мрежи,не толкова социални ,но важни  и полезни за мен.Там също отделям време.Да не забравяме и форума на Зачатие  :D Ами нямам повече време :(! А и ,докато отсееш полезната информация от "плявата" изразходваш доста енергия,все пак.Предпочитам да я съхраня и да я дам на други хора.. :D
Това са ми доводите.Не че се инатя,но настина  времето няма да ми стигне.Единствено съжалявам,че стойностни кампании и инициативи минават незабелязани за мен.Или поне информацията за тях. Случая със ФБ на Зачатие е точно такъв,но за сега ми е трудно да направя компромис. :lol: Дори и със себе си  :wink:.
п.п. правил съм го за едни интернет игри и .... 3 години от живота ми отлетяха,а ден и нощ беше едно.Абе ,да не се познавам........ :lol: :lol:

Ооооо,Маусит, "подесетихте" ли вече! Айде,да сте здрави и пак да почерпиш! Тортата изглежда много апетитна!!! :D
« Последна редакция: Юни 10, 2015, 09:11:42 am от ra40 »
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #271 -: Юни 10, 2015, 09:18:36 am »
Добро утро!
Малко окъснях днес, че малката си остана в къщи и .... Гледам добре сте се справили със закуската. А кроасаните на Лидъл прерфектно вървят с кафето на Зайко. Но от мен, по-точно от детето - още една закуска. Тя я избра, познайте защо  :wink:

И специално за Рачо:

Тук заваля към 7:45 и продължава. Но въпреки това - лек ден!
*
« Отговор #272 -: Юни 10, 2015, 09:33:39 am »
Маусче, честита месечинка на детенцето ти!
Да е живо и здраво и да има безоблачно детство!

И двете изкушения си ги бива, чак започнах да преглъщам. :P

Ромен Гари
*
« Отговор #273 -: Юни 10, 2015, 09:42:29 am »
Честито на малкото тигърче, Mousyt. Да ви е жив и здрав и да ви радва с малки сладки бели  8)

Всеки миг е още един шанс...
« Отговор #274 -: Юни 10, 2015, 09:43:34 am »
Добро утро и от мен!

Маусче, честита месечинка на детенцето ти!

Взимам си от кафето, без закуска ще съм, затягам диетата преди морето.

За ФБ имам и го ползвам да качвам и гледам снимки, но си става навик.

Бореща се за една мечта.
*
« Отговор #275 -: Юни 10, 2015, 09:58:11 am »
Добро утро!

Mousyt, честита месечинка ... и годинката наближава!

Все изкушения предлагате тази сутрин. От началото на юни детето "ваканцува" и майка ми е у нас да го гледа и всяка сутрин ни причаква със закуски, та не знам къде ще му излезне края докато дойде време за плаж.  :lol: Но кафе с кроасан не го броя. :)

Зайко, честит фотоапарат! Със здраве да го ползваш и чудни снимки да направиш!

Фейсбук-а и за мен е в графата необходимо зло: ползвам го основно за информация за пътувания, книги, връзка с по-далечни приятели и познати, участвам и в няколко затворени групи, които са ми много полезни.
« Отговор #276 -: Юни 10, 2015, 10:22:29 am »
Маусче, жив и здрав да е младия лъв!

Благодаря ви за пожеланията! Ще се старая  :oops:

Вчера бях на преглед при д-р Попов. Каза, че не препоръчва операция - срастванията така или иначе се появявали после отново, а една евентуална бременност би ги изчистила при разтягането на корема. Обаче имам малка миомка (също не препоръча да се оперира) и "заспали" яйчници. По негов съвет пуснах Антимюлеров хормон, нищо че съм в лутеална фаза. Каза, че инхибина и ФСХ-то били остарели методи, антимюлеровия и броенето на антралните фоликули били единствено сигурни белези за яйчников резерв. Утре след обяд евентуално резултат от хормона. ММ каза, че вероятно приключваме с репродукцията, важното е, че сме живи. Аз си оставих една вратичка за Истанбул, но ще видим.
« Отговор #277 -: Юни 10, 2015, 10:29:28 am »
Зайче, кой е д-р Попов? Не го виждам май в списъка на лекари, които са консултирали на ДРЗ.
Аз знам за д-р Попов от болница Вита. Мислех при него да отида, че се води вещ по моя въпрос с ендометриозата.

Иначе знаеш, че тук повечето сме "ЗА" още едно мнение в Турция.

Mousyt, жив и здрав да е този невероятен сладур Матей  :P
*
« Отговор #278 -: Юни 10, 2015, 10:42:42 am »
Е,Зайо,защо пък да "приключвате"  8O!???не виждам основание,поне от това ,което ни пишеш! даже -напротив!!!! :)
*
« Отговор #279 -: Юни 10, 2015, 11:18:59 am »
Лимонче, кой е доктор Попов? Този в Шейново ли?

Иначе, да, както ти писах, именно броя на антралните фоликули живо ги интересува в Турция като ориентир за състоянието на жената.
 И аз съм ужасно изморена вече 11-та година и ми е много тъпо на моменти..... здрави да сме само, засега продължавам с трошенето на дебелата ми глава, трябва да е много дебела щом още държи