0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 10
« Отговор #780 -: Юли 18, 2015, 08:40:10 am »
Добро утро! Приятни почивни дни! Аз още не съм усетила жегата, затворихме си прозорците в 7 :) явно заради тишината и детето още спи :)
Синеочке, макар и при твоето семейство, сложно ми се вижда това пренасяне :)
*
« Отговор #781 -: Юли 18, 2015, 08:48:42 am »
Добро утро.
В момента е 20°C у наше село. Пийвам си от хубавото кафе на Зайчето и отивам да пазарувам, докато не е напекло повече.
Додич, честита отпуска! Да си починеш хубаво и да заредиш батериите максимално. :)
Приятни почивни дни на всички!
« Последна редакция: Юли 18, 2015, 08:54:46 am от Tеди »

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари
*
« Отговор #782 -: Юли 18, 2015, 08:50:06 am »
м-и, ние и тук ще сме сами. Майка ми от няколко години си живее на вилата на село. Така, че няма да имаме сателити, така да се каже. ММ ще опита да измести работата си в родния ни град, ако не стане - като поотрасне бебето живот и здраве, съответно оправят канализацията и имаме вода постоянно ще се върнем, кво да се прави. Много го мислихме и горе-долу това ни е единственият вариант.

Всеки миг е още един шанс...
*
« Отговор #783 -: Юли 18, 2015, 08:55:47 am »
Ами така звучи добре :) Може би аз съм опак човек, но непрестанното присъствие на баби и други даващи съвети и искащи да помагат ме изнервя, дори в моята къща, че пък тук нищо не знаят къде е и се получава ходене по петите ми, не помощ. Ама те моите не се и натискат  :lol: явно съм уцелила точните баби  :lol:

Додич, приятна почивка и да не изгубиш детето из балкана  :lol:
*
« Отговор #784 -: Юли 18, 2015, 09:05:26 am »
Хич не си опак човек, това си е според мен най-нормалното нещо и аз съм от хората, които не обичат да им дават непоискани съвети, хеля да ме обгрижват като малко бебе. За щастие и майка ми и свекито са тактични жени и ако не се тръшна да рева, че имам нужда от тях няма да ми се натресат (така да се каже). Тук съседката роди декември...направо я съжалявам -2 баби и прабаба се надпреварват коя да гледа детето. Качили са й се на главата и час по час някоя пристига. Тя не може да се дореди до детето си от тях.
« Последна редакция: Юли 18, 2015, 09:08:42 am от Синеочка »

*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #785 -: Юли 18, 2015, 09:34:02 am »
Добро утро!
Пих страхотното кафе на Зайко и фрешчето на Синеочка - благодаря момичета!
От мен обичайната закуска :

Лек ден и стойте на хладно днес.
*
« Отговор #786 -: Юли 18, 2015, 12:00:46 pm »
Моите баби - хич не са от даващите непоискани съвети в общия случай и слушат по отношение на "как искам да се гледа детето". Уви, рядко има чалъм те да се доредят до Дани, щото все бачкат. Иначе - хич не бих се дърпала аз.  :lol: Пък и малко егоистки си падат де, на една почивка не го заведоха без мен, което понякога ме дразни - признавам си. Морета, спа-хотели - ходят си сами и веднъж не каза някоя от тях да го вземе това дете, било и за 2-3 дни. Даже вчера не издържах, майка ми като се обади (на море е сега за 10-ина дни) и ми отпери въпроса, със съответен тон: "Ми ти няма ли да го заведеш на море това дете бе? То ще свърши лятото..." Освен това ме посъветва да си ида с него на село сега, че нали там е по-добре за детето, вместо да го държа в града по жегите. Супер загрижена е за благото на внука си - факт. Мазно я попитах, а тя защо не го взе сега с нея на море, още по-добре щеше да му се отрази от престой на село.Млъкна...и смени набързо темата.  :lol: :lol: :lol: Иначе, ако стане въпрос - сигурно ще обясни, че тя ми го изгледа детето досега, аз къде съм била и какво съм правила междувременно - не е мноУ ясно. Живи и здрави да са, ама понякога много дразнят с ей такива изцепки, или поне аз се дразня. Особено като беше Дани бебе и майка ми се великия лаф: "Ми то така е с децата...". Питах я откъде знае как, щото докато аз стана на 2 - даже не сме били с нея в един град  :lol:, а после все баба ми беше в къщи - те си ходеха по морета, чужбини, гостита, когато им щукне + че по 3-4 месеца лятото, аз бях с баба във Вършец. Пък откакто станах на 20 - живея и отделно. Та аре моля да не ми обясняват поне "как било то с децата". Бившето свеки - още по-голяма шампионка по въпроса - тя нейните две до 1-и клас ги тръснала на бабите (в друго населено място), ама и тя е супер разбирачка по споменатия въпрос. По Коледа им пратих Дани за 10-ина дни на гости (сефте го гледат откак се е родил). Тя, че дядо му, че братовчедите му (големи и те го гледат през повечето време), че чичо му, че леля му - всичките бяха там. Още слушаме как на нея й се спрял тока от Дани, как не могла да се наспи тия 10 дни, една жива мъка ви казвам. Така се изтощи жената, че като си го взех - отиде 2 седмици на "Павел баня" да се възстанови от този титаничен зор. Аз явно съм извънземна, че регенерирам и без курорт и без много други неща де... :lol: Да ми завиди човек нали?
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

« Отговор #787 -: Юли 18, 2015, 12:28:17 pm »
Привет и от мен....  :P

Приятна почивка Додич  :P

Синеочка, добре сте го измислили. Без вода с малко бебе ще е ад....

М-и, аз съм точно като теб по отношение на бабите  :lol:
Сега нали бяхме 2 седмици при свеки... ОК, почти не шетах, по-свободна бях, но пак предпочитам да сме си сами с детето, пък макар и да имам повечко работа.
А за това, изцяло да го оставя на друг, било то за 1-2-5 дни, на този етап, още не мога да го възприема  :lol:

Е, днес исках да го оставя с мъжа ми за няколко часа, а то голям проблем се оказа.
Едва ги изгоних да отидат на Витоша, за да мога аз да изчистя.
Мъжът ми никъде не му се ходеше, искаше да го гледа вкъщи. Много се ядосах, защото детето си има нужда да излезне и то по хладното сутринта и защото ако останат нищо няма да мога да свърша. Накрая след много мрънкане излезнаха.

Jbrul, много съвременни баби. Нашите не са ходили на почивка повече от 10, дори 20 години, а пък камо ли спа и такива неща. Имат си къщи с градинки, копаят си доматите и това е  :lol:
Преди две години само дето заведох майка ми в Русия, че й беше мечта.
Иначе те и нашите съм ги наплашила явно, та никой не ми дава акъли, слушат и изпълняват, но въпреки това не мога да се пречупя.
Много биха искали ей така да им го оставя да го гледат за няколко дни, пък на, аз не го давам..  :lol:

*
« Отговор #788 -: Юли 18, 2015, 12:34:26 pm »
Жбрул, то май едно време повечето все на Бабин дом (така се вика по нашия край) са гледани. И под едно време имам предвид преди 89, да не си помислиш, че те имам за динозавър  :P . И аз влизам в този период предвид, че съм родена 87. Само,че моите баби грам не са ме гледали. Видиш ли, гонещи 70-те по им било удобно да кажат,че са забравили как се гледа бебе. Не, че 40-годишната ми майка много е помнела, ама и не се е и натискала някой да ме гледа. Помня веднъж ме оставиха на едната ми баба, защото сестра ми караше Варицела на дърти години (25) и баба (лека й пръст) измрънка света, че съм много палаво диване и със зор тичала след мен. На 2 ден баща ми дойде и ме прибра. И изкарах и аз варицелата.
 Моя приятелка е , като теб даже на АГ и зъбар ходи с детето. Двете баби не можели да се оправят. Пък в единствения детски кът в града не вземат деца под 3 г. Та , така..
Надявам се, ако ми се наложи да ползвам услугите на Бабин дом, бабите да не се правят на луди. Уж няма такива индикации, ама знае ли човек.
« Последна редакция: Юли 18, 2015, 12:36:40 pm от Синеочка »

« Отговор #789 -: Юли 18, 2015, 13:52:28 pm »
Хайде на басейн  :lol:

*
« Отговор #790 -: Юли 18, 2015, 13:59:59 pm »
Синеочка, "едно време" просто бяха други нещата, давам си сметка разбира се (аз съм 80-и набор). Бабите се пенсионираха навреме, парите не бяха дерт и пр. Повече е изключение обаче случай като вашия за онова време де, яко подпираха бабите с децата, хората се женеха и раждаха около 20-те най-често, гледаха си ученето, работата и жУвота доста.  Та поколението на моите родители и около тях - са доста разглезонтени по тези въпроси ;) Майка ми ме е родила в 4-и курс (медицина и учила в Пловдив), как да ме гледа наистина лично и да учи това - добре, че е била баба ми да се заеме с мен. Обаче факт, че майка ми, която обожавам и е прекрасен родител наистина - преди Дани нямаше хабер реално как се гледа толкова малко дете и то съвсем сам (както аз). Помага ми много, когато с каквото може жената, обаче въпросният гърч като не й е познат лично отпреди и да видиш ти мрънкоч понякога колко трудно било, как се скапвала и пр. Ми трудно е де - нали и за това разправям  :lol:
И наистина не се усещат някой път като вземат да ги дрънкат, знам, че не е с лошо, но все пак... Бяхме се заговорили веднъж с мама, че просто не знам как да го измисля да стане - хем детето да гледам сама и то като не ходи на ДГ...хем учене, хем работа на натоварен график (щото за хубави пари нали - няма лежерна). И нашата ми вика, ама съвсем сериозно: "Еми и аз учех ти като се роди, после работех, не е чак толкова сложно си мисля".  :lol: Ми не е сложно бе, ако ти учиш пък детето го гледа някой друг изцяло, после с работата - същото, аз и на ДГ ходех, ама като се разболея - тръс в къщи, баба ме гледа - мама си бачка, няма дерт. Парите ни стигаха за всичко, на ония цени и да нямаш баби - не си заплашен от уволнение, че детето се разболявало често и теб те няма и пр. съществени разлики отсега. Нашите с мен ходеха на море веднъж на лято и поне още два пъти соло да се веселят с компании. То почивни станции на предприятията тогава, карти за без пари, к'во ШЕ му е? Що да не ходиш. И дЯтето има кой да ти гледа, неограничено и при това - не мрънка ;) Баба ми много страдаше, ако ходя някъде и с нашите, щото вдовица, на години, преди баща ми е изгубила бебе - момиче, ако имаше чалъм хич да не ме гледат те - тя щеше да е най-щастлива. Ама сега ми е 7 дни да ида с Дани някъде на море -  едно поне 1500лв., че и нагоре. Мога да си го позволя веднъж на сезон, а не веднъж с него, веднъж без него. Демек - почивка само за мен, не си позволяам, рядко някакви уикенди в графа "личен живот". Не само аз де не мога да си позволя нещата дето нашите са можели безгрижно едно време, просто сега са други времената.

Пожелавам ти, ако ти се наложи бабите да помагат - да не ти се правят на луди наистина, че и моите вадиха душа за внуче, та не едно ми поне две, най-добре три. :lol: Още като се прибрах с първото у нас обаче - все едно бомба хвърлих. Първо бабите, после и баща му духна от пейзажа, че било "много трудно с тия деца бе". Скатаха се и т'ва е. Ясно ми е, че сега тръпнеш в очакване на бебето и си мислиш как само да се роди - друго не ти трябва. Ни почивка, ни време за теб лично...така е ама първите месеци. После почваш да окапваш и, ако има вариант за помощ - възползвай се. :) Да сте живи и здрави до раждане, след раждане - всичко друго се нарежда някак.

« Отговор #791 -: Юли 18, 2015, 14:20:44 pm »
Моето семейство е било явно от изключенията  :D
Не са ме оставяли на баби за няколко дена. Никога не съм нощувала при тях дори. Майка ми отиваше сутрин много рано на работа и сестра ми ме водеше на детска градина (а е само с 2 г. и 8 м. по-голяма от мен и едва стигаше звънеца на детската  :lol:). Родителите ми не са ходили без мен на почивка. Та сигурно затова и аз така ги възприемам нещата (засега... ще я видим таз работа по-нататък  :lol:).
*
« Отговор #792 -: Юли 18, 2015, 14:33:52 pm »
...но въпреки това не мога да се пречупя.
Много биха искали ей така да им го оставя да го гледат за няколко дни, пък на, аз не го давам..  :lol:

Смайли, аз все пак съм в "по-така" семейно положение, та и това ми е фактор в ситуацията ;) Ако няма на кого да го оставям за няколко дни чат-пат - бива да ида в манастир. Поне  :lol: Все пак, мъж, който не е баща на Дани - не си представя особено няколко дни изкарани с "гаджето" си по схемата "ние тримата с детето Й". Което е разбираемо, за мен поне. Айде, ако решим да се женим и да сме семейство - вече ще трябва чат-пат и това да приеме, но на този етап...Той баща му на Дани, дето му е баща и бяхме женени и ми вади душата за бебе почти 5 години - избяга с 300 като видя за к'во става въпрос, че от друг какво да очаквам? Аз не съм от жените, на които им стига да бъдат само майки де, това също го отчитам. Главно съм майка, да, това ми е основния приоритет, но си гоня и другите неща в тоя живот малко от малко да му мязат. Пък с дете нон стоп на главата - просто няма как да се случват те, сещаш се. Било учене, било работа, било друго..

П.П. Ако вашите баби толкова искат да гледат дете, а не им даваш твоето - да им пратя моето бе?  Даже и откъм име няма да се объркат хората :lol: А и то вече се самоотглежда в общи линии моето, само да му дават храна и да си говорят с него - друго не ще.  :D Няма да им дойде зор хахаах

*
« Отговор #793 -: Юли 18, 2015, 15:13:20 pm »
Днес било Св. Емилиан. Честито на всички именици и най-вече на Зайчето.  :P Много здраве, късмет и сбъднати мечти.

Жбрул, аз не съм баба, ама съм много добра леля и ме бива с деца на възрастта на Дани. С удоволствие ще ти го гледам. Хех. Че и ти си човек, не само майка. :P

« Отговор #794 -: Юли 18, 2015, 15:22:23 pm »
Jbrul, това с гаджето съм го изпуснала  :P (то не, че трябва да съм в час де), но много се радвам за теб в случая :)
Съвсем си права, че детето е приортитет, но не е само то живота ти и трябва и за себе си да помислим. Аз и преди съм казвала, че по-скоро моето поведение не го намирам за нормално в ситуацията с бабите, а не вашето  :lol: и все си мисля, че някой ден ще мина и аз от другата страна  :lol:

Ако твоят Дани го дадем на свекърите да знаеш, че ще е ял поне по 5 пъти на ден  :lol:

Зайче, честит имен ден, ако празнуваш :) Как е отокът?
*
« Отговор #795 -: Юли 18, 2015, 15:43:21 pm »
Смайли, "гаджето" не е тема бе.   :lol: Просто уточнявах, че по въпроса с бабите и помощ за децата, аз и жени в моето положение (а те не са никак малко) - малко по-иначе гледаме, а и просто ни се налага. И е коректно да отбележа разбира се в контекста на темата, че моите виждания (и нужди) - зависят и от други фактори просто. При семейните двойки, дето са нормални - децата не са "проблем за всичко" за единия партньор. Като стане нещо друго...мореееее, не ти се давало детето ли?  :lol: :lol: :lol: На нисък старт чакаш да го вземе някоя баба, чеСно.

Моят Дани яде денонощно, всичко, минава ги 5 пъти на ден обикновено, нищо че не му личи. Чудно ще си паснат с вашите баби, всички ще са хепи хахаха Я дай нЕкви телефони  :lol: :lol: :lol: :lol: Аз с пари ще го пратя де, няма да ги набутвам хората нещо.

*
« Отговор #796 -: Юли 18, 2015, 15:55:45 pm »
Точно влизах да съобщавам, че днес Православната църква чества Св. Емилиян, но Синеочка ме изпреварила. :)

Честит имен ден, Зайче! От цялото си сърце ти пожелавам най-големият подарък - здравето и скоро да се радваш на сбъдната съкровена мечта!

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари
« Отговор #797 -: Юли 18, 2015, 16:00:18 pm »
Да, да, разбрах защо ми го казваш, аз между другото вметнах и за гаджето  :P

Ооо, много ще се зарадват на ящно дете :) И всичко ще е домашно и само прясно приготвено - зеленчуци, месо, хляб :) И тестеничко ще мu правят, и сладко, и солено, всичко както си е по реда  :P
*
« Отговор #798 -: Юли 18, 2015, 16:48:47 pm »
Свате, да им пратя и снахата? Днес пазаря и минава едно момче с баничка, хапва си човека. Мария като ревна ап, ап, ап....човекът се принуди да й отчупи парченце. За сведение преди няма й 10 минути си беше изяла попаратА. Но за хляб (ап) и тестяно умира това дете.

Зайче, честит имен ден!
« Отговор #799 -: Юли 18, 2015, 17:11:39 pm »
Свате, за снахата пък хич няма да откажат  :P
И Дани е така като види някой да яде  :lol: