Аз за зъбките и четките да се включа.
Нашата е Соникеър и програмата Макс Кеър е точно 3 минути и нея включвам вечер за зъбите. Сутрин мия с обикновена да има все пак познания как се мият зъби и без електричка. Той сам се мие де, аз проверявам после.
Голяма част от кариесите обаче възникват от задържана храна между зъбките, затова е хубаво да се чистят с конец за зъби. Има детски такъв, на "лъкчета" и без ментол. цветен е, удобен е родителя да държи, детето също опитва само. Най-лесно се чисти вечер в леглото обаче
Аз купих за семейството ТуутМус гел, който се маже веднъж месечно и е с активен фосфор - лекува и заздравява дентина, ако има кариес в начален стадий,дано да действа, ще ви кажа юли месец. Прилагам го върху себе си и под мостовете и засега спря кървенето и чудесиите.
За градините не мога да се включа, но много ми харесва как е организирана системата на предучилищно ниво тук до края на юни. А за лятото има т.н. кампове, които са с различни цени според възможностите на родителите. А ако нямаш възможност за камп има "ами мезон", което е в общи линии няколко майки си подават група деца според заетостта на всяка.
А за работа и заплати...те и тук не са им високи, но в училището има 2-3 мъже, които работят в сервиз дьо гарда и ...ми децата ги обожават, те самите си обичат работата, помагат да се интегрират и деца със специални потребности. Явно си е до сърце, единия е дъртичък за сервиз дьо гард - 50-55 годишен, а другия е около 30-те. Сега сменяме квартирата и би трябвало да сменим училището, но ще опитам да го запазя, Ники толкова си обича възпитателите, а и те с такава готовност четат приказки, пеят песнички, рисуват, режат, седнали на земята като децата и всяко дете го поздравяват с добро утро. Ако има болно детенце го гушват. Ники вече два пъти го намирам гушнат в директорката на сервиза, тя с едната ръка го гуши, с другата пише отчети